Şimdi Ara

Yardım edin yetti artık (karabasan). [Edit 13.06.2015 Değişik Olay] (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
726
Cevap
16
Favori
21.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SaRpKaN

Din tüccarları da gelmiş bura tam olmuş . Hanginiz acaba dua ederek başınıza gelecek bir tehlikeyi durdurdunuz?
    Kanıtlarıyla anlatın da bizde dua okuyalım. Örneğin çölde sizi kutup ayısı yakalarsa hangi duayla kurtulurdunuz?
    İncir ağacına çıkıp düşmemek için hangi dua okunur? Düşmeyi engelleyemezseniz havada hangi dua okunmalı ki düşünce ölmeyelim?
    Evin önünde öten baykuşu kovma duası var mıdır? Yoksa o evden ölü çıkmak zorunda mıdır?
    Ateşe işeyip, cinlerin çarpmaması için hangi dua okunmalı?
    Atarlı, ve kendini bilgin zanneden ergenlerden korunmak için hangi sureler okunur? Komik oğlanlar sizi...

Not: Dürüst olun da okuduğunuz duaların hangisinin anlamını bilerek okuyorsunuz? Bilmiyorsanız gora filmindeki artist dede size şunu soruyor: Nerden bileyim ben anamıza küfür edip etmediğini

Arkadas sureleri ozel guc sanmis hadi bi fatiha okuyayimda oten kus sussun kardesim android telefon vardir ordan google play kitapliga gir kuran turkce meali var Elmalili hamdi yazarin onu indir hepsinin olmasi lazim ucretsiz ayrica biraz oku anlarsan eger bu yorumunu bida gozden geçir hata yaptigini anlarsan silersin zaten hala birsey degismediyse ne bilim okudugunu anlama yetenegini gelistir artik yani ne diyim

Hem ayrica Allahtan baska kime siginicaksin onu anlamadim ? Harry potter a mi ? Sipaydirmen mi ? Yoksa sey mi ha Thor varya omu ?

Ayrica sen okudugun surelerin anlamlarini bilmiyorsun diye bizde bilmiyoruz diye birsey yok o senin kendi bilmemezliligin tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .:Heredot:. -- 23 Mayıs 2015; 17:49:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Namaza başla kardeşim, oda da gümüş veya demir olmasina ve odanin temiz olmasina dikkat et...

• Kardeşim ne karı bu mevsimde
  • Julimezar kullanıcısına yanıt
    http://tr.m.wikipedia.org/wiki/Uyku_felci

Bir okumanı sonra da gidip bir doktora danışmanı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KekiR -- 23 Mayıs 2015; 18:38:48 >
  • Ben sana şöyle açıklıyayım:
    eğer dini düşünürsen, insan Allah tarafından yaratılmış en füçlü varlık olduğundan eğer zihnini toplarsan bişey yapamaz.
    bilimsel olarak düşünürsek zaten bilimde karabasana yer olmadığı için inanmazsan yine bişey olmaz.
    yani herşey iradende bitiyor

• Julimezar kullanıcısına yanıt
    yatağının altını kontrol et.. Pislik, ekmek kırıntısı, yada başka bir yiyeceğin kırıntıları var mı diye.. Ne zaman yatakta bir şeyler yesem gece rahat edemiyorum..
  • karabasan olayı doktorların dediğine göre uyku ile uyanıklık arası bi durumda beynin yanılsaması falanmış
    benimde başıma bikaç kez geldi ama bunu öğrenince artık takmıyorum
    felak nas okuyunca üzerine düşeni yapmış olursun manasına bakarsanız daha iyi anlarsınız
  • Karabasan diye bir şey yoktur.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Uyku_felci
  • @hmT kullanıcısına yanıt
    Aynı bende bu şekilde uyuyorum, diğer türlü istesemde uyuyamıyorum.
  • karabasan diye bir şey yok bilinçaltın seni yanıltıyor sen ne kadar korkarsan o kadar daha çok şiddetlenicek aslında kendi kendini korkutuyorsun
  • Bu tür saçma sapan şeylere inanmayı ne zaman keserseniz o zaman temizlenir anca bilinç altınız. Küçüklüğümden beri dinle falan alakam yok hiç başıma gelmedi böyle şeyler
  • 5-6 yıl önce geceleri olunca korkardım fakat sonra araştırıp Karabasan değil de uyku felci olduğunu öğrenince korkum geçti. Son 1-2 yıldır çok sık geçirmesem de olunca uyku felci olduğunu bildiğim için korkmuyorum. Ki her seferinde çok ilginç ve ilgi çekici geliyor. Ben rüyamı kontrol edebilmeyi uyumadan önce çok düşündüğüm için 1-2 saat uyuyamadığım oluyor. Lucid harika bi olay, bi kere yaşayabildim, darısı bi sonrakine

• Hala karabasanı dinsel sebeplere bağlayan cahiller var, çok gülüyorum. Bu olayda bilinç açık oluyor fakat beynin vücudu kontrol eden sinirleri tam çalışamıyor tam emin değilim ordan. Böyle olunca beyin neden hareket edemediğini anlayamıyor ve bilincaltin mantıklı açıklama bulmaya çalışıyor. Bu da genellikle bi yaratık üstünde seni tutuyor gibi oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: imammmm

Tam tersine vücut uyuşmaya başlar.

Hiçbirşey olmaz.Sakin ol zevk almaya bak geçiyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaRpKaN

quote:

Orijinalden alıntı: ayoldas67

Bilmediğin konularda hemen hikaye falan deyip sallama felak ile nas suresinin anlamlarına bak ayetleri de küçümseme

anladığım kadarıyla bana yazmışsın, yineliyorum ozaman; alayı hikayedir. Hiç bir dua hiçbir cacığa yaramaz. dua üfürerek gerçek dünyada sinek bile oynatamazsın.
    Merak etme ben kuranı baştan sonra okudum, senin bildiğinden çok daha iyi biliyorumdur.

Demek ki sadece okumak yetmiyor okuduğunu anlamamışsin Kuran da bazi ayet ve sureler dua babindadir orn. fatiha suresi orn. Bakara suresinin son 2 ayeti (amenarrasulu)vs. amenarrasulusu ha bu arada tereciye tere satmaya kalkışma karsindaki herkesi kendin gibi zannetme

• Suratın tavana bakıcak şekilde değilde Hz. Muhammed in uyuduğu gibi sağ dönüp, sağ elin kafanda sol elinde bacakların arasında olacak şekilde uyu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Agathocles of Syracuse -- 23 Mayıs 2015; 19:47:20 >
  • Kendimi bildim bileli bu dert bende de var. Zaman zaman cogaliyor ayni gece de 7-8 kere oluyor bazi geceler hic olmuyor.

Alistim ben artik.
    Artik direk karabasan diye tanimladigimiz olayi anlayip yani uykuda oldugumu ancak bilincimin acik oldugunu farkedip bedenden cikmaya calisiyorum cogunda basarili oluyorum. Bi nevi lucid ruya dedikleri olay.
    Yasadiklarima ben bile anlam veremiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Karpuzcu.

Bak kardeşim burda insanlar dalga geçmiş ama ben bu olayı 9-10 senedir yaşıyorum. 30 yaşındayım.

Aklına gelecek herşeyi denedik, hacı hoclardan, doktorlardan, psikologlar, ilaçlar herşey, biriyle yatma, ışık açık uyuma. Yatmadan önce abdest al, cenabet yatma, kuran oku. Sırt üstü yat, amuda kalk yat. Yemek yemeden yat.

Bak 10 senedir herşeyi yaptım.

Geçmiyor.

Büyü, inanç, karabasan falan bunlarla da alakalı değil.

En son tamamen beyindeki sinirsel bir hastalık olduğu kanısına vardılar, tedavi olarak da birşey bulamadılar.

Halisünasyon görüyorum, gece yatarken dolabın yanında bişeyler, tavanda, kapıda. Sanki kapı açılır gibi oluyor sonra bi bakıyorum kapalı.

Bağırarak uyanmalar.

Olay tamamen beyinle alakalı sinirsel bir durum.

Bana artık olunca, bağıra çağıra uyandıktan sonra küfür ede ede geri yatağa dönüyorum.

Herşey kafanda bitiyor başarabilirsen.

Birde eğer burnunda et yada tıkanma varsa ona bak. Gece yatarken oksiyej alamazsan halisünasyon görüyorsun. Ben şimdi ameliyat olacağım burundan ama işlerimden dolayı bir türlü olamadım, ve yaz zamanı olman gerekiyor. Bu sene artık son çare bu ameliyat kaldı.

Geçmiş olsun ne diyeyim.

Aynilari bende de var hocam 2 gun once karabasan bastiginda yatagimin karsisinda dini tabloda degisik seyler gordum uyandimda elim ayagim titriyordu.

• Koltuk altina sarimsak koy ayak ucuna sogan daha sonra yastiginin altina dort fun giyilmis les gibi kokan iki corap degil karabasan sen bile giremezsin o yataga

• Ekleme gereği duydum.

İstisnasız hepimiz her seferinde uykuya dalma anında uyku felci durumuna gireriz. Beynimiz, rüyamızda yaptığımız hareketleri bedenimizle de yapmamamız için vücudu bir çeşit felce sokar.
    Uyanırken de hızla felç durumu sona erer. Bazı stresli ve psikolojik sorunlarımız olduğu durumlarda uyku felcinin geçmesi uzun sürebilir. Karabasan dediğiniz ya da her neyden korkuyorsanız gördüğünüz şeyler o anda canlanır. Hepsi beynimizin oyunu, rüya ve halüsinasyonlardır. Ayrıca o anlar, lucid dream e geçmek için çok büyük fırsattır.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.