Merhabalar. Egea hatchback aracımla 2 ay kadar önce yağışlı havada orta kaldırıma sol tekerden çarparak görüntüdeki mekanik hasarlı kazayı yaptım. Hızım düşüktü çok şükür ki ciddi bir şey olmadı. Önce sol ön tekerden vurup toplayınca arka taraf da kaydı ve sol arka jant da aynı şekilde yükseltiye çarptı. Tamamı orjinaliyle değişen parçalar şunlar; Sol aks komple Sol rot başı Sol salıncak Ön fren diskleri Ön fren balatası Ön arka teker bilyası Ön jant göbekten hasar görmüştü, tamir gördü ve fabrika çıkışı ile aynı haline geldi. Sol arka jantta herhangi bir sorun yok. Araca rot-balans ayarı yapıldı. Gelgelelim 2 aydır bariz şekilde farkında olduğum direksiyon problemine. Bu kazadan sonra arabanin direksiyonu güven vermiyor. Şehir içi bir problem yok düşük hızlarla gezindiğimiz için ama otoban ve e5'te normal şartlarda 120 ile girdiğim virajlarda 80 ile yol aldığımda direksiyonu çok az daha çevirirsem araba yan devrilecekmiş hissiyatı alıyorum ve bu durum bir iki defa dizlerimden aşağısını titretti korkudan açıkçası. Aracın direksiyon hissiyatı bir problem var ve her an her şey olabilir diyor bana resmen. Sebebi nedir? Tecrübeli arkadaşların yorumlarını beklerim.
![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mob Associate -- 22 Haziran 2024; 0:8:24 > |
Yaptığım kaza sonrası direksiyondaki güvensizlik hissi

-
-
Ne tür bir his size bu güvensizlik duygusunu yaşatıyor? Örneğin direksiyon size karşı yeterli direnci mi utgulamıyor yoksa sertleşmiyor mu?
Kutu hasar görmüş olabilir ama düz bir yorum olur şuan.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bir baskasini bindir ayni yolda ayni hizla test ettir. Sorun var mi diye sor. Ama kendi yasadigin hissiyattan bahsetme. Bakalim bir baskasi hissedecek mi. Boylece psikolojik mi ilk basta bunu ogrenebilirsin
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam direksiyonda normalde önceden hiç olmayan bir boşluk var öncelikle, fakat çok fazla bir boşluk değil bu. Bunu hissedebiliyorum. İkincisi ise direksiyon tepki vermiyor. Yani normalde çevirdiğimde alacağım tepkiyi alamıyorum. Daha fazla kırmam gerektiğini hissediyorum. Onu yaparsam da devrilecek gibiyim. Aracımın direksiyonunun tepkisinden de çok memnundum öncesinde. Psikolojik olduğunu düşünmüyorum.
-
Hocam öncelikle çok teşekkür ederim.
Allah size de bir daha yaşatmasın inşallah. Ufak tefek şeyler de olsa insanın morali bozuluyor. Allah beterinden saklasın.
Yaşadığım kaza bende travmatize edici bir etki bırakmadı hocam. Hatta direksiyondaki hissizliği ilk yaşadığımda baya şaşırdım. Sizin dediğiniz gibi düşündüm acaba kafama taktığım için mi şuan böyle hissediyorum diye. Psikolojik bir durum olmadığına eminim o yüzden. Bulunduğum şerit fark etmiyor. Otoban sürüşünde arabanın direksiyonunda tepkisizlik var.
-
Hocam araçtaki sensörlerle alakalı olabilir,direksiyon açı sensörü vs gibi serviste aracı bağlayıp bakılabilir,ya da mekanik olarak bakarsak direksiyon kutusu/rot kolu akla geliyor…Durduğu yerde direksiyonu sağ sola çevirdiğinizde tıkırtı-lıkırtı vs var mı ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Direksiyonda hiçbir tıkırtı veya ses yok hocam.
-
Aynısı bende var maalesef bende çok ağır kaza geçirdim iki 4 yıl önce kaburgalarım kırıldı araç pert oldu şimdi açıkçası çok stres oluyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Önceki mesajlarda bahsedilmemiş ama belki, ufak bir ihtimal lastiğiniz tel kırmış olabilir. Böyle durumlarda dediğiniz durum ortaya çıkabiliyor. Nasıl bir müdahalede bulunursanız bulunun, en uygun çözümden pahalıya doğru yapın. Çünkü hangi ustaya giderseniz gidin, baştan aşağı tüm alt takımı değiştirebilir. Bence lastikleri belirli bir kilometre sonrası ön, arka yapın bir de öyle deneyin.. Önden değil de arkadan kayma yaparsa arkaya aldığınız lastiktendir denebilir..
-
Hocam city modu nedeniyle egeaların direksiyonu tam elektrikli bundan dolayı da çok narin kutuları değişen listesinde kutuyu görmeyince şaşırdım zaten bence olay tamamen kutuyla ilgili
Ankara'da iseniz hem kendi aracımı getirir hemde sizinki ile bir sürüş gerçekleştirebiliriz hocam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GünahÇıkartanİmam -- 22 Haziran 2024; 22:55:32 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X