Şimdi Ara

Yat Alıp Dünyayı Dolaşmak İstiyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
3
Favori
16.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhabalar, iyi geceler. Arkadaşlar bir amacım var, daha doğrusu hayalim; Dünyanın her yerini gezmek istiyorum. Bunun için de en uygun yolun deniz yolu olduğunu düşünüyorum.
    Şimdi değil ama 10-15 yıl içerisinde 17-20 metre civarı bir motor yat almayı planlıyorum. Ama bu konuda bilmem gerekenler hakkında bir fikrim yok. Aklımda birkaç soru var, onları sorayım. Bilen varsa ya da fikri olan varsa yardımlarınızı bekliyorum.

- Aldığım yatla açıldığımda buradan herhangi bir ülkeye gidebilir miyim?

- Uluslararası sularda seyahat etme kuralı nedir, sınırlama var mıdır?

- Her gittiğim ülke için vize almam gerekiyor mu? Schengen vizesi diye bir şey biliyorum, acaba bundan mı almam gerekiyor? (Yerleşmeyeceğim, yalnızca birkaç günlük turistik gezi olarak)

- Dünyayı dolaşmak için yaklaşık 18 metrelik bir yat yeterli olur mu? Olmazsa neden, ne gerekir?

Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar Konu Dışı'nda burayı önerdiler.

• Öncelikle helal olsun arkadaşım, ne güzel hayatta bir amaç bir hayal edinmişsin, nadir insanlar var böyle.
    2. si burda değilde google da aratsan daha iyi cevap alırsın gibime geliyor, kısmen bilenlerde olsa senin gibi dünyayı dolaşmak isteyen biri için ekstra bilgi gerekecektir.
  • Para yetmez yalnız böyle tura, milyon $ lazım

18 metrelik tekneyle de okyanus geçilmez sanırım(emin değilim gerçi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnuR -- 13 Temmuz 2010; 3:38:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnuR

Para yetmez yalnız böyle tura, milyon $ lazım

18 metrelik tekneyle de okyanus geçilmez sanırım(emin değilim gerçi
    Öncelikle teşekkür ederim. Google'dan araştırmaya çalıştım ama gerçekten benim gibi insanlar pek yok herhalde, o yüzden fazla birşey bulamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heathen

Öncelikle teşekkür ederim. Google'dan araştırmaya çalıştım ama gerçekten benim gibi insanlar pek yok herhalde, o yüzden fazla birşey bulamadım.

Alıntıları Göster
    Hocam bir kere yat işi zengin işidir, boşuna denmiyor yatlar katlar diye Ha paran varsa yolun açık olsun. Mesela geçtiğimiz senelerde Rahmi Koç kendi yatıyla dünya turuna çıkmıştı galiba 3 yıl sürmüştü, bir de kitaplaştırdı hatta yolculuğunu meraklıysan onu da edinebilirsin. Bir de dergi vardı galiba bu tip yat, yelkenli vs üzerine onu görürsen yine bakabilirsin benim tek önerim bu olur pek bilgim yok çünkü. Ama güzel bir hayal

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Tambourine Man

Hocam bir kere yat işi zengin işidir, boşuna denmiyor yatlar katlar diye Ha paran varsa yolun açık olsun. Mesela geçtiğimiz senelerde Rahmi Koç kendi yatıyla dünya turuna çıkmıştı galiba 3 yıl sürmüştü, bir de kitaplaştırdı hatta yolculuğunu meraklıysan onu da edinebilirsin. Bir de dergi vardı galiba bu tip yat, yelkenli vs üzerine onu görürsen yine bakabilirsin benim tek önerim bu olur pek bilgim yok çünkü. Ama güzel bir hayal

Alıntıları Göster
    Teşekkür ederim. Şu anda yat alacak param yok ama, sıkı bir disiplinle önümüzdeki 10 sene sonunda alabilecek konuma gelebileceğim. İnsan isterse yapabilir olayını doğrulamaya da çalışıyorum. Dediğin dergi sanırım CNBC-e'de reklamlarda çıkan dergi, evet ilgimi çekmişti. Muhtemelen onu da takip etmeye başlayacağım. Tekrar teşekkürler ilgin için.

• quote:

Teşekkür ederim. Şu anda yat alacak param yok ama, sıkı bir disiplinle önümüzdeki 10 sene sonunda alabilecek konuma gelebileceğim. İnsan isterse yapabilir olayını doğrulamaya da çalışıyorum. Dediğin dergi sanırım CNBC-e'de reklamlarda çıkan dergi, evet ilgimi çekmişti. Muhtemelen onu da takip etmeye başlayacağım. Tekrar teşekkürler ilgin için.

Alıntıları Göster
    Hocam inşallah hayaline ulaşırsın. Benimde bu tarz şeylere merakım var. Fırsatım olursa bende gerçekleştirmeye çalışacağım.
    Kaptanlık kursuna gitmek gerekiyor sanırım veya özel kaptan tutmak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Umarım hayalini gerçekleştirebilirsin. Dünyada çok az insanın yaşadığı duyguları yaşarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pamk

Umarım hayalini gerçekleştirebilirsin. Dünyada çok az insanın yaşadığı duyguları yaşarsın.
    Yat değilde yelkenli almalısın. Yat çok masraflı olur. Yelkenliyle dünya turu yapan insanlar var. Bunlardan biri de Türk. Yelkenin aylık masrafının bin lira olduğunu söylemişti. Tabii önce yelken kullanmasını iyi öğrenmen lazım. biraz tecrübe istiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlleinMann

Yat değilde yelkenli almalısın. Yat çok masraflı olur. Yelkenliyle dünya turu yapan insanlar var. Bunlardan biri de Türk. Yelkenin aylık masrafının bin lira olduğunu söylemişti. Tabii önce yelken kullanmasını iyi öğrenmen lazım. biraz tecrübe istiyor.

Alıntıları Göster
    15metrelik bisi almana gerek yok aslında ufağıylada idare edebilirsin

bak bunu oku 8 metrelik bir yatla dünya turu yapan izmirli birisi

www.gundemgazetesi.net
    Küçük teknesiyle dünyayı dolaştı
    http://www.gundemgazetesi.net/news_detail.php?id=3300

• quote:

Orijinalden alıntı: owin

15metrelik bisi almana gerek yok aslında ufağıylada idare edebilirsin

bak bunu oku 8 metrelik bir yatla dünya turu yapan izmirli birisi

www.gundemgazetesi.net
    Küçük teknesiyle dünyayı dolaştı
    http://www.gundemgazetesi.net/news_detail.php?id=3300

Alıntıları Göster
    |Uqur| ve GunayMan; teşekkürler arkadaşlar. Ben zaten kaptanlık okuyacağım için sorun olacağını zannetmiyorum.

Arkadaşlar alacağım yat benim için kısmen ev işlevi göreceği için mümkün olduğunca konforlu ve geniş bir şey için çabalıyorum. Yorumlarınız için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heathen -- 13 Temmuz 2010; 5:42:55 >

• quote:

|Uqur| ve GunayMan; teşekkürler arkadaşlar. Ben zaten kaptanlık okuyacağım için sorun olacağını zannetmiyorum.

Arkadaşlar alacağım yat benim için kısmen ev işlevi göreceği için mümkün olduğunca konforlu ve geniş bir şey için çabalıyorum. Yorumlarınız için teşekkürler.

Alıntıları Göster
    Pek bir bilgim yok bu konuda fakat 18m uzunlugunda yat paralı el yakıyor.

Edit : Buldum Söyle Biraz daha Uygun birşeyler.

Boyu 16m Genişlik 4.70m ve 92.000 €

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sánchez -- 13 Temmuz 2010; 8:29:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sánchez

Pek bir bilgim yok bu konuda fakat 18m uzunlugunda yat paralı el yakıyor.

Edit : Buldum Söyle Biraz daha Uygun birşeyler.

Boyu 16m Genişlik 4.70m ve 92.000 €

Alıntıları Göster
    Merhaba. Yatın parası konusunda kafanızı yormayın, birikim yaptığımda o sorun olmayacak. Kafama takılanlar vize, seyahat koşulları vesaire...

• quote:

Merhaba. Yatın parası konusunda kafanızı yormayın, birikim yaptığımda o sorun olmayacak. Kafama takılanlar vize, seyahat koşulları vesaire...

Alıntıları Göster
    Yat işi kolayda nasıl gideceksin nereden geçeceksin? İzin nasıl alacaksın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aelin-uial

Yat işi kolayda nasıl gideceksin nereden geçeceksin? İzin nasıl alacaksın?

Alıntıları Göster
    Evet işte ben de bunu merak ettim. Yunanistan dolaylarından geçerken herifler sorun çıkarmasınlar? Bunun resmi olarak kuralı nedir, izin varsa nasıl alınır, vize gerekli mi? Bunların cevaplarını arıyorum ben de.

• quote:

Evet işte ben de bunu merak ettim. Yunanistan dolaylarından geçerken herifler sorun çıkarmasınlar? Bunun resmi olarak kuralı nedir, izin varsa nasıl alınır, vize gerekli mi? Bunların cevaplarını arıyorum ben de.

Alıntıları Göster
    Aa, benim gibi düşünen biri daha. Ben de ileride ev yerine yat ya da büyük bir tekne alıp orada yaşamayı düşünüyorum. Yat limanlarının kirası/ücreti ne kadardır acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: Harley-Davidson

Aa, benim gibi düşünen biri daha. Ben de ileride ev yerine yat ya da büyük bir tekne alıp orada yaşamayı düşünüyorum. Yat limanlarının kirası/ücreti ne kadardır acaba?

Alıntıları Göster
    Bir tropik fırtınada oluşacak 17 metrelik dalgalar seni sakata götürür. Hayallerini sakin denizlerde dolaşmak olarak değiştirmeni öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Historia Calamitatum

Bir tropik fırtınada oluşacak 17 metrelik dalgalar seni sakata götürür. Hayallerini sakin denizlerde dolaşmak olarak değiştirmeni öneririm.

Alıntıları Göster
    Dostum öncelikle çok güzel bir hayal gerçekleştirmeni dilerim ama ;
    İyi coğrafya , navigasyon bilgisi lazım.Ki kaptanlık okuyucam demişsin bunları öğrenirsin zaten.
    Zor bir iş.Özellikle okyanus aşırı çok zor.Hele tek başına çıkarsan bence deneme.
    Ama sana şunu öneririm.
    Yatını al.
    Türkiyeden başla , Yunanistan - Adriyatik Kıyıları -Fransa -İspanya- İngiltere- İskandinavya.
    Dönüşde de Cebelitarık a kadar aynı yol sonra Afrika kıyılarından - Mısır- Beyrut sora tekrar Türkiye.Türkiye kıyıları da çok güzel yatla gezmek için.
    Son durak olarak da Fethiye de güzel bi koya demir atarsın bi güzel dinlenirsin çok güzel yolculuk olur bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: bjkliali

Dostum öncelikle çok güzel bir hayal gerçekleştirmeni dilerim ama ;
    İyi coğrafya , navigasyon bilgisi lazım.Ki kaptanlık okuyucam demişsin bunları öğrenirsin zaten.
    Zor bir iş.Özellikle okyanus aşırı çok zor.Hele tek başına çıkarsan bence deneme.
    Ama sana şunu öneririm.
    Yatını al.
    Türkiyeden başla , Yunanistan - Adriyatik Kıyıları -Fransa -İspanya- İngiltere- İskandinavya.
    Dönüşde de Cebelitarık a kadar aynı yol sonra Afrika kıyılarından - Mısır- Beyrut sora tekrar Türkiye.Türkiye kıyıları da çok güzel yatla gezmek için.
    Son durak olarak da Fethiye de güzel bi koya demir atarsın bi güzel dinlenirsin çok güzel yolculuk olur bence.

Alıntıları Göster
    birde korsanlardan kaçmak için baya süratli bir yat olması lazım, dünya turunda lazım olur

sen böyle birşey al,

20 trilyon diyelim kısaca

mide bulantılarına karşı bi katamaran da fena olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McManamann -- 13 Temmuz 2010; 15:46:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: McManamann

birde korsanlardan kaçmak için baya süratli bir yat olması lazım, dünya turunda lazım olur

sen böyle birşey al,

20 trilyon diyelim kısaca

mide bulantılarına karşı bi katamaran da fena olmaz

Alıntıları Göster
    okyanus geçmekten bahsediyorssun,bu o kadar kolay bir iş değil en azından 500.000 liralık bir yat alman gerekli

ama hayali bile insanı heyacanlandırmaya yetiyor

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.