Şimdi Ara

1.0 TSI için Mobil 1 ESP 5W30 vs Liqui Moly Top Tec 4200 5W30

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
48
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2020 Leon 1.0 TSI aracımın bakımlarını garantisi bittiğinden beri servis dışında yaptırıyorum.

Ve yağ ve filtreleri hep ben alıyorum,usta sadece değişim işini yapıyor.

İlk 15-30 bakımlarını serviste yaptırdım,garantiden dolayı.Servis bildiğiniz gibi Castrol Edge 5W30 kullanıyor

45-60-75 bakımlarında önceki aracım 1.0 TSI Octavia'dan alıştığım şekilde hep Mobil1 ESP 5W30 kullandım.

90 ve 105 bakımlarında ise çevremdeki arkadaşların da tavsiyesi ile LM Top Tec 4200 5W30 kullandım.

Her üç yağ arasında benim gözlemlediğim farkları sıralarsam

1-İlk çalıştırma

Soğuk havada LM en sessiz ve daha sarsıntısız olanı.

Yazın; pek fark göremedim

2-Sürüş tepkileri

Kesinlikle LM ile araç daha atak,gaz pedalı tepkileri daha seri,dolayısıyla çekiş daha iyi.

Mobil1 fena sayılmaz,Castrole göre iyi,ama LM'den zayıf.

3-Yakıt tüketimi

Burada Mobil hem yazda hem de kışın daha düşük tüketim sunuyor.

Castrol daha yüksek ve LM en yüksek tüketim sağlayan yağ.

4-Yağ tüketimi

Burada da Mobil ve Castrol iyiydi. Bir bakımdan diğerine kadar (yani 15 bin km.) yağ seviyesi hem Mobil1'de hem de Castrol'de max seviyeden en fazla %50'ye düşüyordu ve tekrar bakım zamanı geliyordu.

LM'de ise yaklaşok 7500-8000 km kullanımdan sonra yağ çubuğu %25 seviyesinde.

Yani en geç 10 bin km.de yağ eklemem gerekiyor.

Özet;

1.0 TSI için bana göre hala Mobil1 ESP 5W30 en uygun yağ.

LM ise,evet daha sarsıntısız ve motor daha istekli,ama hem yakıt tüketimi artışı hem de yağ yakma sorunu çıkaracak gibi durduğu için,sanırım tekrar Mobil1'e dönüş yapacağım.Bendeki durum bu.

Bu arada aracımı Mersin-Adana-G.Antep gibi sıcak iklimli şehirlerde kullanıyorum.

Belki İstanbul ya da Karadeniz gibi daha serin iklimlerde LM daha uygun olabilir.

Bu konuda sizin görüşleriniz nedir?

• Yıllardır vag grubu araçlar kullandım. 2.0 TDI, 1.4 TSI, 1.5 TSI. Halen 1.5 TSI kullanıyorum. Castrol, Mobil ve LM de kullandım bu motorlarda. Bu söylediğiniz ayrımları yapacak kadar fark hissetmedim desem yeridir. Kaliteli ve orijinal bir yağ olduğu sürece çok fark gözlemleniyor bence.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.