Şimdi Ara

Yanaklardan kilo vermek?????????????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
2
Favori
1.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • geçen yaz kilo alma ümidiyle hayvan gibi fıstık ezmesi yiyordum.tabi bilmiyordum seker vs nin yüzde ve yanaklarda şişkinlik yaptıgını.şuan yanaklarım hayvan gibi şişmiş durumda nasıl bu yüzdeki kiloyu verebilirim?

• Bunun​ birden fazla sebebi olabilir.
    1. Çene geriliği (bunun ameliyatı var galiba)
    Çene kemiği fazla gerideyse bu yanakları şişkin gösterebilir.
    Yanaklardan kilo vermek?????????????
    2. Elmacık kemiğinin küçük olması.
    3.Erkekte östrojen hormonu fazlalığı
    4.Bazı insanların kilosu az olmasa da yanakları tombul olabiliyor. Ben bunun sebebini beyinlerinin fazla enerji tüketmemesine bağlıyorum. Çünkü beyin toplam enerjinin %25'ini tek başına harcıyor. Bunun için de en yakın yer olan kafa ve yanak bölgesindeki kanda olan şekeri insulin yağa çevirmeden önce yakıyor.
    Beyin fazla çalışmayınca haliyle fazla enerji de tüketmiyor ve haliyle beyne yakın bölgelerin yağlanmasını engelleyemiyor.

Not: bu tamamen şahsi kanaatimdir, hakaret hariç her türlü mantıklı eleştiriye açığım. Yanlış da olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mimar SaNAN -- 17 Mayıs 2017; 17:41:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mimar SaNAN

Bazı insanların kilosu az olmasa da yanakları tombul olabiliyor. Ben bunun sebebini beyinlerinin fazla enerji tüketmemesine bağlıyorum. Çünkü beyin toplam enerjinin %25'ini tek başına harcıyor. Bunun için de en yakın yer olan kafa ve yanak bölgesindeki kanda olan şekeri insulin yağa çevirmeden önce yakıyor.

Beyin fazla çalışmayınca haliyle fazla enerji de tüketmiyor ve haliyle beyne yakın bölgelerin yağlanmasını engelleyemiyor.

Tecrübelerim sonucu tombul yanaklı insanların ya çocuklar yada çok zeki olmayan insanlar olduğu kanısına vardım. Şahsen ben 130 kiloyken bile yanaklarım tombul değildi.

Tabi bu kemik yapısı ile de biraz alakalı.

Not: bu tamamen şahsi kanaatindeyim, hakaret hariç her türlü mantıklı eleştiriye açığım. Yanlış da olabilir.

Hocam güzel düşünmüşsünüz ama maalesef. Beynimizin düşünürken harcadığı enerji çok az. Bunla alakası yoktur bence. Yanak tombulluğu genetik bir şey sanırım.

• Saçma ve cahilce yorumlar gelmiş hemen. Bolgesel yag yakma diye bir sey yoktur bilimsel olarak. Bir bolgen digerine gore daha yagli veya bir bolgen diger bolgenden daha hizli yag yakabilir. Bunlarin hepsi genetik faktorlerdir.

Yok seker yeyince yanaklar sisermis yok beyin ilk once yanakdaki yaglari yakarmis

• Lord.Hazretleri kullanıcısına yanıt
    Beyin, vücudumuzun en fazla enerji tüketen organıdır. Uyku halinde bile beynimiz, vücudun toplam enerji ihtiyacının yaklaşık %20’ni kullanır.

Bunun hormonal denge ile de alakası var. Kadınlık hormonu erkekte fazla salgılanırsa bu da yanaklarda şişkinliğe sebep olabiliyor.

• quote:

Beyin, vücudumuzun en fazla enerji tüketen organıdır. Uyku halinde bile beynimiz, vücudun toplam enerji ihtiyacının yaklaşık %20’ni kullanır.

Bunun hormonal denge ile de alakası var. Kadınlık hormonu erkekte fazla salgılanırsa bu da yanaklarda şişkinliğe sebep olabiliyor.

Haklısınızdır hocam, ben de biyoloji hocamın yalancısıyım.

• quote:

Bazı insanların kilosu az olmasa da yanakları tombul olabiliyor. Ben bunun sebebini beyinlerinin fazla enerji tüketmemesine bağlıyorum. Çünkü beyin toplam enerjinin %25'ini tek başına harcıyor. Bunun için de en yakın yer olan kafa ve yanak bölgesindeki kanda olan şekeri insulin yağa çevirmeden önce yakıyor.

Tecrübelerim sonucu tombul yanaklı insanların ya çocuklar yada çok zeki olmayan insanlar olduğu kanısına vardım. Şahsen ben 130 kiloyken bile yanaklarım tombul değildi.

Tabi bu kemik yapısı ile de biraz alakalı.

Not: bu tamamen şahsi kanaatindeyim, hakaret hariç her türlü mantıklı eleştiriye açığım. Yanlış da olabilir.

beynin de işi gücü yoktu yanağındaki şekeri kullanacaktı te allahım ya

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kilo verince deri sarkar mı?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Beynin iki besin kaynağı var: glikoz ve keton. 100 gr'dan fazla karbonhidrat alan insanın beyni ketoza girmez ve direkt karbonhidratı glikoza çevirerek yakar. Eğer 50-100 gr'dan az karbonhidrat alınırsa vücut ketoza girer, yani yağları ketona çevirerek yakar. Yani beynin senin dediğin gibi yakması için vücudun ketoza girmesi lazım.

Bölgesel yağ yakma diye bir mesele az da olsa vardır. Şişman birisi: yürüyerek kilo verirse bacakalarından daha fazla yağ kaybeder. Bu demek değildir ki sadece bacaktan yağ kaybeder. Fakat yüzerek kilo veren biriyle kıyasladığında bacaktan yağın orantisal olarak fazla gittiği görülür.

Kandaki şeker kullanılmazsa insulin hormonu ile hücrelere yağ olarak depolanmak üzere gönderilir. Fakat kandaki şekeri kullanan bölgelerde bu yağlanma olmaz.

Ayrıca yanaklardaki şişkinliğin bir sebebi de erkeklerdeki fazla salgılanan östrojen hormonudur.

• hchinaski kullanıcısına yanıt
    Senin beynin mazotla mı çalışıyor?

• yok kardeş tüp taktırdım mazot fiyatları malum
  • diyetisyene git
  • Tombul yanaklar, bel çevresinin yağlanması, poponun kocaman olması veya sadece basen genişlemesi bunlar hep genetik faktörler. Kilo aldığında yanakların şişiyosa sende yanak vardır. Ben ne kadar kilo alırsam alayım tombul yanağım olmaz annemin de babamın da yüzü kemikli ordan da anlayabilirsin ailene bi bakarak. Az düşünmeyle ya da fıstık ezmesiyle alakası yok. Fazla fıstık ezmesi yağ yapar o ayrı. O da her insanda yanakta birikmez. Yani eğer kilo alırsan ve yanağın tombullaşıyorsa zayıflamalısın. İri olmak istiyorum dersen spor yaparak ve dengeli beslenerek aşırı yağ kazanmadan kas kütleni artırabilir ve irileşebilirsin.

• kendi teorilerinizi arastirmadan yazmayın ya. komik duruma düşüyorsunuz
  • Yanaklarindaki kiloyu yanağını bıçakla kirpmadigin sürede veremezsin kilo verirsen her bölgen gibi yanaklarda küçülür.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.