Şimdi Ara

Yeni Mezun Bir Psikolog Nasıl İş Bulabilir?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
3
Favori
16.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok yakın bir arkadaşım bu sene psikoloji bölümünü bitirdi ve dolayısıyla psikolog oldu. Ancak yaklaşık 1 aydır internet üzerindeki iş ilanlarından araştırmasına rağmen iş bulamadı. Ben şahsen hiç bilmiyorum bu konuları ama ona da yardımcı olmak istiyorum. Zira canı çok sıkkın son zamanlarda. Aslına bakarsanız kendisi de hangi kurumlara bakması gerektiğini, nasıl iş bulabileceğini çok fazla bilmiyor. Bana söylediğine göre kreş ve rehabilitasyon merkezlerinde çalışabiliyormuş. Sizlerden ricam bu konuda bilgisi olan varsa yardım etmesi. Bulunduğumuz şehir Ankara. Bu konu hakkında bilgi sahibi olanlara tekrar soruyorum: Ankara'da yeni mezun bir psikolog nasıl iş bulabilir?

Yeni Mezun Psikologlar Nasıl İş Bulabilir?

Yeni mezun bir psikolog olarak, iş piyasasına atılmak zorlu bir görev olabilir. İşte iş arama sürecinde sana yardımcı olacak bazı adımlar:

1. Becerilerini ve Deneyimini Belirle

İş aramaya başlamadan önce, güçlü ve zayıf yönlerini belirle. Lisans programın sırasında edindiğin becerileri ve deneyimleri vurgula. Örneğin, araştırma yöntemleri, terapi teknikleri ve vaka yönetimi konularındaki yetkinliklerini vurgulayabilirsin.

2. Mevcut İşe Alım Olanaklarını Araştır

İşe alım ilanlarını aramak için LinkedIn, Indeed ve CareerBuilder gibi iş arama platformlarını kullan. Ayrıca, yerel hastaneler, klinikler ve okullara doğrudan başvurabilirsin. Psikoloji mezunları için özel olarak tasarlanmış iş ilanı web siteleri de mevcuttur.

3. Özgeçmişini ve Ön Yazını Özelleştir

Her iş başvurusu için özgeçmişini ve ön yazını işe göre özelleştir. Özgeçmişinde, ilgili becerilerini ve deneyimlerini vurgula. Ön yazında ise işverene neden bu pozisyon için en uygun aday olduğunu açıkla.

4. Ağ Oluştur ve Referanslar Al

Mesleki etkinliklere katıl ve diğer psikologlarla bağlantı kur. Bu bağlantılar, iş fırsatlarını öğrenebileceğin ve referans alabileceğin bir ağ oluşturabilir. Ayrıca, süpervizörlerin ve profesörlerin gibi mesleki referanslar da sağlayabilirsin.

5. Sürekli Eğitim ve Gelişim

Psikoloji alanındaki en son gelişmelerden haberdar olmak için sürekli eğitim ve gelişim fırsatlarını takip et. Atölye çalışmalarına, konferanslara ve çevrimiçi kurslara katılarak, becerilerini geliştirebilir ve iş piyasasında rekabet avantajı elde edebilirsin.

6. Sabırlı ve Israrcı Ol

İş arama süreci zaman alabilir ve zahmetli olabilir. Sabırlı ve ısrarcı ol, başvurularına takip et ve pes etme. Sürekli çaba ve kararlılık, sonunda istediğin işi bulmana yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • memurlar.net'te takılsın 1 haftaya piyasayı çözer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismailovic

memurlar.net'te takılsın 1 haftaya piyasayı çözer.
    Adam okurken hiç mi merak etmemiş.Herhalde okul bitince teklif yağacak sandı.Memur olacaklar okul bitmeden sınav hazırlığı yapıyor.

güvenilir bi site midir? ayrıca memur felan deyince yani özel sektörden bakması gerekiyor bu sitede özel sektörden de seçenekler mevcut mu?

Orijinalden alıntı: kılass

quote:

güvenilir bi site midir? ayrıca memur felan deyince yani özel sektörden bakması gerekiyor bu sitede özel sektörden de seçenekler mevcut mu?

İş vermiyorlar o sitede gir de ne olduğuna bak hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Consciousness

quote:

Orijinalden alıntı: kılass

quote:

İş vermiyorlar o sitede gir de ne olduğuna bak hocam.

ya tabi ki iş vermiyorlar. şu an inceliyorum o siteyi ama bilen biri varsa o sitede belki aradığımı bulamayacağımı felan söyleyebilir diye sormuştum

• quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

Adam okurken hiç mi merak etmemiş.Herhalde okul bitince teklif yağacak sandı.Memur olacaklar okul bitmeden sınav hazırlığı yapıyor.

özel sektör düşündüğü için memurluğa hazırlanmadı bu sene kendisi

Orijinalden alıntı: klasizm

quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

özel sektör düşündüğü için memurluğa hazırlanmadı bu sene kendisi

Alıntıları Göster
    Yüksek lisans yapmadı mı ? @kılass

Orijinalden alıntı: Alphha

Yüksek lisans yapmadı mı ? @kılass

yüksek lisans ve kpss ile sbi dahaki sene ilgilenecek. ama mutlaka yüksek lisans yapmak istiyor.

Orijinalden alıntı: TuRkiShCowboy

Forumda ücretsiz psikologluk yapabilir. Hem kendini geliştirir işe girene kadar. :)

forumdakilerin nerdeyse hepsinin psikolojik olarak sorunlu olduğunu düşünürsek bu onun için biraz zor olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Kendine bi site kursun veya kurdursun, nete ilan versin ve site ustundun insanlarla konussun. Ama baslarda atiyorum ilk 15dk ucretsiz,devamida saatlik ucret alsin.Ise girincede devam eder hem.
    En başta arkadaşın Psikolog değil Psikoloji Bölümü mezunu. Psikologluk ünvanı alabilmesi için en az yüksek lisans yapmak zorundadır. Bunu almadan da bence Kpss yolu gözükür gibi iş bulması için

Kendine bi site kursun veya kurdursun, nete ilan versin ve site ustundun insanlarla konussun. Ama baslarda atiyorum ilk 15dk ucretsiz,devamida saatlik ucret alsin.Ise girincede devam eder hem.
    pek bilgim yok yanlış bilgide vermiyim ama kendi ofis falan kiralıyıp iş yeri oluşturması lazım değilmi. özel hastenelerdede çalışabilir belki

Orijinalden alıntı: iksrey34

pek bilgim yok yanlış bilgide vermiyim ama kendi ofis falan kiralıyıp iş yeri oluşturması lazım değilmi. özel hastenelerdede çalışabilir belki

Alıntıları Göster
    bana psikolojik danışmanlık yapabilir ücrette anlaşırsak pm

Orijinalden alıntı: BondGirl007

bana psikolojik danışmanlık yapabilir ücrette anlaşırsak pm

Alıntıları Göster
    @turboscan ' i tedavi etsin, forumca 1.000 tl toplar atarız.

Orijinalden alıntı: Wheatley

forumda öneriden çok psiklojik destek isteyenler çıktı ortaya kendi ofisini açamıyor diye biliyorum artık psikologlar. anlayacağınız arkadaşımın iş bulabileceği tek yer şimdilik özel sektörde bir kurum olacak

Orijinalden alıntı: Wheatley

bunu demeye gelmiştim
  • Al işte bu birde milletin psikolojisini düzeltecek daha çıkınca ne yapacağından habersiz,plansız sonra birde üzülüyor.Tel tel dökülsün üzüntüden bu kafayla,hastalarına yazık.Ne komik memleketim,bayan herhalde ille kucaklayıp götüreceksin bir yere..Anası babası çok pohpohlamış herhalde.Konu nereden nereye geldi de zincirleme meseleler yani bunlar

Orijinalden alıntı: Tüylü Bamya

Al işte bu birde milletin psikolojisini düzeltecek daha çıkınca ne yapacağından habersiz,plansız sonra birde üzülüyor.Tel tel dökülsün üzüntüden bu kafayla,hastalarına yazık.Ne komik memleketim,bayan herhalde ille kucaklayıp götüreceksin bir yere..Anası babası çok pohpohlamış herhalde.Konu nereden nereye geldi de zincirleme meseleler yani bunlar

Ya şimdi ben de tarih bölümünü bitireceğim bu sene mesela ama ne yapacağımı bilmiyorum ki. insanların tek amacı okulu bitirmek. bitirince ne yapacağı konusunda çoğu insan bilgisiz. ayrıca okulu bitirmeden çalışacağı yeri ayarlamak mümkün müdür ki bir psikolog için?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.