Şimdi Ara

Yaya geçitleri ülkemizde ne anlam ifade ediyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
1.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaya geçitlerini kimse umursamıyor. Bir yaya geçidinde karşıya geçmek için beklediğiniz zaman hiç bir araç durmaz. Abartmıyorum %99'u durmaz. Yazmama gerek var mı bilmem ama yaya geçitlerinde öncelik yayaların ve araçlar her zaman anında durmak zorunda. Hiç bir ayrım olmaksızın çok pahalı lüks araçlarından kamyonetlerine her türlü araç ve şöför hatta yaya bu şekilde davranıyor. Yayalar da araçların geçmesini bekiyor sanki öncelik araçlarınmış gibi. Bir tepki vermez yani. Herkes böyle alışmış. O halde ülkemizde yaya geçitleri neden var ve ne anlam ifade ediyor?
    Ülkemizde bu yanlış ve acayip alışkanlık nereden geliyor? Ve nasıl düzelir?

• Afrika da bile yaya gecidinde durur arabalar.Egitim ailede baslar okulda devam eder.Surucu kursunda trafik egitimi vermekle olmaz.Anaokulundan baslamak lazim.Yaya gecitlerinde durmayana caydirici cezalar lazim.Yaya gecidinde yayaya carpana muebbet lazim.Avrupada insanlar yaya gecinden saga sola bakmadan gecer, bakmak zorunda degil zaten surucu gormek zorunda.Yiyorsa gormeain, durmasin, cinayete tesebusle ayni sey.Lakin bos konusuyoruz birsey duzelmez boyle devam eder.Saygilar.
  • Yaya geçidi, yayalar için yolu en iyi gören ve karşıya geçerken tercih edilecek en güvenli konumu ifade eder.

Araçlar için: yaya çıkabilir, yavaşla ama durma demektir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçeceğini belli ettiğinde birkaç araç iplemese bile sonunda biri yavaşlıyo ve geçiyosun, ama taksi-servis olursa yandın, senin geçtiğini gördüğün halde yavaş yavaş üstüne sürüyolar, pantolonunun tozunu alacak şekilde geçiyo herifler. durup ne yapıyosun desen ne yapıyom bişey yaptığım yok diyolar. normal olmuş artık bu. bi bu rezillik kalmıştı kanıksamadığımız.

tabi yayalarımız da sütten çıkmış ak kaşık değil. karşıdan karşıya geçişin yasak olduğu yerlerde dahi (hatta yayaya kırmızı araçlara yeşil yanmakta olan lambalarda bile) "istersen çiğne" der gibi hiç araçlara dönüp bakmadan yola atlayıp karşıya geçmeye başlayan ve araç sürücülerinin hem sinir katsayısını hem de fren disklerinin sıcaklığını yukarı çıkaran o kadar çok gamsız yaya var ki..
  • Önümde trafik açıksa veya biraz ileri kavşakta bana yeşil yanıyorsa durmuyorum. Ancak ileride bana kırmızı yanıyorsa veya trafik yoğunsa duruyorum. Ayrıca yaya geçitinde durmak için önce bir dikiz aynasına bakmak lazım, çoğunluk durmamaya alıştığından eğer sen durursan arkadaki araç sana geçirebilir.
  • kırmızı ışıkta durmayan insanlara ,paralel çizilmiş çizgileri ifade eder

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlığı yayla geçidi diye okudum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rena34 -- 26 Ağustos 2017; 12:0:23 >
  • Afrika da bile yaya gecidinde durur arabalar.Egitim ailede baslar okulda devam eder.Surucu kursunda trafik egitimi vermekle olmaz.Anaokulundan baslamak lazim.Yaya gecitlerinde durmayana caydirici cezalar lazim.Yaya gecidinde yayaya carpana muebbet lazim.Avrupada insanlar yaya gecinden saga sola bakmadan gecer, bakmak zorunda degil zaten surucu gormek zorunda.Yiyorsa gormeain, durmasin, cinayete tesebusle ayni sey.Lakin bos konusuyoruz birsey duzelmez boyle devam eder.Saygilar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HAYAT NEDEN ADİL DEĞİL NEDEN?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kadıköy'de yaya geçidinde manevra bile yapıyorlar. Özellkle taksiler, trafikte yapamadıklarını yayalara yeşil yanınca yapıyorlar. U dönüşü yapıyorlar mesela.

Ben de değneği kaldırıp ucunu ön cama sokuyorum, bir afallıyorlar. Yavaş yavaş, ite ite yayaların içine girenlerin kapılarını açıp öyle bırakıyorum. Bazılarna doğru mu bu yaptığınız diye soruyorum, ama cevabıı beklemiyorum. Tartışılmaz bunlarla. Fakat tepki önemli. Tepkisizlik de kabahat. Uçaksavar kadar enerjisi var hareket halindeki arabanın, bazen yayay dokunması sakatlık için yeterli, buna göz yummak da suça iştirak etmek. Avrupa şehirleri insanlar tepki verdikleri için düzeldiler, kendikendine düzelmedi, veya bir kahraman polis gelmedi.

Değnek güzel, hayvan terbiyecisi gibi... Havaya kalkınca ön camlarındaki o "korunaklı" mesafeleri birdenbire surat mesafesine düşüyor, bir kendilerine geliyorlar.

• 99% çok iyimser olmuş

• bazen sağ şeritte giderken önüme çıkan yayaya yol veriyorum ancak pişman oluyorum. çünkü ben yol versem bile sol şeritteki araç yol vermeyip basıp gidiyor. o sırada yayaya çarparsa üzülürüm kazaya sebebiyet verdim diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _mp_

Yaya geçidi, yayalar için yolu en iyi gören ve karşıya geçerken tercih edilecek en güvenli konumu ifade eder.

Araçlar için: yaya çıkabilir, yavaşla ama durma demektir.

mp kardeş sen bırak arabayı o profilindeki ata binemeye devam et bence. Yaya geçidi yayaların istediği gibi her zaman geçebileceği yol anlamına gelir ve sen oradan geçerken yavaş geçmek ve yaya varsa durmak zorundasın kural aslında bu.
  • Bundan ben de nefret ediyorum. Bi gün delirip yaya geçidinde beklicem öyle bakalım. O raddede değilim daha.

• Bakın Almanya'da sıradan bir yaya geçidi aslında böyle olmalı:

• quote:

Orijinalden alıntı: ledie

Bakın Almanya'da sıradan bir yaya geçidi aslında böyle olmalı:

Almanya'da yaya geçiti yoksa bile durup yol veriyorlar. Trafikte herkes birbirine yol veriyor. Rahatlar o konuda. Bizde ise sürekli bir acele ve karmaşa var.

• yaya geçitleri ölüm tuzağıdır

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle bir ülke, öyle bir insan topluluğu ki otomobil kullanan otomobiliyle, motor kullanan motoruyla, bisiklet kullanan bisikletiyle, patent kullanan patentiyle yayalara terör estiriyor. Ülke insanlarının yazılımında ciddi bir bug var.

Eklemeyi unuttum. İki kişilik yolda yan yana yürüyen yayalarda, karşıdan gelen tek kişiye asla yol vermez, çarpıp üstüne çıkmaya çalışır. Şaka gibi ya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi penguin -- 28 Ağustos 2017; 12:47:30 >
  • Yaya geçidi ne la bizde kaldrimda drift yapan denyolar var

• Trafikle alakası olan çoğu insanımız dengesiz. 7 saniye yeşil yanan trafik ışığında 20-22 saniye yeşil yanan yayalar olan yerde bile kırmızı ışıkta yola atlıyorlar. Ağız dalaşına giriyoruz sonra ne yapacaksın beni mi ezeceksin, beni görmüyor musun diyor bir de. İnsanlar ışıklara bakmaya çoktandır alıştı. Empati yapabilen, eğitimli insanların çok olduğu yerlerde yaya geçitlerinde insanlar duruyor, yaya geçiti yoksa bile duruyor. Yeter ki dediğim şartlar oluşsun.
  • Yaya geçidi ve sağa dönüşte Yaya'ya yol ver maalesef ki ülkemizde bir şey ifade etmiyor. Yaya'ya yeşil yolda geçiyorum neden soluna bakmıyorsun diye adam bana bağırıyor. Üstte de MOBESE kamerası var. Keşke ehliyet verirken IQ testi yapsalar da trafik teröristleri ehliyet alamasa.
  • bizim ülkede yayalar için büyük tehlike. yaya geçmesin diye gaza daha da fazla basılıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.