Şimdi Ara

YATAY GEÇİŞ REHBERİ [SSS] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.849
Cevap
147
Favori
681.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Calpi84

Ben yatay geçişe başvurdum çok zahmetli bir iş.Önce antalya'ya gittim okuldan evrakları aldım sonra ankara'ya gidip ösym'den bir iki ıvır zıvır belge aldım.Sonra yatay geçiş yapacağım okul yalova'ya gidip teslim ettim.Dilekçe doldurdum biz sizi ararız dediler.
    3 günüm otobüslerde geçti harcadığım paranın çektiğim eziyetin hesabı yok.Olmazsa olmaz hiçbir şeyin garantisi yok.

Haklısın geçiş işlemleri hala 80 lerdeki kafayla yürüyor.Ona imzalat buna damgalat oraya elden götür vs.Senin gene iy antalya ben taa kıbrısa belgeleri almaya gidip Türkiye turu attım sonrada YÖK'ün bu işlemler için bir sitesi olsa okullar oradan TC ve Öğrenci No girerek gerekli belgelerin hepsine ulaşabilse çok daha kolay olacak.Ama bugüne kadar kim öğreci lehine iş yaptı ki bunlar yapacak değil mi

• İki tane aynı mesajdan yazmışım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Indigo -- 22 Ağustos 2010; 1:06:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SmashMyPs3

quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84

Ben yatay geçişe başvurdum çok zahmetli bir iş.Önce antalya'ya gittim okuldan evrakları aldım sonra ankara'ya gidip ösym'den bir iki ıvır zıvır belge aldım.Sonra yatay geçiş yapacağım okul yalova'ya gidip teslim ettim.Dilekçe doldurdum biz sizi ararız dediler.
    3 günüm otobüslerde geçti harcadığım paranın çektiğim eziyetin hesabı yok.Olmazsa olmaz hiçbir şeyin garantisi yok.

Haklısın geçiş işlemleri hala 80 lerdeki kafayla yürüyor.Ona imzalat buna damgalat oraya elden götür vs.Senin gene iy antalya ben taa kıbrısa belgeleri almaya gidip Türkiye turu attım sonrada YÖK'ün bu işlemler için bir sitesi olsa okullar oradan TC ve Öğrenci No girerek gerekli belgelerin hepsine ulaşabilse çok daha kolay olacak.Ama bugüne kadar kim öğreci lehine iş yaptı ki bunlar yapacak değil mi

Ya iki kağıt parçası için bir insan ankara'ya gider mi?
    Ösym'nin her ilde temsilcilikleri var belge veremiyormuş.Ne işe yarıyor bunlar anlamadım.İstedikleri belgenin aynısı internette var ama ösym onaylı olmuyormuş.Ösym'nin sitesinden çıkarttığım belge ösym onaylı olmuyor salak bunlar.
    Üniversiteler ayrı bir gıcık.Postayla başvuru kabul etmiyor.Yani ben oraya gidip belgeleri elden verince ne oluyor?Eziyet çektirmek için neler yapıyorlar.
    Ya devir internet devri internetten kendi okuluna gireceksin gerekli belgeleri alacaksın.Ösym denen zımbırtının internet sitesinde evrakları alacaksın.Bunların hepsini başvuracağın üniversiteye internetten dosya olarak gönder.Bu kadar basitleştirilebilir.Evrakta sahtecilik yapacağım sanki.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SeRo-34

Fakat kimi üniversitelerin kimi bölümleri Özelden öğrenci kabul etmiyor. Bunları iyi araştırmak lazım. Bu detaylar üniversitenin kendi yayınladığı yönetmelikte yer alır.

Ben hiç böyle birşey görmedim.Hangi üniversite bu acaba?

Yıldız Teknik Üniversitesi , Makine mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği
  • quote:

quote:

quote:

Fakat kimi üniversitelerin kimi bölümleri Özelden öğrenci kabul etmiyor. Bunları iyi araştırmak lazım. Bu detaylar üniversitenin kendi yayınladığı yönetmelikte yer alır.

Ben hiç böyle birşey görmedim.Hangi üniversite bu acaba?

Yıldız Teknik Üniversitesi , Makine mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği

Tamam ekliyorum bunu da

• mesajım bulunsun
  • Önümüzdeki sene lazım olacak bu başlık bana, şimdiden mesajımı atayım konuyu kaybetmeyeyim.
  • 23-Açık veya uzaktan öğretimden örgün öğretime yatay geçiş yapılabilir mi ?

Evet. Açık ve uzaktan öğretimden örgün öğretim programlarına geçiş yapılabilmesi için, öğrencinin öğrenim görmekte olduğu programdaki genel not ortalamasının 100 üzerinden 80(4 üzerinde 3.2) veya üzeri olması veya kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği üniversitenin diploma programının o yılki taban puanına eşit veya yüksek olması gerekir.

Ben bu sene tercih hatası yaparak İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi yerine İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İşletme Uzaktan Eğitimini kazandım.
    Benim puanım 404. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinin taban puanı ise bu sene 402. Yani 23. maddenin koyu renkle işaretlediğim kısmına uyuyorum sanırım.
    Üniversiteyle konuştum bugün. Aradığımda, geçişler de hem not ortalamamın hem de öss puanıma bakacaklarını söylediler. Ben de açıklamada ki "veya" kısmına dikkat çekerek yatay geçişlerde iki seçeneğin olduğunu söyledim. Onlarda kararsız kaldılar. Bu konuda tam bir bilgiye sahip olmadıklarını yarın görevli arkadaşın geleceğini yarın arayıp ondan yardım istememi söylediler.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: ccizmir

23-Açık veya uzaktan öğretimden örgün öğretime yatay geçiş yapılabilir mi ?

Evet. Açık ve uzaktan öğretimden örgün öğretim programlarına geçiş yapılabilmesi için, öğrencinin öğrenim görmekte olduğu programdaki genel not ortalamasının 100 üzerinden 80(4 üzerinde 3.2) veya üzeri olması veya kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği üniversitenin diploma programının o yılki taban puanına eşit veya yüksek olması gerekir.

Ben bu sene tercih hatası yaparak İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi yerine İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İşletme Uzaktan Eğitimini kazandım.
    Benim puanım 404. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinin taban puanı ise bu sene 402. Yani 23. maddenin koyu renkle işaretlediğim kısmına uyuyorum sanırım.
    Üniversiteyle konuştum bugün. Aradığımda, geçişler de hem not ortalamamın hem de öss puanıma bakacaklarını söylediler. Ben de açıklamada ki "veya" kısmına dikkat çekerek yatay geçişlerde iki seçeneğin olduğunu söyledim. Onlarda kararsız kaldılar. Bu konuda tam bir bilgiye sahip olmadıklarını yarın görevli arkadaşın geleceğini yarın arayıp ondan yardım istememi söylediler.

Benim bildiğim ikisinide bakılıyor. Ama bazı üniversiteler Öss puanına bakmıyor sadece not ortalamasıyla alıyor.
    Bu arada nasıl böyle bir hata yaptın hiç mi kontrol etmedin tercihlerini, tercihlerini internetten verirken uzaktan eğitim yazıyor orada onu da mı farketmedin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oki91 -- 25 Ağustos 2010; 18:22:57 >

• msjm bulunsun
  • Malesef bu konuda çok rahat davrandım. Tercih listemi hazırladım ve tatile gittim. Tecihlerimi okuldan babam yaptı. O da uzaktan eğitim yazdığını görmüş ama benim bilerek yazdığımı düşünmüş. Ben de sonrada kontrol etmeyince sonuçların açıklandığı gün öğrendim hatamı Bunda da bir hayır vardır diye avunuyorum artık. Sandığım kadar kötü bir şey değilmiş ama üniversite ortamını solumak için gitmek istiyorum üniversiteye.

İkisine de bakıyorsa o cümlede "veya" yerine " ve " demesi gerekirdi
  • Benim merak ettiğim ben herhangi bir bölümün hem örgününe hem de 2. öğretimine birden başvurabilir miyim yatay geçişte ? Örgün kazandım ayrıca.
  • Bir vakıf üniversitesindede devletin 100%100 olduğu ünv de hazırlığı geçemediği takdirde başka bir hazırlığı bulunan ama dersleri türkçe olarak devam eden bir vakıfa geçiş olabilirmi ?
  • quote:

23-Açık veya uzaktan öğretimden örgün öğretime yatay geçiş yapılabilir mi ?

Eğer ÖSS puanın orayı tutuyorsa kesinlike başvurabilirsin.Bunlar başvuru şartları , değerlendirme şartları değil.Değerlendirmeyi üniversite kendi kararlarına göre kendisi yapıyor.Bu ise başvuru şartlarını belirten bir madde.

quote:

Benim merak ettiğim ben herhangi bir bölümün hem örgününe hem de 2. öğretimine birden başvurabilir miyim yatay geçişte ? Örgün kazandım ayrıca.

Yukarıda yazıyor 11. madde.

quote:

Bir vakıf üniversitesindede devletin 100%100 olduğu ünv de hazırlığı geçemediği takdirde başka bir hazırlığı bulunan ama dersleri türkçe olarak devam eden bir vakıfa geçiş olabilirmi ?

Ne demek istediniz anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SmashMyPs3 -- 26 Ağustos 2010; 2:24:48 >

• quote:

Malesef bu konuda çok rahat davrandım. Tercih listemi hazırladım ve tatile gittim. Tecihlerimi okuldan babam yaptı. O da uzaktan eğitim yazdığını görmüş ama benim bilerek yazdığımı düşünmüş. Ben de sonrada kontrol etmeyince sonuçların açıklandığı gün öğrendim hatamı Bunda da bir hayır vardır diye avunuyorum artık. Sandığım kadar kötü bir şey değilmiş ama üniversite ortamını solumak için gitmek istiyorum üniversiteye.

İkisine de bakıyorsa o cümlede "veya" yerine " ve " demesi gerekirdi

Hayırlısı olsun umarım geçersin örgün öğretim'e. 've 'veya olayı üniversiteden üniversiteye değişkenlik gösteriyor bu yazılanlar genel bilgilerdir, senin için en sağlıklısı üniversite'ye gidip yetkili ağızdan öğrenmen olacaktır.

• Şimdi ben kıbrısta okuyorum ve hazırlığı yarım dönemde bitirdiğim için irregular öğrenciyim. Yatay geçiş yapmak istiyorum ama 2. dönemi somestrda bitirdiğimden 3. dönem için yaz dönemine başvurabiliyorum sadece ve baktım hiçbir üniversite açmadı kontejyan. Bende yazın başvurmayı (güz dönemi için yani) düşünüyorum. Ne yapmam lazım tam olarak? 3. dönemi kıbrısta bitirsem burada herhangi bir üniversitede güz dönemi için açılan 3. dönem kontejyanına başvurabilirmiyim? Adamlar niye fazla okudun demezler herhalde? Veya okulumu dondurmam lazım 1 dönem için kıbrısta? Gerçi o zamanda niye dondurdun diyebilirler.
  • Teşekkürler dostum yararlı olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zihtumreth

Şimdi ben kıbrısta okuyorum ve hazırlığı yarım dönemde bitirdiğim için irregular öğrenciyim. Yatay geçiş yapmak istiyorum ama 2. dönemi somestrda bitirdiğimden 3. dönem için yaz dönemine başvurabiliyorum sadece ve baktım hiçbir üniversite açmadı kontejyan. Bende yazın başvurmayı (güz dönemi için yani) düşünüyorum. Ne yapmam lazım tam olarak? 3. dönemi kıbrısta bitirsem burada herhangi bir üniversitede güz dönemi için açılan 3. dönem kontejyanına başvurabilirmiyim? Adamlar niye fazla okudun demezler herhalde? Veya okulumu dondurmam lazım 1 dönem için kıbrısta? Gerçi o zamanda niye dondurdun diyebilirler.

3. yarıyılı okursan 4. yarıyıl için başvurabilirsin.Hep bir sonraki dönem için başvuru yapıyorsunAma şöyle olabilir baharda 3. yarıyıl yerine 4. yarıyıl dersleri ağırlıklı alırsın 3. yarıyıldan birkaç ana dersleri alırsın , yazın güz için başvururken de 4. yarıyıl derslerini saydırmazsın ilerki dönem olduğu için ;diğer aldığın 3. yarıyıl derslerinden de eğer geçmek istediğin yerde varsa muaf olursun böylelikle yazın 3. yarıyıl için(güz dönemi için) yatay geçiş başvurusunda bulunabilirsin.Ama bu saydırıp - saydırmama işi hakkında tam net bilgim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SmashMyPs3 -- 27 Ağustos 2010; 12:53:49 >

• quote:

3. yarıyılı okursan 4. yarıyıl için başvurabilirsin.Hep bir sonraki dönem için başvuru yapıyorsun

Şu dediğin olayın kaynağını bulabilsem keşke. Nette onca site araştırdım ama kesin olarak bu bilgiye ulaşamıyorum. Sen nereden duydun/okudun?

Bildiğim çoğu üniversite 3. yarıyıl ve 5. yarıyıl için kontejyan açıyor yani 4. yarıyıl için başvurmak zor. Irregular öğrenciler içinde herhangi bir seçenek olması lazım gibime geliyor. Ama işte gerek üniversite gerek kendi sitesinde bulamadım hiçbir bilgi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zihtumreth -- 27 Ağustos 2010; 22:08:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zihtumreth

quote:

3. yarıyılı okursan 4. yarıyıl için başvurabilirsin.Hep bir sonraki dönem için başvuru yapıyorsun

Şu dediğin olayın kaynağını bulabilsem keşke. Nette onca site araştırdım ama kesin olarak bu bilgiye ulaşamıyorum. Sen nereden duydun/okudun?

Bildiğim çoğu üniversite 3. yarıyıl ve 5. yarıyıl için kontejyan açıyor yani 4. yarıyıl için başvurmak zor. Irregular öğrenciler içinde herhangi bir seçenek olması lazım gibime geliyor. Ama işte gerek üniversite gerek kendi sitesinde bulamadım hiçbir bilgi

1. madde de YÖK Yönetmeliği'nin sitesi var.Orda madde 8 de şöyle yazıyor :

(3) İlgili komisyonlar öğrencinin daha önceki dönemlerde aldığı dersler ile yatay geçiş yaptığı programın derslerini dikkate alarak, senatonun belirlediği esaslara göre öğrencinin hangi yarıyıla veya sınıfa intibak ettirileceğini tespit eder, varsa öğrencinin alması gereken ilave derslerden oluşan bir intibak programı ile muaf tutulması gereken dersleri belirler.

3. yarıyılda aldığın derslerin hiçbiri eğer geçmek istediğin bölümle uyuşmazsa seni 3. döneme atarlar.Bunun içinde 4. yarıyıl derslerini alman lazım dediğim gibi , ya da başka şekilde başka dersleri alman lazım.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.