Bildirim
Yakıt tasarruf için Etil alkol?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
fazla miktarda koyarsan uçarsın -
gelcek yil icin(yanlis hatirlamiyorsam) yasa meclisten gecti. bundan sonra pompada satilan benzin icinde %10a kadar zorunlu etanol olacak. alkollerin yanma hizlari benzine gore cok daha yuksek oldugu icin daha dusuk kalori icerikleri olsa bile %20 oranina kadar katildiklarinda ekonomi(goreceli) sagliyorlar.
zaten yasasi gecmese bile suan herlde pompadaki benzine alkol,keton ve diger aromatiklerden katmayan istasyon yoktur. demek istedigim zaten bilmeden kullaniuyoruz merak etmesin kimse. -
Genel bilinen bilgi şu şekilde: 2000 sonrasında üretilen tüm benzinli araçlar %100 etil alkol ile çalışabilecek şekilde üretilmiş. 2000 öncesi için ise 2/3 etil alkol, 1/3 benzin ile sorunsuz çalışabiliyormuş. Etil alkol kullananlar var, performans bir miktar düşüyor ama vergi vs olmadığından litresi de 1.5 tl civarı olduğundan lpgden bile daha ucuza geliyor. Motora bir zararı olmadığı söyleniyor. -
quote:
Orijinalden alıntı: Krandei
Genel bilinen bilgi şu şekilde: 2000 sonrasında üretilen tüm benzinli araçlar %100 etil alkol ile çalışabilecek şekilde üretilmiş. 2000 öncesi için ise 2/3 etil alkol, 1/3 benzin ile sorunsuz çalışabiliyormuş. Etil alkol kullananlar var, performans bir miktar düşüyor ama vergi vs olmadığından litresi de 1.5 tl civarı olduğundan lpgden bile daha ucuza geliyor. Motora bir zararı olmadığı söyleniyor.
performans bayag dusuyor. %100 metanol kullandigim da oldu. araba 150bg ise 70-80bge dusuyor(daha baska sorunlar da cikartiyor ama araca zarar vermiyor kesinlikle). benzinin hacim basina verdigi ayni enerjiyi alabilmek icin iki kati fazla yakmak zorunda kaliyorsunuz ustelik. fiyat cok cazip ama tuketim artip performans dusunce albenisi kalmiyor. suan kullandigim arac flexfuel e85 de kullanabiliyor ama hic denemedim benim bulundugum yerde e85 bulunmuyor cunku. e85e uygun araclarda tumyle etanol kullansaniz bile performans dususu yasanmiyor.
-
nerede satılıyor bu yav gidip bi 10 litre alıp denemek lazım -
Benim arabaya koysam,0 dan 100 gözükmeyebilir o zaman
Şöyle yapsalar belki anlarım ama:
Etanol&benzin karışımını 4 liraya satsa;saf,katkısız benzini de şu anki fiyatından satsa bi esprisi olur diye düşünüyorum.Yoksa hem en pahalı benzini kullanıyoruz,hem de enerjisini düşürüyoruz,ne anladık biz bu işten?Kazanan daha çok kazanıyor sadece... -
-
Arkadaşlar ethanol-methanol gibi alkol türevleri benzin ile karıştırdığınızda yakıtınızın oktanı yükselir, bu yüzden karışımı göz kararı yaparsanız fazla katarsanız motorda avans vuruntusu başlar. Aracınızın bu yakıta göre ayarlanması gerekir. Oktan çok yüksek olursa motorunuza zarar verebilirsiniz.
Ayrıca bu karışımları aç depoyu doldur şeklinde yapmak her seferinde farklı oktanlı yakıt kullanmanıza sebep olacaktır. Bu iş için özel karışım kitleri mevcuttur. Genelde modifiye ve yarış araçlarında yakıtın kalitesini arttırmak ve oktanı yükseltip avansı açabilmek amacı ile kullanılır.
Aşağıdaki gibi bir kit kullanırsanız daha faydalı sonuçlar alırsınız.
http://www.aemelectronics.com/water-methanol-injection-kits-23/
-
Bir link daha vereyim kitin montajı ve çalışma sistemi hakkında fikir verecektir.
http://www.roadraceengineering.com/4g/parts/aem/alkykit/Water%20Injection%20User%20Manual%20-%2010-3000.pdf -
Konuyu takip edeyim, faydalı bilgiler var... -
Oktan karışımdaki 8 karbonlu bileşiğin oranı değil mi? Sen 2 karbonlu etanol veya tek karbon içeren metanol katınca nasıl oktan yükseliyor? -
rsv -
dizel ve ayçiçek olayı en mantıklısı -
C2H5OH vay be nerden nereye. benim bildigim oktan yükseldikce performans artıyor hatta aracıma bi kere 100 oktanlık kursunsuz benzin koymustum arac bildigin roketliyordu ama etanol konuldukca performans düşer denilmiş yukarda. bi çelişki var sanki
-
takip -
quote:
Orijinalden alıntı: Eray89
C2H5OH vay be nerden nereye. benim bildigim oktan yükseldikce performans artıyor hatta aracıma bi kere 100 oktanlık kursunsuz benzin koymustum arac bildigin roketliyorduama etanol konuldukca performans düşer denilmiş yukarda. bi çelişki var sanki
Hocam "oktan" ın ne olduğunu tam olarak bildiğinize emin misiniz ? Eğer yüksek sıkıştırma oranına sahip bir aracınız yoksa 100 oktan ile 95 oktan arasındaki farkı hissetmezsiniz bile.
Yüksek oktanlı demek daha güçlü patlayan benzin demek değildir. Tutuşma ısısı daha yüksek olan yakıttır. Aşırı sıkıştığında buji ateşlemeden önce kendiliğinden patlamasın diye hemen alev alması engellenir o kadar.
-
takip.mesajım bulunsun -
quote:
Orijinalden alıntı: beyzade1978
quote:
Orijinalden alıntı: Eray89
C2H5OH vay be nerden nereye. benim bildigim oktan yükseldikce performans artıyor hatta aracıma bi kere 100 oktanlık kursunsuz benzin koymustum arac bildigin roketliyorduama etanol konuldukca performans düşer denilmiş yukarda. bi çelişki var sanki
Hocam "oktan" ın ne olduğunu tam olarak bildiğinize emin misiniz ? Eğer yüksek sıkıştırma oranına sahip bir aracınız yoksa 100 oktan ile 95 oktan arasındaki farkı hissetmezsiniz bile.
Yüksek oktanlı demek daha güçlü patlayan benzin demek değildir. Tutuşma ısısı daha yüksek olan yakıttır. Aşırı sıkıştığında buji ateşlemeden önce kendiliğinden patlamasın diye hemen alev alması engellenir o kadar.
hocam cok az bilgim var oktanla ilgili. yazdıklarınızı da az cok biliyorum. fakat aracım atmosferik motora sahip olmasına ragmen 100 oktanın farkını hissetmiştim yahiç psikolojik gibi degildi
-
quote:
Orijinalden alıntı: mmustafa41
Oktan karışımdaki 8 karbonlu bileşiğin oranı değil mi? Sen 2 karbonlu etanol veya tek karbon içeren metanol katınca nasıl oktan yükseliyor?
oktan latince 8li demek dogru ama otomotivde farkli anlamnda kullaniliyor. oktan sayisi arttikca kendikendine tutusma sicakligi da yukselr bu durum da daha yuksek sikistirma oranlarina acikmaya izin verir. tum alkollerin oktanni benzinden daha yuksektir.
Benzer içerikler
- hararet yapan araba belirtileri
- 408 allure ve gt farkı
- audi a3 mmi ekran açılmıyor
- ankara trafik denetleme şube müdürlüğü detsis no
- klimada lo ne demek
- fiat fiyat listesi
- 2025 porsche fiyatları
- yeni austral
- renault taliant bagaj hacmi
- ford fiyat listesi 2025
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X