Şimdi Ara

Yandaş medya ve iski sayıştay raporu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ne kadar taraflı haber yapıyorlar bu yandaş medyalar. Tarafsız haber için iki tarafıda okuyup sentezleyip gerçek bilgiye ulaşabiliyorsun. Bende o haberi araştırmadan kalaylıyacaktım az kalsın iskiyi. Üşenmedim sayıştay raporuna baktım;

Plaka -------- Model ------ --Yakıt Tipi -- Toplam KM ---- 100 Km'deki Tüketim Miktarı(Litre)
    34 EJ 796 ---- Renault Clio---Motorin ------1.967km -----63,19lt

Habere konu aracın kilometresi kayıtlara girilmemiş. Manuel girilen 1967km yide aldığı yakıta bölünce bu abartılı rakam çıkmış. Haberi hazırlayanın nası ağzının suyu aktıysa kendini kaybetmiş, haberde benzin diye geçiyor ama sayıştay raporunda motorin diyor.

Raporda herşeyin açıklaması mevcut. Mesela bu sorun içinde taşıt takip sistemi ihale dosyası oluşturmuşlar. Durduk yere bisürü masraf

Kamu idaresi cevabında; Özetle araç takip sistemi bulunmaması ve yakıt takiplerinin
    düzgün yapılmaması hakkında; ihale kapsamında kiralanan araçların ilgili müdürlükçe teslim
    alındıktan sonra kullanımı yapacak müdürlüklere teslim edildiği, araçların sevk ve idaresinin
    bu birimler tarafından yerine getirildiği, kullanım esnasında günlük araç sürücü vazife takip
    defteri tutulduğu, yakıt takiplerinin ise Taşıtlar Şube Müdürlüğünce yerine getirildiği,
    Gerek resmi gerek kiralık araçların yakıt alımlarının taşıt tanıma sistemi ile yapıldığı,
    bunlara ilişkin bilgilerin ilgili Yüklenici tarafından her ay sonunda Kurum veri tabanına
    gönderildiği, kilometre bilgilerinin ise manuel olarak Kurum tarafından girişlerinin sağlandığı
    belirtilmiş bulgu da yer alan tabloda belirtilen araçlara ilişkin kilometre ve yakıt bilgilerini
    içeren tabloya yer verilmiştir.
    Kurum araçlarının genel olarak 100 kilometrede 7 ila 13 litre arasında değişen yakıt
    tüketimleri olduğu, bunun da trafik sıkışıklığı, araç yaşı gibi çeşitli sebeplerden ötürü olduğu,
    Kurum araçlarının personel tarafından amacına tam olarak uygun şekilde kullanılıp
    kullanılmadığının daha sıkı kontrolünün yapılabilmesi için elektronik takip sistemi alımına
    ilişkin ihale dosyasının oluşturulduğu

İski Sayıştay Raporu

• Ülke o kadar bozuk ki, iktidar değişse bile bu medya ve medya sayesinde adam yerine koyulan soytarı sürüsü hiçbir zaman yaptıklarının cezasını çekmeyecektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neyi savunuyorsunuz?

Adamlar çarkı kurmuş, benzin bedava, araç bedava iken araclarıda benzinide işletmişler, görünen o.

• quote:

Orijinalden alıntı: DOMIX

Neyi savunuyorsunuz?

Adamlar çarkı kurmuş, benzin bedava, araç bedava iken araclarıda benzinide işletmişler, görünen o.

Konuyu acanda zerre beyin namina birsey yok. Zafer kazanmis gibi okudugunu anlamayan bir parali trol

• quote:

Orijinalden alıntı: webbie

Ülke o kadar bozuk ki, iktidar değişse bile bu medya ve medya sayesinde adam yerine koyulan soytarı sürüsü hiçbir zaman yaptıklarının cezasını çekmeyecektir.
    İktidar olma umutlarini kaybedince teker teker dokulecekler

İst, ankarayi kaybedince metrobus rezilligi , sel vb nasil haberler yapacaklarini merak ediyorum.

A haber korkutma seanslarina simdiden baslamis.
    Karanlik yillar 90 lar diye her sene olan olaylari anlatip duruyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baxa -- 3 Kasım 2018; 15:11:53 >
  • Halisünasyon H kullanıcısına yanıt
    Nick in gibi halisilasyon görüyorsun heralde. Adam araçla göreve çıkmış, çıkış ve dönüş km sini yazmamış ama yakıt alımı otomatik işliyor sisteme. Buda merkeze eksik km üzerinden aracın tükettiği yakıtla yaptığı yol arasında tutarsızlığa yol açmış. Nasıl bunu göremiyorsunuz anlamıyorum...

Suç bu raporu onaylayan amirde müdürde. Göndermeden evvel kontrol edip gerekli km düzenlemelerini yapmması lazımdı. Belki bi karalama kampanyası için bilinçli yapılmıştır.

Misal ben jandarmada askerlik yaparken yazıcıydım. Km yakıt oranını tutturmak için araca görev yazılır ama çıkılmazdı. Burdaki yönetim disiplinsizliğinin faturasını karalama kampanyası olarak görüyoruz...
  • DOMIX kullanıcısına yanıt
    Öncelikle benzin değil motorin

Ben yönetimdeki boşlukları savunmuyorum. Onların hesap vermesi gerekli ama habere konu olan olayın bence nasıl kaynaklandığını açıkladım.

(Adam araçla göreve çıkmış, çıkış ve dönüş km sini yazmamış ama yakıt alımı otomatik işliyor sisteme. Buda merkeze eksik km üzerinden aracın tükettiği yakıtla yaptığı yol arasında tutarsızlığa yol açmış. Nasıl bunu göremiyorsunuz anlamıyorum...)

Bide şöle düşünün hangimiz şirket aracını özel işlerimiz için kullanmıyoruz. Çoğunda da araç takip sistemi var ama çok abartmadıktan sonra kimse bişey demiyor. Böyle sorunlardan kurtulmanın en kolay çaresi özelleştirme ama onada pek sıcak bakmıyorum...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Baxa kullanıcısına yanıt
    Kim iktidar olursa olsun sistem bu şekilde devam edecektir. Kimse babasının hayrına millet vekili, belediye başkanı olmak için bitaraflarını yırtmıyor. Geçen man adası davasında Kılıçdaroğlu'na 950binTL ceza yazdılar tıkır tıkır ödendi.

Avrupada filan oy kullanım oranları oyüzden düşük 3-5 kişiyi atıyorlar seçmenin önüne hepsi aynı mokun değişik renklisi. Bizdekiler gibi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenbalx

Kim iktidar olursa olsun sistem bu şekilde devam edecektir. Kimse babasının hayrına millet vekili, belediye başkanı olmak için bitaraflarını yırtmıyor. Geçen man adası davasında Kılıçdaroğlu'na 950binTL ceza yazdılar tıkır tıkır ödendi.

Avrupada filan oy kullanım oranları oyüzden düşük 3-5 kişiyi atıyorlar seçmenin önüne hepsi aynı mokun değişik renklisi. Bizdekiler gibi...
    Turkiyenin oy kullanma orani korkudan, kimse demokrasi felan gelsin diye oy kullanmiyor.

Bugun forumun en aktif bolumlerinden birisinin ulke gundemi olmasi gelecek icin duydugumuz guvensizligi gosteriyor.

Secimlerde oy kullanma oranimizin artmasinin sebebi , aman su gelmesin , aman bu gelmesin korkusundan.

Hdp gelmesin , cunku teroristler.

Akp gelmesin, cunku dinciler

Chp gelmesin ,cunku dinsizler

Mhp gelmesin, cunku kafatascilar.

Avrupa da ise boyle dert yok, insanlarin siyasi endiseleri olmadigi icin de sandiga gitmiyorlar.

Secime katilim orani o ulkedeki halkin kutuplasma oraniyla iliskili.Bir akp linin ,Chp kazaninca dert edecegi bir sey kalmaz, bir mhp linin , hdp kazaninca dert edecegi sey kalmazsa katilim orani zaten duser.

• quote:

Orijinalden alıntı: kenbalx

Öncelikle benzin değil motorin

Ben yönetimdeki boşlukları savunmuyorum. Onların hesap vermesi gerekli ama habere konu olan olayın bence nasıl kaynaklandığını açıkladım.

(Adam araçla göreve çıkmış, çıkış ve dönüş km sini yazmamış ama yakıt alımı otomatik işliyor sisteme. Buda merkeze eksik km üzerinden aracın tükettiği yakıtla yaptığı yol arasında tutarsızlığa yol açmış. Nasıl bunu göremiyorsunuz anlamıyorum...)

Bide şöle düşünün hangimiz şirket aracını özel işlerimiz için kullanmıyoruz. Çoğunda da araç takip sistemi var ama çok abartmadıktan sonra kimse bişey demiyor. Böyle sorunlardan kurtulmanın en kolay çaresi özelleştirme ama onada pek sıcak bakmıyorum...
    Bunun "ama" landırılacak bir yönü yok, adamlar eşeğin gerisine su kaçırmamışlar topluca tecavüz etmişler daha neyin "mış"ı "miş"i ni konuşuyoruz.

Kimin şirket ya da kamu aracını ne oranda özel işine kullandığı bu tabloyu mazur kılmıyor.

Kaldı ki listedeki değil kurum dışından başka araçlarada yakıt hortumlamışlar.

Nereden tutsan elinde kalıyor işte, neyin hafifletme çabasıdır.

• kenbalx K kullanıcısına yanıt
    savaş çıkıp soykırım yapılmadıkça birşey değişmez
  • CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    Evet bisürü insan boşuna nefes alıp veriyor. Beyenmediğim abd ve çin iç barışlarını sağlayabilmek için kendi içlerinde ne savaşmışlar. Onlar yapınca iyi biz yapsak insan haklarından başlarlar aşşadan abd, yukardan rusya arada kalıp yok oluruz...
  • DOMIX kullanıcısına yanıt
    Bi hafifletme çabam yok haberde yapılan iftiralar ve gereksiz bi karalama var. Km ile yakıt tutmuyor diyor sayıştay. Ben orda yönetici-şef olsam o evrağı göndermeden önce alırım karşıma o araç şöförünü al bu doldurmadığın görev kağıtlarını tamamla der yoksa ... der bu rezaleti engellerdim. Malesef bunu yapamayacak yöneticilerin elinde sistem.

Başka araç konusu; gene yönetimle ilgili. Araca yakıt alabilirsin diyorsun ama onun iski için çalıştığını gösterir evrağını göndermeyip suçlu durumuna düşüyorsun. Böyle açıktan hırsızlık yapabilecek bi babayiğit tanımıyorum.
  • Açıklanan raporlarda % 90'ı iktidar belediye­lerinde olmak üzere hırsızlık var ancak, Sayıştay hırsızlığı rapor etmekle kalıyor hiiiiç hesap sormuyor ! Kısaca "Çürüme çok derinde" !

Başka ülkede olsa kaşıkcı cinayeti gibi günlerce haber olur, gündemde kalırdı..

Bizde ise para bok gibi olacak veya yolunacak kazların çokluğundan olsa gerek, "nasılsa devlet çalınan parayı yerine kazları yolarak yenisini koyar, bu devran böyle gelmiş böyle gider" şeklinde umursamaz tavırlarda 24 saat dahi gündem olmuyor.. Bu da hırsızların işine geliyor...

Bu hırsızlara yataklık yapan da havuz medyaları imparatorluğudur..
  • quote:

Orijinalden alıntı: dekareme

Açıklanan raporlarda % 90'ı iktidar belediye­lerinde olmak üzere hırsızlık var ancak, Sayıştay hırsızlığı rapor etmekle kalıyor hiiiiç hesap sormuyor ! Kısaca "Çürüme çok derinde" !

Başka ülkede olsa kaşıkcı cinayeti gibi günlerce haber olur, gündemde kalırdı..

Bizde ise para bok gibi olacak veya yolunacak kazların çokluğundan olsa gerek, "nasılsa devlet çalınan parayı yerine kazları yolarak yenisini koyar, bu devran böyle gelmiş böyle gider" şeklinde umursamaz tavırlarda 24 saat dahi gündem olmuyor.. Bu da hırsızların işine geliyor...

Bu hırsızlara yataklık yapan da havuz medyaları imparatorluğudur..
    Sayıştayın görevi, denetler-tespit eder-raporlar, tutup mahkemeye veremez ya da yargılama yapamaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: DOMIX

Sayıştayın görevi, denetler-tespit eder-raporlar, tutup mahkemeye veremez ya da yargılama yapamaz.

Alıntıları Göster
    Sayıştaydan Akaydına 10 milyon liralık ceza
    https://www.posta.com.tr/sayistaydan-akaydina-10-milyon-liralik-ceza-291591

Memurlar.Net
    Say��tay denet�ilerinden Ere�li Belediyesi memurlar�na rekor ceza
    https://www.memurlar.net/haber/147173/sayistay-denetcilerinden-eregli-belediyesi-memurlarina-rekor-ceza.html

• quote:

Orijinalden alıntı: dekareme

https://www.posta.com.tr/sayistaydan-akaydina-10-milyon-liralik-ceza-291591

https://www.memurlar.net/haber/147173/sayistay-denetcilerinden-eregli-belediyesi-memurlarina-rekor-ceza.html

Alıntıları Göster
    Pardon, mesajda yanlış ve eksik tanımlama kullandım "yargılama yapmaz" dan kastım mahkeme etmez idi.

Eldeki denetim ve rapor neticesinde olayı hükme bağlar yani ceza keser.

• Sayıştay üyeleri için fetöcü derler konu kapanır. Oynayın devam. Siz hangi akp’linin yolsuzluktan yargılandığını gördünüz 16 yılda?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.