Şimdi Ara

YANWEN -ALİEXPRESS kargo takip (66. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.398
Cevap
47
Favori
239.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

arkadaşlar satıcı bana bu takip numarasını verdi bu kargo takip edemiyorum
    tr girdiginde bu kargonun takibi mümkünmüdür bu kargo gelme süresi nasıldır teşekkür ederim

son günlerde aliexpress den aldığım takipsizler gelmez oldu nedeni bir türlü anlayamıyorum
  • cümleten sa 3 adet kılıf alacagım aynı satıcıdan böyle yazıyor gelirmi ilk defa alışveriş yapacagım bilgi verirmisiniz lütfen

Yanwen Economic Air Mail
    60 günler Ücretsiz Gönderi Not available
  • Bir aksilik olmazsa veya kargocular calmazsa gelir. Genelde de gelir. Nadiren gelmediği olur. Size en yakin ptt nin tutumu önemli. Zaten artık takipsiz kargolarin çoğu yanwen ile geliyor.

Adresi telefonu ve ismi Türkçe karakter kullanmadan açık bir sekilde yazın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karadvt -- 28 Nisan 2019; 14:54:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sasuta

Bu şekilde takip edebilirsiniz.

Alıntıları Göster
    Dostum UC205940875YP takip numaramı mevcut siteye yazınca, yaklaşık 20 gün önce ülkemize ulaştığını görüyorum. Ama mevcut konuda anlatıldığı gibi CN ile bir takip koduna ulaşamadım?
  • Şimdi size çok önemli bilgiler vereyim tecrübelerime dayanarak bugüne kadar yaklaşık 150 sipariş verdim hepside takipsiz. Kargonunuz hızlı ulaşmasını istiyorsanız dediklerime göz atın.

1. Kesinlikle Yanwen ve China Post Ordinary Small kullanmayın.
    2. Alacağınız ürünün satıcısının puanlarına yıldızlarına bakın Siz siparişi verdiğinizde kimi aynı gün kargoya verir kötü bi satıcıdır ürünü 7 gün sonra kargoya verir. Bu size 1 hafta kaybettirir.
    3.Takipsiz kargo diye bilinen ama aslında takibi yapılabilen tek firma Cainiao Super Economy dir Bu seceneği seçip siparişlerinizi verin UB İle başlayan bir takip kodu size verilir. Ve track24 de ülke içinde hareketleri gümrük hareketlerini bile bu kodla izlersniz kargonun teslimat süresi bana bugüne kadar en fazla 25 gün olmuştur. Ama yanwenle 2 aydır gelmeyen siparişim var.

Bu gördüğünüz bir takipsiz kargo Cainiao Super Economy UB001460122LV ama gördüğünüz gibi kapıma kadar takip edebildim. Ptt sitesinden Gümrük vergisini ve sunum ücretini bile gördüm.
  • muratcakir88 M kullanıcısına yanıt
    takip edebilmenizin nedeni ürününüze vergi çıkması. vergi çıkan takipsiz gönderileri vergiyi kaydetmek için mecburen kaydediyorlar. UX ile başlayan uluslararası economy postalar untracked taahhütsüz "postalar"dır, takip edilmez (türkiye hariç burası farklı işliyor ). bu arada cainiao firması yanwen - aliexpress ortaklığıyla açılan özel kargo şirketi. taşıyıcı yine yanwen yani. hızlı gelmesinin nedeni ise bi ara yanwenin de çok yaptığı exportu çinden değil farklı bir ülkeden yapması. (yanwen eskiden belçika ve gürcistan bürolarına yollayıp çıkışını bu ülkelerden yapıyordu ve gümrüğe bu sayede çin de daha öncelikli giriyordu) sizin ürünü de letonyadan yollamışlar
  • yanwen ile aldığım son 2 ürünün ürün 2 ay olacak gelmedi . süre doluyor bugün dispute açacağım .şansıma kötü denk geldi . takip kodunu sitesinde aratsanızda yw ile başlayan kodu veriyor o da ptt den takibi yapılmıyor.artık bir gün gelirse süpriz olur . daha almayı bıraktık vergiler yüzünden ama alırsam da yanwen son tercihim olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakopsi

yanwen ile aldığım son 2 ürünün ürün 2 ay olacak gelmedi . süre doluyor bugün dispute açacağım .şansıma kötü denk geldi . takip kodunu sitesinde aratsanızda yw ile başlayan kodu veriyor o da ptt den takibi yapılmıyor.artık bir gün gelirse süpriz olur . daha almayı bıraktık vergiler yüzünden ama alırsam da yanwen son tercihim olur.
    Hocam kodların S ilemi başlıyor benim yanwen kodlarım S00000008032542 mesela bu şekilde dönüştürünce YW Kodlu bişey veriyor oda dediğin ibi ptt de takibi yapılamıyor. Sadece Takipsiz olarak Cainiao Super Economy ile satın aldığım ürünüm erken geldi. 40 günlük yanwenlerde hiç bişekilde bi bilgi yok.

Cainiao Super Economy erken gelen ürünümde litvanya üzerinden gönderilmiş herhalde gümrük kaydı öncelikli işlem yapmış

UR522690337CN China Post Ordinary Small 

S00000008032542 Yanwen Economic Air Mai

Bunlar ve buna benzerlerinden hiç bi haber yok. Gelen ptt calısanından aldığım bilgi ürünlerinizin girişi yapılmadan gümrükte yattığını söyledi beklemekten başka çaren olmadığımı söyledi.
  • muratcakir88 M kullanıcısına yanıt
    Evet AliExpress kodu s ile başlıyor. Bunları nerde bekletiyorlar Allâh bilir. Bir tanesinin süresi bitti dispute açacağım. Artık bi gün gelirse alırız başka çaresi yok

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakopsi

Evet AliExpress kodu s ile başlıyor. Bunları nerde bekletiyorlar Allâh bilir. Bir tanesinin süresi bitti dispute açacağım. Artık bi gün gelirse alırız başka çaresi yok
    Bizim gibi bekleyen binlerce insan var bi süre sonra bu işe gerek çinliler tarafından gerek bizim gümrük ve posta müdürlükleri tarafından çözüm bulunur. Ama tahminimce iki ihtimal üzerinde duruyorum.

1. Gerçekten gelen takipli takipsiz her posta sisteme girildiği için ve denetimler sıkılaştığı için ciddi bi yoğunluk var.
    2. Özellikle çinden alışveriş yapılmaması için aynı ürünlerin türkiyeden alınması için bezdirme planı.

Benim gelen ürünlerim Litvanya üzerinden çıkışı yapılmış Mesela UB001409834LV takipsiz bi gönderiydi ama 24 günde elime ulaştı. Nedense ülkeye girer girmez kaydı yapıldı. Madem yoğunluk var neden bu ürün hemen kayıt yapıldı sisteme girildi. Sonıç olarak Çinden direk gelen yada başka ülke üzerinden gelen Ukime giriş yapmıyormu fark nerde bu konuda gümrükcü ve bilir kişilerin bilgisini alabiliriz?

Çin üzerinden çıkışı yapılıp direk gönderim yapılanlar kiminde 40 kiminde 50 günde bile gelmiyor.Demek çin üzerinden gelen ürünleri sisteme girmiyorlar yada çok yavaş giriyorlar.

Benim varmış olduğum kanı bu.
  • Dediğiniz gibi 2 ihtimalde mevcut.
    Aslında devlete para lazım bilerek bezdirmezler diyorum ama 1 ayda da gümrükte ürün beklemez. Çıkamadım işin içinden bende

• S00000003590707 bu koda bu takip numarasını veriyor YWB076800902PH her iki kod da PTT'den takip edilmiyor. Ücretsiz kargo 3 siparişten 1 gelmemeye başladı. Artık 1-2 dolar verip kargo ödüyorum. Gümrüğün kasti olarak yaptığını düşünüyorum.
  • Çinden birşey alınmaz heralde artık umudu kestim. Gelmiyor 60 gün oldu.
  • Benim son 3 siparisim de gelmedi. 3 ay olacak neredeyse.

İçine ettiler iyice. Belli ki memurlar yetisemiyor. El koyduklarini satarlar artik

• Yanwen ile Baseus Official Store’dan 3 adet ürün aldım, 2 ay dolarken 15 gün süre uzattı. Bu hafta o da doldu, satıcı şimdide lokal posta ofisine git sor belki oradadır diyor.

Dispute açtım, anlaşamadık. Aliexpress devreye girecek şimdi bakalım ne olacak ? Bir daha da tövbe, banggood kullanırım vergisini fln en başında verip 2 haftada kargo gelmesi daha cezbedici. Aliexpress’in beceriksizliği mi yoksa TR pazarını mı küçümsüyor anlamış değilim. Banggood gibi onlarda yapabilir bu sistemi.

• Aliexpressten cok alışveriş yaptım. Hepsi de zamaninda geldi.

Sorun son vergi düzenlemesinde. Düzenlemeden sonra ürünler gelmez oldu. Çünkü giren her paketin değerini hesaplayip vergisini vs cikti alip üzerine yapistirmalari gerekiyor. Hangi birisine yetişsin memurlar.

Suç bu düzenlemenin altyapısını oluşturmayanlarda. Bu gidişle Türkiye'ye ürün göndermeyecekler.

• quote:

Orijinalden alıntı: müzikadamı

Merhaba Arkadaşlar,
    Burada bir çok kişi yanwen kargo ile takip yapılmıyor yazmış ancak bu mümkün.

Yapılması gereken ;
    Yanwen sitesine giriyorsunuzhttp://track.yw56.com.cn/en-US/
    buraya size verilen kodu yapıştırıp aratıyorsunuz , sonucun gösterildiği yerde alt kısımda ptt sitesinden takip edileceğiniz takip kodu çıkıyor bunu alıyorsunuz.
    Bu kadar basit, sonrahttp://gonderitakip.ptt.gov.tr/ buradan kargo durumu hem çin de hem de Türkiye de takip edebilirsiniz.

Örnek ; Üst mesajda bir arkadaş ( musti_ ) takip no vermiş ; UR856393061YP
    bu numarayı yanwen sitesinde aratınca Türkiye'de takip edilebilen karşılığı kodu veriyor ; RS709405948CN
    Bu kadar basit...
    ben kodu yapıştırınca sayfada hiçbir şey olmuyor neden? bana verilen kod s0000 diye başlıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sturmgewehr44 -- 28 Ağustos 2019; 9:48:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratcakir88

Hocam kodların S ilemi başlıyor benim yanwen kodlarım S00000008032542 mesela bu şekilde dönüştürünce YW Kodlu bişey veriyor oda dediğin ibi ptt de takibi yapılamıyor. Sadece Takipsiz olarak Cainiao Super Economy ile satın aldığım ürünüm erken geldi. 40 günlük yanwenlerde hiç bişekilde bi bilgi yok.

Cainiao Super Economy erken gelen ürünümde litvanya üzerinden gönderilmiş herhalde gümrük kaydı öncelikli işlem yapmış

UR522690337CN China Post Ordinary Small 

S00000008032542 Yanwen Economic Air Mai

Bunlar ve buna benzerlerinden hiç bi haber yok. Gelen ptt calısanından aldığım bilgi ürünlerinizin girişi yapılmadan gümrükte yattığını söyledi beklemekten başka çaren olmadığımı söyledi.

Alıntıları Göster
    s kodunu şurası uy koduna çevirdi bende

https://track24.ru/
  • takip no ile kargo sorgusunda resimdeki gibi görünüyor ve u ile başlayan kodla ptt kargoda sorgu yapınca resimdeki gibi

ptt kargoda u ile başlayan kodla sorguladığımda

normalde satıcı verdiği takip kodu ile pttde sorgulayınca barkod hatalı diyor u ile başlayan kodla sonuç veriyor fakat herhangi bir kargo bilgisi yok
  • generix_1990 kullanıcısına yanıt
    İlk dispute red yedi, 10 gün bekle dediler. Gelmedi 2.dispute açtım, yine red yedim. Satın alma koruması devam ediyor diye reddediyorlar. Hangi sebebi seçmem gerekir ? Ürün sayfasında 60 günde ulaşmazsa iade yazıyor diyorum, cevap bile vermiyor ne satıcı ne aliexpress

• 
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.