Şimdi Ara

BURSA MERKEZ NE YENİR - NERESİ GEZİLİR ? 23 NİSAN TATİLİ İÇİN TAVSİYE İSTİYORUM

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

23 nisanda eşimle birlikte istanbul' dan bursaya günübirlik gezmek için geleceğiz. Feribotta Güzelyalı da ineceğiz. Merkeze nasıl geliriz. nereye gideriz gezeriz. İnternette hep nilüfer - osmangazi - yıldırım gibi yerlerin adı geçiyor. Buralara ulaşım nasıldır. Gitmeye gerek var mı ? Sadeece merkezde zaman geçirsek yeterli midir? Yaya olarak ve otobüs gibi araçlarla gezeceğiz.

Nerelerde yemek yeriz ( kebabçı -esnaf lokantası vs.). Kısacası bir günü dolu dolu ve aşırı para harcamadan nasıl tamamlarız :)

Özellikle bursa da olanlar tavsiye yazarsa sevinirim. teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi awakado -- 19 Mart 2012; 4:37:34 >

Orijinalden alıntı: awakado

merhaba arkadaşlar,

23 nisanda eşimle birlikte istanbul' dan bursaya günübirlik gezmek için geleceğiz. Feribotta Güzelyalı da ineceğiz. Merkeze nasıl geliriz. nereye gideriz gezeriz. İnternette hep nilüfer - osmangazi - yıldırım gibi yerlerin adı geçiyor. Buralara ulaşım nasıldır. Gitmeye gerek var mı ? Sadeece merkezde zaman geçirsek yeterli midir? Yaya olarak ve otobüs gibi araçlarla gezeceğiz.

Nerelerde yemek yeriz ( kebabçı -esnaf lokantası vs.). Kısacası bir günü dolu dolu ve aşırı para harcamadan nasıl tamamlarız :)

güzelyalıdan otobüse binip otosanayiye geleceksiniz. sonra tramvaya binip şehreküstü durağında iner o civarları gezebilirsiniz. Karnınızı vs doyurduktan sonra teleferiğe gitmenizi tavsiye ederim. teleferikle uludağa çıkmak iyi olur gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: cemrek

güzelyalıdan otobüse binip otosanayiye geleceksiniz. sonra tramvaya binip şehreküstü durağında iner o civarları gezebilirsiniz. Karnınızı vs doyurduktan sonra teleferiğe gitmenizi tavsiye ederim. teleferikle uludağa çıkmak iyi olur gibi.

@cemrek, teşekkür ederim bilgiler için.
    Değer Bekleyene Değil, Hakedene Verilir!
  • Merhaba arkadaşım .

Güzelyalıdan indikten sonra otobüse biniyorsunuz . Otobüs sizi organize sanayide bırakır . Siz yine de otobüs şoförüne nerede ineceğinizi söyleyin . Daha sonra metroya binip osmangazi istasyonunda inin .

Karnınız açıkmıştır büyük ihtimal . Kebapçı İskender'i sorun . Önce iskender kebabınızı yiyin .

Karnınızı doyurduktan sonra yürüyerek Tophane'ye doğru cıkın . Hem şehitlerimize dua edin , hem de bursa manzarasını izleyin. Olmadı bir bardakta çay içebilirsiniz .

Uludağ düşünüyorsanız Tophanenin ordan taksiler var , yok biz şehir gezisi yapıcaz diyorsanız . Her yer yürüme mesafesinde .

Ulucami , Orhancami , Türbeler , Çarşılar , Heykel , Kent Müzesi biraz daha ileri giderseniz yeşil cami , emirsultan cami..

Sormak istediğiniz soru varsa cevaplayabilirim . Unutmadan Bursa alışkanlık yapar ;) Giderkende mutlaka kestane şekeri alın.

• Bursa candir hayattir..
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar zaten herşeyi anlatmış :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DiagraM -- 19 Mayıs 2014; 13:09:03 >

Orijinalden alıntı: awakado

merhaba arkadaşlar,

Hocam merkezde (heykel) ahmet vefik paşa tiyatrosunun aşağısında Kebapçı Hüseyin var, baya iyi iskender yapıyor. Gerek Bursa'da gerek başka yerlerde iskender yedim. Tavsiye ederim.

• BurdaPunklarVar kullanıcısına yanıt
    teleferik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DiagraM -- 19 Mayıs 2014; 13:34:29 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.