Şimdi Ara

Yarışma Yazılı İnceleme Birincisi: Monster Abra A5 V1.1 (Upgrade) İnceleme (Güncel Oyun Videoları Eklendi) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
207
Cevap
5
Favori
22.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Teşekkürler
  • tebrikler hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhcd

tebrikler hocam

Teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kazanmışsınız hocam tebrikler
  • quote:

Orijinalden alıntı: turhanberk

Kazanmışsınız hocam tebrikler

Teşekkür ederim

• Oncelikle elinize saglik cok basarili bi inceleme. Cahilligime verin visi ogrenmek istiyorum. Bu dizystu bilgisayar anakartlari hakkinda bilgi nneden hic bulunmuyor?

• İnceleme için teşekkürler, gayet detaylı ve açıklayıcı olmuş. Ben de bu laptoptan aldım ve 3-4 gündür kullanıyorum.

İlk aldığım zaman yanında ssd de aldım ve windows u ssd ye kurdum. İçinde olan 1tb lık hdd yi de sol üst köşedeki 2. hdd yuvasına taktım.

İncelemenizde gerek oyun oynarken, gerekse de normal kullanımda klavye bölgesinde herhangi bir ısı hissetmediğinizi söylemiştiniz. 1tb lık hdd yi 2. yuvaya takmamla beraber normal kullanımda klavyenin sağ kısmında, numlock tuşlarının bulunduğu bölge tamamıyla ılık, oyun oynarken ise klavyenin orta bölgesi ve numlock tuşları ılık-sıcak arası oluyor. İncelemenizde yazdığınız şekilde 2 tane hdd kullanıyorsunuz. Acaba bulunduğunuz oda ve ortam sıcaklıklarını söyleyebilir misiniz ? Ben kendi odamda kullanıyorum ve İzmir'de oturuyorum. Tahmin edebilceğiniz üzere İzmir biraz sıcak ama normal kullanımda bile hdd nin o bölgeyi komple ılık yapması - ki rahat hissedilebilen bir ılıklık - beni biraz endişelendirdi çünkü daha laptop ı yeni aldım. Ayrıca soğutucu kullanıyor musunuz ?

Biraz uzun oldu ama okuduğunuz için şimdiden teşekkür ederim.

Edit: HwMonitor uygulamasından sıcaklık değerlerini de fikir vermesi açısından paylaşıyorum.

Yarışma Yazılı İnceleme Birincisi: Monster Abra A5 V1.1 (Upgrade) İnceleme (Güncel Oyun Videoları Eklendi)

@erdi_arikan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BuR@k_Tr -- 31 Temmuz 2014; 13:49:30 >

• BuR@k_Tr B kullanıcısına yanıt
    Sıcaklık değerleri gayet normal. Evet, ısı hissetmedim ancak rahatsız edici derecede bir ısı hissetmedim. Mutlaktır ki hafif bir ılıklaşma olacaktır. Bahsettiğiniz bölgenin altında soğutucu fan var, sıcaklığın o bölgede ılıklaşmasının sebebi bu. Oda ve ortam sıcaklığının etkili olacağını düşünmüyorum. Ayrıca bir soğutucu kullanmıyorum. Yardımcı olabildiysem ne mutlu
  • Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim . Oda sıcaklığını sormamın sebebi, öğlen saatlerinde ısının çıkabildiği kadar çıkması ve gece 12 den sonra hava hafif kırılınca, 45 derecelere gerilemesiydi. Eğer siz normal oda şartlarında kullanıyorsanız (25-26 derece), benimkinin ısısını normal olarak nitelendirecektim. Ama siz de bu yaz sıcaklarında oynarken, sadece oyunlarda bile ılıklık hissediyorsanız, benim laptop ın ya havalandırmasında bir sıkıntı var ya da içeride bir parça gereğinden fazla ısı yayıyor demektir.

Öte yandan, torrent açıkken, yani torrent uygulaması hdd yi kullanırken, 50-51 dereceleri görüyorum. Mesela dün öğlen saatlerinde, arka planda torrent açık ve oyun oynadıktan sonra masaüstünde ölçtüğüm sıcaklık 60-61 dereceydi. Belki de bu sıcaklık her zaman olan sıcaklık olmasa da, uzun vadede hdd ye zarar vermesini istemiyorum.

Yine uzun oldu ama son olarak, oyunlarda daha önce bahsettiğim gibi klavyenin orta bölgesinden itibaren numlock a kadar olan, yani klavyenin yarısından fazlasını kaplayan kısımda hissettiğiniz bir sıcaklık var mı? Benimkisi örnek vermek gerekirse öğlen saatlerinde far cry 3 ü oynarken ılıktan ziyade sıcak oluyor.Cevaplarınız için teşekkür ederim .

@erdi_arikan

• yarismayi bu arkadas kazandiysa kesinlikle hak etmis gule gule kullansin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bayraktar42

yarismayi bu arkadas kazandiysa kesinlikle hak etmis gule gule kullansin

Daha iyisi sizin olsun. Teşekkür ederim.
  • Merhaba bende monster Abra A5 v1.1 aldım oyuna girerken "driver power state failure" diye hata alıyorum bu hata bazen oyun oynarken bazen de oyundan cıkar cıkmaz oluyor ve direk bilgisayar kendini yeniden başlatıyor. Monster yetkili servisini aradım tekrar format atın dediler tekrar attım 3 4 gundur yoktu ama aynı hatayı tekrar aldım tekrar iletişime geçtiğimde yetikili servis " Bu hataya sebep verebilecek, ihtimaller USB ve benzeri aygıtlar olabilir. Webcam, Kart okuyucu, parmak izi okuyucu gibi aygıtlar bilgisayarınızda USB kimliği ile algılanan donanımlardır. Lütfen sürücü kontrollerini gerekirse bu aygıtları, aygıt yöneticisinden devre dışı bırakarak kontrol etmenizi sizden rica ediyorum " dedi ama ben aygıt yöneticisinde kart okuyucunun kameranın ve parmak izi okuyucunun adlarını göremedim kısaltma kotları veya başka isimlerle geçiyor herhalde bunların tam adlarını söyliyebilir misiniz ?
  • Hocam kolay gelsin ben de yakınlarda monster abra a5 v1.1.2 almayı düşünüyorum içinde ki hdd çıkartıp 240 bir ssd takmayı düşünüyorum hdd çıkarma sebebim öyle daha uygun olması sizce mantıklı bi seçim mi bir de hocam bilgisayarın kasasında herhangi bir soyulma oldumu bugüne kadar bazı şikayetler okudum da bu konu hakkında size de bi danışayım dedim malum işin piri olmuşsunuz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radamdam -- 3 Eylül 2014; 20:14:31 >
  • Pil ömrü ve ısınmaması v1.1 daha iyi. Ben şahsen dün ondan sipariş verdim. İnşaallah güzel olur. Ben şahsen oyun oynamam. Program çalıştıracağım (FM yi oyundan saymıyorum :) ).

Ayrıca eğer böyle bir bilgisayar alıyorsan SSD almanı öneririm. Ben 60GB mSata aldım. Büyüğüne gerek yok. Windows, Office ve kuracağın program-oyunları toplasan 60 GB etmez diye düşünüyorum,tabi oynadığınız
    oyunlar kaç GB bilmiyorum. İlk defa Monster kullanacağım İnşaallah sorun çıkarmaz hiçbirimizde :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: radamdam

Hocam kolay gelsin ben de yakınlarda monster abra a5 v1.1.2 almayı düşünüyorum içinde ki hdd çıkartıp 240 bir ssd takmayı düşünüyorum hdd çıkarma sebebim öyle daha uygun olması sizce mantıklı bi seçim mi bir de hocam bilgisayarın kasasında herhangi bir soyulma oldumu bugüne kadar bazı şikayetler okudum da bu konu hakkında size de bi danışayım dedim malum işin piri olmuşsunuz :)

teşekkür ederim :) ssd çok mantıklı ancak depolayacak fazla bir şeyiniz yoksa 240'lık mantıklı. Yok ben film, müzik depolarım diyorsanız 120 ssd takın, 1 tb mekanik hdd takın. bilgisayarın kasasında soyulma yok :)
  • erdi_arikan E kullanıcısına yanıt
    Hocam çok sağolun cevapladığınız için bir de ssd'yi mSATA SSD Slotuna takmak ile normal hdd slotuna takmak arasında fark olurmu
  • quote:

Orijinalden alıntı: husamsdu

Pil ömrü ve ısınmaması v1.1 daha iyi. Ben şahsen dün ondan sipariş verdim. İnşaallah güzel olur. Ben şahsen oyun oynamam. Program çalıştıracağım (FM yi oyundan saymıyorum :) ).

Ayrıca eğer böyle bir bilgisayar alıyorsan SSD almanı öneririm. Ben 60GB mSata aldım. Büyüğüne gerek yok. Windows, Office ve kuracağın program-oyunları toplasan 60 GB etmez diye düşünüyorum,tabi oynadığınız
    oyunlar kaç GB bilmiyorum. İlk defa Monster kullanacağım İnşaallah sorun çıkarmaz hiçbirimizde :)

Bildiğim kadarıyla v1.1 ile v1.1.2 arasında bi hdd farkı var pil ömrü ve ısınma etkilermi bilmem ama ben daha uygun diye v1.1.2 tercih etmiştim şimdi içime kurt düşürdün

• quote:

Hocam çok sağolun cevapladığınız için bir de ssd'yi mSATA SSD Slotuna takmak ile normal hdd slotuna takmak arasında fark olurmu

rica ederim, msata daha hızlı diye biliyorum, yanlış olabilir.
  • Victor g701 nasil acaba ayni kasa mi ?

• quote:

240 mushkın mSata sad aldım mukemmel performans var ve mSata ssd ler ömür ve performans acısından daha iyi .) monster musterı hızmetlerındekı kişilerde aynısı söledi forumda da bırcok konuda bahsedılmıs bulunmakta .)

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.