Şimdi Ara

Yaprak jiletle tıraş olan var mı? (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.227
Cevap
53
Favori
254.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

quote:

Orijinalden alıntı: Fallschirmjäger

Lord Sparhawk komşum usturayla tıraş olacagım :D kafaya koydum. alı bıyık ustura alıyım diyorum. nasıl iyi midir ilk başlangıç için önereceklerin nelerdir ?

Jiletli usturanın tekniği, bu kulandığımız makinelerden biraz daha farklı. Usturayı yani jileti daha düşük bir açıyla tutmak gerekiyor. Köpük fazla kalın olmamalı, biraz daha sulu olmalı, ama yüzü korumayacak kadar da ince olmamalı. Sakallar önceden çok iyi yumuşatılmalı. İlk başlarda shark, astra, rapira gibi fazla keskin olmayan jiletlerle tıraş olarak tekniğe alışmalı. İlk tıraşlar sadece 2 perde olmalı. Baskı sıfıra yakın olacak. Kısa ve yavaş çekişler şeklinde kesim yapılmalı. Eğer jilet cilde takılır gibi hissediliyorsa o an usturayı geri çekip tekrar aynı yerden devam etmeli. Aksi taktirde baskı arttırılarak kesim yapılmaya çalışılırsa orayı keser.

Jiletli usturanın kesiği çok kötü olmaz ama sonuçta açık jilet olduğu için hatayı affetmez. En agresif tıraş gerecidir. İstisna kişiler çıksada ilk 10 tıraş her tıraşta bir yer kesilir. Bunlar ufak ve bir iki günde kapanan kesiklerdir. İz kalmaz. Cildi iyice gererek kesim yapmalı, ilerledikçe tıraş edilen yere yakın tutup cildi gerili tutmak lazım ki jilet yüzde saplanmadan, kaysın gitsin.

İnce köpük, sıfır baskı, daha düşük açı, aynı yerden en fazla 2 kere geçme, kısa sakin paslar, derin konsantre ile tıraş tamamlanır. İlk kez jiletli ustura kullanılıyorsa genelde bir ay kadar tam sinek kaydı elde edilemez ve kullanıcı yakın tıraştan ziyade kendini kesmemeyi, ya da cildini tahriş etmemeyi öğrenmeye çalışır. Bundan sonra tıraşın konforu ve kalitesi giderek artar. Bir süre sonra bu jiletli makinelerin rahatlığına yakın bir hızda tıraşınızı olursunuz. Jiletli ustura has çelik usturaya geçişte de çok yardımcı olur.

youtube da geofatboy adlı kullanıcının her ustura videosunu izlemeni öneririm.

Yardımların için teşekkür ederim. Ali bıyık usturadan sonra bıçaklı usturalardan hangilerini tavsiye edersin o zaman konuşuruz artık :)

• makine kullanıyorum ben
  • şahsi bir soru soracagım. orak tıraş makinesini ben kullanamıyorum. yani o kadar agresif geliyor ki çenemi her seferinde güzel bir kesiyorum. EJ89 ile orak ın kafa tarasımı arasındada bir fark göremedim. tıraş videolarında izledigim zaman adam belli bir açıyla tutup hiç bastırmadan geçiyor sinek kaydı tıraş oluyor. Orak tıraş makinesi kullanan var mı ?

edit: hatta şimdi farkettimhttp://karabulutticaret.com/detay.php?urun_id=15 şurdaki merkürün birebir aynısı orak. bunun modelini söylerseniz bir tıraş videolarına bakmak istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fallschirmjäger -- 13 Eylül 2011; 18:05:19 >
  • evet sizlere birkaç değişik soru yöneltmek istiyorum sevgili komşular...
    1. Arko traş sabunu kremli sabun olması sebebiyle acaba yüz yıkama maksatlı olarak da kullanılabilir mi???
    2. Ters mantıkla Dove tarzı sabunları traşta kullanabilir miyiz??
    3. traşın ardından hala (üç perdeden sonra bile) zıt istikamette elimizi sürttüğümüzde sakallar elimize batıyor. 1. perde yukarıdan aşağı, 2. perde kulaktan çeneye 3. perde yeniden kulaktan çeneye, linkte verildiği gibi (http://trasklavuzu.blogspot.com/2011/08/2-kesim-yonleri-ve-gecis-says.html)... canımızı yakmadan bunun bir çözümü yok mu?? özellikle Gillette adjustable ve Futur gibi ayarlı makineler için tavsiyeler çok makbule geçer...

şimdilik aklıma gelenler bunlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: ppzrg

evet sizlere birkaç değişik soru yöneltmek istiyorum sevgili komşular...
    1. Arko traş sabunu kremli sabun olması sebebiyle acaba yüz yıkama maksatlı olarak da kullanılabilir mi???
    3. traşın ardından hala (üç perdeden sonra bile) zıt istikamette elimizi sürttüğümüzde sakallar elimize batıyor. 1. perde yukarıdan aşağı, 2. perde kulaktan çeneye 3. perde yeniden kulaktan çeneye, linkte verildiği gibi (http://trasklavuzu.blogspot.com/2011/08/2-kesim-yonleri-ve-gecis-says.html)... canımızı yakmadan bunun bir çözümü yok mu?? özellikle Gillette adjustable ve Futur gibi ayarlı makineler için tavsiyeler çok makbule geçer...

benim görüşlerim
    Dove sabunu , mecburen 2 kere kullandım. izlenimim herangi bir problem yok. oldukça güzel köpügü oluşuyor arko gibi yalnız sıcak suyla fırçalayamamışsanız dove sabunu kesinlikle sakallarda bir yumuşama söz konusu olmuyor. illaki sıcak suyla fırçalayacaksınız.
    gelelim sinek kaydı tıraşa 1 ve 2 perdeyi aynen uyguluyorum. 3. perdede çeneden yukarı yani ters bir şekilde aldıgımda tamamen kıllar ortadan kalkıyor yani sinekkaydı tıraş olmuş oluyorum. acaba senin ciltte bir problem mi var tersten alamıyorsun şahsen canım yanmıyor ama bıyık kısmını tersten almıyorum.

• bir soru daha tıraş sonrası carrefour tıraş kolonyamı seviyorum. onu yüze uyguladıktan sonra şap kullansak problem olur mu ? yoksa sadece şap mı kullanmalıyız
  • quote:

bir soru daha tıraş sonrası carrefour tıraş kolonyamı seviyorum. onu yüze uyguladıktan sonra şap kullansak problem olur mu ? yoksa sadece şap mı kullanmalıyız

tras olun
    yuzunuyu yıkayın nemlı yuzunuze sap surun
    o arada takımlarınızı toplayın fırcanızı yıkayın sılkeleyın vs vs... (zamanda gecmıs olur)
    son kez yuzunuzu durulayın kurulayın
    sonra kolonya aftershave vs...
  • senin nicki gördüğümde aklıma hem kendiminkini "schornsteinfeger" olarak değiştirmek geliyor. aklınıza gelmeden belirteyim baca temizlemek ile en ufak bir alakam yok. sadece sizin nickin söylenişi bana onu hatırlatıyor. o kadar :))))

gelelim ciddi mevzulara :)))
    arko ile yüz yıkamayı denedin mi???
    3.perdeyi tersten alırken bastırmıyorsun heralde. makinan ayarlı mı? ayarlıysa agresiflik kaçta oluyor?? kaç üzerinden?
    dove denemek gibi bir niyetim yok aslında ama olur mu diye merak ettim :))))

metro gross markette Wilkinsonun traş kremi ürünleri satılıyor mu? tastaki sabunu ve özellikle de tüpteki traş kremi.. bilgin var mı?
    Saygılar

benim görüşlerim
    Dove sabunu , mecburen 2 kere kullandım. izlenimim herangi bir problem yok. oldukça güzel köpügü oluşuyor arko gibi yalnız sıcak suyla fırçalayamamışsanız dove sabunu kesinlikle sakallarda bir yumuşama söz konusu olmuyor. illaki sıcak suyla fırçalayacaksınız.
    gelelim sinek kaydı tıraşa 1 ve 2 perdeyi aynen uyguluyorum. 3. perdede çeneden yukarı yani ters bir şekilde aldıgımda tamamen kıllar ortadan kalkıyor yani sinekkaydı tıraş olmuş oluyorum. acaba senin ciltte bir problem mi var tersten alamıyorsun şahsen canım yanmıyor ama bıyık kısmını tersten almıyorum.

• Orijinalden alıntı: ppzrg

senin nicki gördüğümde aklıma hem kendiminkini "schornsteinfeger" olarak değiştirmek geliyor. aklınıza gelmeden belirteyim baca temizlemek ile en ufak bir alakam yok. sadece sizin nickin söylenişi bana onu hatırlatıyor. o kadar :))))

gelelim ciddi mevzulara :)))
    arko ile yüz yıkamayı denedin mi???
    3.perdeyi tersten alırken bastırmıyorsun heralde. makinan ayarlı mı? ayarlıysa agresiflik kaçta oluyor?? kaç üzerinden?
    dove denemek gibi bir niyetim yok aslında ama olur mu diye merak ettim :))))

metro gross markette Wilkinsonun traş kremi ürünleri satılıyor mu? tastaki sabunu ve özellikle de tüpteki traş kremi.. bilgin var mı?
    Saygılar

benim görüşlerim

schornsteinfeger ile fallschirmjäger güzel ikili oluruz forumda :D ama çok ayrı dünyaların isimleri :D Baca temizleyicisi ile paraşütçü

arko ile yüzümü yıkamayıda denedim. çok güzel oluyor tavsiye ederim. cildi kesinlikle temizledigini söyleyebilirim kurutmuyor ve kokusuyla günün yorgunlugunu atabiliyorsun. İnşallah ben yaşadıgım süre boyunca arko bu formülü bozmaz. Tıraş makinamı bir kaç sayfa ötede paylaşmıştım. Benim makinam wilkinson classic gibi çok mild bir tıraş sunuyor jiletin yüzünde gezdigini anlamak imkansız. o yüzden fazla bastırsam ya da acele etsem bile yılların vermiş oldugu tecrübeyle en ufak bir kesik bile olmuyor. ama orakta durum farklı tabi :D

wilkinson tıraş sabunu arkodan ne kadar kaliteli olabilir ki ? 9 tl ye kaç tane arko sabun alınır (ögrenci gözüyle)

• aramana gerek yok komşumhttp://imageshack.us/photo/my-images/163/grnt018n.jpg/ buldum koydum fotografını
    eger istersen çok yakından da çekebilirim. kore malı 1970 lerde alındı kuzey afrikadan :D
  • quote:

şahsi bir soru soracagım. orak tıraş makinesini ben kullanamıyorum. yani o kadar agresif geliyor ki çenemi her seferinde güzel bir kesiyorum. EJ89 ile orak ın kafa tarasımı arasındada bir fark göremedim. tıraş videolarında izledigim zaman adam belli bir açıyla tutup hiç bastırmadan geçiyor sinek kaydı tıraş oluyor. Orak tıraş makinesi kullanan var mı ?

edit: hatta şimdi farkettimhttp://karabulutticaret.com/detay.php?urun_id=15 şurdaki merkürün birebir aynısı orak. bunun modelini söylerseniz bir tıraş videolarına bakmak istiyorum

merkur classic 1904

• walla öğrencilik yıllarımda rapira kullanıyordum paso ....
    bir de paketten 10 tane çıkıyordu. o yıllarda sakallar da daha yumuşaktı. 10 tane rapirayla heralde 50-60 traş çıkarmışlığım olmuştur.
    şimdi ise biraz daha kaliteli şeyler denemek istiyorum. ondan yani.. yoksa arkonun P/F açısından rakibi bırak türkiyede dünyada yoktur heralde. du bakalım Cella italyadan bize kaça gelicek...:)
    onunda P/F çok yüksek diyorlar ama ben arkonun yarısı kadar olsa ona razıyım. :)))
    Lord Sparhawk bize kızıyor baksana hala Wilkinsonun traş kremini almadınız mı diye :)))
    inşallah haftaya elimde olur.
    Saygılar.
  • quote:

Sabun yüzü yıkamak için kullanılabilir tabiki ama ister donyağlı olsun ister gliserinli, tabiatı gereği cildi kurutacaktır. Nemlendirci etkisi kısa süreli olur. Dolayısıyla tıraş sabununu, tıraş olmayacağımız zamanlarda arada sırada yüzümüzü nemlendirmek için değil de temizlemek için kullanabiliriz. Bu sayede cildimiz ööü derinden, kirlerden ve yağlardan arınmış olur. Zaten tıraş fırçası kullanarak tıraş olmanın amacı da budur. Çünkü temiz ciltte jilet çok daha kolay keism yapar. Bu her türlü sabun için aynı şekilde geçerlidir. Yüzü nemlendirmek istiyorsak buna uygun balzamları ya da doğal yağları kullanmak gerekiyor. Bir iki sayfa geride güzel bir formül vermiştim. Ama sabun istiyorsanız doğal zeytinyağı sabunlarını öneriyorum. En yararlısı onlardır.

3. maddedeki tıraş tarzı uygun ve doğru bir yöntem değil. Bir kere ard arda iki perdeyi aynı yönde almanın yararı çok azdır. Sinek kaydına ulaşmak ve bunu tahrişsiz başarmak için sakalları her perdede kademeli olarak kısaltmak gerekiyor. Yani tıraşı olurken aynı yerden ikiden fazla geçmeyin, daha ilk perdede yüzünüzü tertemiz yapmaya çalışmayın. Bu cildi yorar. Geride sakal ucu kalırsa kalsın aynı yerden geçmeyin, sonraki perdelerde onlar da kalmayacak.

Buradaki önemli hata, ki bunu geofatboy dahi yapıyor. İkinci perdeyi kulaktan çeneye doğru yapmak. Yüz yapınızı inceleyin hemen herkesin yanaklarında sakallar burundan çeneye doğru hafif bir eğimle döner özellikle çene kemiği kenarlarında. Hiç düşündünüz mü neden tersten kesme işini hep en son perde yaparız? Çünkü uzun kılları tersten tıraş ederken fazla büküp deri içerisine hapsolmalarını önlemek için. Kademeli olarak kesim yaptığımızda tersten almaya geldiğimizde sakalların ancak uçları hafiften kalmış olur. Bunları da zorlamadan kestiğimizden kıl dönmesi olmaz ve tıraş rahat olur. Ama daha uzun kalmış sakalı tersten kesmeye çalışırsanız hem sakallarınızı hem cildinizi zorlarsınız.

Nereye geliyorum; ikinci perdeyi kulaktan çeneye olmak çok yanlıştır. Çünkü biraz önce yazdığım gibi yanakta sakallar kulağa doğru döndüğü için, siz kulaktan çeneye kesim yaptığınızda o bölgedeki sakallar tersten almış gibi olursunuz daha ikinci perdede.

İdealinde yüzünüzde sakalların çıkış yönerini ezberlemek ve perdeleri bu bölgelerdeki sakalları tersten alma içini en sona getirecek şekilde ayarlamaktır. Çünkü sakallar her bölgede yanı şekilde çıkmaz, sağ yanağınızda farklı sol yanağınızda farklı çıkar. Genetiktir. Ama çoğu kişiye uyacağını düşünerekten benim tavsiye edeceğim yön sıralaması:

1. perde: yukarıdan aşağı
    2. perde: yanaklar; çeneden kulağa paralel, boyun; tersten
    3. perde: yanaklar; kulaktan çeneye paralel, boyun omuzdan çeneye doğru hafif çapraz
    4. perde: yanaklar tersten, boyun tersten, çene kenarları kulantan çeneye çapraz/paralel

Günlük hayat için iki perde gayet yeterlidir. Özellikle de agresif bir ekipman kullanıyorsanız.
    Çok temiz ve sinek kaydı istiyorsanız 3 perde çoğu gereçle bunu sağlar.
    4 perde tıraşı ancak düğün, davet, yemek gibi çok özel zamanlarda kullanın.

bunun bir ötesi daha var damat tıraşı ayarında üsttekilerle beraber hepsini blogda yazacağım bir ara.

En iyi makine ve en has jileti bile kullansanız yüzünüzü kaliteli ürünlerle, iyi bir şekilde hazırlamazsanız asla yakın ve konforlu bir tıraş elde edemezsiniz. Nasıl tüp köpük ile tıraş olmakla fırçayı köpüterek tıraş olmak araısnda bariz fark varsa, vasat sabun/kremlerle iyileri arasında da o kadar fark vardır. Aynı zamanda kullandığınız su tipi de çok önemli. Suyunuz bol kireçli sert bir su işe hem kullandığınız sabunlar/kremler iyi köpürmez hem de tıraşınızın konforu düşer. Suyunuz yumuşak/misal musluktan içilebilen bir su ise ürünleriniz çok kolay ve daha iyi köpürür ayrıca tıraşınız daha rahat olur.

1.yüz hazırlığı
    2. doğru krem/sabun seçimi
    3.doğru makine/jilet seçimi
    4. düzgün teknik

bunlar olmadan 10 perde tıraş bile olsanız sakal uçları hep kalır. Ama ne kullanılırsa kullanılsın, keism hangi yöne yapılırsa yapılsın 3 perde tıraş sonrasında bariz şekilde sakallar hissediliyorsa bu teknik eksikliğindendir.

Ben tıraş olurken 1 perde olursam, sonraısnda sakal uçlarını elimle hissederim. 2 perde olursam sakal uçlarını belli yerlerde çok hafifçe hissederim. 3 perde olduğumda her şey iyi uymuşsa, elimi yukarı,sağa sola hangi yönde sürersem süreyim hiç bir yerde sakal gelmez. 4 perde olduğumda köse görünüşlü olurum ve 24 saatin sonunda çok hafif sakal uçları ele gelir, ancak ikinci günün yarısına kadar temiz görünümlü olurum. Ki belirteyim sakallarım hem, sert, hem yoğun hem de hızlı çıkar. Hızlı bir iki perde tıraş sonrasında akşam üzeri beni gördüğünüzde o gün beni tıraş olmamışım zannedersiniz. Son olarak yazdıklarımı cümlesi cümlesine sitelerinze aktarmak yerine bunları kendi tecrübelerinizle harmanlayıp, kendi bilgilarinizi yazın. Alıntı olacaksa alıntının kaynağı belirtilsin ki herkesin emeği değerini bulsun.

Bazen guduwap gibi belirli sitelerde enstrümanlar, parfümler, tıraş ve tıraş ekipmanları gibi konularda yazdıklarımın çalınıp aynen yayınlandığını görünce sinirim bozuluyor. Buna karşı yazı sahibini koruyucu bir yasa çıkarılmalı. Sadece müyaptan beslenmek olmaz eğer emeğe gerçekten değer veriliyorsa. İnsanların internetine karışılacağına, snal ortamdaki hakların korunması hakkında yaptırım gücü olan yasalar çıkarılmalı.

• quote:

quote:

Sabun yüzü yıkamak için kullanılabilir tabiki ama ister donyağlı olsun ister gliserinli, tabiatı gereği cildi kurutacaktır. Nemlendirci etkisi kısa süreli olur. Dolayısıyla tıraş sabununu, tıraş olmayacağımız zamanlarda arada sırada yüzümüzü nemlendirmek için değil de temizlemek için kullanabiliriz. Bu sayede cildimiz ööü derinden, kirlerden ve yağlardan arınmış olur. Zaten tıraş fırçası kullanarak tıraş olmanın amacı da budur. Çünkü temiz ciltte jilet çok daha kolay keism yapar. Bu her türlü sabun için aynı şekilde geçerlidir. Yüzü nemlendirmek istiyorsak buna uygun balzamları ya da doğal yağları kullanmak gerekiyor. Bir iki sayfa geride güzel bir formül vermiştim. Ama sabun istiyorsanız doğal zeytinyağı sabunlarını öneriyorum. En yararlısı onlardır.

3. maddedeki tıraş tarzı uygun ve doğru bir yöntem değil. Bir kere ard arda iki perdeyi aynı yönde almanın yararı çok azdır. Sinek kaydına ulaşmak ve bunu tahrişsiz başarmak için sakalları her perdede kademeli olarak kısaltmak gerekiyor. Yani tıraşı olurken aynı yerden ikiden fazla geçmeyin, daha ilk perdede yüzünüzü tertemiz yapmaya çalışmayın. Bu cildi yorar. Geride sakal ucu kalırsa kalsın aynı yerden geçmeyin, sonraki perdelerde onlar da kalmayacak.

Buradaki önemli hata, ki bunu geofatboy dahi yapıyor. İkinci perdeyi kulaktan çeneye doğru yapmak. Yüz yapınızı inceleyin hemen herkesin yanaklarında sakallar burundan çeneye doğru hafif bir eğimle döner özellikle çene kemiği kenarlarında. Hiç düşündünüz mü neden tersten kesme işini hep en son perde yaparız? Çünkü uzun kılları tersten tıraş ederken fazla büküp deri içerisine hapsolmalarını önlemek için. Kademeli olarak kesim yaptığımızda tersten almaya geldiğimizde sakalların ancak uçları hafiften kalmış olur. Bunları da zorlamadan kestiğimizden kıl dönmesi olmaz ve tıraş rahat olur. Ama daha uzun kalmış sakalı tersten kesmeye çalışırsanız hem sakallarınızı hem cildinizi zorlarsınız.

Nereye geliyorum; ikinci perdeyi kulaktan çeneye olmak çok yanlıştır. Çünkü biraz önce yazdığım gibi yanakta sakallar kulağa doğru döndüğü için, siz kulaktan çeneye kesim yaptığınızda o bölgedeki sakallar tersten almış gibi olursunuz daha ikinci perdede.

İdealinde yüzünüzde sakalların çıkış yönerini ezberlemek ve perdeleri bu bölgelerdeki sakalları tersten alma içini en sona getirecek şekilde ayarlamaktır. Çünkü sakallar her bölgede yanı şekilde çıkmaz, sağ yanağınızda farklı sol yanağınızda farklı çıkar. Genetiktir. Ama çoğu kişiye uyacağını düşünerekten benim tavsiye edeceğim yön sıralaması:

1. perde: yukarıdan aşağı
    2. perde: yanaklar; çeneden kulağa paralel, boyun; tersten
    3. perde: yanaklar; kulaktan çeneye paralel, boyun omuzdan çeneye doğru hafif çapraz
    4. perde: yanaklar tersten, boyun tersten, çene kenarları kulantan çeneye çapraz/paralel

Günlük hayat için iki perde gayet yeterlidir. Özellikle de agresif bir ekipman kullanıyorsanız.
    Çok temiz ve sinek kaydı istiyorsanız 3 perde çoğu gereçle bunu sağlar.
    4 perde tıraşı ancak düğün, davet, yemek gibi çok özel zamanlarda kullanın.

bunun bir ötesi daha var damat tıraşı ayarında üsttekilerle beraber hepsini blogda yazacağım bir ara.

En iyi makine ve en has jileti bile kullansanız yüzünüzü kaliteli ürünlerle, iyi bir şekilde hazırlamazsanız asla yakın ve konforlu bir tıraş elde edemezsiniz. Nasıl tüp köpük ile tıraş olmakla fırçayı köpüterek tıraş olmak araısnda bariz fark varsa, vasat sabun/kremlerle iyileri arasında da o kadar fark vardır. Aynı zamanda kullandığınız su tipi de çok önemli. Suyunuz bol kireçli sert bir su işe hem kullandığınız sabunlar/kremler iyi köpürmez hem de tıraşınızın konforu düşer. Suyunuz yumuşak/misal musluktan içilebilen bir su ise ürünleriniz çok kolay ve daha iyi köpürür ayrıca tıraşınız daha rahat olur.

1.yüz hazırlığı
    2. doğru krem/sabun seçimi
    3.doğru makine/jilet seçimi
    4. düzgün teknik

bunlar olmadan 10 perde tıraş bile olsanız sakal uçları hep kalır. Ama ne kullanılırsa kullanılsın, keism hangi yöne yapılırsa yapılsın 3 perde tıraş sonrasında bariz şekilde sakallar hissediliyorsa bu teknik eksikliğindendir.

Ben tıraş olurken 1 perde olursam, sonraısnda sakal uçlarını elimle hissederim. 2 perde olursam sakal uçlarını belli yerlerde çok hafifçe hissederim. 3 perde olduğumda her şey iyi uymuşsa, elimi yukarı,sağa sola hangi yönde sürersem süreyim hiç bir yerde sakal gelmez. 4 perde olduğumda köse görünüşlü olurum ve 24 saatin sonunda çok hafif sakal uçları ele gelir, ancak ikinci günün yarısına kadar temiz görünümlü olurum. Ki belirteyim sakallarım hem, sert, hem yoğun hem de hızlı çıkar. Hızlı bir iki perde tıraş sonrasında akşam üzeri beni gördüğünüzde o gün beni tıraş olmamışım zannedersiniz. Son olarak yazdıklarımı cümlesi cümlesine sitelerinze aktarmak yerine bunları kendi tecrübelerinizle harmanlayıp, kendi bilgilarinizi yazın. Alıntı olacaksa alıntının kaynağı belirtilsin ki herkesin emeği değerini bulsun.

Bazen guduwap gibi belirli sitelerde enstrümanlar, parfümler, tıraş ve tıraş ekipmanları gibi konularda yazdıklarımın çalınıp aynen yayınlandığını görünce sinirim bozuluyor. Buna karşı yazı sahibini koruyucu bir yasa çıkarılmalı. Sadece müyaptan beslenmek olmaz eğer emeğe gerçekten değer veriliyorsa. İnsanların internetine karışılacağına, snal ortamdaki hakların korunması hakkında yaptırım gücü olan yasalar çıkarılmalı.

çıktısı alınacak yazı olmuş gerçekten emege saygı

• bu da benim kıytırık setim
     Yaprak jiletle tıraş olan var mı?

perma sharp jileti tesadüfen bir markette buldum kartonludur derby jiletteki gibi beyaz kutunun içinde gelmiyo orjinalmi değilmi bilmiyorum (bu konuda bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın) derbi jiletide 1 milyonculardan almışdım koskoca trabzonda böyle jiletleri satan market yok arkadaş gittim 1 milyonculardan medet umdum. ama artık perma sharpi kullanacağım henüz denemedim ama kalitesi hakkında baya şey duydum

traş jelim niveadır senelerce kullanırım usturayada 2-3 ay oluyo geçeli eğer becerebiliyosanız herkeze tavsiye ederim not: benim küçüklükden berber çıraklığı yapmışlığım vardır oralardan kapmışımdır bu beceriyi önceleri hep kullan at traş bıçakları kullanırdım sakallarım sanki birbirine yapışıyo hissi verirdi usturalan bu dertten kurtuldum ayrıca daha az cilt sorunlarıylan karşılaşıyorum

sıcak sulan ben traş olamıyorum cildim sıcağa gelemiyo rozea hastasıyımda traş sonrası kremimde 50 faktörlü seba med güneş koruyucudur hem nemlendirici hemde güneşden koruyucu özelliği vardır hassas ciltli insanlara kesinlikle öneririm faydasını çok görürsünüz eczanelerde 32 ytldir ve en az 1 sene sizi rahatlıkla götürür.
    ben traş olurken temiz bir şekilde tek el oluyorum çift eli pek fazla doğru bulmuyorum cildi çok fazla kazımanın hiç bir anlamı yok bence
    daha öncede yazmışdım önerebileceğiniz traş kremi varmı diye ama bir cevap alamadım bu konuda ben parayı fazla düşünmem zira hergün traş olmak zorundayım jilete geçmemdeki amaçda buydu zaten berber arkadaşlarımın çoğuda jiletin daha yararlı olduğunu söylemişlerdi
    şöyle en kaliteli traş kremini türkiyede nerden bulabilirim yurtdışından ürün getirme gibi bir lüksüm malesef yok. traş köpüklerinide ben şahsen önermiyorum ya arko gibi pronwer gibi traş kremlerini traş fırççalarıylan kullanın yada benim gibi traş jeli kullanın

• Eşruhum komşu hiç bu konularda araştırdın mı ki 2 perde tıraşa cildi gereksiz yere kazımak diyorsun?

Sen daha ilk perdede sinekkaydı olacak gibi iyice kazıyıp, bir de üstüne ikinci/üçüncü perdeyi olursan tabi ki tahriş edersin cildini. Olay kademeli olarak sakalları kısaltmak ve en son perdede bitirmektir. Bu sayede her yönde kesim yapılmış, sinekkaydı elde edilmiş ve cilt tahriş edilmemiş olur. Bir perdeden fazlası cildi tahriş eder söylemi kusura bakma ama mahalle berberi söylemidir komşum. Eğer ingilizcen varsa yabancı tıraş forumlarına bakmanı öneririm. Misal badger&blade. Kapasite olarak forum donanımhaberden daha yoğun ama sadece tıraş üzerine olan bir forum düşün. Dünyanın en büyük tıraş forumu. Sonra shaveden, straightrazorplace, shavemyface vs. Bunlar çok büyük forumlar. Oraları okursan 3-4 perde tıraşın çok yaygın ve herkese de önerilen bir pratik olduğunu görürsün. Kademeli kesmek başka, cildi kazımak başka. Adı üstünde cildi kazırsan tek perdede' de tahriş edersin kendini. Biraz daha araştırmanı öneriyorum bu konuları, senin açından.

Milyonculardan ve seyyar satıcılardan jilet almanızı kesinlikle tavsiye etmem. Genelde sahte oluyor. Ki dünyada derby' nin nirkaç çeşit sahtesi de yapılıyor aynı görünümde. Hele rapira falansa %100 sahte. En güzeli internetteki güvenilir sitelerden ya da berber toptancılarından almak.

Sendeki perma-sharp konuda daha önce bahsettiğimiz gibi yeni versiyon perma-sharp. orjinal. Açgözlü Procter & gamble firması tarafından Petersburg Products International tarafından üretiliyor. Yani artık kendi markamız değil. Ama en azından kartal çelik sanayi a.ş. nin ürettiği eski plastik kutulu permasharplardan daha keskin ve daha iyi bir jilet. Dünya pazarındaki jilet modellerinin arasında ilk 10' a girecek kadar iyi olmasının yanında(50'den fazla model var) Türkiye pazarında bulunabilecek en kaliteli de jilet. Ne alman wilkinsonları, ne yunan Bic' leri yanına bile yaklaşamaz. Astra, shark, permasharp falan aynı seviyede jiletler dğeiller zaten. Yabancı deryalara açılmadan devamlı memnun ömesut kullanılabilecek yegane jilet.

Krem konusunda birkaç sayfa önce konuşmuştuk. Ben kendi adıma Türkiye piyasasında en kaliteli tıraş kreminin wilkinson sensitve olduğunu düşünüyorum. Kullandığım 20-30 dolarlık ingiliz kremlerinin bazılarından bariz daha iyi performans verebilen bir krem.

Onun dışında bizim arko kremlerimiz 2 liralık fiyatlarıyla bence çoğu 10-15 dolarlık yabancı kremden daha iyi performans veriyor. Arko sabunu efsane olduğunu hepimiz biliyoruz zaten. Yabancılar tarafından dahi tüm tıraş ürünleri içerisinde en iyi fiyat/performans ürünü olarak kabul ediliyor.

• 3 bıçaklı bim den aldım 5 keredir onla oluyorum memnunum :D derbyden iyidir :d
  • quote:

Eşruhum komşu hiç bu konularda araştırdın mı ki 2 perde tıraşa cildi gereksiz yere kazımak diyorsun?

Sen daha ilk perdede sinekkaydı olacak gibi iyice kazıyıp, bir de üstüne ikinci/üçüncü perdeyi olursan tabi ki tahriş edersin cildini. Olay kademeli olarak sakalları kısaltmak ve en son perdede bitirmektir. Bu sayede her yönde kesim yapılmış, sinekkaydı elde edilmiş ve cilt tahriş edilmemiş olur. Bir perdeden fazlası cildi tahriş eder söylemi kusura bakma ama mahalle berberi söylemidir komşum. Eğer ingilizcen varsa yabancı tıraş forumlarına bakmanı öneririm. Misal badger&blade. Kapasite olarak forum donanımhaberden daha yoğun ama sadece tıraş üzerine olan bir forum düşün. Dünyanın en büyük tıraş forumu. Sonra shaveden, straightrazorplace, shavemyface vs. Bunlar çok büyük forumlar. Oraları okursan 3-4 perde tıraşın çok yaygın ve herkese de önerilen bir pratik olduğunu görürsün. Kademeli kesmek başka, cildi kazımak başka. Adı üstünde cildi kazırsan tek perdede' de tahriş edersin kendini. Biraz daha araştırmanı öneriyorum bu konuları, senin açından.

Milyonculardan ve seyyar satıcılardan jilet almanızı kesinlikle tavsiye etmem. Genelde sahte oluyor. Ki dünyada derby' nin nirkaç çeşit sahtesi de yapılıyor aynı görünümde. Hele rapira falansa %100 sahte. En güzeli internetteki güvenilir sitelerden ya da berber toptancılarından almak.

Sendeki perma-sharp konuda daha önce bahsettiğimiz gibi yeni versiyon perma-sharp. orjinal. Açgözlü Procter & gamble firması tarafından Petersburg Products International tarafından üretiliyor. Yani artık kendi markamız değil. Ama en azından kartal çelik sanayi a.ş. nin ürettiği eski plastik kutulu permasharplardan daha keskin ve daha iyi bir jilet. Dünya pazarındaki jilet modellerinin arasında ilk 10' a girecek kadar iyi olmasının yanında(50'den fazla model var) Türkiye pazarında bulunabilecek en kaliteli de jilet. Ne alman wilkinsonları, ne yunan Bic' leri yanına bile yaklaşamaz. Astra, shark, permasharp falan aynı seviyede jiletler dğeiller zaten. Yabancı deryalara açılmadan devamlı memnun ömesut kullanılabilecek yegane jilet.

Krem konusunda birkaç sayfa önce konuşmuştuk. Ben kendi adıma Türkiye piyasasında en kaliteli tıraş kreminin wilkinson sensitve olduğunu düşünüyorum. Kullandığım 20-30 dolarlık ingiliz kremlerinin bazılarından bariz daha iyi performans verebilen bir krem.

Onun dışında bizim arko kremlerimiz 2 liralık fiyatlarıyla bence çoğu 10-15 dolarlık yabancı kremden daha iyi performans veriyor. Arko sabunu efsane olduğunu hepimiz biliyoruz zaten. Yabancılar tarafından dahi tüm tıraş ürünleri içerisinde en iyi fiyat/performans ürünü olarak kabul ediliyor.

hocam 2 perde konusunda yanılıyor olabilirim buna saygı duyarım benim cildim çok hassas olduğundan bu konuda ön yargılarım olabilir.
    traş kremi konusundada wilkinson sensitve yi bi deneyeceğim
    ayrıca bir soruda soriğim örneğin ben bir jileti tek traşda kullanıyorum bir jiletlen maksimun kaç kez traş olunması tavsiye edilir
    ...

• son perdedeki ters traş ayarlı makinelerde mümkün olduğunca yüksek ayarda mı olmalı yoksa düşük mü. yani diyelim ki 3. perdeyi 5. ayarda bitirdim. ters traş için ayar mı düşüreyim yoksa daha da mı agresifleştireyim?
    daha genel ifadeyle ayarlı makinelerde ayarlar nasıl değişecek bu 4 perde için...Öneriniz var mı bunla ilgili???
    Saygılar
  • Jiletlerin sabit bir ömrü yok. Bu jilete, kullanıcının sakalının tipine, yoğunluğuna, kullanıcının tekniğine, kaç perde tıraş olduğuna, kaç derece açıyla kesim yaptığına, kullandığı kreme sabuna, sıcak suyla ya da soğuk suyla tıraş olmasına göre jiletin ullanım ömrü değişecektir ve herkes için farklı olacaktır. Kimisi bir jileti 1 kere kullanır, kimisi 5 kere kimisi 10 kere. Jilet köreldikçe ilk başlardaki performansını veremeyip, sakalı çekmeye, yüzü tahriş etmeye başlar. Bu kadar beklemeye gerek yoktur, jiletin biraz köreldiğini hissedip, eskisi kadar yakın tıraş vermediğini farkettiğinizde değiştirmek yeterlidir. Sakalı yoğun olanlar daha çabuk eskitir. Ben her zaman en iyi performansı istediğim için çoğu jileti 2 ya da 3 kez kullanırım. 4' e çıktığım çok çok nadir. Shark, rapira, astra gibi ucuz jiletleri genelde 1 kere kullanır atarım, sonuçta çok ucuzlar. Rapirayı ilk kullandığımda 5. tıraşa kadar hala mükemmel tıraş ettiğin görüp 5. tıraşımı olacakken çok ciddi paslandığını son anda görüp dğeiştirmiştim. Sonuçta bunlar çelik ve paslanıyorlar. Bu kadar ucuz şeyler için sineğin yağını çıkarmaya gerek yok. Çoğu kullanıcı için 3 tıraş makul değerdir. Ama bu değişken olduğundan sabit bir rakam vermek çok da doğru değil.

ppzrg o sana kalmış. Ben misal tersten alacaksam kısarım makineyi. Kimisi de arttırır. Kimisi piramit şeklinde arttırarak geri, kimisi azaltarak. Deneyip yanılarak sana en uygun yöntemi kendin bulman gerekiyor.

• 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.