Şimdi Ara

Hafta içi günde 2-3 tl harçlık ile bilgisayar almak. (Edit: 17.07.2015 Sonunda Aldım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
443
Cevap
27
Favori
12.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
133 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sonunda aldım bu yüzden en başa editliyorum.

Cuma günü aldım bilgisayarı 2 gündür olaylar nedeniyle editlememiştim bu güne kaldı.

Hafta içi günde 2-3 tl harçlık ile bilgisayar almak. (Edit: 17.07.2015 Sonunda Aldım)

Yan yatırmayı ihmal etmedim .

Hepinize çok teşekkür ederim yardımlarınızdan ötürü destekleriniz olmasaydı işi yarıda bırakabilirdim. Konu içinde tek tek teşekkür etmeye çalıştım ama konu büyüyünce gözümden kaçmış olabilir kusura bakmayın lütfen.

Pek para harcayan bir insan değilim yol haricinde (yol yürünecek gibi değil şehir içi olsa yürürüm ama bu arazi gibi alandan geçiliyor araba ile 15 dakka) 2 yada 3 tl para kalıyor başka hiçbir harcama yapmıyorum biriktiriyorum. (Sinema gezi dışarı çıkma filan olursa ne kadar istersem bişey demeden veriyorlar) Bu paranın yarısını gizlice yarısınıda onların bildiği şekilde biriktiriyorum (gizlice biriktirmemin sebebi telefon filan bozulursa kendin bozdun kendi paranla yaptır filan demesinler diye). Sadece hafta içi harçlık alıyorum hafta sonu yok ama ne zaman istersem istediğim kadar verirler dışarı çıkmak sinema filan gidecek olsam. Başladığımda 50 tl vardı. 3-4 aydır Biriktirerek (bayram harçlığı doğum gününde dedemlerin verdikleri filan dahil) olarak 210 tl ailemin bildiği 60 tl de gizli olarak biriktirdim.

Yazın burda tarla işi bol oluyor benim yaşımda çoğu kişi çıraklık yada tarla işine filan gidiyor bende gidicem mısır kırmamıydı neydi (günde 33 tl) sabah 8 akşamüstü 4 gibi bitiyor. Ramazanda ise sahurdan sonra gidiliyor öğlen olmadan geliniyor. 1 ay gitsem 990 tl 1 at gidememde bi 15-20 gün girsem yine iyi para kırarım.

Birde şöyle yapıcam 700-800 tl olunca taksitle hediye çeki alıcam o arada tekrar para biriktiriyor olucam taksit geldikçe vericem parasını o para bitene kadar yine 3-4 taksitlik para biriktirmiş olurum. Ailem max 400-500 tl verebilir çünki şu anda kredi kartı borcu var maaş 1800 borç 3000 tl filan (bu borçta araba alacakken babannem hastalandı filan biraz para gitti babamda araba parası biraz gidince kredi çekti şimdide borcu ödüyoruz çok değilde işte harcamada çok). Bide daha çamaşır ve bulaşık makinesinin taksidi var televizyon almamız gerek bu biraz eski.

Parayı attığım linkte gösterdiğim yerde siyah bir poşette saklıyorum annem filan bulamaz heralde bulursada söylerim biriktirdiğimi bişey demez pc aldığım zaman editliycem üşenmezsem yorum atanları haberdar ederim ama muhtemelen üşenirim o yüzden merak ediyorsanız favorilere alabilrsiniz .

Parayı sakladığım yer bu ranza (gösterdiğim yerin içinde boşluk var orda) (sağdaki çekmeceği çıkartıp koyuyorum) (evet çizim berbat )

http://sketchtoy.com/60293604

Edit: Başlık biraz karışık olmuş hafta içi günde 2-3 tl ile olacak yani haftada 2-3 değil.

1 ay sonraki edit:

Tarih : 14.05.2014

Bu gün saydım 350 tl olmuş azimle biriktiriyorum hala .

1 ay sonraki edit:

Tarih : 12.06.2014

Annemler gizli parayı buldu sürekli paran var paran var al diyosun diye öyle biriktirdim dedim kızmadı ama artık gizli para diye bişey yok .

Toplam para 400 sanki bu ay biraz az birikti ? Yazın ameliyat olursam işe gidemiycem 3 ay para alamazsam çok kötü gidecek gecikecek alış tarihi pc alacağımdan hala ailemin haberi yok.

4 ay sonraki edit:

Tarih : 07.10.2014

Yaz tatilinde neredeyse hiç toplayamadım ama bayramlar ve okullar açıldığından beri topladığım paralarla 677,60 lira oldu 50 tl de babamların vereceği para vardı arefe günü birşey aldım onlar ödedi 15 tl ordan kesersiniz dedim 35 verecekler yani yuvarlarsam 700 tl para olucak bazen düşünüyorum birazda babamdan para alıp oneplus one mı alsam diye hala vazgeçemedim telefonumda galaxy ace hafıza çok az , idare ediyor ama bazı oyunları açmıyor whatsapp facebook ve youtube arasından 1 ini seçmem gerekiyor 2 sini bile alamıyor hafızaya hafıza kartına bile atsam 10 mb telefonun kinde kalıyor filan ama hala kararlıyım bilgisayar için çıktım bu yola .

Aylar sonraki edit :

Tarih : 05.03.2015

Bu haftaki 10 tlyi de koyunca 1000 tl oluyor . Harbiden 1000 tl ye kadar getirebildim. İsteyince oluyormuş ama tabi daha alabilecek kadar olmadı ve ben topladıkça dolar artıyor 2.62 oldu . Düşmezse bizim iş yatıcak bu gidişle.

Tarih : 01.04.2015
    Geçen hafta doğum günüm vardı onun için akrabaların verdiği harçlıklar filan oldu para şu anda 1150 tl oldu.

https://store.donanimhaber.com/58/13/14/5813147fe79c00a234715a7e61cbf99c.jpg

https://store.donanimhaber.com/1e/4d/62/1e4d62af0d19467fb82ad9d4de5a65bb.jpg

Tarih : 08.04.2015

Bu gün bütün paramı 1150 tl yi babama verdim. kredi kartına yatırdı yarın bilgisayarcıya sparişi vericek. Parçalar için forumun sistem tavsiyeleri bölümünden yardım aldım sağolsunlar yardım ettiler karar verdiğim sistem bu oldu ;

GIGABYTE
    H81M-S2PV Intel H81 Soket 1150 DDR3 1600MHz DVI&VGA Anakart
    188 TL

Intel
    Pentium G3258 Soket 1150 3.2GHz 3MB Önbellek 22nm İşlemci
    215 TL

GSKILL
    4GB Ripjaws DDR3 1600MHz CL9 1.5V Tek Modül Ram
    138 TL

GIGABYTE
    GZ-P5 PLUS 550W MidT ATX SİYAH KASA
    223 TL

SAPPHIRE
    R7 265 DUAL-X GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı
    459 TL

Toplam : 1223 TL

Şu an toplam 1200 tl param var. Babamın çalıştığı fabrika 2 ay önce kapandı 1 ay açılabilir dedikleri için bekledi sonra açılmayacağını söyledikleri için günlük yevmiyeye gitti. En başta tarlalara filan gidiyordu yada saman balyesi filan taşımaya son 1-2 haftadır inşaata gitmeye başladı. En sonunda iş bulabildi çarşamba günü görüşmeye çağırmışlar. Anlaşabilmiş herşeyde şu anlık 1750 tl para mesai filan anlaşmışlar onlardada. Az kişiyle başlıyormuşlar kış gibi işler yoğunlaştığında işler oturursa bi güzellik yaparım demiş (yanlış hatırlamıyorsam 2 yi görebilir yada yaklaşır) iyi bir iş buldu ama babamın son 2-3 haftadır boynu ağrıyordu doktora gitmiş boyun fıtığı ve bayağı büyükmüş ilaçla filan geçmez ameliyat olman gerekiyor demiş hafta içi fıtıkla ilgili özel bir hastane varmış oraya gidecek (5-6 yıl kadar önce yine boyun fıtığı vardı boyunluk filan taktı 1 ay ilaçlarla filan geçmişti bidaha ağırmıyordu) ameliyat olursa işten çıkartmazlar umarım yoksa böyle iş bidaha zor bulunur. Hemde bildiği iş 15 senedir yaptığı şey.

Yazdımmı bilmiyorum fabrika kapanırken babama kıdem tazminatı olarak 17.000 (1-2 bin civarı oynayabilir yukarı aşşağı tam hatırlamıyorum ama bu civarlarda) parası var 3 çek halinde verilmiş ilkini bu aralar alıcaktı. Anneminde telefonu bozuk telefon beğen sana telefon alalım seninkinide annene veririz dedi bende bilgisayar istiyorum ilk demiştim bunu ben alıcam bilgisayarı sen alıcaksın 1200-1300 e 100 lira filan yardım ederim dedi. Telefon olarak çok uçmadan birşey istiyorum şu anki favorim Meuzi MX4 ama bilemiyorum garanti filan sıkıntı çıkmasından korkuyorum. Bilgisayarıda bu aralar alırım. Alınca fotoğraflarını atarım. Okuduğunuz için teşekkürler.

Kaç gündür unutuyorum sistem tavsiyesi için az önce açtım yardım edebilecek varsa linki burda :http://forum.donanimhaber.com/m_107572548/f_//tm.htm

Ramazan bitmeden alabilirim umarım.

Açtığım konudaki cevaplara göre büyük ihtimal şu kasayı alıcam :  Hafta içi günde 2-3 tl harçlık ile bilgisayar almak. (Edit: 17.07.2015 Sonunda Aldım)

Önerilerinizi tavsiyelerinizi bekliyorum.

08.07.2016

Bu gün siparişi veriyorum alacağım sistem değişti.

Ssd yerine samsung evo 750 250gb olucak.

Birde ramlar 2x4 değil tek 8 olucak.

Monitör olarak Asus VS229NA veya Asus VP228TE alıcam karar veremedim hala.

Bilgisayarı aldıktan sonra ssleri atarım buraya .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Julimezar -- 17 Temmuz 2016; 22:01:29 >

• Bendeki İBM var antika onu yollayım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onu John Tittora ver adam tee 2050 lerden gelmiş ibm arıyor.
  • Soyle basliklari okudugumda elimdekilerin degerini anlayamadigimi fark ediyorum. Umarim her sey istedigin gibi olur.

• Protex11 P kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam.
  • Favorilere aldım konudaki updateleri merakla bekliyorum
  • Editlendi .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende günde 3 lira civarında biriktiriyorum. Şu an 90 küsür oldu. Kendime bir paten almayı düşünüyorum. (Malum yaz geldi ) Azimle biriktirirsen iyi bir sistem toplarsın
  • Yukarı lütfen.
  • Vay be 2 sene önce telefon almak için para biriktirdiğim anlar geldi 1 senede 1000 lira biriktirmişim

Sakın ailene söyleme yoksa dediğin gibi her şeyde paran var işte ordan ver derler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nickim Minaj kullanıcısına yanıt
    Sizde iyi biriktirmişsiniz.

Ben şöyle yapmayı planlıyorum :

Örneğin 500-600 tl param oldu örneğin bilgisayarı vatandan alırsam 1500 tl lik hediye çeki alıp onunla pc yi alıcam. Pc yi aldıktan sonrada para biriktirmeye devam edicem her taksit geldiğinde o biriktirdiğim 500-600 tl den vericem örneğin aylık 50 tl civarında taksit varsa ben bu para bitene kadar tekrar 200-300 tl biriktiririm bunları vermeye başlarım bu parada bitince babam vermeye başlarım sonra 2 taksit babam 1 taksit ben gibi gideriz böylece almış olurum böyle yapsam iyi olurmu ?
  • Devam devam helal olsun. Bende kendi paramla aldım bilgisayarımı 4-5 ay oluyor. İnsanın kendi parasıyla aldığı şeylerin kıymeti, güzelliği bambaşka oluyor :)
  • Ben hiç biriktiremiyorum
  • Bende biriktirdim tabi cogunu babam verdi 1550 ye
    Ektan karti : hd7870
    İslrmci. :fx6300
    Kasa. Asgard 382 600watt
    Ana kard. Msi g46 970a
    Ram. 4 gb 1600mhz

Bi bak derim kasa parasi cikti simdife 16 hazirana kadar 300 tl monitor parasi lazim 0 tl var oneri verin 50 tl harclimdan cikarsam 100 de babannemden 100 tl eksik var

• @Sanki Bana Pele sağolun hocam ama pc alabilirsem Allah korusun bir parçası sorunlu çıkar pc açılmaz yada bişey olursa cidden kahrımdan hastalanırım.

@TheRad67 40 fps ile günün 24 saati lol oynamaya çalış kafanı duvarlara vurduktan sorna bak nasıl biriktiriyorsun .
  • Allah kolaylık versin kardeşim.
  • Julimezar kullanıcısına yanıt
    Benzer durumdayız hayvan gibi kasam var ama halen tüplü monitör kullanıyorum :) Ekran kartında tüplü monitör çıkısı bile yok ek yaptık
    Dikkatli olduğun sürece bir şey olmaz Korkma. Bende yapamam diyordum 3-4 ay süre verdim bilgisayarı toplamak için kendime. Sonra bir baktım 40 günde bütün parçaları almışım Montajı da dikkatli bir şekilde kendim yaptım.
  • @TheRad67

Bende monitör şu anlık idare eder bien marka bir monitör var ince saılır yandan 1,5 parmak ama önceden DVI kablosu ile kullanırdım monitörün o giriş yerinde sorun oldu şimdi normal yerinden kullanıyorum ekranda çok ufak çizgiler var görüntü hafiften daha kötü garantisi bitti ama geri yollarsak olabilecek bişeymiş bilgisayarcı da monitör gelene kadar türlü bir monitör verebileceğini söyledi bakalım fırsat bulursak yaptırırız onuda.

@skarabaslik

Çok Sağolun .

@Sanki Bana Pele ben montajdan anlamam aldığım yerde montaj yaparlarmı yada bilgisayarcı montaj yaparmı ?

Toplama işinie de dh de konu açıp burdaki önerilere göre alıcam doğru olur mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Julimezar -- 14 Mayıs 2014; 18:36:00 >

Vatan bilgisayar bütün parçalarını aynı anda aldığında montaj yapıyor. Ya da parça parça alıp en son kasayı aldığında da götürürsen yapıyorlar ücretsiz.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.