M

Teğmen
04 Kasım 2015
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme
Toplam: 96 (Bu ay: 1)
Gönderileri

Merhaba,

Konu umarim dogru yerdedir. Yurtdisina tasindim ve eski telefon hattimi kapattirdim. Yurtdisinda yeni bir telefon hatti aldim. Profilimden telefon numarami guncelleyip SMS onayimi bekledim ama gelmiyor. Polonya'da yasiyorum (48). Ilgilenirseniz sevinirim.

Tesekkurler.

Merhaba arkadaşlar,

3 yıldır kullandığım Razer Naga 2014 artık oyun oynayabilmeyi engelleyecek duruma geldiği için sizlerden yardım bekliyorum. Her şey bir yolculuk esnasında çantanın dış gözüne koyduğum fareyi bir yerlere çarpmamla başladı. Önce orta tuş bozuldu, ara ara ışıklandırması gitti. Sonra yerden hafif kaldırdığımda hareketi algılamamaya başladı. Synapse üzerinden liftoff range ayarlarında değişiklik yapmama rağmen sorun çözülmedi. Reset atabilmek için de orta tuşun çalışıyor olması gerekiyor. Şimdi ise sağa sola kaydırırken tamamen sadece yukarı aşağı gitmeye başladı. Yani ekranda bir yere takılıp ilerlemiyor gibi. Zamanında 180TL verdiğim alete şu anda 400 lira tekrar baymak istemiyorum. Mümkünse tamir ettireyim, yoksa da buna benzer bir fare önerisi olan varsa alabilirim. Bundan önce Logitech G600 kullanıyordum, büyüklük olarak elime daha rahat oturduğu için oldukça tatmin ediciydi, fakat onda da çift tıklama problemi ortaya çıktı. Satıcı problemi çözemediği için para iadesi yaptılar. Temel kullanım amacım WoW oynamak olduğu için MMO dışında başka bir tür mouse bakmak istemiyorum. İstanbul için öneriniz varsa sevinirim.

Çok teşekkürler.
Arkadaşlar merhaba,

2 ay önce aldığım klavyenin görünümünden sıkıldığım için WASD ve yön tuşlarını yanında gelen kırmızı tuşlarla değiştirmek istedim. Bunu yaparken yukarı ok tuşunu kırdım. Tuşlarla birlikte gelen aparatı kullanmama rağmen yukarı ok tuşu etrafındaki boşluk az olduğu için tuş çıkarma aparatını geçirmeye çalıştığımda sanırım fazla baskı uyguladım. Yine de kıracak kadar bastırdığımı düşünmüyorum, tuşların daha sağlam olmasını beklerdim. Bu durumda sizce ürünü satın aldığım yerden (Vatan Bilgisayar) veya üreticinin kendisinden destek alma şansım nedir? Daha önceden böyle bir durumla karşılaşan oldu mu? Aşağıda ekran görüntüleri koyuyorum, olayın nasıl olduğunu görün diye. Şimdiden fikirleriniz için teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar,

Bu ay sonuna doğru bir masaüstü bilgisayar toplamayı düşünüyorum. En son masaüstü bilgisayarım P3 500 olduğu için bu konuda oldukça hamladım =) Sonrasında hep dizüstü billgisayarlarda oyun oynadım/yazılım geliştirdim. Hem ekran boyutu hem performans açısından illallah ettiğim için bu duruma son verip güzel bir bilgisayar toplamak istiyorum. Kafamda belli başlı kıstaslar var, nedenleriyle açıklayacağım. Bu kıstaslar doğrultusunda tavsiyelerde bulunabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

1. Makineyi 5 yıl gibi bir süre kullanabilmeyi/yükseltebilmeyi düşünüyorum. Sonrasında yeni bilgisayar almak sorun olmayacak. Bu yüzden Skylake olması ileriye yönelik daha doğru bir kararmış gibi geliyor. Dizüstü bilgisayarlarımda hep i7 nin rahatlığını yaşadım, bu yüzden ve yazılım geliştireceğim için i5 düşünmüyorum. (Birden fazla eclipse, java uygulamaları, tomcat, oracle, sanal makineler vs için 8 çekirdek şart).

2. 2 ay sonra üzerine 1000TL gibi bir yatırım yapabileceğim, bu yüzden bellek olarak şu anda 8 yeterli, ama sonrasında 12+ olması gerekecek.

3. Ekran boyutu olarak 23" veya 24" düşünüyorum.

4. OC bilgisayarı aldığım anda yapmayı düşünmüyorum, ama sonrasında sulu soğutucu vs ekleyerek yapabilmek istiyorum.

5. SSD şart =)

6. Razer Naga oyun farem var, yanına bir de klavye lazım.

7. Ekran kartı olarak gtx970 veya r9 390 düşünüyorum. Sonrasında yeni bir kart ekleyebilmek için 8gb bellekli 390 daha cazip geliyor.

Biraz uzun oldu ama durum bu, tavsiyelerinizi bekliyorum.

Teşekkürler.
Hakkında
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 4 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 186
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 1.738 (Bu ay: 25)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 76 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.