Şimdi Ara

Yazılım Öğrenme Sürecim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
6
Favori
2.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • -




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkan boncuk -- 16 Şubat 2023; 8:31:2 >



  • Selamlar, konuyu açtıysam artık kendi sürecimi anlatabilirim. Yazılım öğrenmeye hurraaa diyerek atıldığım için ilk başlarda çok zaman kaybettim, esasında programlama dili bile sayılmayan HTML CSS öğrenerek çok acemice bir başlangıç yaptım. Udemyden kurs alındı, youtube dan videolar izlendi projeler yapıldı hepsi çok bilinçsizceydi yani hedefe yönelik değildi. Sonrasında 1-1.5 ayımı güzelce buralarda çarçur ettikten sonra aslında benim istediğim şeyin FrontEnd değil BackEnd geliştirme olduğunu farkettim ve şuanda aktif olarak Java öğreniyorum. Patika.dev üzerinden ve BTK akademi üzerinden öğrenme sürecimi ilerletiyorum. OOP kısımlarını öğrendim birkaç proje yaptım (https://github.com/Furkan-Boncuk) şu andaysa Sql eğitimi alıp Java'ya JDBC konusuna geçerek devam edeceğim. Ayrıca teknolojideki gelişmelere meraklıyım özellikle Web3.0 ve Blockchain geliştirme fikri beni çok heyecanlandırıyor. Şu anda hevesle Java eğitimi alıyorsam ileride bu alanlara yönelmek istediğim için :) Bir yandan üniversite derslerimi takip ediyorum online dersler ile. Vize ve finalleri fazlasıyla önemsiyorum çünkü okuduğum okuldan Yıldız Teknik'e yatay geçiş ile geçmek gibi bir hedefim var.

    Çok laf ettim...Günümün hatrı sayılır bir kısmını programlama eğitimime ayıracağım. İlerlemelerimi burada paylaşmaya çalışacağım, esenlikle kalın.





  • 1.Gün:


    Benim için oldukça verimli bir gündü. SQL temelimi çok güzel attığıma inanıyorum. Patika.dev üzerinden çalıştım sitedeki ödev projeleri yaptım (https://github.com/Furkan-Boncuk/SQL-HomeWorks). Sql'i PostgreSql üzerinden öğreniyorum. Ancak bir abi tavsiyesiyle DBEAVER isimli bir veri tabanı yönetim aracı üzerinden sorgularımı yapıyorum.

    Yazılım Öğrenme Sürecim


    Sitedeki ilerlemem bu şekilde. Hackerrank'leri çözüyor W3School üzerinden bazı örneklere de göz atıyorum. Yarın da aynı tempoyla gidip SQL temelleri 2 yi bitirmek istiyorum. Ayrıca bugün online derslere de girdim. Lineer Cebir ve İleri Programlama derslerim vardı. İleri Programlamada Python öğrenmeye başladık. O da ayrı bir güzel oldu :) Bugünlük benden bu kadar. Her akşam aynı şekilde saat 12 12 buçuk gibi buralara gelip günün özetini binevi Z Raporunu çıkartmak istiyorum :) esenlikle kalın




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkan boncuk -- 17 Şubat 2023; 0:30:35 >




  • 2.Gün:


    Selamlar, bugün önceki günden de iyiydi :) Sql'de gayet iyi ilerliyorum. Ben konuşmayayım direkt ilerlemeyi göstereyim sizlere:

    Yazılım Öğrenme Sürecim

    Bugün okul derslerim de olmadığı için tüm gün Sql baktım; videoları izleyip aynılarını kendim denedim, Hackerrank çözüp dokümantasyonlar inceledim gereken yerlerde bence oldukça verimliydi. Ve derslerdeki bazı şeyler fazla ezber geldi ve ileride unutabileceğimi düşündüğüm için github'ıma ders notlarımı da ekledim (https://github.com/Furkan-Boncuk/SQL-HomeWorks). İleride sorgu yaparken bir keyword'ü hatırlayamazsam belki buradan bakarım. Evet efendim biraz uykuyu hak ettim bence, herkese esenlikler iyi geceler dilerim





  • Konuyu tıklayım dedim, o da ne konu mesajı uçmuş. Bu durumlarda Yandex yada Google cache'de silinen mesaja bakarım :)


    Yazılım Öğrenme Sürecim

    Yandex cache'den silinse archive.org'ta yine bulunuyor :)

    Internetin kuralıdır, bir kez bir nes gönderdin mi o bir yerlerde yedeklenir.

    DBEAVER iyiymiş. Sadece MySQL kullanılması durumunda HeidiSQL'i önerebilirim.

    Ancak backend demişsin. mysql'e komut satırından erişilecek biçimde ayarlamalı (my.ini / my.cnf ile) başka bilgisayardan baglanıp yönetebilmelisin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt

    ne güzel yeni bir şey öğrenmiş oldum :) Konu kalabalık görünmesin yalnızca gün gün nelere çalıştığım görünsün istedim o sebeple kaldırmıştım. Dün motivasyonum düşüktü yine de Sql eğitimini tamamladım. günümün nasıl geçtiğini yazmaya vaktim olmadı. Bugün sitedeki Coderbyte Challenge adındaki sql sınavını çözüp gece 12 12 buçuk gibi bugünün özetini geçerim. esenlikler dilerim

  • 3.Gün:

    4.Gün:


    Selamlar, dün yazmaya vaktim olmadı bugün iki günü birlikte özetleyelim. Önceki gün moralsiz olmama rağmen sql'i bitirdim github üzerinden notlarımı aldım ödevlerimi yaptım. Sql'i daha iyi kavramak için bol bol örnek proje yapmam gerektiğinin farkındayım ancak amacımdan uzaklaşır gibi hissetmek istemiyorum. Zaten asıl amacım Java'da JDBC konusunu anlayabilmek için sql temeli atmaktı ve şu anda fazla karmaşık olmadıkça çoğu sorguyu yapabilecek seviyeye geldim.


    Yazılım Öğrenme Sürecim

    Şu andan itibaren JDBC öğrenerek Java ile yoluma devam edeceğim. Uzun zamandır Java öğrenmeye çalıştığım için artık temel konuları kavradım ve ileri seviye konuları görmek istiyorum Java Spring gibi.. Bir hedef koymak gerekirse 1 hafta içerisinde Java Spring framework 'ünü öğrenmeye geçmek için eksiklerimi kapatmak hedef olsun. Bu şekilde noktalayım raporumuzu da herkese esenlikler dilerim





  • 5.Gün:


    Selamlar, bugün JDBC'yi bitirdim ve Thread konusuna göz attım mantığını anladım ancak uygulamaya gelince anlamam için birkaç proje yapmam gerektiğini düşünüyorum. Patika.dev ve Btk üzerinden çalıştım. Bu iki konu özelinde siteleri ele alırsam Engin Demiroğ hocanın anlatımlarını daha hoş buldum örnekleri ve konuyu ele alış şekli özellikle çok güzeldi :


    Yazılım Öğrenme Sürecim

    Örnekleri daha karmaşık geldiği için Patika.dev üzerinden konuyu tam anlamıyla bitiremedim. 6.gün için daha iyi bir çalışma bekliyorum kendimden, herkese esenlikler dilerim





  • 6.Gün:


    Selamlar, chatgpt ilk çıktığı günlerde kendisiyle pek iyi anlaştığım söylenemezdi :) Ancak bükemediğin bileği öpeceksin derler ben de kendisiyle anlaşmaya vardım. Herhangi bir konuyu tam anlamadıysam veya örnek projelere ihtiyacım varsa o konuyla alakalı kendisine başvuruyorum direkt.


    Yazılım Öğrenme Sürecim

    Bunun gibi mesela istersen bu projeyi al kendin tasarla istersen de gpt'ye yaptır sen kodlarını incele. İnsanın ufkunu açıyor. Ayrıca bugün javada Swing konusuna giriş yaptım. Engin Demiroğ hocamızı takip ediyorum. NetBeans kurulumunu yaptım ve basit bir buton örneği yaptık. Bilmeyenler için masaüstü otomasyon yapabileceğiniz bir ortam. Ben de kendim için basit bir masaüstü uygulaması yapmak istiyorum. Bu fikir beni çok heyecanlandırıyor.


    Yazılım Öğrenme Sürecim

    O zaman çalışmalara devam, herkese esenlikler dilerim





  • furkan boncuk kullanıcısına yanıt
    ChatGPT medyada onca gösterildi, daha website linkini bile tıklamadım :)

    Yapay Düşünme / Artificial Intelligence / AI bir medya şişirmesidir, buzzword'tür.

    ChatGPT ile chat yapanlara John McCarthy kimdir diye sorsan hiçbiri bilmez. AI deyimini ilk kullanan kişidir :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gpt'yi kendime özgü bir asistan gibi kullanmayı seviyorum. Yazdığım kodları atıyorum hata bulmasını veya daha işlevli hale getirmesini talep ediyorum veya google'a sorduğumda bulmak için baya uğraşmamı gerektirecek şeyleri ona soruyorum daha hızlı cevaba ulaşıyorum gibi... Bu sebeple gpt'yi kullanmayı severim en azından benim işlerimi kolaylaştırıyor. Ayrıca yazdıklarına da katılıyorum :)

  • 7.Gün:

    8.Gün:


    Selamlar, 2 gün boyunca Java Swing kütüphanesi ile çalıştım veya daha doğrusu çalışmaya çalıştım zira bana zor geldi. Yapacağım en ufak işlem için bile bin tane metot var ve gidip bunları teker teker araştırmam gerekiyor. Bu canımı sıkıyordu ve fazlaca vakit alıyordu. Btk üzerinden Engin hocanın videolarıyla çalıştım. Kendisi Netbeans üzerinden proje yaptırıyordu.

    Netbeans'in kötü tarafı fazla dağınık bir kod alanı var. Uygulamanın ara yüzündeki yazıyı göstermek için ufak bir JLabel aldın buna yazı için font ve backgroundColor mı ayarladın, geçmiş olsun orada sırf bunun için kaç satır kod beliricek karşında :) Intellij Idea kullananlar için en azından Swing kütüphanesinde durum öyle değil. Emektar derleyicimiz arkaplanda bu kodları bizim için oluşturuyor.

    Açıkçası başta beni heyecanlandırsa da an itibariyle bezmiş durumdayım. Beklentimi karşılayacak bir proje de oluşturamadım. Aslında başladım hevesle. Kendime bir not alma uygulaması yapacaktım. Masaüstüne ekleyip kullanabilecektim istediğimde ve yazdığım notlar da veri tabanına kayıtlı olacağı için istediğimde istediğim notu bir arama mekanizması sayesinde okuyacaktım.

    Güzelce veri tabanını oluşturdum içine tablolarımı ekledim. JDBC ile bağlandım. Ara yüzü oluşturmak için kolları sıvadım. O metot benim şu metot senin. Fark ettim ki gerçekten çok zaman vermek gerekiyor. Ve üstüne üstlük benim asıl amacım swing de değil. İşin Web alanıyla ilgileniyorum. O nedenle de şimdilik bıraktım. Ancak ileride canım sıkılırsa diye bu projeyi hayata geçirme fikri aklımın bir köşesinde hep duruyor olacak.

    Pekiii swing'i de bu şekilde güç bela atlattıysak şimdi gözümü nereye diktim... Spring Boot öğrenmeye başlayacağım yarından itibaren. Bu beni heyecanlandırıyor çünkü web üzerinde bir backend projesi kodlamaya adım adım yaklaşıyorum. Umarım bu önemli konuyu da layıkıyla öğrenirim.

    Efendim benden bu kadar, herkese esenlikler dilerim..





  • furkan boncuk kullanıcısına yanıt
    Swing'i öğrenmek için ilk başta IDE kullanmaksızın yalnızca kod ile çok sade bir Swing penceresi yapmanı, bu yolla kod detaylarını öğrendikten sonra IDE ile ilerlemeni öneririm.

    IDE kullanmadan salt kod ile yazdığım deneme amaçlı bir Swing penceresi:

    Yazılım Öğrenme Sürecim

    Gördüğün gibi, derleme (javac) ile çalıştırmayı da IDE'de > gibi bir tuşa basarak değil, komut satırında yapıyorum.

    GUI.java dosyasının bütünü aşağıda.

    Ben IDE olarak Eclipse'i yeğliyorum çünkü Java 'yı destekleyen ilk IDE. İlk olmanın avantajlı olduğunu düşünüyorum.

    Ekranda gördüğün kodu hiç değiştirmeden Eclipse ile açıp (sağ üstteki) > butonu ile çalıştırınca, özdeş sonuç elde ediliyor:

    Yazılım Öğrenme Sürecim

    Spring Boot temel Spring'i daha hızlı biçimde uygulamaya dönüştürmek için düşünülmüş bir kolaylık.

    Dolayısıyla arka planda ne olup bittiğini anlayabilmek için temel Spring 'i de öğrenmen gerekebilir.

    quote:


    // son düzenleme: 2019-Temmuz-11
    import javax.swing.*;
    import java.awt.*;
    import java.awt.event.*;
    import java.util.Enumeration;

    public class GUI implements ActionListener {
    /* Seçilen radyo butonuna göre yeni pencere açar */
    JFrame frame;
    JButton button;
    JRadioButton jrb1;
    JRadioButton jrb2;
    JPanel p;
    ButtonGroup g;
    public static void main (String [] args) {
    GUI gui = new GUI();
    gui.go();
    }
    public void go() {
    frame = new JFrame();
    frame.setSize(300,200);
    frame.setDefaultCloseOperation(JFrame.EXIT_ON_CLOSE);
    p = new JPanel(new GridLayout(0,1,3,3));
    button = new JButton("Il sec ve pencere ac");
    button.addActionListener(this);
    g = new ButtonGroup();
    jrb1 = new JRadioButton("Istanbul");
    jrb2 = new JRadioButton("Ordu");
    g.add(jrb1);
    g.add(jrb2);
    jrb1.setLocation(0, 60);
    jrb2.setLocation(40, 100);
    // Her bir radyo butonunu ItemListener'a ekle
    jrb1.addItemListener(new ItemListener() {
    public void itemStateChanged (ItemEvent evt) {
    jrb1ItemStateChanged (evt);}});
    jrb2.addItemListener(new ItemListener() {
    public void itemStateChanged (ItemEvent evt) {
    jrb2ItemStateChanged (evt);}});
    p.add(button);
    p.add(jrb1);
    p.add(jrb2);
    frame.getContentPane().setLayout(new FlowLayout());
    frame.getContentPane().add(p);
    frame.pack();

    frame.setVisible(true);
    }
    public void actionPerformed(ActionEvent event) {
    String secilen = getSelectedButtonText(g);
    button.setText(secilen);
    JOptionPane pn = new JOptionPane();
    javax.swing.JOptionPane.showMessageDialog(pn, secilen);
    }

    public void jrb1ItemStateChanged (ItemEvent evt)
    {
    if(jrb1.isSelected() == true)
    button.setText("jrb1 basildi!");
    }

    public void jrb2ItemStateChanged (ItemEvent evt)
    {
    if(jrb2.isSelected() == true)
    button.setText("jrb2 secildi!");
    }

    public String getSelectedButtonText(ButtonGroup buttonGroup) {
    for (Enumeration<AbstractButton> buttons = buttonGroup.getElements(); buttons.hasMoreElements();) {
    AbstractButton button = buttons.nextElement();

    if (button.isSelected()) {
    return button.getText();
    }
    }

    return null;
    }
    }

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt

    bilgilendirmen için çok teşekkür ederim. Sanırım swing'e bir daha bakmam ama yine de eclipse tavsiyene uydum. Ben de eclipse kullanıyorum şu anda bu ortamı daha çok sevdim

  • 9.Gün:

    10.Gün:

    11.Gün:

    12.Gün:


    Selamlar, burayı çok ihmal ettim ve tamamen benimle alakalı. Biraz samimi bir yazı olacak. Tabiri caizse yazılımcılığın ruhuyla tanıştım şu birkaç günde. En ufak hatamda canım sıkılıyor, motivasyonum düşüyordu. Program indiriyorum, bakıyorum sürümler uyuşmuyor orada hatayı düzeltmek için 8 10 saat zaman kaybediyorum. Bir hata alıyorum oraya soruyorum buraya soruyorum nasıl çözeceğime dair bir sonuç alamıyorum çok canımı sıkıyor. Ancak bugünlerde şunu fark ettim ki bu işin can damarı bu aslında. Hatalarla uğraşmak, problemleri tespit etmek, çözüm üretmek...

    2 gün bu can sıkıntısındayken youtube üzerinden deneyimli insanlardan tavsiyeler dinledim; kendine ait youtube kanalı açıp öğrendiğin konuları orada anlat, medium'da öğrendiğin konular hakkında makale yaz, github'ı irili ufaklı demeden projelerle doldur tarzında... Amaç içerik üretmek değil sadece kendi öğrendiğin konuları pekiştirmek. Bunu çok mantıklı buldum, çünkü bir konuyu öğreniyorum ama birkaç hafta sonra o bilgiye ihtiyacım olduğunda unutmuş oluyorum. Örneğin collection sınıfını unuttuğumu fark ediyorum. Gerektiği yerde ArrayList<> kullanamadıktan sonra pek de bir anlamı kalmıyor, çalıştığımın. Bu sebeple bu mecralarda da aktif olmaya çalışacağım. Profesyonel bir iş olmayacak sadece kendi öğrendiğimi pekiştireceğim.

    Neyse fazla laf ettim şu anda spring çalışıyorum. IOC & injection mantığını öğrenmeye çalıştım, hibernate'e giriş yaptım. Şu anda da uyumayıp biraz daha ilerleyeceğim. Esenlikler dilerim





  • 13.Gün:


    Selamlar, bugün de bir sürü hatayla karşılaşmaya devam ettim. Hibernate öğrenmek isterken libs'e eklemem gereken jar dosyalarında sorun yaşadım. Manuel olarak teker teker gerekli dosyaları indirip projeme ekledim ancak hata almaya devam edince eclipse ' i kullanmaktansa intellij idea ile devam etmeye karar verdim. Bir abiden yardım alarak da ultimate versiyonunu indirdim. Daha sonra başka bir eğitime baktım. Web server'ına bağlantı bile kuramadım saatlerce. Sürüm uyuşmaması mı dersin port'un hali hazırda kullanılıyor olması mı dersin saatlerce uğraştım ve gecenin 1:30 unda daha yeni çözmeyi başardım. Onca çaba şu ekranı görebilmek içindi :

    Yazılım Öğrenme Sürecim

    Evet bu kadar çaba "Hello, World !" içindi, neyse sinirliyim fazla konuşmak istemiyorum bu konuyla ilgili Yazılım Öğrenme Sürecim  En azından sorunu gerçek manada çözebildiysem sabah çalışmalarıma başladığımda bugün olduğu gibi fazla hata ile karşılaşmam çünkü tam anlamıyla günümü hataları çözmeye adadım ve bir adım ileri gidemedim spring öğrenme konusunda. Benden bu kadar efendim. Herkese esenlikler dilerim...





  • furkan boncuk kullanıcısına yanıt
    Yazılımcılık olsun, başka alanlar olsun her alanda problemleri saptayıp çözmek en önemli konudur.

    Örneğin. 6.şubat depremi olayına değinerek: Çelik-Beton yapışması ile kolon-kiriş bağlantısı en önemli konudur :) Cunku teknik en önemli konudur.

    Ben esasen Makina Teknisyeniyim. Mühendis demiyorum cunku Mühendis, Arapça kökenli bi sözcük. Arap'ın sözcükleri ile bir yere varmak, istemiyorum. Mühendis Arapçada ölçü demek olan "hendese" yi "bilen" kişid anlamındadır, orjinali "muhandis" tir.
    Arapça "mu" öneki başına geldiği deyimi "bilen" anlamı verir. "muhandis" in birebir anlamı "ölçü bilen" dir. Bu bağlamda "inşaat mühendisi" nin birebir Türkçesi "yapı ölçüsü bilen" dir. Bunu daha kullanışlı söylemek gerekirse, belki "yapı ölçüsyeni" diyebiliriz. Bilgisayar Mühendisi için de Ameerika da çok yaygn kullanılan "Computer Scientist" in birebir karşılığı "Bilgisayar Bilimcisi" diyebiliriz ancak yok daha havalı ancak esasında bir o denli doğulu diye "Bilgisayar Mühendisi" diyoruz. Koskoca Almanya bile Rechneringenieur demiyor, Informatiker diyor.

    Orada değindiğin IoC "Inversion of Control" bir tekniktir. "kontrolün el değiştirmesi" olarak türkçeleştirilebilir. "Genel kontrol bir sürü kod sırasında degil de , yalnızca tek sıra kodda ya da bir konfig dosyasında olmalı" diyen bir paradigmadır, amacı gereksiz yere birbirini yineleyen birçok kod yerine az sayıda, kod yazarak daha yalın, daha etkin, daha sorunsuz uygulama yapmaktır. Bu bir tekniktir.

    "Yapı ölçüsyenliğinde de örneğin kolon-kiriş bağlantısı tekniği vardır. Kolon kiriş birbirini iyi tutarsa o yapıyı 10 büyüklükteki deprem bile yıkamaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt

    aydınlandım teşekkür ederim, esasında mühendis kelimesi gerçekten de şu anda ülkemizde bilgisayar mühendisliği adı altında verilen eğitimin karşılığı olmuyor buna katılıyorum. Ki dediğin gibi de bizden başka nedense hiçbir yerde buna mühendislik dememişler. Bundan sonra birisi ne okuduğumu sorarsa bilgisayar bilimleri diyeceğim. Ayrıca IOC yi çok güzel açıklamışsın ağzına sağlık, yazılımda esnekliği çok iyi sağlayan bir yaklaşım bir örnek yapıp kendimi denemek adına paylaşmaya çalışacağım ben de. Teşekkür ederim yanıtın için

  • 14.Gün:

    15.Gün:

    16.Gün:

    17.Gün:

    18.Gün:


    Selamlar, bu üstte yazdığım gün sayıları padişahın fermanı gibi uzuyor her seferinde :) onu uzatmamaya dikkat etmeye çalışacağım. Bu 5 günlük süreçte bir sürü program hatasına kafa yordum yine kendimi yerden yere vurdum. Ama bir şekilde çoğu hatayı çözdüm. Engin hocanın BTK akademi üzerindeki spring boot eğitimini bitimeme 5 ders kaldı yani bir şekilde ilerleme kat ettim (kime göre neye göre). Hibernate öğrendim Maven kullanmayı ve proje mimarisini öğrendim ama şunu düşündüm bir spring eğitimi 6 saat olamaz, olmamalı ! Buna gerçekten isyan ettim, çünkü eğitim neredeyse bitmek üzere ve ben kendi başıma basit bir proje bile yapabilecek seviyede değilim. Sonrasında araştırmalarıma başladım ve türkçe kaynakların ne kadar yetersiz olduğu gerçeği bir kez daha yüzüme yüzüme vurdu. Chad Darby ' i keşfettim. Gerçekten de Chad Darby' nin udemy eğitimleri yeni başlayanlar için harika gözüküyordu. O yüzden bugün onun eğitimiyle devam edeceğim . Videoların kimisinin alt yazısı var kimisinin yok ama Chad 'in ingilizcesi çok yalın olduğu için benim seviyeme hitap ediyor. Beğendiğim bir kurs oldu. Daha doğrusu kurslar.


    Yazılım Öğrenme Sürecim

    Fiyatlara takılmamak lazım zaten belli aralıklarla udemy indirim yapıyor. Kursların bir tanesi 80 90 tl ye geliyor o sayede. Spring boot ile beraber react, unit test yazma, cloud teknolojisi, java server faces, hibernate, database app gibi sektörün kesinlikle bir backend yazılımcıdan daha doğrusu sektörde daha çok .Net kullanılıyor ancak en azından Java Spring Boot kullanan kurumlarca kesinlikle yazılımcıdan beklenen şeyler ve bu kursların dolu dolu olduğuna inanıyorum. Bu kursları bitirmek için kendime 2 ay hedef koydum . Daha erken bitirirsem ne mutlu bana ama 2 haftaya benim vizelerim var o yüzden bir süre yazılım eğitimime gereken önemi veremeyebilirim. O sebeple de zaten 2 ay hedef koydum kendime. Herkese esenlikler dilerim ...





  • Süreci oldukça başarılı buluyorum. Tebrikler.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.