Şimdi Ara

Yapılmayan kaldırım yüzünden aracımın karter muhafazası kırıldı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
3.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

10 gündür yapılmayan kaldırımlar işe başımız belada.
    Garaj girişi olduğundan dolayı araçlarımızı çıkartamıyor ve bazen çaresiz kalıyoruz.
    Garajda tam 6 tane araç var ve hepsi aktif kullanılıyor.

Kaldırımın büyük olduğuna kanaat getiren belediye kaldırımları 1,5 metre kadar geri çekti.
    Fakat bu nasıl bir geri çekme neredeyse kaldırım kalmadı..

Bir cumartesi tatil günü öğlen aşşağı indiğimizde bir baktık ki kaldırım ve asfalt kırılmış. Garaj önü berbat.
    Öylece kaldık diğer apartman sakinleri ile.
    Bilsek araçlarımızı dışarda bırakırdık.

Neyse ben kendi imkanlarım ile az önce aracımı çıkartmak istedim. Garaj önüne taş felan döşedim ama nafile.
    Tam garaj çıkışında, bir taş aracın ön tarafınının altına sıkıştı. Aracı ne ileri ne geri alabiliyorum, alttan demirle vurdum çıkmadı.
    Ya herro ya merro diyerek direksiyonu biraz kırdım ve geri aldım aracı çatırt çuturt etti karter muhafazası kırıldı.

Tabi eşi benzeri duyulmamış küfürler sarf ettim bu sırada.

10 gündür araçlarımızı çıkartamıyoruz, acil durumlar oluyor, işe geç kalmalar oluyor ama araçlar orada esir kaldı resmen.

Üst komşum az önce bir gazeteyi arıyarak mail çekeceğini söyledi ve fotoğraf felan çektik, yarınki gazetede şikayetimizin yayınlanmasını istedi. Yerel gazete.

Bende bir kaç fotoğraf çektim, şimdi size sormak istediğim şikayetimi ve çaresizliğimi nereye şikayet etmeliyim?
    Belediyenin sitesinden şikayette bulundum mail attım ama başka neler yapabilirim?

Üstelik aracım daha 1,5 aylık yeni almıştım daha 700 KM'de. Toyota Auris 2012

Konuyu, konu dışına açacaktım fakat biliyorsunuz orası çoluk çocukla dolmuş durumda.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Fotoğraflar;

Fotoğraf biraz bulanık ama bişeyler belli oluyor;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 12 Aralık 2012; 20:09:27 >

• Sokağı biliyorum, kaldırımın daraltılması iyi olmuş zaten dar sokak iki taraflı park edilen araçlar yüzünden araçlar zor geçiyordu.
    Durumunuza üzüldüm, 1 ay önce falan o köşedeki elektrik direği de geriye çekilmişti galiba, bilmiyorum ya zamanında zaman inşaatın kafasına göre kaldırım parsellemesinden ya da belediyenin yanlış hesaplarından durum bu hale gelmiştir.
    Taşları döşemeden geçmeye çalıştığınızda aracın altı yere değiyor muydu acaba?

Aşağıdaki linkten şikayetinizi bir iletin derim:
    http://www.tepebasi.bel.tr/mavimasa/
  • quote:

Orijinalden alıntı: djinn_inc

Sokağı biliyorum, kaldırımın daraltılması iyi olmuş zaten dar sokak iki taraflı park edilen araçlar yüzünden araçlar zor geçiyordu.
    Durumunuza üzüldüm, 1 ay önce falan o köşedeki elektrik direği de geriye çekilmişti galiba, bilmiyorum ya zamanında zaman inşaatın kafasına göre kaldırım parsellemesinden ya da belediyenin yanlış hesaplarından durum bu hale gelmiştir.
    Taşları döşemeden geçmeye çalıştığınızda aracın altı yere değiyor muydu acaba?

Aşağıdaki linkten şikayetinizi bir iletin derim:
    http://www.tepebasi.bel.tr/mavimasa/
    Taşları döşemeden oradan çıkmam imkansız zaten.
    Ki garajda altı en yüksek araç benim aracım.
    Diğer araçların altı oldukça alçak.
    Taşları döşediğim halde araç tam bayır olduğu için takılıyor kalıyor.

Evet köşedeki direğide geri aldılar.
    Zaman inşaat evet çok büyük bir kaldırım yapmıştı onlar yüzünden geldi başımıza olay.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 12 Aralık 2012; 20:30:48 >

• Dostum geçmiş olsun; keşke taş yerine başka malzeme koysaydın (kalas mermer vb gibi)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rewolwer_

Dostum geçmiş olsun; keşke taş yerine başka malzeme koysaydın (kalas mermer vb gibi)
    hocam 2 tane kütük koyarsanız bence olayı çözebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ParsKUKRER

hocam 2 tane kütük koyarsanız bence olayı çözebilirsiniz.

Alıntıları Göster
    Yok hocam ne kütük var ne kalas
    Hiçbirşey yok.

Garaja geri soktum aracı çıkartamayınca ve altına taş takılınca.
    Bekliyecez çare yok.
    Yönetici ile konuştuk, yarın belediyeye gidecek bakalım ne olacak.
    İnşallah akşam işten dönünce yapılmış olarak görürüz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cloud Nine

Yok hocam ne kütük var ne kalas
    Hiçbirşey yok.

Garaja geri soktum aracı çıkartamayınca ve altına taş takılınca.
    Bekliyecez çare yok.
    Yönetici ile konuştuk, yarın belediyeye gidecek bakalım ne olacak.
    İnşallah akşam işten dönünce yapılmış olarak görürüz.

Alıntıları Göster
    çelik levha koysanız ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: rewolwer_

Dostum geçmiş olsun; keşke taş yerine başka malzeme koysaydın (kalas mermer vb gibi)
    Geçmiş olsun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: jack_daniel's

Geçmiş olsun...

Alıntıları Göster
    Çok geçmiş olsun, 1.5 aylık aracın başına gelmesi daha da kötü.

Ben bu kadar olaydan sonra şahsen bir hilti bulur, o bölümü komple 20-25 dakika da asfaltı parçalardım. Ne taş, ne kalas o risk alınmaz. Resimlerden çok yüksek bir pot yok gibi gözüküyor ama sürtüyorsa zaten durum berbattır. Belediye tamam bile derse, 2 hafta sonra işe başlarsa şaşırmayın. O yüzden ben sizin yerinizde olsam, hilti ile o asfaltı parçalardım.

• quote:

Orijinalden alıntı: krstarica

Çok geçmiş olsun, 1.5 aylık aracın başına gelmesi daha da kötü.

Ben bu kadar olaydan sonra şahsen bir hilti bulur, o bölümü komple 20-25 dakika da asfaltı parçalardım. Ne taş, ne kalas o risk alınmaz. Resimlerden çok yüksek bir pot yok gibi gözüküyor ama sürtüyorsa zaten durum berbattır. Belediye tamam bile derse, 2 hafta sonra işe başlarsa şaşırmayın. O yüzden ben sizin yerinizde olsam, hilti ile o asfaltı parçalardım.

Alıntıları Göster
    Yazıyı okumadan baktığımda hemen olay yerini hatırladım. Yakın bir okulda görev yapıyorum. Ya sizin garajdan ya da bir yandaki binanın garajından beyaz bir Honda Civic çıkıyordu. taşları dizmişlerdi ama benim içim gitti araca bişey olacak diye. Sizin başınıza gelmesine üzüldüm. Belediyenin böyle bir şey yapmadan önce sokak sakinlerine haber vermesi gerekirdi. Ben belediyeyle ilgili yaşadığım sorunlarda online olarak başvurularıma hep olumlu dönüşler aldım. İnşAllah sizinde mağduriyetiniz giderilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ocshooter

Yazıyı okumadan baktığımda hemen olay yerini hatırladım. Yakın bir okulda görev yapıyorum. Ya sizin garajdan ya da bir yandaki binanın garajından beyaz bir Honda Civic çıkıyordu. taşları dizmişlerdi ama benim içim gitti araca bişey olacak diye. Sizin başınıza gelmesine üzüldüm. Belediyenin böyle bir şey yapmadan önce sokak sakinlerine haber vermesi gerekirdi. Ben belediyeyle ilgili yaşadığım sorunlarda online olarak başvurularıma hep olumlu dönüşler aldım. İnşAllah sizinde mağduriyetiniz giderilir.

Merhabalar.
    Sanırım Atatürk Ortaokulunda görev yapıyorsunuz.

Evet bir alt komşum Beyaz Honda Civic'i var. Astsubay kendisi.
    Görevine geç kalınca aracını çıkartmak istemiş. O da kendi çabaları ile taş döşemiş.
    Dün çıkartmış fakat Civic'ler alçak birde kendisi 35mm yay taktı iyice alçattı aracı.

Bu şekilde çıkmış fakat egsoz boruları zedelenmiş.
    Şu anda yatıyor araç.

Dedim ya garajdaki yerden en yüksek araç bendeki.
    Ben bile çıkartamadım taşlar takıldı. Ki birde kaldırımdaki kumu iyice ezmemişler, aracın ağırlığı basınca toprak çöküveriyor bu daha da beter.

Üst komşumun oğlu rahatsızlandı evvelsi gece ve aracını çıkartamadığı için baya bir süre taksi bekledi gecenin bir vakti. Taksinin çağırma zili bozuluncada yan apartmandaki bir amcanın aracıyla götürdüler yavrucağı.

• quote:

Alıntıları Göster
    Bimer'e yazabilirsiniz. Veya şikayetvarın mobil belediye uygulamasıyla şansınızı deneyebilirsiniz.
    http://www.sikayetvar.com/mobil/
    Aklıma başka çare gelmiyor yasal olarak.

• quote:

quote:

Merhabalar.
    Sanırım Atatürk Ortaokulunda görev yapıyorsunuz.

Evet bir alt komşum Beyaz Honda Civic'i var. Astsubay kendisi.
    Görevine geç kalınca aracını çıkartmak istemiş. O da kendi çabaları ile taş döşemiş.
    Dün çıkartmış fakat Civic'ler alçak birde kendisi 35mm yay taktı iyice alçattı aracı.

Bu şekilde çıkmış fakat egsoz boruları zedelenmiş.
    Şu anda yatıyor araç.

Dedim ya garajdaki yerden en yüksek araç bendeki.
    Ben bile çıkartamadım taşlar takıldı. Ki birde kaldırımdaki kumu iyice ezmemişler, aracın ağırlığı basınca toprak çöküveriyor bu daha da beter.

Üst komşumun oğlu rahatsızlandı evvelsi gece ve aracını çıkartamadığı için baya bir süre taksi bekledi gecenin bir vakti. Taksinin çağırma zili bozuluncada yan apartmandaki bir amcanın aracıyla götürdüler yavrucağı.

Alıntıları Göster
    Aslında apartman sakinleri ben dahil araçlarımızı garaja koymuyorduk çünkü herkes aracını aktif şekilde kullanıyor.
    Gir çık zor oluyor ve garajda manevra yapmak gerekiyor diğer araçların arasından.

Fakat mahalleye yaklaşık 1,5 sene önce bir psikopat dadandı. Mahalle ise tam merkezde. Köşe bucak dağ bayır bir yer olsa tamam.
    Herif sokaktan geçerken bütün aynaları kıra kıra geçmiş.
    Yaptırdık kaskodan felan ama 3 gün sonra yine aynısı oldu neyseki benim aracım mahallede değildi.

Bunun üzerine mahallede oturan sakinler garajları varsa araçları garajlarına koymaya başladılar.

1,5 senedir apartmandaki eski oturan sakinler araçlarını garaja koyuyorlar 5 dakkalığına bile olsa. Üşünme felan yok artık
    Bu şekilde bile dışarda 3-4 araç kalıyor.

İşte olay böyle
    10 gündür aracıma binemiyorum.
    1,5 ay önce aldığım daha kokusunun gitmediği aracım resmen yatıyor
    Araç kullanmayı özlemeyi bırakın acil bir durumda çıkartamıyoruz yahu.

10 gündür taksiye bi ton para verdim. Benzin parası yapsam 1 ay yeterdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fleetwood

Bimer'e yazabilirsiniz. Veya şikayetvarın mobil belediye uygulamasıyla şansınızı deneyebilirsiniz.

Ooo bu çok iyi oldu.
    Hemen yüklüyorum telefonuma.
    Çok teşekkürler bilgilendirdiğiniz için.
  • Eskişehir mı orası? Bayadir gitmemiştim hey gidi hey

Belediye çözüm hattı vardı arayın hemen hallederler is yapan belediyelerden.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cok gecmis olsun hocam. Su güzel ülkemizde ne kaldırımı adam akıllı yaparlar ne de yolları adam akıllı yaparlar. Her taraf çukur icinde. Yollarda sular birikir. Eğimi veremezler. Daha bizim cok gelişmemiz lazım.

• Geçmiş olsun !

• Belediye ile ugrasana kadar bir hilti o asfalt pert tahta ile ugrasilmaz hele belediye ile hic. Asfalti sizin parcalamamaniz bu kadar ugras vermenizi anlayamadim. Belediyeler her zaman sorunludur bu boyledir.

• quote:

Orijinalden alıntı: krstarica

Belediye ile ugrasana kadar bir hilti o asfalt pert tahta ile ugrasilmaz hele belediye ile hic. Asfalti sizin parcalamamaniz bu kadar ugras vermenizi anlayamadim. Belediyeler her zaman sorunludur bu boyledir.
    Demek ki belediyeler heryerde aşağı yukarı aynı..

Geçmiş olsun.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Fleetwood

Ooo bu çok iyi oldu.
    Hemen yüklüyorum telefonuma.
    Çok teşekkürler bilgilendirdiğiniz için.

Sonucu buraya paylaşırsanız çok sevinirim. İşe yarayıp yaramadığını görmek açısından.
    Bimer e yazmanızda bir çare olabilir. İkisinide deneyin bence, birde belediyelerin internet sitelerinde beyaz masaları oluyor yada belediye binalarının içinde, oraya yazarak veya giderek bu sorununuzu iletebilirsiniz. Hatta sorun çözülmezse sürekli yazın, yerine gidin. Çünkü üstüne düşmeyince hiçbir belediye kalkıp birşeyler yapmıyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.