Şimdi Ara

YAZILIMDA DİPLOMANIN ÖNEMİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
5
Favori
8.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Therocqula kullanıcısına yanıt
    Öğrenmek istiyorum işleyiş hakkında zaten bilsem açmazdım ki
  • Hocam elektrik elektronik mezunlarının yazılıma yonelenenlerin iş bulma konusunda durumu nasıl? Siz piyasayı biliyorsunuz diye soruyorum. Genelde gömülü sistemler üzerine çalışılıyor elektrik elektronikte. Hangi alanlarda çalışıyorlar, mesela yapay zeka veya full stack developer Web üzerine çalışan elektrik elektronik muh mezunu biliyor musunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yenibirfikir Y kullanıcısına yanıt
    Bir önceki işyerimde (İstanbul) Elektronik Müh yazılımcı vardı fakat YZ veya Fullstack değil C# ile işletme uygulaması geliştiriyordu ve sonradan bir bankaya geçti, bankada ne yapıyordu bilmiyorum. Şu anki işyerimde (Anadolu) bir Elektronik müh var sibergüvenlik çalışanı ve iyi derecede Python biliyor ek iş olarak Django ile bir web uygulaması yaptı, ayrıntısını bilmiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam, bizim bölümde de okul bitmeden çalışmaya başlayan birkaç arkadaşım vardı. Eem okuyan, ama çocukluktan geliştirdiklerini için cok hızlı işlemler yapabiliyorlardi. Sanırım kişisel yetenek önemli burda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yenibirfikir Y kullanıcısına yanıt
    Yetenek ve başlangıç yaşından cok, ilgi ve sebat (persistence) önemli diyelim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Seninkinin öğrenmek için olmadığı çok belli de.
  • kimseyi aşağılamıyorum ama bu “mesele kendini geliştirmek diploma önemsiz” diyenler ya önlisans mezunu ya da ne bileyim konya selçuk üniversitesi falan mezunu ya da tamamen alakasız bir bölüm okumuş aldıkları maaşa bakıyorsun 5-6 bin lira belki de o bile yok. iyi yerlerden mezun olan adama soruyorsun “okulun iyi olması önemli” diyor. bunun sebebi iyi yerden mezun olanın gerçekten mühendislik yapıyorken diğeri mühendislik değil programcılık işi yapıyor. sonra tabi ilkokul mezunu adamla aynı maaşı alır.

    ayrıca resimdeki de diploma önemsiz sertifika önemli demiş ama kendi işi yok :D
    ben o sertifikaları tuvalet kağıdı diye kullanmam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kurtçu Restrop kullanıcısına yanıt
    ben size katılmıyorum
  • Yazılım değil de Corona gündeminden dolayı tıp ile ilgili 2 sorum olacak @Ankaratıplı

    1- Mevsimsel grip / seasonal flu, Louis Pasteur ve Robert Koch 'un öne sürdüğü 'hastalık yapıcı bakteri/virüs teorisi' (germ theory of disease) gereği, havadan bulaşan bir virüsten kaynaklı değil mi? şu anki tıp müfredatında Hastalıkların Biyolojik Temeli dersinde bu 'germ theory of disease' temel alınıyor değil mi? Sözkonusu dersin madde madde içeriğini bulamadım, o dersin içeriği olsa ben de bakabilirim.
    2- Tıp öğrencisi olarak Antoine Béchamp 'ı hiç duydunuz mu veya Béchamp'ın 1850-1908 arasındaki çalışmaları, tıp eğitiminde hiç gösteriliyor mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 4 Eylül 2020; 13:36:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    1. maddeki hastalıkların temeli konusunu bu sene görecez

    gördükten sonra detaylı yazarım size


    ama havadan mı onunla ilgili yorum yapamam çünkü genelde bu gripler insandan insana solunum yoluyla(kısmi hava vasıta ediyor) bulaşıyor diye biliyorum ama genel çerçevisini öğrenmedik


    influenza virüs ailesinden kaynaklı hatta geçen sene mikrobiyolojide bunların hücreye tutunma şekillerini falan görmüştük yüzeysel bunun da daha detaylısı bu sene


    dönem 3 konusu patoloji farmakoloji ve mikrobiyolojinin ana hatlarını görecez


    şimdi ne desem yanlış olabilir:(


    1. tarihinden bahsetiiler ama çok fazla bilim adamı var birkaç şey gösterip geçtiler o kadar üzerinde durmadık bilemiyorum (bazılarını yaptıklarını detaylı inceledik ama belki söz etmiştir hatırlayamıyorum)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mephalay

    Bir tane de CS alaninda saglam egitim almis biri cikip da "Diploma onemsizdir" desin. Neyi bilmedigini bilmeyenlerden neyin bilinmesi gerektigini dinliyorsunuz.

    gerçekten çok iyi yorum :)


    bazı insanlar hem diplomanın hem kendini geliştirmenin aynı anda olamayacağını falan sanıyor sadece gülüyorum devam edin diyorum.

  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    olabilir kendi tercihin dediğim gibi bilkent mezunu tanıdığım da var selçuk üniversitesi mezunu da verdikleri cevaplar dediğim gibi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kim takar senin o uyduruk üniversiteleri ,hindistanın köyünde doğan ilk okul mezunu Harvard MİT mezunlarına diz çöktürecek yazılımlar yapıyorlar facebook ,google ,Microsoft bak çalışanların %90 hintli çinli fakir latin ülkelerinden . Gençlerin hevesini kirmayin işsizlik dizboyu euro dolar 10tl koşuyor zaten. Ayrıca çocukları yanıltmasın her şey arz talep meselesi ,o övdüğün ODTÜ İTÜ mezunlari her gün 3000 TL yazan CV si geliyor. İsterse her şeyi bilsin piyasaya daki işler öyle nitelikli personel isteyen isler değil. Arz talep arasında aşırı dengesizlik var.
    Bunu size yüksek müh olarak söylüyorum okulda 4 yılda ogreneceginiz şeyi yaparak 4 ayda oğrenirsiz ,gereksiz şeyleri de öğrenmemiş oluyorsunuz. Ayrıca çok konuda bir şey bilmeyin ,tek konuda her şeyi bilin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehxpal

    Kim takar senin o uyduruk üniversiteleri ,hindistanın köyünde doğan ilk okul mezunu Harvard MİT mezunlarına diz çöktürecek yazılımlar yapıyorlar facebook ,google ,Microsoft bak çalışanların %90 hintli çinli fakir latin ülkelerinden . Gençlerin hevesini kirmayin işsizlik dizboyu euro dolar 10tl koşuyor zaten. Ayrıca çocukları yanıltmasın her şey arz talep meselesi ,o övdüğün ODTÜ İTÜ mezunlari her gün 3000 TL yazan CV si geliyor. İsterse her şeyi bilsin piyasaya daki işler öyle nitelikli personel isteyen isler değil. Arz talep arasında aşırı dengesizlik var.
    Bunu size yüksek müh olarak söylüyorum okulda 4 yılda ogreneceginiz şeyi yaparak 4 ayda oğrenirsiz ,gereksiz şeyleri de öğrenmemiş oluyorsunuz. Ayrıca çok konuda bir şey bilmeyin ,tek konuda her şeyi bilin

    sanıyor yazılım diploma ile bağlantılı. bugün kıdemli yazılımcılar çoğu lise mezunu. yani sen boğaziçi mezunu olup gitsen bile, patronun lise mezunu kel biri çıkacaktır. öyle çok bilmiş gibi anlatmış birde. sektör bilgisi sıfır, oradan buradan bilgiler ile hava atıyor.





  • CRUD muhendisleri tek tek dokulmus ortaya.

  • Gençler siz bu 4 yıl boşuna okula gitmeyin diyenlere kulak asmayın. Yazılımı isteyen herkes istediği yerde istediği yaşta öğrenebilir AMA herkes istediği zaman üniversite bitiremez.


    Diploma sizin yazılım bilip bilmediğinizin ispatı değildir. Okulda hiçbirşey öğrenmeseniz bile gidin 4 yıl o diplomayı alın. Gençliğinizde harcayacağınız 4 yılın size bir zararı olmaz ama o diplamayı almazsanız sonra kafanızı taşlara vurusunuz. Aklınız başınıza geldiğinde de iş işten geçmiş olur.

  • 10nun altında kazanan yok mu çok iyiymiş sektör

  • controller_ kullanıcısına yanıt
    Evet bill Gates mark zukenberk binlerce üniversite mezunu olmayan patron başını taşa vuruyor. Karnın açken ,basit bir iş bir milyon nitelik istenirken kimse o kağıt parçasını takmaz. Türkiye elektronik ,bilgisayar mühendisi sayısı bütün dünyaya fazla,burada gençler okumasın anlamı çıkmasın şuan okulla ilkel ve fonksiyonsuz ama yine de okumak kesinlikle iyi,ama işe yarayan bir bölüm okuyun ,siz bakmayın patronlar gelip burada yok şu kurumda muhendisim 20k kazanıyorum bunlar hepsi algı ,gençleri o bölümlere yönlendirip ucuz işgücü yaratmak istiyorlar. Kpss bakın en son 5 milyon kişi girdi gerçek piyasa dediği gibi olsa 5k lık memur maaşı için insanlar kendini o kadar kasar mı? İlerde rusya gibi olacaz doktora mezunu gelip evimi temizliyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehxpal -- 22 Eylül 2020; 10:35:44 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mehxpal M kullanıcısına yanıt

    @mehxpal Bill Gates, Mark Zuckerberg dedigin adamlar Harvard'a girmis adamlar. Harvard'a girecek kapasitede olan adam zaten Turkiye'de genel mudur olur, en az 50k kazanir.


    Ayrica dunyada bir tane Bill Gates, bir tane Mark Zuckerberg var. Yani dunyada okul bitirmemis olanlarin sayisal olarak milyarda biri filandir. Her okul okumayan onlar gibi olacak sanmak cahilliktir.


    Yani babadan, aileden zengin olmayanin, bir yerlerde tanidigi olmayanin universite okumak disinda bir sansi yoktur.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mephalay

    Bir tane de CS alaninda saglam egitim almis biri cikip da "Diploma onemsizdir" desin. Neyi bilmedigini bilmeyenlerden neyin bilinmesi gerektigini dinliyorsunuz.

    Gayette alanında iyi insanlar bunu diyor buyur:



    Buyur:

    https://programmingwithmosh.com/general/dont-need-college-degree//


    Mosh kim ki dersen

    " ... have a Bachelor of Science in Software Engineering and a Master of Science in Networks Systems."


    dünyada geliştiricilerin yarısı alaylı ama olsun önemli biri söylemedi.


    Our 2016 Developer Survey found that 56% of developers in fact do not have a college degree in computer science or related fields

    https://stackoverflow.blog/2016/10/07/do-developers-need-college-degrees//



    Ister okuyun ister okumayın. size kalmış ama ciddi kisme bu fikri söylemedi diye araştırmadna boş yapmayın. Dünyada cok sıkı tartışılan bir konu çünkü. Google , apple mezun şartını kaldırdı google kendi sertifika programını çıkardı. Dünyada bootcampler ağzına kadar dolu 6 ay sonraya gün veriyor.





  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.