Şimdi Ara

Yardım edin yetti artık (karabasan). [Edit 13.06.2015 Değişik Olay] (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
726
Cevap
16
Favori
21.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ratch

quote:

Orijinalden alıntı: Detective W.

quote:

Orijinalden alıntı: ratch

O zaman biri yüz felci geçirdiğinde de cin çarptı densin.Ne de olsa halk ismi.
    Karabasan demek bir karabasanın gece sana musallat olması demektir.Uyku felci ise basit bir sağlık sorunudur.Olmayan şeyi kullanıp korku yaratmak mı doğru yoksa uyku felci kelimesini kullanıp bunun basit bir sorun olduğunu düşünüp rahatlamak mı doğru?

Halk ismiymiş hey Allahım

Karabasan deyince karabasan denen varlıgın gelip seni uyurken tuttugunu düşünmüyorsun zaten o anki probleme ısim veriyorsun. Adam ister karabasan der ister akbasan der. Bu seni zerre ılgilendırmez. Avatar+nick+imza üçlemen yazdıklarınla uyumlu zaten

Arkadaş korktuğunu söylemiş.Karabasan deyince insanın aklına ister istemez bilinmeyen varlıklar geliyor.Basit bir uyku felci dersen biraz daha rahatlarsın diye tavsiye verdim.Sen de benim tavsiyeme zerre kadar karışamazsın.
    Ne varmış avatarımda,nickimde,imzamda?Neyi uyumluymuş yazdıklarımla?

bu bir saglık sorunu olabilir tekrarladığı için saglık sorunları da insanları korkutabilir ruhani bir olay olmasına gerek yok. Yazı tipınden amacının adamın rahatlaması degıl yıl 2015 karabasan neymiş yeaa deyip aydın genç havalarına girmeye çalıştığın anlaşılıyor. Nick+avatar+imza+mesaj uyumun devam ediyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Julimezar

Evet hocam oldukça uğraşıyorum. Birde bu hafta sınav haftasıydı çok stresliydi alakası olabilirmi ?

Evde şınav mekik barfiks gibi şeyler yapıyordum ama bu hafta sınav haftasıydı yapmadım pek yoramadım kendimi.

%100, sınav haftası olması ve stresli olmanla ilgili. Bilmediğin psikolojik bir problemin yoksa, aklına başka en ufak bir şey getirme.

Karabasan, cahil insanların uydurduğu bir hurafedir. Defalarca yazılmış yaşadığın "uyku felci".
    Gördüm dediğin şeylerin hiçbirini gözünle görmedin (gözüne ışık gelip görüntü oluşmadı). Rüyanda bilincin açıldı ve beynin, normal rüyadan daha canlı görüntüler oluşturdu.

Beyni, bilgisayar gibi düşün. Webcam ile alınan anlık görüntüler gözünle gördüğün oluyor. Diskteki kayıtlı vidyolara da rüya diyebiliriz :)

Lucid dream ile uğraşanların yapmak için can attığı, rüyada bilincin açılması olayını hiç uğraş vermeden yapıyorsun :) Bir nevi matrix dünyasına giriyorsun ama bilmediğin için korkuyorsun. Uyku felci, lucid dream e geçişin ilk aşamasıdır. Sıvanlar da bitince araştır.

• Hocam kalktığınızda kafanız , alnınız ateş gibi oluyorsa, çarşafınızı ince yapın . O yorganı çekmemeyi öğrenin. Olmadı psikoloğa başvur
  • Bunun dua ıle alakası olduğunu düşünmüyorum bilimsel olarak en onemli nedeni uyku düzeni

Ben müslüman iken gececi olarak çalışıyordum otel de yaz ayları karanlık da uyuma şansı olmadığı ve sıcak olduğu için karabasansiz günüm yoktu

Şimdi inancsizim bazen uykumu iyi alamadığım zamanlarda yine oluyor

Bir sonraki gün iyi uykumu almak için bir şişe şarap indiriyorum ne karabasan ne birkez bile uyanma sorunu :)

Uyku saatinizin düzenli olması

Biyolojik uyku saatiniz kadar uyumaniz

Az Stress, az düşünce,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cosmos2999 -- 23 Mayıs 2015; 14:07:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stresten ve sinirden oluyor. Geçen sene fizik sınavı akşamındaydım sınava deli gibi hazırlanıyordum. Zaten sınav haftası olduğu için 2 3 saat uyuyordum.

Geceye doğru çok zor sorular çözmeye başladım ve artık iyice psikolojim bozuldu kitabı sinirden yere attım. Sonra uyudum saat 2 gibi, saat 4 te kalıcaktım tekrar. Uyurken bir anda rüya görmeye başladım kapkaranlık bir yerde sadece ay ışığının aydınlattığı çok geniş bir odadaydım yukarıdada vanilatör dönüyordu ama serinlik gibi bir his almıyordum sadece dönüyordu gölgesini hissediyordum.

Sonra birden uyandım. Hareket edemiyorum , bağıramıyorum. Sağ omzumu var gücümle hareket ettirmeye çalıştım olmadı resmen felçli gibiydim, neyse uzun debeleşme sonucu nasıl olduğunu anlayamadan uyandım sadece 20 dk geçmişti saat 2:20 ydi ama bana saatlerce sürmüş gibi gelmişti. Buda ilk karabasan anımdır zaten daha sonra hiç rastlamadım.

• Detective W. kullanıcısına yanıt
    Anlatır mısın bana şu nick+avatar+imza+mesaj uyumunu?

• quote:

Orijinalden alıntı: musamk

quote:

Evet hocam oldukça uğraşıyorum. Birde bu hafta sınav haftasıydı çok stresliydi alakası olabilirmi ?

Evde şınav mekik barfiks gibi şeyler yapıyordum ama bu hafta sınav haftasıydı yapmadım pek yoramadım kendimi.

%100, sınav haftası olması ve stresli olmanla ilgili. Bilmediğin psikolojik bir problemin yoksa, aklına başka en ufak bir şey getirme.

Karabasan, cahil insanların uydurduğu bir hurafedir. Defalarca yazılmış yaşadığın "uyku felci".
    Gördüm dediğin şeylerin hiçbirini gözünle görmedin (gözüne ışık gelip görüntü oluşmadı). Rüyanda bilincin açıldı ve beynin, normal rüyadan daha canlı görüntüler oluşturdu.

Beyni, bilgisayar gibi düşün. Webcam ile alınan anlık görüntüler gözünle gördüğün oluyor. Diskteki kayıtlı vidyolara da rüya diyebiliriz :)

Lucid dream ile uğraşanların yapmak için can attığı, rüyada bilincin açılması olayını hiç uğraş vermeden yapıyorsun :) Bir nevi matrix dünyasına giriyorsun ama bilmediğin için korkuyorsun. Uyku felci, lucid dream e geçişin ilk aşamasıdır. Sıvanlar da bitince araştır.

Arkadaşım karabasan halk dilinde bir söylemdir. Bu senin beyninde olan bir şey. Yani uyku felci, kimse ruhani bir varlığın senin üzerine oturup dur ben şunu rahatsız edeyim hiç işim gücüm yok şununla uğraşayım dediği yok zaten. Sinir ve stresten oluşan bir olay. Karabasan diye bir varlık yok zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7F03B9AEC -- 23 Mayıs 2015; 14:20:03 >

• Tamam dostlar.Ben karabasan diye bahsedince bu tür şeylerden korkuyor,şüpheleniyor diye düşündüm.O yüzden öyle söyledim.Eğer sadece bir uyku sorunu olduğunu düşünüyorsa sorun yok.Neyse konu uzamasın

• Lucid rüya gormüşsun ışığı açmışsın açılmamış bu lucid rüyada sık sık olur. Lucid rüyada istediğin olur millet karı kızı düşünür sen ne düşünmüşsün. Ama o kapı itilmesi olayını bilmiyorum. (Lucid rüyayı araştır)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • MrCaner kullanıcısına yanıt
    Bu işlerde bilim sökmez kardeş. Zaten tedavisi olsa yaparlardı.

• Tam tersine vücut uyuşmaya başlar.

• Spor yap, gece yatmadan önce mekik, şınav çek. Sureleri oku, onları gördüğünde besmele çek ve dua etmeye çalış. Allah yardım etsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: imammmm

Bu işlerde bilim sökmez kardeş. Zaten tedavisi olsa yaparlardı.

uyku felcinin ne tedavisi olabilir ki o anlık rüyana bağlı senin. git kanser bi adama bol bol dua oku bakalım geçiyormu

http://tr.wikipedia.org/wiki/Karabasan
  • Julimezar kullanıcısına yanıt
    Merhaba lisede benzer durumdaydım. Sonrada annem ve kardeşimde görmeye başladı. Ertesi gün dolabı açtık ne var ne yok diye 40 50 senelik bir halı vardı içinden domuz yağı çıkmıştı halıyı attık çöpe sonra bir daha görmedim karabasanı.
  • Sanırım antidepresan kullanmanın zamanı gelmiş.
  • Bunu bir yerde okudum tamamen biyolojik bir olay doktorlar bilir belki

• Bilinç altın bir şekle sokuyor

Sende kendini patronus büyüsüne inandır ağzından patronus dediğinde gideceğine eminim geçecektir bu durum yada sırtüstü yatma

Edin : ben sırtüstü yatamam uyumazsam bile nefes darlığı geçiriyor gibi olurum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alex Turner -- 23 Mayıs 2015; 14:54:43 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uykuda olup olmadığını anlamak için parmaklarını sayabilirsin uyku sırasında bir elinde 5ten fazla parmak vardır.
  • quote:

Cidden çok aşırı olmaya başladı karabasan durumu. Son günlerde neredeyse her gün oluyor. Birşey yiyip içerek yatmıyorum en az 4-5 saat geçmiş oluyor . Sırt üstü yatmıyorum.

Çarşamba akşamı Fatiha , Nas , Felak , Ayetel Kürsi okuyup yattım uyumuşum sonra gözlerimi açtım üstümde bir ağırlık var yine karabasanmı dedim tepişemiyorum ve üstümde tam göğüs kısmımın orda ağır bir yük varmış gibi hissediyorum bu arada gözlerim açık ama yüzüm yorganla örtülü olduğundan birşey göremiyorum. 10 saniye kadar uğraştım sonra rahatlama geldi ve kurtuldum bende döndüm uyudum. Asıl olay bundan sonra oldu bir süre sonra tekrar uyandım ve yine hareket edemiyordum ama bu sefer gözlerim kapalı sert bir çırpınmayla gözlerimi açmaya ve hareket etmeye çalıştım başarılı oldum ama kendimi ranzanın alt katında kardeşimin ayaklarının ucunda yatarken buldum. Rüyada olup olmadığımı anlamak için ayaklarımla kardeşimin ayaklarına değim düzgün bir şekilde hissediyordum yine aynı anda sağ omzum duvara değdiğinden onun soğuğunu hissediyordum sonra kalktım ve ışığı yakmak için ilerledim oda normalden garip gibi geldi ama rüyada olmadığımı biliyordum ışığı yaktım ışık yanmadı o anda çığlık attım ve uyandım rüya görüyormuşum ve uyanıncada çok sesli olmadan bağırarak uyandım evdekileri rahatsız etmemek için döndüm tekrar uyudum.

Dün akşam ise uyumadan önce denemek için dua okumadım ve yine yemek filan yiyeli çok olmuştu tabi yine sırt üstü yatıyorum yüzüm bu sefer gözlerimin hemen altına kadar örtük bir şekilde uyumuşum. Gözlerimi bir açtım hareket edemiyorum ve garip bir ses duyuyordum bu sefer tavanda birşey vardı tepişmeye çalışıyorum olmuyor ve uyku sersemliğim geçtikçe tavandaki şeyi daha rahat görmeye başlıyorum (bu anlattıklarım 5-6 saniye içerisinde gelişen olaylar ve ranzanın üst katında olduğumdan tavanla aramda 1 metre veya 1,10 metre filan var) tavanda gördüğüm şey tavana iplerle bağlanmış ölü bir köpekti başı ipe bağlı olmadığından bana doğru sarkıyordu son bir kuvvetle tepişmeye çalıştım ve oldu farkettimki tavanda birşey yokmuş hemen gözümün önündeki yorganın şeklinden öyle birşey görmüş gibi olmuşum.

Bu gidişle yine olucak ve böyle şeyler benim uyumama engel oluyor uyuyamıyorum korkuyorum. Eskidende bu tür şeyler oluyordu ara ara başlayıp bitiyor.

Bu gün okuldan geldiğimden 1 saat sonra evdekiler gitti ve evde tek kaldım 1 metre solumda odanın kapısı var ve açıktı akşam olan olaylar aklıma geldi ve korktum kapıyı kapattım 1 dakika sonra resmen kapı ittirilircesine çıtlamalar sesler gelmeye başladı (kapalı bir kapıyı arkasından ittirdiğinizi düşünün kapı eski olduğundan çıtlama gibi sesler geliyor) ben kilit olmuş şekilde durdum 5-6 saniye devam edip durdu bende normal bir şekilde devam ettim.

Üstüne gittikçe dahada artıyor umursamamaya çalışıyorum yapamıyorum lütfen yardım edin ne yapmalıyım ?

Uyku felci bu başka bişey değil, yok duaymış yok nasmış felakmış ayetel miş hikaye bunlar. Biri de negatif varlıklara karşı çok çekici olduğunu söylemiş . Sadece yüz üstü yatıcaksın olay bitecek bukadar basit. Yatmadan kendini şartlandırırsan sadece yüzüstü uyumaya, uyurkende kontrol sende olur. Kolay kolay dönmezsin. Uyku felcindeyken bilincin açılmaz böyle yaparsan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaRpKaN -- 23 Mayıs 2015; 15:14:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: real_agabey

Yüz üstü değil sırt üstü yat.
    Sol kolunun üstüne kesinlikle yatma.
    Karabasan denilen olay psikolojikten çok fizyolojik bir olay.

Yanlış biliyorsun sırt üstü yatarsen uyku felci halindeyken bilincin açılır. Yüz üstü yatmak zorunda.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.