Şimdi Ara

Elektrikli Şofben, Kabloları Bağlamada Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
5.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Elektrikli Şofben, Kabloları Bağlamada Yardım

Bağlama konusunda hiç tecrübem yok. Banyo duvarındaki delikten gelen yukarıdakinin aynısı 3 kablo var. Şofbenden çıkan uçları rengi rengine aynı kablolara bağlayıp siyah elektrik bantıyla kapattım telleri.

Aleti çalıştırıp denedim, su ısındı elektrik falan da çarpmadı. Ama sadece kısa bir süreliğine akıttım suyu. Şimdi banyoya girsem diyorum ölüm falan çıkmasın ordan. 1 saat falan çalışacak alet. Sıkıntı olur mu ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0xbkt -- 25 Aralık 2016; 12:48:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Elektrikli Şofben Kablolarını Bağlama Kılavuzu

Elektrikli şofbeninizin güvenli ve verimli bir şekilde çalışmasını sağlamak için kablolarını doğru şekilde bağlamanız önemlidir. İşte adım adım bir kılavuz:

Malzemeler:

• Yalıtımlı tornavida
    • Pense
    • Elektrik bandı
    • Gerilim ölçer (isteğe bağlı)

Adımlar:

1. Gücü Kesin: Şofbenin elektriğini kapatarak güvenli bir şekilde çalışmaya başlayın.

2. Kabin Açın: Şofbenin önündeki kabini çıkarın.

3. Kabloları Belirleyin: Şofbendeki kabloları bulun. Genellikle kırmızı, siyah ve yeşil/sarı renklidirler.

4. Kırmızı Kablo (Faz): Kırmızı kabloyu sigorta kutusundaki veya elektrik panelindeki faz terminaline bağlayın.

5. Siyah Kablo (Nötr): Siyah kabloyu nötr terminaline bağlayın.

6. Yeşil/Sarı Kablo (Toprak): Yeşil/sarı kablo topraklama çubuğuna veya terminaline bağlanmalıdır.

7. Bağlantıları Kontrol Edin: Tüm bağlantıların sıkı ve güvenli olduğundan emin olun.

8. Kabloları İzole Edin: Elektrik bandı kullanarak tüm bağlantı noktalarını yalıtın.

9. Gücü Açın: Şofbenin elektriğini yeniden açın ve gerilim ölçer ile kabloların doğru şekilde bağlanıp bağlanmadığını kontrol edin (isteğe bağlı).

10. Kabin Kapatın: Güvenli bir şekilde çalışmayı bitirmek için kabini tekrar takın.

Ek İpuçları:

• Şofben kabloları nasıl bağlanır konusunda emin değilseniz, kalifiye bir elektrikçiye başvurun.
    • Yüksek voltajla çalışırken her zaman dikkatli olun.
    • Elektrikli şofbenler tesisata bağlanabilir ve bu işlem deneyimli bir elektrikçi tarafından gerçekleştirilmelidir.
    • Şofbeninizin elektrik bağlantısıyla ilgili herhangi bir sorunuz veya endişeniz varsa, üreticiyle iletişime geçin.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Şohben dediğiniz galiba ani su ısıtıcı . Ani su ısıtıcıları tam güçte yaklaşık 7000-8000 watt akım çeker . tabiri caizse akım canavarıdır . Banyonuza gelen elektrik tesisatı ve evinizin daire içi sigortası ve tesisat hattı yetersizse yangın çıkarmaya davetiye sunar .
    mutlaka yetkili elektrikçi çağırın . mevcut tesisatınızın bu aşırı akıma yeterli olup olmadığına dair size bilgi verecektir .
    gerekirse daire içi sigorta kutusundan banyoya yeni hat çekecektir . banyodaki kablolar fotoğrafta görüldüğü kesitte ise 1 saatlik uzun kullanım süresi boyunca aşırı ısınıp dış izolasyonu yanmaya başlayabilir .
    mutlaka şohben için ayrı uygun amperde sigorta kullanılmalı . tüm bağlantılar sıkı ve iyi izole edilmiş olmalı .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Prizi Sigortaya Bağlama Yardım
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.