Yazılım bilmeden oyun yapmak

-
-
Birşeyi kaliteli ve güzel yapmak için o işi öğrenmen gerekir.
Yazılım öğrenmekten üşeniyorsun belli ki, kolaya kaçmaya çalışıyorsun. Bu şekilde zaten yaptığın iş güzel olmaz.
-
Dostum unity yazılım bilmeden yapamayacağın bir oyun motorudur. Yazılımdan bu kadar kaçmayın,zorlar kafa patlatır ama sonra meyvesini yersin.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Öğreni ver nolcak
İmkağansız birincisi dolu asset var, modelleme öğrenmeden bile bazı modelleri hazır alıp ya da yaptırarak bile yaparsın ama yazılım bilmeden fizikleri, oyuna atılacak harektlerin komutlarını ve bir çok şeyi yazılım bilmeden yapamazsın.
Öyle hazır assetler gibi de olmaz komutlar. Yani tamamen kendin yapacaksan zaten komut bilmen lazım, modellemeleri bulursun zaten tek başına bir oyun yapmak 3d düşünüyorsan hayallere çok kapılma derim, 2d bile zor.
ha hevesini kırmak için demiyorum ama uğraşmak ve çok çalışmak gerekli ve bir girdin mi çıkamazsın düşünsene kendi dünyanı yaratıyorsun. Bunu gördükçe daha da şevke geliyorsun ha benim gibi şu an çok şey yapacak raddeye gelenlerde de bıkkınlık oluyor elini kolunu kaldıramıyorsun belli de olmuyor tabi.
-
Kodlama bilmeden ne kadar rahat olur mantık kurmak emin değilim ama kullandığım kadarıyla Unreal Engine Blueprint(Unity'de de benzer bir uygulama mevcuttur muhtemelen) ile bir çok şeyi yapmak mümkün. Udemy gibi sitelerde bu tip dersleri bolca bulabilirsin, özellikle ingilizcen varsa yabancılara bakmanı tavsiye ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melihcskn -- 3 Nisan 2021; 22:6:15 > -
Konu başlığına örnek : “kod bilmeden kağıttan tuzluk yapabilirsin mesela“ -
Hocam yazılımsız zor ya olmaz demiyorum ama
-
Arabayı yapıp arabanın dönmesini sağlayan direksiyonu gitmesini sağlayan gaz pedalını koymamak gibi bir şey bu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Mümkün değil, imkansız.
-
Yazılım nerede öğrenilir ne kadar süre gereklidir ? Outlast gibi bir korku oyunu yapma hayalim var. Biliyorum çok zor fakat oraya bir gidiş yolu da vardır herhalde ?
-
Unity de kodlama bilmeden
Bolt ve playmaker eklentisiyle otomatik hazır kod giriliyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Farklı birşeyden bahsedeceğim 50 yaşına kadar pc başında kod yazmak ömrünü yer adamın en iyisi sağlam şöyle gaziantep lahmacun salonunda çalışıp öğrenip kendi yerini açıcaksın ölene kadar yapılır o iş.
-
Yazılım bilmeden Minecraft da parkur yaparsın anca
O tür birçok oyun mağazasında bulunan, bütün platformlarda oynanabilen AAA oyunu yapmak çok az. Bu oyunları yapan şirketlerin birçok alt grubu var, oyun tasarımı, karakter modelleme, seviye tasarımı, ses tasarımı, oyunu geliştiren yazılımcılar, hikaye tasarımcıları, pazarlamacılar, yönetim ekibi vs. vs. daha sayamadığım bir sürü daha alt grubu vardır. Bütün bu gruplar koordineli bir şekilde üzün yıllar boyu çalışıyorlar ve ancak beklenen oyunu yapabiliyorlar. Orada bitmiyor üstüne yıllar boyu bakımını ve güncellemesini yapıyorlar.
Benim bildiğim bu oyun geliştirme işlerinde bütün alt gruplara hakim olamazsın, yani bir oyunun baştan sona hem ses tasarımını, hem model tasarımını, hem hikaye tasarımını, hem yazılım kısmını filan yapamazsın, çok zor olur. Ama mesela bu alt gruplardan birinde çalışabilecek birisi olabilirsin. Yazılım kısmını çözerek oyun geliştiricisi olabilirsin, sen sadece oyunun yazılım kısmını halledersin diğer gruplar kendi sorumluluklarını yapar ve oyun oluşturulabilir.
Eğer oyun yapma gibi bir hayalin varsa, ilk önceleri hangi alt grupta çalışacağını belirlemen gerekir diye düşünüyorum. Sonra kendini o alanda geliştirdikten sonra halihazırda devam eden oyun projelerine katılabilir veya kendin diğer insanları bir araya getirerek bir oyun geliştirebilirsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: InspiredTigerBirşeyi kaliteli ve güzel yapmak için o işi öğrenmen gerekir.
Yazılım öğrenmekten üşeniyorsun belli ki, kolaya kaçmaya çalışıyorsun. Bu şekilde zaten yaptığın iş güzel olmaz.
guzel olmasi umrunda mi sence
-
Değildir.
En Beğenilen Yanıtlar

Birşeyi kaliteli ve güzel yapmak için o işi öğrenmen gerekir. Yazılım öğrenmekten üşeniyorsun belli ki, kolaya kaçmaya çalışıyorsun. Bu şekilde zaten yaptığın iş güzel olmaz. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X