< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yakın Koruma (Bodyguard) Olmak
Yakın koruma, özel kişileri veya yüksek profilli hedefleri korumakla görevli kişilerdir. Tehditleri değerlendirme, koruma önlemleri alma ve gerektiğinde müdahale etme konusunda eğitimlidirler.
Bodyguard Olmak için Gerekenler
Bodyguard olmak için aşağıdaki şartlar aranır:
- 18 yaşından büyük olmak
- Lise diplomasına veya dengi bir belgeye sahip olmak
- İyi fiziksel durumda olmak
- Hızlı düşünme ve etkili karar verme yeteneğine sahip olmak
- Güçlü gözlem ve iletişim becerilerine sahip olmak
Bodyguard Eğitimi
Bodyguard eğitimi, yakın koruma teknikleri, ilk yardım, ateşli silah kullanımı ve tehdit değerlendirmesi gibi konuları içerir. Bu eğitim, lisanslı eğitim kurumları veya özel güvenlik şirketleri tarafından verilebilir.
Gece Kulübünde Bodyguard Olmak
Gece kulübü bodyguardları, misafirleri korumak, güvenliği sağlamak ve mülkü korumaktan sorumludur. Genellikle gece kulübü sahipleri veya özel güvenlik şirketleri tarafından işe alınırlar.
Bodyguard Olmak için Boy Şartı
Boy şartı, bodyguardluk mesleğine göre değişebilir. Bazı işverenler belirli bir boy aralığı talep ederken, diğerleri bu konuda daha esnek olabilir.
Bodyguard Maaşları
Bodyguard maaşları, deneyim, eğitim ve görev sorumluluklarına göre değişir. Gece kulübü bodyguardları genellikle özel etkinliklerde çalışan bodyguardlara göre daha düşük maaş alır.
Bodyguard Nasıl Olunur?
Bodyguard olmak için şu adımları izleyebilirsin:
- Yukarıda belirtilen şartları yerine getir.
- Lisanslı bir eğitim kurumundan veya özel güvenlik şirketinden bodyguard eğitimi al.
- İlk yardım ve CPR sertifikası al.
- Uygun bir iş ara.
- Sürekli eğitim ve gelişimle becerilerini geliştir.