Şimdi Ara

Yardım edin yetti artık (karabasan). [Edit 13.06.2015 Değişik Olay] (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
726
Cevap
16
Favori
21.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilmediğin konularda hemen hikaye falan deyip sallama felak ile nas suresinin anlamlarına bak ayetleri de küçümseme

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaRpKaN

quote:

Orijinalden alıntı: real_agabey

Yüz üstü değil sırt üstü yat.
    Sol kolunun üstüne kesinlikle yatma.
    Karabasan denilen olay psikolojikten çok fizyolojik bir olay.

Yanlış biliyorsun sırt üstü yatarsen uyku felci halindeyken bilincin açılır. Yüz üstü yatmak zorunda.

Doğru mu, yanlı mı otorite değilim fakat kendimden biliyorum.
    Gerçi araştırınca sırtüstü yatmanın kötü olduğu yazıyor.
    Oysa, benzetmek gibi olmasın tabutun içinde elleri bağlarlar ya bende aynen öyle uyuyabiliyorum.
  • Sana PM'den yardımcı olacağım.İnşallAllah
  • Kulakların çok aşırı çınlıyor mu bunlar yaşanırken?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marvel_Recai -- 23 Mayıs 2015; 15:46:17 >
  • Ağır Csb

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SaRpKaN

quote:

Yüz üstü değil sırt üstü yat.
    Sol kolunun üstüne kesinlikle yatma.
    Karabasan denilen olay psikolojikten çok fizyolojik bir olay.

Yanlış biliyorsun sırt üstü yatarsen uyku felci halindeyken bilincin açılır. Yüz üstü yatmak zorunda.

Doğru mu, yanlı mı otorite değilim fakat kendimden biliyorum.
    Gerçi araştırınca sırtüstü yatmanın kötü olduğu yazıyor.
    Oysa, benzetmek gibi olmasın tabutun içinde elleri bağlarlar ya bende aynen öyle uyuyabiliyorum.

zamanında bende çok uzun süre yaşadığım için çok iyi bildiğim bir durumdur. Anti depresanlar vs kullanmadığım ilaç yoktu.
    Senin durum biraz garip :D. 3 aşağı 5 yukarı 15 seneden fazladır yüz üstü uyurum 1 kez olsun görmedim yüzüstü yatarken.
    Ama bazen uykumda kontrolsüz sırt üstü dönerim ve hiç şaşmaz uyku felci geçiririm. Ama kendimi hemen uyandırabiliyorum durumun farkına varıp.
    Şu lucid dream denen olayı becerebiliyorum anlaşılan :D.(Not lucid dream olayını ilk defa burda duydum). Benimde çocukluğum deli gibi korkarak geçti.

edit: sırt üstü yazmışım düzelttim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaRpKaN -- 23 Mayıs 2015; 15:45:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ayoldas67

Bilmediğin konularda hemen hikaye falan deyip sallama felak ile nas suresinin anlamlarına bak ayetleri de küçümseme

anladığım kadarıyla bana yazmışsın, yineliyorum ozaman; alayı hikayedir. Hiç bir dua hiçbir cacığa yaramaz. dua üfürerek gerçek dünyada sinek bile oynatamazsın.
    Merak etme ben kuranı baştan sonra okudum, senin bildiğinden çok daha iyi biliyorumdur.
  • Yapman gerekenleri PM'den cevapladım.
  • hocam benim oda arkadaşımda karabasan görüyordu uyurken benimle konuşuyor benden yardım istiyordu yalvararak ama uyanamıyordu bende Ashab ı Bedir ya da Şühedai Uhud tan birinin ismini zikretmem gerektiğini okumuştum biyerde. Arkadaşım uykusunda bana yalvarırken Ya Hamza dedim ve direk susarak uyumaya devam etmişti. Cevşen varsa Ashabı Bedir sayfasını açık tutarak baş ucuna koyup uyumayı denemeni öneririm.
  • Julimezar kullanıcısına yanıt
    bi ara banada çok sık olmaya başlamıştı,uyumaya korkar olmuştum,yatağı kaldırıp her yeri darma dağan ettim,bonibon şekerlerden çıkmıştı kenara sıkışmış.yatağınızı kaldırıp iyice bi temizleyin.

Babamın bi lafı var sevmediğin adamla uğraşıp durmayacaksın koy yatağının altına 2 tane ekmek kırıntısı uğraşsın dursun geceleri.

Eksileyen arkadaş yatağının altına koy ekmek kırıntısını uyu 1 hafta uyuyabiliyormusun bakalım?Denemek bedava.Kanıt istiyorsan denede gör dedelerinin nikahını.

Ayrıca başıma gelmemiş olsa belki bende inanmazdım ama o şekeri bulduktan sonra şoke olmuştum.İsteyen dediğim yöntemi deneyebilir.Görelim ne olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Kayaba Akihiko -- 23 Mayıs 2015; 16:34:16 >
  • bilinç altına yerleştirmişsin hocam fazla kafana takmamaya çalış ve mutlu olmaya çalış sorun devam ederse pskyatris e git bu gece oldumu hocam ?
  • Kardeşim 14 yaşından 19 yaşına kadar çektim. Her türlü psikolog her türlü hocaya gittim. sonunda yendim. Pm atarsan yardımcı olabilirim. Allah sabir versin, çekmeyen bilemez derdini

• Vay maşallah sonunda dualara ayetlere hikaye bile denmiş :) Bizi bu gençlik kurtarıcak inşallah

Forumda o kadar çok ciddiyetsiz , sırf dalga geçme, ilgi bekleme veya ego şişirme konusu açılıyorki artık hiçbirşeyi ciddiye alıp cevap bile veremiyoruz.
  • Selamün Aleyküm kardeş

geçenlerde aynısı bana da oldu
    uyurken birden boğazımda bir baskı hissettim
    odam kapkaranlıktı ama üstümde daha siyah bir şey vardı
    boğazıma elini bastırıyordu ama el gibi değildi. ondan çıkan siyah bir uzantıydı sanki
    baskı çok kuvvetliydi ben de bağırmaya falan başladım besmele falan çektim bağırarak. baktım baskı devam ediyor, altımda yatan arkadaşa bağırdım. gene kurtulamıyordum sonra bir anda gitti. çok kısa sürüyor belki 10 saniye falandır ama gerçekten çok uzun hissettiriyor. bağırmalarım da gerçek değilmiş uyanınca anladım. yoksa kesin uyanırdı arkadaş.
    size tavsiyem namazlarınıza dikkat edin, haramlardan kaçın, Allah'a dosdoğru kul olmaya çalışın.
  • aynı yorum var mı bilemiyorum ama karabasan olayı düşünülen gibi ruhani varlıklarla yaşanan şeyler değil. yani sadece bedenin uyurken bilincin uyanmış oluyor benzetmek gibi olmasın ama felçli olmak gibi düşünebilirsin. dolayısıyla ortada korkulacak bişey yok. kendini buna inandırırsan üstesinden geleceğini düşünüyorum. sana korkunç gelen şeyler görmende bana kalırsa bilinçaltının oyunları. kendini , o durumdayken kötü bişey olacak diye zorluyorsun bence ve bu yüzden kötü şeyler görüyorsun.
  • Reis bende buraya yazım geçen 5 kere inception gibi rüya içinde tüyadan uyandım her seferinde bu gerçek hayat dedim her seferinde hareket edemedim rütamda biri boğuyordu geçen seferde aynı olaydan 3 kere rüya içinde rüyadan uyandım hatta gerçekten kalktığımda dedim bu gerçek mi acaba ? Arada olur takma kafana takılır kafana

• Ranza demişsin tavana çok yakınsan kendını baskı altında hissediyo olabilirsin daha açık havadar yerlerde yatmayı deneyebilirsin kardeşinle yer değiştirmeyi dene bide
  • Bak kardeşim burda insanlar dalga geçmiş ama ben bu olayı 9-10 senedir yaşıyorum. 30 yaşındayım.

Aklına gelecek herşeyi denedik, hacı hoclardan, doktorlardan, psikologlar, ilaçlar herşey, biriyle yatma, ışık açık uyuma. Yatmadan önce abdest al, cenabet yatma, kuran oku. Sırt üstü yat, amuda kalk yat. Yemek yemeden yat.

Bak 10 senedir herşeyi yaptım.

Geçmiyor.

Büyü, inanç, karabasan falan bunlarla da alakalı değil.

En son tamamen beyindeki sinirsel bir hastalık olduğu kanısına vardılar, tedavi olarak da birşey bulamadılar.

Halisünasyon görüyorum, gece yatarken dolabın yanında bişeyler, tavanda, kapıda. Sanki kapı açılır gibi oluyor sonra bi bakıyorum kapalı.

Bağırarak uyanmalar.

Olay tamamen beyinle alakalı sinirsel bir durum.

Bana artık olunca, bağıra çağıra uyandıktan sonra küfür ede ede geri yatağa dönüyorum.

Herşey kafanda bitiyor başarabilirsen.

Birde eğer burnunda et yada tıkanma varsa ona bak. Gece yatarken oksiyej alamazsan halisünasyon görüyorsun. Ben şimdi ameliyat olacağım burundan ama işlerimden dolayı bir türlü olamadım, ve yaz zamanı olman gerekiyor. Bu sene artık son çare bu ameliyat kaldı.

Geçmiş olsun ne diyeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karpuzcu. -- 23 Mayıs 2015; 17:38:59 >

• Hocam televizyonda uyku felci diye bir sey gormustun anlatiklariniz cok benziyor. Hatta kulturden kulture semptonlar farkliymis mesela japonlar halkadaki kizi gorurken turkler karabasan diyor gibi. Bir arastir istersen.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belini sıkı ört bendede olurdu bilimsel açıklaması uyku felci omurilikle alakalı o yüzden belini sıkı ört.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.