Şimdi Ara

Yarın dişlerim tellencek .s

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet yarın saat 2 de randevum var en son gittiğimde ölçü almışlardı 1.5-2 sene takarım herhalde
    inş ölmem bi duanızı alırım

• Görende telden set öruyor sanır. Tellencek ne
  • quote:

Orijinalden alıntı: aristolerans

Görende telden set öruyor sanır. Tellencek ne

zaten set örüyorlar
  • aristolerans A kullanıcısına yanıt
    Zaten set örüyorlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ReauXi kullanıcısına yanıt
  • Görende sanki teli beynine takıyorlar sanır. Korkma ölmezsin. En kötü boğazından aşağı kaçarsa bağsur olursun
  • 1,5-2 sene mi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baba Konu

Görende sanki teli beynine takıyorlar sanır. Korkma ölmezsin. En kötü boğazından aşağı kaçarsa bağsur olursun

eyv biraderim rahatlattın
  • Aklıma rahmetli arkadaşımı getirdin o da tel taktırmıştı ertesi gün... Benim ki telli olsun

Şaka bi yana geçmiş olsun
  • 4 yıl önce diş teli tedavim bitmişti ve damaklığı takmadığım için eski haline döndü dişlerim ve yeniden taktırdım

soruları alayım
  • benimde öteki ay çıkacak moralim bozuk. ilk hafta nefret ediyordum tellerden çünkü hem kötü görünüyordu hem de yemek yiyemiyordum. 3-4 gün çorbayla beslendim. şimdi çıkacak diye üzülüyorum. aksesuar gibi ayrı bir havası vardı. iyi ki taktırmışım canım telim umarım 1-2 ay daha benimle kalırsın.

ilk 1 hafta ağrı, yemek yiyememe gibi sorunlar olabilir ama alışılıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cileklivanilya

benimde öteki ay çıkacak moralim bozuk. ilk hafta nefret ediyordum tellerden çünkü hem kötü görünüyordu hem de yemek yiyemiyordum. 3-4 gün çorbayla beslendim. şimdi çıkacak diye üzülüyorum. aksesuar gibi ayrı bir havası vardı. iyi ki taktırmışım canım telim umarım 1-2 ay daha benimle kalırsın.

alışılıyor dediğin hala devam ediyor herhalde ağrılar 1 hafta sonrasında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reauxi -- 15 Ocak 2017; 16:3:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReauXi

quote:

benimde öteki ay çıkacak moralim bozuk. ilk hafta nefret ediyordum tellerden çünkü hem kötü görünüyordu hem de yemek yiyemiyordum. 3-4 gün çorbayla beslendim. şimdi çıkacak diye üzülüyorum. aksesuar gibi ayrı bir havası vardı. iyi ki taktırmışım canım telim umarım 1-2 ay daha benimle kalırsın.

Her ay kontrolde teli degistiriyorlar, bu da 1-2 gun agri sizi yapabiliyor. Ama ilk haftadaki gibi degil kesinlikle.

Ilk hafta intihar bile etmek istemistim. Diger insanlara ozeniyordum, arkadaslarim o gun iskender yerken ben sadece yogurt yiyerek disari cikabilmistim.

Ilk 3-4 gun gectigi zaman rahatsiniz. Tabii kisiden kisiye degisebilir bu. Agri kesici kullanabiliyorsunuz, dis teli batma yaparsa dis mumu kullanabilirsiniz. Ortodontik firca kullanmadim, ama alirsaniz daha iyi olur. Dis arasi temizleyicileri var onlardan mutlaka alin. Ne kadar fircalarsaniz fircalayin telin arasinda kaliyor. O dedigim sey ile aralarini temizlersiniz. Doktorlar fircalamaya cok kiziyor dikkat etmek gerek. Braketleri kirmamaya calisin. Birsey olursa bana yazabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ReauXi

quote:

Her ay kontrolde teli degistiriyorlar, bu da 1-2 gun agri sizi yapabiliyor. Ama ilk haftadaki gibi degil kesinlikle.

Ilk hafta intihar bile etmek istemistim. Diger insanlara ozeniyordum, arkadaslarim o gun iskender yerken ben sadece yogurt yiyerek disari cikabilmistim.

Ilk 3-4 gun gectigi zaman rahatsiniz. Tabii kisiden kisiye degisebilir bu. Agri kesici kullanabiliyorsunuz, dis teli batma yaparsa dis mumu kullanabilirsiniz. Ortodontik firca kullanmadim, ama alirsaniz daha iyi olur. Dis arasi temizleyicileri var onlardan mutlaka alin. Ne kadar fircalarsaniz fircalayin telin arasinda kaliyor. O dedigim sey ile aralarini temizlersiniz. Doktorlar fircalamaya cok kiziyor dikkat etmek gerek. Braketleri kirmamaya calisin. Birsey olursa bana yazabilirsiniz.

teşekkürler

• diş çarpıklığın düzelene kadar yada azalana kadar acı olur ama dişler düzeldikten sonra acı hiç olmuyor. Acı dediğim sadece yemek yerken tabi onun dışında sıkıntı yok.
  • 8 ayı geçti benim tellerin takılalı. İlk 1 hafta ekmek bile yiyemezsin sonraları ağrı sızı kalmıyor. Şuan normal birinin yediği herşeyi yiyorum. Tek fark tel yokken ısırarak koparıyodum şimdi elimle bölüyorum. Dişlerde düzelince ekstra seviyosun teli birde dişler düzelince daha estetik güzel duruyor. Ama şu yapıştırıcılar dişlerimi sararttı resmen fırçalayıncada tam açılmıyor rengi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her ay tel degistikten sonraki 2 gün Parol yut. Ağrını azaltır. Herşeyi yiyebilirsin sorun olmuyor 2.5 sene kullandım. Teller çıktıktan sonrada 1 sene şeffaf plak kullanıyorsunuz . Geçmiş olsun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.