İç Dökme İş Güç
Böyle bir konu açacağımı tahmin etmezdim. Biraz iç dökme olacak. Yazı biraz uzun olabilir ama okursanız hayatımdan ufak bir alana dokunmuş olursunuz. Çok şükür çevremde dertleşecek insanlar var ama sanırım hem objektif hem de biraz vizyon arayışındayım. 30 yaşındayım takribi 10 sene kendi bijuteri dükkanımı işlettim e ticarete yönelmeyi beceremedim bir de ergenlik toyluğu vardı zamanla işler kötüye gitti dükkanı kapattım. Bir süre baristalık yaptım. Sonra ufak bir sermaye ile dükkanı yeniden canlandırayım dedim; 8 bin ile başladım 1 buçuk ayın sonunda içerideki ürün ortalaması 40 50 bine yükseldi tam her şey yolunda derken vergi borcu vs derken tekrar kapatmak zorunda kaldım. Ufak bir depremin ruh halinin ardından yeni açılacak bir mekanda baristalık yaptım ve oradan da 3 ayın sonunda çıktım. Bir süre boşta takılmak zorunda kaldım daha sonra 4 ay önce bir motorsiklet şirketine başvurdum, evimin dibindeydi. Kabul edildim. 4 aydır hem keyif aldığım işi yapıyordum hem de bir yandan vergi borcum yavaş yavaş eriyordu. Ve geçen hafta şubenin kapatılacağı bilgisi geldi. Tam bir şeyler yoluna girdi derken hop yine terslik çıktı. Bir yandan da el yanında çalışmanın ne beni yükselteceğini ne de alçaltacağını düşünüp duruyorum. Tüm enerjimi kendi işime harcamak isterim. Dükkanı babam sıfırdan kendi sermayesi ile açtı. Şuan tam olarak emekli birinin hobi amacıyla aylık masrafını çıkaracağı bir yer oldu.
Benim ise kafam şuan çok karışık. Dükkana gidip ortaya hiçbir şey koymadan hadi beraber iş yapalım diyemem.
Bu arada girdiğim her ortam da dikkat çeken ve konuşması dinlenilen biriyim. Bu sebeple insanlarla iletişimim çok iyidir ve kısa süre de samimiyet kurarım güven kazanırım.
Şuan öldüm bittim ne yapacağım kafasında değilim yanlış olmasın. Sadece içimde bir cevher var gibi ama ben bunu bir türlü parlatamıyorum. Eminin benden çok daha tecrübeli kişiler vardır. Amacım objektif bir yorum, biraz vizyon ve belki ufak bir yol gösterimi...
(edit: sanırım işsiz kaldım) İş hayatı ve şube değişimi sizce
Merhaba. Bir motorsiklet şirketinde ekipman satış danışmanlığı yapıyorum. (3 ay oldu.) İş yeri evime 5 dakika mesafede ve herhangi bir zorluğu yok, gayet rahat bir iş. Maaş olarak da asgari ücretin biraz daha üstü ama primlerle vs. tatmin edici bir hal alıyor. Şimdi benim bağlı olduğum şube maalesef kapanıyor, beni de direkt çıkarmak istemediler. Bu sebeple şöyle bir teklif yaptılar: Kadıköy şubesine çekmek istediler. Benin olduğum yerden Kadıköy, metrobüs ile takribi 40 ila 50 dakika sürüyor. Ya bu teklifi kabul edeceğim ya da otomatik olarak işsiz kalacağım. Sizce ne yapsam? Sadece tavsiyeleri merak ediyorum.
Edit;
Kadıköy şubesine geçme ihtimalim sanırım yönetim tarafından çok da sıcak bakılmadı bazı plan değişiklikleri oldu. Anlayacağınız yakın zaman da işssiz kalabilirim 😂
Motor ehliyeti eğitim absürt olur mu
Selamlar. A2 ehliyeti alacağım şu an eğitim alıyorum bugün ilk eğitimdi. Eldiven dizlik vs verilmedi kask da baya içi falan kararmıştı hijyenik değildi. Hâlihazırda da ekipman mağazasında çalışıyorum sizce şimdiden eldiven dizlik ve kask alıp eğitime onlarla gitsem absürt olur mu?
Motor ehliyeti almak
Selam. Motor ehliyeti almayı düşünüyorum vitesli de hiç tecrübem yok. Sizce birkaç derste çözüp direksiyon sınavını geçebilir miyim?
12 sene önce araba ehliyeti için konu açmıştım onu tek sefer de aldım. Vay be
Ehliyet kursun da kavga ettim kim haklı
Merhaba arkadaşlar benim eski tip B sınıfı ehliyetim var ve A2 sınıfı ehliyet almak istiyorum ama öncesinde B sınıfı ehliyetini yenilemem gerekiyor mu gerekmiyor mu bilmiyorum. Birkaç kurs dolaştım ama her kafadan bir ses çıkıyordu ben de en sonunda nüfus müdürlüğünü aradım ve durumu açıkladım onlar da öncesinde ehliyeti yenilememiz gerekir dedi. Buraya kadar her şey normal. Ben daha önceden görüştüğüm kursa gittim ve aldığım cevabı söyledim o da yanlış söylemişler sana yenilemene gerek yok gel kaydını yapalım dedi ben de onlardan iyi mi bileceksiniz dedim ama hafiften gerildik. Adam bilgisayardan kayıt sistemine girdikten sonra zebaniye dönüştü bir anda beni cehenneme attı şuan ghost rider tarafından cehennem de motor eğitimi alıyorum
Vay be 13 Sene olmuş
Vay be 2013 senesinde büyük bir keyifle üye olmuştum buraya. O zamanlar acayip hareketli oluyordu hele Ramazan aylarında... O zamanlar 16 yaşındaydım şimdi ise 29. 13 sene de bu kadar mı değişir bir forum yeğen
Karanlığa Akan Dizeler (Kasvetli Şiirler)
|
ÖLÜM VE GÜÇ (PSİKOLOJİK KORKU HİKAYESİ YAZIYORUM)
|
Blog yazmak ne kadar mantıklı? (Blog ve Youtube)
|
Son Giriş: geçen hafta
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.775
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 1.269)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2.213 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
8 Yanıt
0