Şimdi Ara

yanlışlıkla yarım metre yorgan ipi yedim bişey olurmu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
15.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • marketten şu cevizli sucuklardan aldım ortasından yorgan ipi gibi ip geçiyormuş hiç farketmedim afiyetle yarım metre kadar yedim bişey olurmu 2. paketi açarken fark ettim

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yanlışlıkla İp Yutulursa Ne Olur?

Yanlışlıkla ip yutmak endişe verici bir durum olabilir, ancak çoğu durumda ciddi bir sorun teşkil etmez. İpin türü, uzunluğu ve yutan kişinin yaşı gibi faktörler, yutulan ipten kaynaklanabilecek potansiyel riskleri belirler.

Yutulan İpin Türü

• Pamuk veya keten ip: Bu tür ipler genellikle yumuşaktır ve sindirim sisteminden güvenli bir şekilde geçebilir.
    • Sentetik ip: Naylon veya polyester gibi sentetik iplikler sindirilemez ve bağırsakta tıkanıklıklara neden olabilir.
    • Cevizli sucuk ipi: Cevizli sucuk ipleri genellikle çok dayanıklıdır ve yutulması tehlikeli olabilir.

İpin Uzunluğu

Yutulan ip ne kadar uzun olursa, bağırsak tıkanıklığı riski o kadar yüksek olur. Uzun ipler bağırsaklarda düğümlenebilir veya dolanabilir ve bu da ciddi komplikasyonlara yol açabilir.

Yutan Kişinin Yaşı

Küçük çocuklar, ipleri yutma konusunda daha yüksek risk altındadır. Bunun nedeni, yiyeceklerini yeterince çiğneme olasılıklarının daha düşük olması ve ipleri oyun oynarken yanlışlıkla yutmalarının daha muhtemel olmasıdır.

Belirtiler

Çoğu durumda, yutulan ip herhangi bir belirtiye neden olmaz. Ancak, aşağıdaki belirtilerden birini yaşarsanız tıbbi yardım almalısınız:

• Abdominal ağrı
    • Bulantı veya kusma
    • Kabızlık
    • İshal
    • Ateş

Tedavi

Yutulan ipin tedavisi, ipten kaynaklanan komplikasyonların ciddiyetine bağlıdır. Çoğu durumda, ip sindirim sisteminden güvenli bir şekilde geçer ve herhangi bir müdahale gerektirmez. Ancak, bağırsak tıkanıklığı meydana gelirse cerrahi müdahale gerekebilir.

Önemli Notlar

• Yanlışlıkla ip yutulması durumunda, paniğe kapılmayın.
    • İpi çıkarmaya çalışmayın.
    • Bol sıvı tüketin.
    • Tıbbi yardım alın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bişey olmaz ipten :)
  • Yarim metre yedin? Allah yardimcin olsun, 50 cm kolay değil.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AssistForte

Yarim metre yedin? Allah yardimcin olsun, 50 cm kolay değil.

Bi şeycik olmaz t-shirt olarak mıçarsın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi nasıl yanlışlıkla yiyorsun ısırdığın vakit ip kalıyor taaki sonuna kadar. Bütün mü yuttun ne yaptın
  • bişey olmaz be
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • *GameOver* kullanıcısına yanıt
    hiç birşey olmaz hocam çoğu metal objeye bile başlangıçta herhangi bir girişim yapmıyoruz kendi kendine sindirilmesini bekliyoruz cidden mide asidimiz çok kuvvetli eğer ola ki büyük tuvaletinizde kanama kırmızı veya kahverengi sıvı gelmesi olursa en yakın genel cerrahi servisine başvurmanızı tavsiye ederim bu arada tıp fak dönem 5 öğrencisiyim
  • büyüğünü yaparken baktın kaşkol çıkıyor hemen doktora git...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ares

büyüğünü yaparken baktın kaşkol çıkıyor hemen doktora git...

haykırdım
  • Kardeşim dalga olarak söylüyorlar ama gerçekten durum ciddi.

Geçen sene arkadaşım öyle zevkine 1 metre kadar ip yemiş. Ertesi gün büyük karın ağrısı ile hastaneye kaldırdılar. İp bağırsaklarına kadar gelmiş ve nasıl olmuşsa resmen iki bağırsağı bağlamış. Doktorlar bile inanamadı. Zor kurtuldu çocuk az kalsın ölecekmiş. Doktorlar erken gelseydi direk kurtarırdık ama 1 gün falan beklediği için ameliyata alacağız demişler ve çocuk 1 hafta yattı orada.

Bence direk acile falan git Allah göstermesin aynısı olursa çok kötü olur :(
  • Çiğnemeyi akıl edemedin mi kardeş direk ağzından soktun mu sucukları?
  • 24 saat içinde olduğu gibi çıkar.milletin gazına gelme bağırsağın içindeki bir madde nasıl iki bağrsağı birbirine bağlar bağırsakmı görmediniz...
  • ölçtün mü

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kabiliyetini baska alanlarda kullanmayı dene

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.