Şimdi Ara

Yaya geçidini kullanmayı bilmeyen yayalar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
1.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 20-30 metre ötesinde yani sadece bir kaç adım uzağında trafik lambası ve yaya geçidi olduğu halde kendini yolun ortasına atıp hem kendini hem de trafiği tehlikeli durumlara gebe bırakan yayalara durup yol veriyor musunuz?

Ben şahsen bıktım bunlardan, hele bazıları var ki direksiyonu kırmazsam kesin ayağını falan traşlayacağım. Adam arabanın üstüne üstüne geliyor, "yiyorsa çekilme" dercesine.

• Yaya geçidi ya da ışıklar dışında kolay kolay yol vermem...Zaten herkese yol vermeye kalksam, 2 mt.de bir durmam gerekir.
    Hele bir de yaya kırmızı yanarken yola atlayan tipler varki, kendi canından vazgeçmiş ama sürücünün başını belaya sokar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ez geç haklıysan

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vurduğunda dava açarsan gerekli koşullarda davayı kazanabilirsin eğer 10m ötede yaya geçidi veya ışık varsa sen haklısın yola atlayamaz ordan geçmek zorunda

• Bizim burda ilkokul var kapısı caddeye kalıyor, yahu adam çocukların üzerine üzerine sürüyor resmen yani 30sn bekleyemiyor. Demem o ki ayni zihniyettekiler ha yaya olmuş ha sürücü sonuç ayni.

• Bende en çok yayaya kırmızı yandığı halde yola atlayanlara gıcık oluyorum

• Bende aynı durumla karşılaşıyorum.Ama direksiyonu vs kırmam ya dibine girer kornayla havaya dikerim yana dümdüz devam ederim kenaraıya kaçırtırım.İnceden deli yüreklilik vardır bende sizdede varsa tavsiye ederimÖfkeli Mod takılın biraz kaçışırlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Işıksız yaya geçidi veya karşıya geçmek isteyen herkese olmasa bile çoğuna durup yol veririm. Durmasamda hafif yavaşlarım,o arada karşıya geçerler.
    Bana göre özellikle şehir içi yollarda yaya öncelikli araç kullanmak gerekir. Özellikle soğuk ve yağışlı havalarda yayalara daha çok yol verin. En fazla ne kaybedersiniz 10 dakika mı.

Sanki Yaya geçidini kullansalar durup yol veriyormusunuz. 100 arabadan belki 1 tane.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyönetmen -- 12 Aralık 2015; 18:34:58 >
  • Az yavaş beyler.Çoluk cocuk var kötü örnek oluyorsunuz.İlla yetişkin biri olacak değil yayadan geçmeyen.
  • geçenlerde televizyonda haber vardı sürücüler yaya geçitinde yayalara yol vermiyor diye. o haberden sonra dikkat ettim gerçekten büyük bir kesim yayalara öncelik tanımıyor. kadın bebek arabasıyla bekliyor bir kişi yol vermiyor. şimdi böyle bir durumda yayalara çok fazla haksızlık etmemek gerekir.
  • Ben bekliyorum.
  • şu aralar sefaköy de metrobüs te çok sıra oluyor tek çıkış kapalı olduğu için bundan dolayı bazı kendini bilmezler üst geçitten 5 dk geç çıkmak yerine e-5 atlıyorlar en sonunda bi kaza olacak birisi ölecek ondan sonra şöförün başına bela akşam iş çıkış saatlerinde ordan geçerseniz dikkat edin derim.
  • Haklısın .Birde şu yaya geçidinin üstüne duran sürücüler var.

• Ben de arkadan gelen araçların ve yolun durumuna göre veriyorum.
    Arkadan araç gelmiyor ve acelem yoksa yol vermeye çalışıyorum, ya da çok yoğun araç geliyorsa yavaş veya hızlı ve hiçbirinde yol verecek potansiyel yoksa yolu kesip yol veriyorum.

Fakat dediğiniz gibi ışıklar varsa birden geçmeleri hoş olmuyor. İşlek bir caddede bazen bunlar yüzünden ışığı kaçırıyoruz.

Son olarak en sevmediğim ise yeşil araçlara yanarken geçenler. Bakıyor ki araç yok geçiyim diyor, geçenlerde başıma geldi aracı hız limitleri dahilinde seri bir şekilde kullanırken virajı alıp sonunda da ışık olan biryerdeydim, ben kontrolsuz bir şekilde hizlanmış dikkatsiz biri olsam veya viraj limitlerini denemek isteyen biri olsa bownling gibi yayaları bir tarafa fırlatmak mümkün.
    Son anda direksiyonu kırarak toparladım ki acemi biri orda çarpabilir veya daha sonrasında önce toplayıp sonra direksiyon hakimiyetini kaybedebilirdi.

• Yaya geçidinde yayanın geçiş üstünlüğü olduğunu bilmeyen hanzolar var bu ülkede, şehiriçi diğer yolları bıraktım ben.

Hafta içi sabah ve akşam işe giderken sosyal deney yapıyorum kendi çapımda.

Geçmek durumunda olduğum kavşakta ışık yok ama devasa boyutlarda levhalarla belirlenmiş bir yaya geçidi var, arkadaş altına arabayı alan kendisini ne sanıyor anlamıyorum ki, o geçitte bekleyen bir yaya gördüğünde duracaksın yada hız kesip yol vereceksin kardeşim, bunda anlaşılmayacak ne olabilir ki? En fazla 5 saniye kaybedeceksin ve karşılığında hem trafikte düzen, hem karşı tarafa saygı hem de kendine saygı kazanacaksın.

Maalesef o kavşakta karşılaştığım araçları, duranlar ve durmayanlar olarak sınıflandırırsam en fazla 20 araçtan 1'i duruyordur ve o duran araçların da 3'te 4'ü bayan sürücü oluyor genelde.

Bence bir ülkenin gelişmişlik ve kültür seviyesini gösteren en önemli resimlerden biri trafiktir, bizim trafik anlayışımız için de anlattığım durum en basit örnek.

• Durmayıp ne yapıyorsun, eziyor musun?

• Bu konuda siz yine de efendiliğinizi bozmayın yaya hatalı olsa dahi yol verin ki başınıza iş almayın.

Aracımla hiç bir araca çarpmadım hatta dokunmadım bile çok şükür ama 2 si ağır 3 yayaya çarptım. (Allah kimsenin başına vermesin) %95 haklı çıktım her kazada (kameralar, fren izi, şahitler vs. ) ama yakınlar şikayetçi olunca öyle kolayına kurtulusu yok bu işin.
  • Renk körüdür, katarakt olmuştur bulanık görüyordur, göz kasları felçlidir ancak yolunu buluyordur, bacağında platin vardır, karnı ağrıyordur, siyatiği vardır, yürürken acı çekiyordur.

18 yaşa kadar bunları düşünebilsinler diye bekleniyor ama düşünemeyen için 58 yaşına gelse nafile. Şehir içi hız limitlerine, tedbir kurallarına uyan yayaya denk gelmez. Çok sık denk geliyorsanız, kusura bakmayın, acemisiniz. İstanbul'un en kalabalık yerlerinde oturuyorum böyle problem yaşadığımı hatırlamam. Yayayla inatlaşmak nedir, otomobil hızlanması durmasıyla bambaşka bir boyutta, nasıl denk gelmeyi beceriyorsunuz. Yayayla arabanın inada girişmesi Halley'in Dünya'ya uğraması gibi bir şey. Uzağa bakın biraz. Yok arkadan araba geliyormuş… çok enteresan… siz daha oradaysanız aslında ehliyet almamanız lazım.

Ehliyetin haddinden kolay ve erken verildiğini herkes biliyor, sorumluluk aktarmaktan başka şey değil ehliyet. Sorumluluğun gereği, ehliyeti taşımaktan ibaret değil.

• Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    Güzel bir noktaya değnmişsiniz.

Soruyu şöyle sormak lazım.Şehirler neden kuruldu?Arabalar gezsin yada insanlar yaşasın diye mi?Bu sorunun cevabını verirseniz o zaman problem çözülür.Maalesef insanlar edindikleri mallarını, yaşamı kolaylaştıran bir vesile olarak kullanmak yerine ruhlarını , akıllarını bu "şeylere" esir ediyorlar.Bu sebeple birlikte yaşamak git gide zorlaşır.Yaşamın merkezi canlıdan cansıza kayar.kişi için o meta devamlı faal olmalıdır.Faaliyetine hiç bir şey mani olmamalıdır.Çünkü ona sahip olmakla o zaten ayrıcalıklıdır.
  • Çok komik şeyler yazmışsınız gerçekten. Kimsenin üzerine sürmüyorum arabayı merak etmeyin :D

Bomboş yol bir Allah'ın kulu yok ve oradan geçen tek araba benim diyelim. Yaya gidiyor benim önüme atıyor kendini koşa koşa karşıya geçmeye çalışıyor. Yahu dur zaten ben geçeyim arkam bomboş istersen moonwalk yaparak geçersin. Neden kendini tehlikeye atıyorsun?

Yayalara benden çok yol veren yoktur. Çoğunlukla karşılaştığım başka bir durum ise şu: Yol verdiğim yaya dümdüz karşıya geçse 5 saniyede geçecek. Ancak kendisi karşıya çapraz şekilde geçtiği için bu 15 saniye sürüyor. Bunu neden yapıyorlar anlamıyorum.

Bazı yayalara yol verip elimle geç işareti yapıyorum mesela, o da bana geç işareti yapıyor. Yav kardeş geç işte diyorum. Yok sen geç diyor. Tam gaza basıyorum bu sefer karşıya geçmeye çalışıyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.