|
Yapay zekada parlayan ve kan kaybeden Türkiye: Stanford’dan 2025 raporu

-
-
Türkiyede yapay zeka alanında arge yapan bir şirket yok ki. ayrıca olsa bile istenilen seviyede ciddiyet olmuyor. türkiye daha çok varolan ihtiyaçları gidermek üstüne kurulu şekilde ilerliyor onu da yapmak için illa ai engineer olmaya gerek yok.
-
Yazılımın diğer alanlarında iş ilanları azaldığı ve işsizlik arttığı için kendimi yapay zeka ve ML alanında mı ilerletssem diye araştırmıştım,
yok orada da iş yok. Bu kadar yapay zeka modası ve hype'ı varken yapay zeka alanında bile iş çok az. Onlara da muhtemelen alanda doktora
yapanları alıyorlardır. Belli başlı büyük firmalar var ar-ge'yi onlar yapıyor, geri kalanlar API üzerinden wrapper uygulamalarla takılıyorlar.
-
Türkiye'de hazıra konma, hazırı kullanma noktasında tembelliğimiz herkesin malumu; ancak bazı "seçilmiş" kişi/ticari yapılar yapay zekâ konusuna "el attıkları" için birçok şirket açık bir şekilde yapay zekâ işine girmiyor/emiyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Türkiye cinsiyet eşitliğinde öne çıkıyor
Grafiğe göre cinsiyet eşitliğinde Araplar zirvede gibi görünüyor:
Medeniyetin beşiği...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 14 Nisan 2025; 14:07:16 >
-
Teşekkürler, bazı grafiklerde ülkeler özellikle seçilmiş olsa da, güzel haber derlemişsiniz!
-
su guldur guldurdeki skec geldi aklima .
hani adam Gazeteye issizlik orani %10 oldu yazmisti da , sonra Bilal de onu, "calisan orani %90" diye değiştir diyordu.
bu da biyle olmuş. yapay zekada cuvallamisiz ama olsun, kadin ve erkekte en esitlerden biziz. :D
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Var.
Ben yapay zeka da Türkiye'nin diğer ülkelere nazaran geri kalacağını düşünmüyorum.Hatta çoğu Avrupa ülkesinden daha iyi olacaktır.Çünkü ortada yapay zeka namına bir şey yok aslında fotoğraflarda ki cisimleri bile doğru düzgün silemeyen sözde yapay zekalar var.Şuan tamamen emekleme aşamasında ve tamamen Amerikanın borusu ötüyor.Doğru yatırım ve stratejiyle gelecekte iyi bir noktada olabiliriz.Ama şu beyin göçüne dikkat etmeliyiz.
yapay zeka ile yine ML'i karıştıran kitle var. ML için Türkiye'de sağlam kaynak yok. ML için data gerekli. Data'ları saklayabileceğin sağlam data center var mı? eee bunu işleyecek veri işlem merkezleri var mı?
yok.
ülkemin akplisi gelip yine atıyor yerlı mıllı diye.
bir insanın beyni yok ama fikri varsa işte mevcuditiyeti yaşıyorsundur.
-
Nasıl yok. ChatGPT Gemini DeepSeek grok bunlar şaka mı.
turkiyede alternatif var mı. Yok. Geliştirecek kapasitede insan var mı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tamam işte hocam DeepSeek hariç hepsi Amerikan ürünleri DeepSeek de Nvidia çiplerini kullanıyor.Bana dünya da başka bir ülkenin gelişmiş yapay zeka örneğini verirmisin.Avrupa ülkeleri ve Japonya bile çok geride kaldılar.Samsung gibi bir teknoloji devi bile Gemini kullanmak zorunda kalıyor.Hem öyle konuşmakla olmuyor hocam önce kendimize bakalım bizim ülkeye ve topluma bir katkımız varmı.Varsa kapasiten yap sen de elini tutanmı var.
Şu oruç muhabbetinden sıkılmadızmı.Ne zaman teknoloji ve bilimsel bir haber olsa tüm sosyal medya da npc gibi aynı şeyi söyleyen tipler görüyorum.Hayır bu söyleyenler de hiçbir halta yaramayan tipler.Hayatınız boyunca hangi teknolojik çalışma yaptınız.Bir arge ürününüz varmı yok anca tüketirsiniz.
Hindistan zirvede görünüyor.
Kuru fasulye yeyince ossuruyorum. Al sana üretimse üretim. Diceksinki bende ossuruyorum.
Hayır her ossuruk biriciktir. En iyisi olmaya içkindir. Her yapıldığında yeniden formuluze edilir. O günkü psikolojiniz bile sonucu değiştirir.
Bunu yaparken kendimi gerçekleştirmiş oluyorum sanırım. Özgüvenim artıyor..
Millet çip felan yapıyor ama birilerinin elini taşın altına sokup bunuda yapması lazım yani. Fedakarlık benim göbek adım.
Bu arada mesajımıda forum hep oldugu gibi silmiş. Bu özgürlükle aya çıkarız 2 seneye.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 14 Nisan 2025; 16:40:44 > -
Allah aşkına şunu hangi kafayla yazdın.Sırf konuşmak için konuşmayın.
Cinsiyet eşitliği diyoruz, nasıl Hindistan zirvede... Grafiğe düzgün bak hocam.
-
Doğru hocam benim hatam
Nasıl yok,
en az 50 şirket var.
şuraya bakmanı isterim dostum.
En Beğenilen Yanıtlar

Türkiyede yapay zeka alanında arge yapan bir şirket yok ki. ayrıca olsa bile istenilen seviyede ciddiyet olmuyor. türkiye daha çok varolan ihtiyaçları gidermek üstüne kurulu şekilde ilerliyor onu da yapmak için illa ai engineer olmaya gerek yok.
|
su guldur guldurdeki skec geldi aklima . hani adam Gazeteye issizlik orani %10 oldu yazmisti da , sonra Bilal de onu, "calisan orani %90" diye değiştir diyordu. bu da biyle olmuş. yapay zekada cuvallamisiz ama olsun, kadin ve erkekte en esitlerden biziz. :D |
Benzer içerikler
- video boyutu küçültme
- instagram uyku modu nedir
- instagram kişisel hesaba geçiş
- whatsapp numara kaydetmeden mesaj atma
- twitter kullanıcı adı değiştirme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X