Şimdi Ara

Oyun yapma ve robotik kodlama hakkında bilgi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kimya mühendisiyim ama iş bulmakta sıkıntı yaşıyorum bir süredir üstüne dünyanın gittiği yön ve kendi zevklerim doğrultusunda oyun yapma ve robotik kodlama alanlarında bir gelecek düşündüm kendimce bir kaç firma gördüm eğitim veriyorlar biraz masraflı olduğu için tecrübeli olan arkadaşlardan fikir almak için burda bu konuyu açmak istedim. Tecrübesi olanların tecrübelerini anlatmaları beni sevindirecektir. Teşekkürler.




  • Nasil bir bilgi? Daha ozel belirtirseniz cevap gelme olasiligi artar. Bence ucretli egitime gerek yok internette bu konular hakkinda sayisiz kaynak var ozellikle ingilizce. Herkesin ogrenme sekli farkli lakin.

  • Bir gün de şu "yazılım, oyun, robot..." vs. her ne boklar ise bırakıp "kimyacı, matematikçi, tıpçı, psikolog..." olacağım diyenleri dünya gözüyle görebilecek miyim bilemiyorum!!!


    Yani tüm ihtiyacımız kodcular, yapay zekacılık oynayanlar, oyun yaptığını sananlar. Sanki hiç yoklar, azlar ve süper işler yapıyorlar!

  • Hocam firma ismi vermediğiniz için genel konuşacağım. Bu Nescafe 3ü1 arada gibi paket halinde "robotik kodlama" eğitimi veren yerler genelde geçtim üniversite mezununu, lise öğrencisi için bile para israfı olur. Çünkü bu "robotik kodlama" eğitimlerinde en iyi ihtimalle öğreneceğiniz şey Arduino kullanarak sensörden veri okuma ve motor sürme olacak. Gerçekten robotik alanında çalışmak istiyorsanız haliyle bundan çok daha üst düzey bilgiler edinmeniz gerekli. Oyun geliştirme kursunda bazı şeyler öğretme ihtimalleri var fakat yukarıdaki hocamın dediği gibi iyi düzey İngilizce bilgisi olan biri için İnternet cidden bulunmaz nimet. İsterseniz YouTube gibi mecralardan tutorial dinleyin, isterseniz kullanacağınız kütüphanelerin resmi dokümantasyonunu karıştırın, isterseniz de library Genesis gibi kaynaklardan kaliteli yazılım kitapları edinin. Ben yazılı içeriği video içeriğe tercih ettiğim için genelde son ikisini kullanıyorum ama tercih sizin. Son olarak üstteki hocamın dediği gibi firmanın ismini yazarsanız peşin hükümle mi yaklaşmışım anlayabilirim.




  • hocam sal kodlamayı modlamayı mahalle köşesinde bir dükkan tut 50m2 50 liradan formatı yasla gitsin

  • Yazılıma başlayacaksanız ilk şart algoritma fln değildir, İngilizcedir.İngilizceyi öğrendikten sonra yazılım dünyasının kapıları sonsuza kadar açılır.Böyle bir işe kalkışacaksanız önce ingilizce öğrenin.Kurs fln diye dolanmaktansa aradığınız bilgiyi anında bulabilirsiniz.


    Udemy vb.yerlerden aldığınız eğitimler size sadece başlangıç seviyesinde bilgiler verir.O kursları bitirdikten sonra iş size kalıyor.Burada da devreye ingilizce giriyor.


    Yazılım için ingilizce şart!

  • her ikisi için de c/c++ üzerine kendinizi geliştirebilirsiniz. robotik için gömülü sistem programlamaya bakabilirsiniz. oyun için de unreal engine. oyun motoru kullanmayacaksanız:

    -> fizik motoru

    -> render motoru

    -> arayüz tasarımı

    -> yapay zeka (çok oyunculu olacaksa buna gerek yok)

    -> en ileri seviyeye taşımak istiyorsanız algoritma ile matematik (quake oyunundaki hızlı kök alma algoritması gibi)


    yazılım için ingilizce bilmek şart değil, ben google translate ile çeviriyorum baktım cümle tam anlaşılmıyor kelime kelime çeviriyorum. ingilizce şart ama, ingilizce bilmek şart değil.


  • Alaylı abimizden sana gelsin.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.