Şimdi Ara

Yakın Koruma(Bodyguard) olmak istiyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
27.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nasıl bir eğitim almak gerekiyor ve şartları neler? Bilgi sahibi arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yakın Koruma (Bodyguard) Olmak

Yakın koruma, özel kişileri veya yüksek profilli hedefleri korumakla görevli kişilerdir. Tehditleri değerlendirme, koruma önlemleri alma ve gerektiğinde müdahale etme konusunda eğitimlidirler.

Bodyguard Olmak için Gerekenler

Bodyguard olmak için aşağıdaki şartlar aranır:

• 18 yaşından büyük olmak
    • Lise diplomasına veya dengi bir belgeye sahip olmak
    • İyi fiziksel durumda olmak
    • Hızlı düşünme ve etkili karar verme yeteneğine sahip olmak
    • Güçlü gözlem ve iletişim becerilerine sahip olmak

Bodyguard Eğitimi

Bodyguard eğitimi, yakın koruma teknikleri, ilk yardım, ateşli silah kullanımı ve tehdit değerlendirmesi gibi konuları içerir. Bu eğitim, lisanslı eğitim kurumları veya özel güvenlik şirketleri tarafından verilebilir.

Gece Kulübünde Bodyguard Olmak

Gece kulübü bodyguardları, misafirleri korumak, güvenliği sağlamak ve mülkü korumaktan sorumludur. Genellikle gece kulübü sahipleri veya özel güvenlik şirketleri tarafından işe alınırlar.

Bodyguard Olmak için Boy Şartı

Boy şartı, bodyguardluk mesleğine göre değişebilir. Bazı işverenler belirli bir boy aralığı talep ederken, diğerleri bu konuda daha esnek olabilir.

Bodyguard Maaşları

Bodyguard maaşları, deneyim, eğitim ve görev sorumluluklarına göre değişir. Gece kulübü bodyguardları genellikle özel etkinliklerde çalışan bodyguardlara göre daha düşük maaş alır.

Bodyguard Nasıl Olunur?

Bodyguard olmak için şu adımları izleyebilirsin:

• Yukarıda belirtilen şartları yerine getir.
    • Lisanslı bir eğitim kurumundan veya özel güvenlik şirketinden bodyguard eğitimi al.
    • İlk yardım ve CPR sertifikası al.
    • Uygun bir iş ara.
    • Sürekli eğitim ve gelişimle becerilerini geliştir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: TURKISHBOSS

heves, yakında geçer, yaşın kaç ? Nickinden de belli heves etmişsin.

Konu dışı özelde bari yapmayın bu trollükleri üni. öğrencisiyim paraya ihtiyaç var adam akıllı birşey soruyoruz şurada illa biriniz trollük yapacaksınız.
  • 36Boys kullanıcısına yanıt
    trollük yapmak için söylemedim, ciddiydim baştan yazsaydın bunun için yapmak istediğini ben de sandım vurdulu kırdılı filmler izleyip heveslenmiş bir genç.

Neyse inş. yardım edecek biri bulunur ama asgari ücretli ya da part time işlere neden bakmıyorsun? body guardlık zor ya hadi oldun diyelim ilk sert kavgada %90 burnun kırılacak ileride iz kalır.
  • almanyadamısın nickin 36 boysda filmini izlemiştim
  • TURKISHBOSS kullanıcısına yanıt
    Hocam sıkıntı değil onlar 4-5 senedir kick boks yapıyorum vücut alıştı darbelerle başetmekten bir de diğer part time işler cazip gelmiyor garsonluğa falan yatkınlığımda yoktur açıkcası
    tamam hocam anladım, gece klubu, barlara gidip konuş istersen.
  • Yaş kaç?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pilot olmak için göz
    12 yıl önce açıldı
    Polis olmak istiyorum
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: celo55

almanyadamısın nickin 36 boysda filmini izlemiştim

Almanya'da yaşamıyorum ama birçok dostum akrabam var oralarda nickimin anlamı da zamanında nazi yanlılarıyla(dazlaklar olarak da adlandırılır) mücadele etmek için Türk gençleri tarafından kurulan bir örgüttür. Çoğu üyesi Berlin Kreuzberg'de yaşıyor.
  • Mr.Captain kullanıcısına yanıt
    Yaş 20 hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 36Boys

Yaş 20 hocam.

Reina'nın güvenlik müdürlüğünü yapmış bir abim vardı da ordan biraz biliyorum ama üniversite öğrencisiysen bar kapısına filan almaları zor. Yaşında genç zaten fiziğin filan nasıl bilmiyorum ama fiziğinin iyi olması lazım oraya koydukları adamı gören birinin şöyle bir duraklaması lazım.
  • http://www.dedektifsherlock.com/ozel_yakin_koruma_ve_guvenlik.html

SHERLOCK HOLMES ÖZEL DEDEKTİFLİK HİZMETLERİ
    V.I.P.’lerin 24 saat esasına uygun vaziyette yaya ve araçlı seyir halinde iş ve ikamet adreslerinde şahsı yalnız bırakmadan hayatını, vücut bütünlüğünü bilinen ve muhtemel tüm tehlikelere karşı koruyan ve savunan özel eğitimli kişilere yakın koruma denir.

YAKIN KORUMANIN AMACI
    Korumanın öncelikli amacı; korunan kişiyi akla gelebilecek her türlü tehdide karşı ve vücut bütünlüğünü bozacak saldırılardan korumaktır. Korunan kişi; utandırıcı, rahatsız edici, küçük duruma düşürülmesi gibi durumlardan kurtarılmasıdır. Kendi hastalıklarına ve her türlü kazaya ve trafik kazalarına karşı korumak, mahremiyetini, başkaları tarafından duyulmasını istemediği özel hayatına ilişkin bilgileri korumak zorundadır.

TEMEL KORUMA PRENSİPLERİ

1. V.I.P.nin çok yönlü tanınması.
    2. Tehlikenin tanınması ve bilinmesi.
    3. Tehlikenin çok yönlü araştırılması ve gücü.
    4. Tehlikenin etkisiz hale getirilmesi.

YAKIN KORUMA PRENSİPLERİ

1. Koruma , V.I.P.nin hareket özgürlüğünü kısıtlamayacaktır.
    2. V.I.P.nin özel hayatına ve şahsiyetine saygı gösterecektir.
    3. Koruma personeli kendilerini ve koruma görevini mümkün olduğu kadar V.I.P.ye adapte etmeye çalışacaklardır.
    4. V.I.P.nin mesleğiyle ilgili görevlerini engellememek için her türlü çabayı göstereceklerdir.
    5. Koruma ekibi ve yöneticileri muhtemel tehlike bölgelerini araştıracaklardır.
    6. Hangi olayların ve durumların V.I.P. için tehlike yaratabileceği tespit edilip V.I.P.ye uygun bir dille anlatılıp önlemleri alınacaktır.
    7. Her türlü koruma önceden planlanacak her türlü olaya karşı hazırlıklı bulunulacaktır.
    8. Korumaya alınan şahsın güvenliği 7 gün 24 saat esasına göre sağlanacaktır.
    9. Koruma personeline koruma hizmeti sırasında başka bir görev ve özel iş yaptırılamaz.
    10. V.I.P. akla gelebilecek her türlü tehdit ve tehlikeden korunacaktır .
    11. Koruma personeli görevini V.I.P.nin özel işlerine karışmadan ve engellemeden yürütecektir.
    12. V.I.P.yi, faaliyetleri esnasında utandırmak, gülünç duruma düşürmemek için koruma personeli özel itina göstereceklerdir.
    13. Koruma personeli kendisini V.I.P.nin günlük mesaisine uyduracaktır .
    14. Koruma görevlisi V.I.P. nin özel ilişkilerine karışmadan ve engellemeden yerine getirilmelidir.

YAKIN KORUMA PERSONELİNİN ÖZELLİKLERİ

1. Her şeyi okumalı.( Medyayı takip etmeli, haber, spor, ekonomi gibi )
    2. Bilgisayar kullanabilmeli.
    3. Yangın ve yangınla mücadelede bilgi sahibi olmalı.
    4. Silah ve bıçak kullanmasını bilmeli.
    5. Beden dilini kullanmayı bilmeli.
    6. İleri sürüş tekniklerini bilmeli.
    7. Patlayıcı maddeleri tanımalı , nereye nasıl bırakılacağını bilmeli.
    8. Elektrik ve elektronik bilgisine sahip olmalı.
    9. Tamirattan anlamalı.(günlük olarak karşılaşılan)
    10. Arama, kurtarma bilgisine sahip olmalı.
    11. Yabancı dil bilmeli.
    12. Doğru karar verebilmeli, inisiyatif sahibi olmalı.
    13. Güvenilir olmalı, sır saklayabilmeli.
    14. Fiziki yeterlilik sahibi olmalı, sürekli spor yapmalı.
    15. Protokol, görgü ve toplum içerisindeki davranış tarzlarını bilmeli.
    16. Kendisine hakim olabilmeli.
    17. Görevine sadık, sorumluluk sahibi ve yaptığı görevin öneminin bilincinde olmalı.
    18. Zaafları , kötü alışkanlıkları ( kumar, kadın, içki vb. ) olmamalı.
    19. Arkadaşlarıyla dayanışma ve iş birliği anlayışı içinde olmalı.
    20. İtâat ve disiplin anlayışı tam olmalı.
    21. Tek başına görev yapabilme kabiliyetinde olmalı.
    22. Çalıştığı yerin ve bağlı olduğu şirketin sırlarını saklayabilmelidir.
    23. İlk yardım konusunda tecrübeli olmalı.
    24. Cesur ve soğuk kanlı olmalı.
    25. Verilecek her görevde sabırlı ve tahammüllü olmalı.
    26. İstihbarat, yıkıcı ve bölücü unsurların taktik ve tekniği konusunda eğitimli olmalı.
    27. Pratik zekası ve yaratıcılığı gelişmiş olmalı.
    28. Gizleme ve hayatı idame konularında bilgi sahibi olmalı.

YAKIN KORUMA TEÇHİZATLARI

1. Kelepçe.
    2. Kalem fener.
    3. Çok amaçlı çakı ve normal çakı.
    4. Küçük göz yaşartıcı sprey.
    5. Küçük şok cihazı.
    6. Silah, en az 2 yedek şarjör ve şarjörlük.
    7. Telsiz, telsiz kulaklığı.
    8. Balistik yelek.
    9. Cop, Baton ( teleskopik cop )
    10. Deri kemer.
    11. Güneş gözlüğü.
    12. Pusula, harita.
    13. Çok fonksiyonlu saat.

KORUMA PERSONELİNİN SAHİP OLMASI GEREKEN NİTELİKLER

1. Cesaret ve soğukkanlılık.
    2. Dayanıklılık ve çeviklik.
    3. Sır saklayabilme.
    4. Göreve karşı heves ve arzu

KORUMA PERSONELİNİN GÖREV PRENSİPLERİ

1. Görevin bilincinde olur ve kendisini eleştirmenin yollarını arar.
    2. Teknik ve taktik yönden gereken yeterliliğe ulaşmış olur.
    3. Hareketlerinin sorumluluğunu üstlenir.
    4. Doğru zamanda, doğru yerde, doğru kararı verir.
    5. Çevresine ve personeline örnek olur.
    6. Astlarını tanır ve onların yaşantılarına dikkat eder.

KORUMA PERSONELİNDE BAŞARIYI ETKİLEYEN FAKTÖRLER

1. Dikkatsizlik, dalgınlık, unutkanlık.
    2. Konuşma ihtiyacı duymak, sır saklayamama, çevresine bilgili ve tecrübeli olduğunu hissettirme isteği.
    3. Göreve karşı ilgisiz davranma, aşırı heyecanlı ve sinirli olmak.
    4. Olayları abartmak, büyütmek, işin kolayına kaçmak.
    5. Herkese kolayca güvenmek, karşısındakini küçümsemek.
    6. Takdir edilme ihtiyacı duymak.
    7. Cesur ve dayanıklı olmamak.
    8. Sabırlı olmamak.
    9. Görevin meydana getirdiği baskıya dayanamamak.
    10. Kumar, kadın, içki gibi kötü alışkanlıkları olması.
    11. Periyodik faaliyetlerde bulunmak.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KONULAR

1. Tüm malzemelerinizi rahat kullanabileceğiniz şekilde ayarlayın (Silah, Telsiz, Kelepçe vs.).
    2. Araçlı seyahatlerde emniyet kemerinizi takın.
    3. Dikkatinizi dağıtacak hareketlerde bulunmayın, her zaman tetikte bulunun.
    4. Gideceğiniz yerin durumunu öğrenmek için öncü kullanın.
    5. Kılık kıyafetiniz her zaman tertipli olsun.
    6. Aracınızda daima yedek elbise bulundurun.
    7. Saç ve sakal tıraşınıza dikkat edin.
    8. Duruşunuz, konuşmanız ve tüm hareketlerinizle bir koruma olduğunuzu dışarıya karşı hissettirin.
    9. Üzerinizde daima günün şartlarına göre nakit para bulundurun (Bu günün şartları ile 100Ytl)
    10. V.I.P.niz ile sürekli diyalog halinde bulunun.
    11. V.I.P.nizin sekreteri varsa V.I.P.nin tüm programlarını size önceden bildirmesi için talimat verin.
    12. Hiç bir zaman günü kurtaracak hareketlerde bulunmayın bir sorun varsa giderilmesi için ne gerekiyorsa yapın.
    13. V.I.P. araç şoförü ile sürekli irtibatta bulunun.
    14. Her yerde bir güvenli alan ve bir kaçış yolu bulun.
    15. V.I.P.nizin yanında bir misafiri varsa ve gün içinde beraber hareket edecekseniz misafir de artık, sizin için V.I.P. olmuştur bunu unutmayın.

TEHDİTLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ

1. Tehditler göz ardı edilmemeli ve şartlara bağlı olarak tehdit’e karşılık vermek üzere gerekli önlemler alınmalıdır.
    2. Tecrübeli olunması halinde gelen bir tehdit’in akabinde alınacak tedbirler doğru olarak tespit edilmelidir.
    3. Tehdit ile ilgili özel bilgiler bir sonraki eylem üzerinde karar vermede yardımcı olabilir.
    4. Her tehdit’in değerlendirilmesi gerektiği unutulmamalıdır.
    5. Her bir tehdit kişiyi güvenlik altına almak amacıyla titizlikle incelenir.
    6. Daha önce tehdit alınıp alınmadığı ve ne yapıldığı incelenmelidir.
    7. İkamet veya iş yerine bomba bırakma ihtimali nedir.
    8. Tehdit maksadını ölçecek değerlendirme
    9. Muhtemel planların hazırlanması
    10. Hedefin korunması

TÜM BU BİLGİLERİN TOPLANMASI, DEĞERLENDİRİLMESİ, SALDIRININ GÜCÜ VE ZARARI HAKKINDA ÖNEMLİ BİLGİLER VERİR.

5188 sayılı kanunun ön gördüğü koşullarda ETKİLİ GÜVENLİK, KORUMA,YAKIN KORUMA hizmetlerini aşağıdaki alanlarda vermekteyiz.
    - Alışveriş merkezlerinde müşteri memnuniyetlerini arttırmak, düzen ve güvenliği sağlamak,
    -Akıllı bina site ve plazalarda huzurlu,güvenli ortamda yaşanmasını sağlamak.
    -Hastanelerde giriş - çıkışların,acil servislerin ziyaret faaliyetlerinin yönlendirilmesi ve güvenliği sağlamak.
    -Okullarda öğrenci hareketleri ve dışardan gelecek tehlikelere karşı güvenliğini sağlamak.
    -Otellerde giriş - çıkış kontrolleri ve güvenliği sağlamak.
    -Özel konutlarda ziyaretçi kontrolü ve güvenliği sağlamak.
    -Kamu kurum ve kuruluşlarında güvenliği sağlamak.
    -Belediyelerin ve bağlı kuruluşların güvenliğini sağlamak.
    -Havaalanları,Konser alanları,Fuar alanları,Stadyumlar,Spor tesislerinin güvenliğini sağlamak.
    -Kapalı devre kamera sisteminin kurulması(CCTV)
    -Yangın algılama-ihbar-söndürme sisteminin kurulması.
    -Kartlı geçiş sistemleri(Access)nin kurulması.
    -Kapı ve EL tipi metal dedektörlerin temini.
    -X-Ray Güvenlik sisteminin kurulması.
    -Bekçi Tur kontrol sisteminin kurulması.
    http://www.dedektifsherlock.com/ozel_yakin_koruma_ve_guvenlik.html
    http://www.dedektifsherlock.com/ozel_yakin_koruma_ve_guvenlik.html

Yakın Koruma(Bodyguard) olmak istiyorum

• Dövus teknigi vs bilmiyorsan zor.
    Ama ben 3-4 sene bunla ugrasirim diyorsan anlatiyim.

1.si kalipli guclu kuvvetli olman gerek.
    Biyun 1.85 alti ise bosver gitsin zaten.

Dedigim gibi spor teknigi ogrenmen gerek. Olay sokak dovusunden cok teknige bakar.

Kitap okumalisin. Aksi halde bir odundan farkin olmaz.

En guzdl olma yontemide askeri komando olarak yapmandor. Hem teknikleri hemde sporu orada sistemli yapabilirsin.

Ustune bide ozel spor salonlarinda kendini gelistirdiginde canavar gibi olursun.

Tabi bide isin torpil kismi var onuda senin ayarlamam gerekiyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    geç kalmamış isem birkaç önerim olabilir umarım işe yarar. öncelikle yapacagın işin tanımı önemli bar,disko yerlerde fedailik yapacaksan bunun için biraz boy birazfizik birazdayumruk atman ve en önemlisi cesaret sahibi olman çok sakin biri olman çok rahatca insan dövmen yeterli olur adı üzerinde fedai olursun .... v.i.p yakın koruma diye adlandırılan bir iş yapmak istiyorsan bu işi kanuni halde yapman için öncelikle silahlı özel güvenlik kimliği alman gerekiyor bunun içinde askerlik şartı zorunlu. slahı güvenlik kimlik kartından sonra v.i.p koruma silahlı eğitim kursu veren şirketlerin kursuna katılıp v.i.p yakın koruma belgesi alman gerekiyor bu şekilde siyasetcilerin yakın korumalıgını yapabilirsin. koruma görevini sağlayacagın kişi valilikten önemli insanoldugu için özel izin alır ve sana silah taşıma ruhsatı ve yakın koruma kimlik belgesi çalışma süresince çıkarttırılır. kanunlara uygun bir şekilde resmi olarak çalışablirsin resmi evrakların olugu sürece kanunlar sana özel haklar sağlamaktadır. bunların aksisini yaptıgın anda gençliğini yakarsın. sallama bilğiler değildir şuanresmi siyasetci v.i.p koruması olarak çalışmaktayım tüm eğitimleride aldım

• istanbuldaysan taksime git clüblere bulursun illaki geceliği 50-100 arası
  • Cesaret Aksiyon Boy Kas Birde bir kaç dövüş sporu biliyorsan tamam aylık 60 tl vereyim yanımda dolaş
  • 36BOYS Nicli genç arkadaşım,

1987 Nisan'ından beri ''Kişi Koruma - VIP - BodyGuard - Gorilla'' nasıl telaffuz etmek istersen. Bu işi yapıyorum. Bazı arkadaşlar sana tavsiyelerde bulunmuş, ''İllaki Dövüşmeyi bileceksin, Cesaretli olacaksın vs.'' bizim icra ettiğimiz meslekte bunlar sadece ayrıntı. Evvela Lise mezunu olacaksın. Profesyonel yapmak istiyorsan, bununla ilgili akademiler var. Amerika - İngiltere ve İsrail'de. 2 yıl Uzman eğitimi. (Devlet büyükleri, iş adamları, diğer önemli kişiler vs.) 3 ve 6 ay süren kısaltılmış programlarda var tabii ki. Ayrıca Eğitim aldığın okullarda mezun olan öğrenciler için kariyer takip sistemi (CTS) mevcut. Mezun olduktan sonra senin için oluşturulmuş dosyadaki verilere göre dünyanın herhangi bir yerinden iş teklifi gelebiliyor.

Koruma ilk olarak, Sabırlı - Akıllı - Dürüst ve Diksiyonu düzgün kişilerden seçilir. Eğer ki hala daha Koruma mesleğine meraklıysan bana ulaşabilirsin.

Mutlu ve huzurlu yarınlara hep birlikte selametle...

• Yakın koruma eğitimi alman lazım. Ankara'da sanırım International Bodyguard Academy varmış mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT* -- 15 Haziran 2016; 16:17:38 >
  • MERT* kullanıcısına yanıt
    Sevgili MERT* @ arkadaşım,

Dünya üzerinde (eğer bu iş ile iştigal etmek istiyorsan tabii) sayılabilecek üç akademi var. Ki bunların en büyüğü ISA (inter national security of israel. ) Bu akademi Uluslararası Hükümet Dışı Organizasyon, yani kısaca - INGO - ( International Non Govermental Organization ) statüsündedir. ISA 81 yılından beri, Tel Aviv'de ve Amerika ile İngiltere'de temsilcilikleri, üyelikleri ve eğitim kampları bulunan dünyanın en prestijli bodyguard, güvenlik ve anti terör eğitim organizasyonlarından biridir. Akademi 4 Sezonluk olup, evvela ilk 3 ay ve sonraki 6 aylık süreç ile eleme yapar. 4 sene de bir maksimum 400 Koruma yetiştirir. O okuldan mezun olduğunda, bünyesinde bulunan CTS sistemi ile dünyanın hemen her yerinden (ABD ya da ISRAIL düşmanı olan devletler haricinde) iş bulabilme potansiyelin olur. Evet eğitimi bira pahalıdır :) 10 şubat 2016 da açılan yeni başvurular İsrail için 19 İngiltere için 21 ve Amerika için 19 Bin USD olarak açıklanmıştı... Yalnız, bir hususun daha altını çizmekte yarar var. İlk üç aylık eğitimi geçsen ve ikinci altı aylık eğitimde elensen veya kendi isteğin ile ayrılsan ödemiş olduğun para yanıyor... 2012 yılında ilk üç aylık süre için 1800 baş vuru vardı. 2016'da ise 2000 - 2100 aralığında. Ama daha evvel belirttiğim gibi, 4 sene boyunca yalnızca 400 kişiye eğitim veriyorlar...

• Dark Budha D kullanıcısına yanıt
    Tabii, her zaman bir şeyin en iyisi veya en kötüsü vardır. Örneğin üniversitelerde de böyle. Fakat konuyu açan arkadaşın eğer yukarıdaki akademiye girecek maddi gücü yoksa ya da ne bileyim başka bir engel varsa ama bu işi yapmayı kafaya koyduysa farklı alternatiflere de yönelebilir bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT* -- 16 Haziran 2016; 10:14:50 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.