Şimdi Ara

Elektrikli bisiklet kullanırken ceza yedim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
9.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İzmirde elektrikli bisiklet kullanırken ceza yedim. TC kimlik no ile yazıldı ceza. Yaklaşık 5 ay oluyor. 62 tl dediler. Ama şuan nedir durumu bilemiyorum. Çok bişey çıkar mı ? ehliyetim dahi yok. bisiklette benim değil. internetten de bakamıyorum sadece tc kimlik no ile ceza yediğim için. borcum nedir bilmiyorum. vergi dairesine gidince 200-300 lira borç cıkmasın.

konuya hakim arkadaşlardan cevap bekliyorum. napsam ki :(

• çıkmaz. o kadar faiz imkansız.
  • 62 liralık ceza o kadar olmaz ama ayıptır sorması ne yaptın da yedin o cezayı?
  • benimde 62 liralık ödenmemiş cezam var ama arabanın üstüne şirket satarken gözükcek katlana katlana en son 220 küsürlü bi fiyatta duruyormuş
  • eskişehirde elektrikli bisikletle yolda gitmek yasak
    işin detayını bilmiyorum
  • kimse kusura bakmasında ne kadar aptal saptal şeylerle uğraşan varmış yahu. her haltı hallettiler bisikletlere ceza yazmak kaldı birtek.
  • Yakında köpeklere ve kedilerede ceza yazmaya başlarlar... Hatta işi ilerletip asfaltta yürüyen karıncalara yazarlar ceza... Kritik, kazaların en fazla olduğu yerlerde önlem almazlar, çakma xenonlara dolaşanlara, farı yanmayanlara, makas atanlara kırmızı ışığı takmayanlara, magandalara dokunmazlar. Öğrenmişler yokuşun bittiği yere radar koymayı, başka bişey yok. Yazsınlar yazsınlar, hatta havada uçan kuşları teker teker yakalayıp boyunlarına ceza makbuzu iliştirsinler. Bu ülkede trafik kazaları azalmıyorsa durup düşünmek gerekir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Elektrikli bisikletinle ne diye yedin cezayı ?
  • Muhtemelen ya yaya yolunda gidiyordur yada kırmızı ışıkta araçların yanından geçip gitmiştir arkadaş :)
    Kırmızı ışıklara sadece araçlar uyacak diye bir kural yok yayalar bile kırmızı ışıkta geçerse cezası var. Büyük ihtimalle kırmızı ışık ihlali, hız sınırı ihlali yapacak değil ya
  • Hatalı sollama yapmış...
  • Elektrikli bisikletle ceza diye birşey yok..Satın alırken ne ehliyet ne ruhsat istiyorlar..Eskişehir'de öyle birşey var diye duymuştum ancak izmir'denmiş..Bana inandırıcı gelmedi..
  • Elektrikli bisikletlerin kullanilmasi yasaklandi diye biliyorum ama 5 ay olmamistir herhalde niye yedigini bende meram ettim
  • Antalya'da da yasaklanmassa bir gece hepsini yakacağım...Havasından mıdır nedir yolun kenarından ve düz gidemiyorlar.
  • Elektrikli bisiklet diye birşey yok!

Motoru varsa ister elektrikle çalışsın ister benzinle ister odunla. Polisi hiç ilgilendirmez.

Ehliyetin yoksa yazar cezayı.

Bence sen de kesin dikkat çekici bir hata yapmışsındır. Önyargı yapmayayım ama..
  • ya elektrikli bisiklet için ehliyet gerekmiyor kii
  • Kurallara uyulmadığı takdirde elektrikli bisiklete de ceza yazılabiliyor.

Geçenlerde, benim 15 yaşındaki yeğenimin TC numarasıa, elektrikli bisiklet ile seyir halindeyken, cep telefonu ile konuştuğu gerekçesi ile 52 lira mı 62 lira mı ne ceza yazmışlar. İnanmamıştım, şaka yaptığını düşünmüştüm ama ceza makbuzunu görünce inandım.

Yer; Antalya/merkez

Şaka maka, Antalya'da baya yaygınlaştı ama genelde 10 - 12 yaşında küçük çocuklar kullanıyor ve hemen hemen hiç bir kurala uymuyorlar. Kırmızıda geçenler mi dersin, ters yöne girenler mi dersin, kaldırımlarda yayaların arasından paldır küldür geçenler mi dersin...

Egsoz sesi olmadığından farkedilmesi de zor oluyor, ansızın yanınızda beliriveriyorlar.

Bence bir an önce bu konuya el atılmalı, ya bir yaş sınırlandırılması getirilmeli, ya da ne bileyim ayrı bir ehliyet sınıfı çıkarılmalı diye düşünüyorum.

• niye ceza veriyorlarki bu elektrikli bisiklete hiçbir sekilde ceza vermeye hakları yok ehliyet istemiyorlar zaten 5 yasındaki cocuk bile istedigi gibi binebiliyor
  • Ehliyetsizlikten ceza yazmamış galiba çünkü onun cezası 62 tl ile kalmazi,1.000 tl civarını bulur.
    Ama ceza nedenini bende merak ettim.
  • belki çakma zenon takmıştır
  • elektrikli bisikletlerin ya ehliyete tabi olması ya da tümden kaldırılması gerekiyor.. kabus gibiler.. arkanızdan geldiğini bilmiyorsunuz.. bacak kadar veletler sahillerde kalabalığın içinde geziyorlar.. bir de trafiğe karışıyorlar.. öyle sokak aralarında da değil bildiğin ana caddelerde.. sizce mantıklı mı 12 yaşında çocuğun ana caddede bunu kullanması?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.