Şimdi Ara

Yaz lastiği tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,


    2012 Model Opel Astra H Sedan aracıma 205/55/16 ebatlarında yaz lastiği bakıyorum. Özellikle haftasonu ıslak zeminde kış lastiklerimin tükenmişliğinin verdiği olumsuzlukla bir kaza atlattım ve bu satın alım sürecini hızlandırmaya karar verdim.


    Aracımın yalıtımı çok üst düzeyde değil fakat her yaz lastiği sessizlik kış lastiğinden 1-2 tık daha iyidir diye düşünüyorum, 1-2 desibel çok büyük problem teşkil etmeyecektir.


    Özellikle yol tutuş ve fren konusunda usta işi bir lastik öneriniz varsa tecrübelerinizle birlikte paylaşmanızı rica ediyorum =)


    İyi forumlar.




  • şu aralar fiyat/performans olarak yeni seri hankook vp4 gayet iyi duruyor hocam, testlerde ıslakta tutuşu ve freni gayet iyi çıkıyor. bende yeni aldım bu seriden henüz taktırmadım biraz daha havaların ısınmasını bekliyorum, deseni-hamuru kaliteli duruyor dışardan. aynı sıkıntı bende de var lastiklerin ömrü bittiği için özellikle yağışlı havalarda biraz tedirgin ediyor araç.


    Yaz lastiği tavsiyesi


    Yaz lastiği tavsiyesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 21 Mart 2023; 13:54:49 >




  • Yaklaşık bir ay önce ben de konu açmıştım.


    Aracımdaki CPC 5'leri, Continental markasının kullandığım sürede bende yarattığı güven hissi nedeniyle Ultra Contact ile değiştirdim.


    Yaklaşık 1500 km kuru ve ıslak yolda tecrübe ettim. Yol tutuş ve diğer özellikler olarak Conti hissini devam ettirmiş. Ancak yol gürültüsü olarak beni oldukça memnun etti. CPC5'lerden çok daha sessiz.


    Ancak, yukarıda @suatcagdas forumdaşın önerdiği Ventus Prime 4, gerek fiyatı ve gerekse kağıt üzerindeki değerleri ile sizin için daha uygun bir seçenek olabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet Serdar K. -- 21 Mart 2023; 12:42:42 >
  • 3 yıl Pirelli Cinturado P7, 3 yıl Continental SportContact 5 kullandım ve şimdi 2 yıldır Michelin Pilot Sport 4 kullanıyorum. Deneyim ettiğim lastiklerden en hoşuma giden Michelin PS4 çıktı. Pirelli ve Continentalda 3-5 ayda bir düzenli olarak lastiğe bir şey girer ve patlardı yama gerektirirdi, PS4'te şimdiye kadar sadece 1 kere başıma geldi.


    (Pirelli Cinturado P7'yi balon yaptığı için Continental SportContact 5'i aşındığı için değiştirdim)


    Forumda ve genel olarak internet aleminde Michelinlerin hamuru yumuşak Türkiye'ye uygun değil balon yapar çabuk aşınır denir hep ama bu 3 lastik arasında en az aşınan lastik Michelin çıktı.


    Eğer fiyat sıkıntısı yoksa benim tavsiyem Michelin Pilot Sport 4 olur. (Pilot Sport 5'i deneyimlemedim, 205 55 16 ebatında üretilmiyormuş zaten)

  • Mehmet Serdar K. kullanıcısına yanıt

    gürültü db seviyesi kaç hocam yeni lastikleriniz?

  • https://www.tyrereviews.com/Article/2023-Tyre-Reviews-Summer-Tyre-Test.htm

    Yol tutuş ve frenleme performansı için bu ebatta kesinlikle PremiumContact 7 tavsiye ederim.
    Sizinle aynı ebatta PremiumContact 2 ve PremiumContact 6 kullandım. İkisi de son derece memnun etti.

    Şimdi araç değiştirdim lastik ebatı büyüyünce SportContact 7 aldım. Bundan daha da memnun kaldım fakat sizin ebatta yok. Zaten SportContact serisi daha çabuk aşınıyor.
    PremiumContact serisinde herhangi bir aşınma sorunu yok. Kısacası biraz sesli olması dert değilse sizin ilaç PremiumContact 7.




  • suatcagdas S kullanıcısına yanıt

    69 db.



    Yaz lastiği tavsiyesi
  • Mehmet Serdar K. kullanıcısına yanıt

    teşekkür ederim hocam, benimkilerde aynı seviyede imiş.






  • 2015 honda civic aracıma yazlık bir lastik düşünüyorum sizce hangisini tercih etmeliyim. Bursa da ikamet ediyorum şuan hankook kingenergy4s var 3 yıldır kullanıyorum ama artık 4 mevsimden vazgeçip yazlık lastik tercih edeceğim hem yakıt hem ses hem de sıcak havalarda kayma derdi olmaması için kullanan ve değerli fikirlerini paylaşan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.





  • korayhan16 kullanıcısına yanıt
    Hocam lastikten beklentiniz?
    Tutus mu fiyat mi konfor mu uzun km mi? Buna gore değişir..linkler hep premium marka ama fiyati burda es gecebiliriz :)
  • Lastikten beklentim evden işe işten eve şehir içi günde 20-25 km kullanıyorum senede 1-2 uzun yol yapıyorum Antalya veya Bodrum. sessizlik ve yol tutuş benim için önemli özellikle ıslak zemin performansı ayrıca bütün sene yol sesi dinlemek istemiyorum.

  • korayhan16 kullanıcısına yanıt

    Falken z310

  • Contiental Eco Contact 6 var benim araçta. 2600 km oldu ıslak zeminde tutuşu, frenlemelerde falan beni tatmin etti. Yakıta da katkısı var diye biliyorum. Ses açısından en minimum seviyede olan lastiklerimden biridir diyebilirim.

  • Hankook vp3 ten sonra şuan vp4 e geçtim. Kesinlikle tavsiye ederim bir çok testte ödül almış bir lastik.
  • Peki Falken z310 ile Hankook vp4 arasında hangisi arakdaşlar.


    Bir de nexen n blue s nasıl bir lastiktir




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efkan -- 25 Mart 2024; 10:45:45 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.