Şimdi Ara

Yas 17 20KG biceps curl

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

17 yasindayim 20KG dambil ile biceps curl yapiyorum 8 tekrar 3 set. Cevremdekiler ozellikle benim yastakiler 10-12kg calisiyor hatta 5-7kg calisan bile var.. Birkac arkadasla konustum kolu sakatlarsin diyorlar kas zedelenmesi, lif kopmasi olabilir tarzi seyler soylediler korkuttular acikcasi. Boyle bir sey mumkun mu sizce? Bu sebeple agirlik dusurmek de istemiyorum. Tecrubeli abilerimden tavsiye bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lev Tolstoy -- 3 Nisan 2014; 18:00:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tecrübeli olduğum söylenemez ama illa ağırlık diyorsan kendi vücut ağırlığınla çalış. 20 kilogram dambıl biraz abartı gibi, sakatlanmalara yol açabilir. Bende 8 kiloda çalışıyorum, ertesi gün araba çarpmış gibi oluyorum. 10'a çıkarınca bırakacağım arttırmayı.
  • Hareketin formu duzgunse hic birsey olmaz sakatlanma vs.

• hareket formu düzgünse,hiçbir sıkıntı olmaz.yanlız dirseğinde zorlanma hissettiğin günlerde fazla ağır girmemeye çalış.mesela ben bilek güreşi yaptığım günlerde dirsek eklemim çok zorlanıyor,ağrı yapıyor.bi keresinde o sızıyla alternate dumbell curl'e 17.5 girmek gibi bi hata yaptım,1 hafta kıvrandım dirseğimden.diyeceğim o ki antreman öncesi kolunda sıkıntı hissetmiyorsan,iyi ısınıyorsan ve hareket doğru formdaysa hiçbişey olmaz
  • momentumu kullanarak yapiyorsan hareketi 50kg ile yap istersen nizami olmadiktan sonra zamanini bosa harcarsin

• quote:

Orijinalden alıntı: ADEBISI

momentumu kullanarak yapiyorsan hareketi 50kg ile yap istersen nizami olmadiktan sonra zamanini bosa harcarsin

Ne demek istedin hocam?
  • ağırlığı bi biceps ile kaldırmak var, bi de biceps + triceps + dirsek + bel + bacak ile kaldırmak var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Barfiks ile karın kası
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: car_26

ağırlığı bi biceps ile kaldırmak var, bi de biceps + triceps + dirsek + bel + bacak ile kaldırmak var

Bu hareketi doğru yaptığımı düşünüyordum. Celiskiye düşürdünüz beni

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Neredesin Sen

quote:

Orijinalden alıntı: ADEBISI

momentumu kullanarak yapiyorsan hareketi 50kg ile yap istersen nizami olmadiktan sonra zamanini bosa harcarsin

Ne demek istedin hocam?

Yani hareketi yapraken belin - sırtın one arkaya gidiyorsa veya dirsegin oynuyorsa o hareketten hayır gelmez.
  • 20 kg ile nizami yapmak belirli bir alt yapı gerektirir.
    2 yıldır bu fitness yapıyorum 15 kilo ile nizamı daha yeni yeni yapabiliyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.