Şimdi Ara

xperia z bekleneni vermicek (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
223
Cevap
3
Favori
7.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: matrix22

    xzperia s ten sonra herkeste bir aceba muhabbeti var ama telefon piyasaya çıkksın kullanıcıları artsın bakalım ak koyun kara koyun ortaya çıkacaktır.. ben çoğu kişinin görüşüne artık hak veriyorum... ama şu amoled merakınıda rica ediyorum bi kenara bırakalım zira şu an s3 kullanıyorum ve xperia s in ekran kalitesini arıyorum kim ne derse desin bu konu tartışmaya bile gerek yok sırf siyahı çok net diye övülecek bir tarafı yok eğer varsa o zaman z nin de beyazı bembeyaz iş kaliteli görüntüyse bence bravia2 li z çok çok kalite olacaktır... s3 tende memnunum ama dediğim gibi z bekleneni verirse neden olmasın...

    son olarak; evet xperia s te sarı ekran sorunu vs oldu hatta bu sony den nefret edilecek boyutta bir sorundu peki şu an ki halihazırda s3 lerdeki vietnam-kore-çin üretim farklılıkları da sorun değil mi bence sorunun alası....

    Aynen.mantıklı

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dark dragon

    S3 bazı kesimlerce yerin dibine sokuldu ama android tarafında hala en iyi seçenek, performansı çok iyi, fiyatı uygun, rom desteği süper, aksesuarları yaygın vb.


    Arkadaş salla onlari sen o konusanlarin cogu s3 aldi. Galaxy s serisi bir numaradir. Dusun s3 cikali bir sene oldu xperia z den oyun sorf performance i cokdaha iyi. Bosuna satmadi 50 milyon bu cihaz. Şuan en iyi oyunu galaxy de oynarsin mesut çevik bile bunu diyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xperia007

    quote:

    Orijinalden alıntı: iamone

    Bu doktorlarin hakikaten ego problemi var.Adam akilli telefonla ilgili yazarken bile bir köşeye doktor olduğunu sikistirabiliyor.Ego ile ilgili bir plaket varsa o da doktorlara gelsin:)
    Sony gerçekten bu kez güzel tasarimli(her zamanki gibi),özellikleri saglam bir cihaz yapmis.Citayi bir adim yukari tasimis.Kapitalizmdeki rekabet adina cok guzel olmus;)

    Çavuş tanışsak ne kadar mütevazi olduğumu anlarsın onu söylememin nedeni teknolojiyle alakasız bir hayatım olduğunu belirtmek.Adam mühendistir telefon bayisidir vs vs detaylara takar ama forumda milletin her telefon için kelle paça yer gibi en küçük etine kadar koparması tuhaf geldi bana.Yazının ANAFİKRİNİ kaçırmadan tekrar oku istersen :)

    Tamam çavuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: abdullahkhan

    quote:

    Orijinalden alıntı: DeLiCe_DoLuCa

    quote:

    Orijinalden alıntı: abdullahkhan

    quote:

    Orijinalden alıntı: Okan9455
    galaxy s3 ün sahteleri 500 lira.distribütör garantili s3 ler 1500 TL nin üstünde

    Distribütör garantili rahat 1200'e bulabilirsiniz.


    quote:

    Orijinalden alıntı: psyshock
    S3 un kamerasi cok iyi one x ten geride falan degil gsmarena da gorebilecegin en kapsamli fotograf testleri var s3 un ne kadar fazla detay gosterdigini incele amoled ekrandan falan degil bugune kadar dh disinda s3 un kamerasina kotu diyen hatta one x ten kotu diyen site cikmadi o da mesut cevik yuzunden.
    Ses konusunda s3 piyasada bulabilecegin en temiz ses e sahip yine gsmarena nin laboratuvar kosullarinda nerdeyse yaptigi testler hep en kaliteli ses s3 te beats audio duyan one x zannediyor ama alakasi yok.s3 te wolfson ses chipi piyasanin en kalitelerinden ilk 2 ye oynar o derece sony rakibi bile olamaz one x te olamaz
    Ses konusunda en iyi cihazlar galaxy ve iphonelar.
    Amoled ekranlarda ayarlarda renk sicakligi secenegi olur dogal i sectigin zaman tam karsiligini verir hatta lcd den daha soluk yapmana imkan sunan seceneklerde var herkes amoledi oyle saniyor cunku eline bile almadan ayarlara bakmadam yorum yapiyor.
    S3 un satma nedeni herseyde en iyilere sahip olmasi
    S4 pro konusu mesela exynos4 quad dan 15% guclu tam guctede 15% fazla pil harciyor ve daha fazla isiniyor 1 yil onceki chipset s4 proyu tam karsiliyor artisink eksisini katinca.gpu tarafi mali400 mp4 u herkes eskiz zannediyor ama halen guclu hatta adreno 320 kadar glbenchmark in genel testinde adreno 320 2 kat fark atiyor cunku genelde ayni performansi veriyor tum grafik testlerinde ama mali400 un arkada cizilen ucgen lerde gucsuz bu toplam gucunu dusuruyor ama oyunlar artik ucgenin cihazi yormaktan biseye yaramadigini anladi ve artik boyle yapilmiyor oyundan o yuzden bu 2 gpu ayni gucteler adreno 320 nin tek avantaji nvidia tabanli oyunlarda olur ki onuda tolere edicek gucte mali400 mp.
    Xperia z nin direk artisi s3 e karsi ekran o da 1080p den yoksa 1080p amoledi tercih ederim birde kamera ve ram s3 e karsi o yuzden daha s3 u ucu ucuna gecen cihazla s3 ten cok daha guclu donanimla gelicek s4 e sony bu cihazin karsi koyamayacagini biliyordur zaten o yuzden once cikardilar yoksa daha xperia t cikali ne kadar oldu sanki.s4 800 yada 600 u kullanan bir cihazi hazirda vardir sony nin cok beklemeden haziranda falan cikarirlar yoksa yine sony i sevenler alicaktir sadece simdi de oldugu gibi s3 turkiyede deger verilmeyen ama tum dunyada hakki verilen bir cihaz o yuzden hala en iyi telefonlar arasinda halen her cikan telefon s3 le karsilastiriliyor.s4 ciktiginda bile s3 le karsilastirilicak ama xperia z yi xperia t veya s ile karsilastiran gormedim sadece islemci ve pazarlama ile sattigini saniyorsan yaniliyorsun s3 cok kapsamli ve icindeki her parca piyasanin ilk 3 une girecek kadar kaliteli oldugu icin satiliyor


    Hocam dediklerimi sallamıyorum, S3 One X karşılaştırmasını izleyin.
    Tüm inceleme siteleri ve yabancı siteler de dahil, S3'ün tek iyi olan yanının işlemci olduğu konusunda hemfikir ancak o da daha 6 ay sonra çıkan S4 Pro'lu telefonlardan 3 kat kadar yavaş.
    S3 en temiz sesli cihaz mı!
    Bu kadar da sallamayın yahu. One X, Xperia S, Ion özel Beats, Sony teknolojileri gibi özelliklerle S3'ü piyasadan siler bu konuda.

    S4 Pro, 2012'nin Ekim-Kasım aylarında piyasaya çıktı. Krait mimarisi sayesinde ve ek birçok özelliğiyle AYNI ÇÖZÜNÜRLÜK VE YAZILIMDA S3'ten EN AZ %70 daha hızlı. (bkz: Testler, Oyunlar vs.)
    Buna rağmen çok daha az güç tüketiyor.

    Ekran konusunda, AMOLED ekrana hangi yazılımsal ayar yapılsın, beyazları mavi, mavileri yeşil, turuncuları kırmızı gibi gösteriyor, saçma sapan bir panel AMOLED, en azından S3'te bulunan Pentile dizilimli olanı.
    Adreno 320'nin NVIDIA tabanlı oyunlarda niye avantajı olsun ki? Adreno, Qualcomm'un markası.

    Mali 400 MP4, Adreno 320'nin değil, 225'in rakibi. 320'nin rakibi T604'tür, ki onu da birçok testte geçiyor Adreno 320. (Bkz.Nexus 10)

    Yani Adreno 320 performans olarak T604 ile T658 arasında.

    Xperia Z'yi S3 ile karşılaştıran yok. Karşılaştıranlar genelde bu konulardan hiç bir şey anlamayanlar. Xperia T ise, S3'ten çok daha iyi bir cihazdı, performans anlamında çok yakındı ve diğer her özelliğiyle S3'ten çok daha üstündü.
    Xperia Z ise S4'ün rakibi ve yine işlemci dışında her konuda S4'ten de üstün olacaktır.

    S3, plastik kasasıyla mı kaliteli! S3'ün satmasının TEK NEDENİ PAZARLAMA, YANİ SAMSUNG'UN ADAM AKILLI YAPABİLDİĞİ TEK ŞEY.

    Saçma fikirlerinizi kendinize saklayın.

    Aslında size bu gerçekleri uzun uzun anlatmak yerine tek bir yav he he gifi yeterdi, ancak ne yapalım yazdık işte, yine de koyalım:
     xperia z bekleneni vermicek




    Samsung'u firma olarak yerden yere vurma fırsatı geçtiğinde kesinlikle tereddüt etmeyen ben yiğidi öldürmeden önce yinede şöyle bir "hakkını yedim mi acaba" diye kontrol etmeden edemiyorum işte..

    Hem One X hem S3 hem de Xperia Z hakkında bir kaç noktaya da ben değinmek istiyorum;

    Öncelikle genel konuşalım; Bütün firmalar birbirlerinden haberdarlar. Rekabet halindeler şüphesiz ancak ortak bir markete ve kullanıcılarına mahkumlar. Bu yüzden tek bir marketin tek tip askerleri gibi büyük sıçramaları yapamazlar. Donanım olarak da yeni çıkarak telefonları karşılaştırırken artık eldeki sayısal verileri bir kenara bırakıp yeni karşılaştırma noktaları kullanmamız lazım. Öncelikle PPI değerini unutmalıyız. Ekranın kalibrasyonu, renk yeteneği, gün ışığı altında görünürlüğü önemli. Çünkü cihazlar 960x640 çözünürlüğü bıraktıkları an 1280x720 çözünürlükten itibaren metin okunabilirliğini kusursuz hale getirdiler zaten. Bundan sonrası ancak "gözü biraz daha okşamak" olur, "kusur azaltmak" olamaz. Ancak aslolan cüzdanı okşamaktır, bu yüzden 720p cihazla 1080p cihazı hiç acımadan karşılaştırabilirsini .
    Bir başka kavram FPS değerleri. Bunlar da değişiyor çünkü zaten hepimiz 1080pdeki "offscreen" değerleri karşılaştırıyorduk uzun zamandır. Bunları geçelim, bilgisayar kullanmıyoruz. Bu bir pazarlama stratejisiydi, tıpkı çözünürlük gibi. Sonuçta eğer bir bilgisayar kullansak ve arada monitörümüzü değiştirebilme şansımız olsa ortak bir çözünürlükte ekran kartlarımızın ne yapabileceğini bilmek ve karşılaştırabilmek isterdik. Ancak telefonlarımızın ekran çözünürlükleri değişmiyor! Demek ki önemli olan o çözünürlükte ne verdikler.. Zaten Adreni 225'in gelişinden beri ististasız bütün yeni grafik teknolojileri artık farklı kütüphaneleri ve platformları bir araya getirmeye çalışıyor. En büyük örnek DirectX. Arm bazlı işlemcilerle yapılabilecek yapay zeka ve işlem gücü belli olduğu için oyunlarda da yeni yazılım tiplerinin gelişmesi önemli. Mesela Epic Citadel adlı deneme uygulamasını Google Play'den ücretsiz olarak indirebilir ve Unreal Engine 3 ile cep telefonu dünyasında nelerin yapılabileceğini görebilirsiniz. Adreno 320 ve o tarihte çıkan diğer ekran kartlarının da görevleri artık Mali 400'ün yapabildiği FPS'yi yapmak değil. Farklı teknolojileri ve yazılım platformlarını getirebilmek, daha yüksek çözünürlüklerde rahat işlem yapabilmek, Miracast gibi uygulamalarla çoklu ekranları sorunsuzca desteklemek ve de aynı zamanda başka işletim sistemleri tarafından da kullanılabilmek. Sonuçta DirectX10 desteğini sadece Microsoft kullanıyor. Adnroid'in bundan sağladığı bir fayda yok. Tıpkı iPad mini'nin içindeki çift ekran kartının çok yüksek sayıdaki parçaçık ve üçgen çizebilme yeteneğini sadece 960x640 çözünürlüğü yüzünden kullanamadığı gibi. Dolayısıyla tüketim yanılgısına kapılıp üreticilerin ekmeğine yağ sürmeden önce artık ekran kartı ve ekran dediğimiz şeylerin bile kendi içlerinde elmalarla armutlar gibi olduklarını, belli başlı sayısal karşılaştırmaların avantaj ve dezavantajları anlatmaya yetmeyeceğini tüm resmi görmek gerektiğini anlamalıyız. Tüm resmi görmek çoğu zaman imkansız olacağı için Jelly Bean ile birlikte gelen yeni işlem, çözünürlük ve yetenek yönetimine güvenip cihazımızı gönül rahatlığıyla seçebiliriz. Galaxy Nexus bugün hala hız aşırtılmış eski teknoloji Power VR540 ekran kartıyla yeni gelecek sürüme aday ve de Epic Citadel gibi bir yepyeni mobil grafik motorunda 50 FPS gibi bir değer alabiliyor. Bizim Mali 400 ise kesinlikle parçacık/üçgen bazlı bu sistem için üretilmemiş olmasına rağmen 45 FPS alabiliyor ki takdire şayan bence. Daha da uzatmadan son sözü söyleyeyim; kısacası ekran kartı dünyasındaki yenilikler artık daha fazla FPS üretmek üzerine değil daha fazla çeşitli ve farklı yazılım tiplerine, kütüphanelere izin verip, daha çok efektleri kolaylıkla yapıp, daha çok pikseli işleyebilme üzerine kurulu. Onun dışında zaten yazılımlar artık çeşitliliğe ayak uydurduğu için öyle ya da böyle bütün bir zamanların "kalbur üstü" Android cihazları (Galaxy mini gibi aslen bu işler için yapılmamış cihazları dışarıda bırakmak zorundayım) vaadedilern akıcılığı sağlıyorlar, ama saf güçlerini sonuna kadar kullanarak ama içlerindeki özelleştirilmiş yeni teknolojik bir parçayla. Neticeye bakalım.

    Bir diğer pazarlama kandırmacası da "ses teknolojileri". Arkadaşlar, bunu benden duymanızı istemezdim, sizi üzmeyi de istemezdim ama Beats Audio bir ekolayzırdır!!!! One X+'ın içinde bulunan ses yükseltici amfi ile de cihazınızdan güzel ses almak adına pilini 5 saat içinde bitirebilirsiniz. Bu, GPSle gezinme sırasında elde edeceğiniz pil ömründen bile azdır!! Nerde uzaydaki 12 uyduya bağlanan anten, nerede azıcık gürültü yapan amficik halbuki... One X ise açık ara en kötü ses yongasına sahiptir. S3 vs ile karşılaştırmıyorum, 2009 yılında çıkan orta düzey cihazların bile büyük bir çoğundan daha kötü bir kaliteye sahiptir. Buradaki kalitesizliği yazılımla vs. gideremezsiniz. Çünkü bu yongalara DAC, Digital to Analog Converter/dijitali gerçek hayattaki sinyallere çeviren çevirici (kötü bir Türkçeleme oldu, üzgünüm) denir. Dijital olarak ne kadar net ve keskin sinyal gönderirseniz gönderin fiziksel olarak kötü malzemeden üretilmiş ve diğer dış etkenlerden etkilenen bir DAC'tan güzel ve temiz bir ses alamazsınız. Hatta frekans hataları ortaya çıkar, farklı notalar elde edersiniz. Bunun tarihteki bir başka kötü örneği de Galaxy S2'dir. Yamaha'nın ürettiği ses yongası daha az yer kaplaması için yalıtılmamış ve de işlemcinin hemen yanına konumlandırılmıştır. İşlemcinin hız değiştirmesi esnasında içindeki mikron boyutlarındaki küçücük kristalin hız değiştirmesi bile ses yongasının çeviri sonuçlarını aktif olarak etkilemiş, sürekli nota hatalarına ve de arkada hiç kesilmeyen bir harmonik bozulmaya sebep olmuştur. Aynı sebeplerden dolayı oluşturulan manyetik alan ve güçsüz yapı yüzünden boşta halde ortaya çıkan 12 Ohm'luk rezistans tam bir felakettir. Samsung yonganın hiç bir şeyini değiştirmeden sadece bu iki sorunu hedef alarak Galaxy Note'da bu değeri 4 Ohm'un altına düşürmüş ve çok daha temiz bir ses elde etmiştir. Peki firmalar kötü DAClar'la ne yapıyorlar? Diyelim ki ben piyano çalıyorum. yaptığım şey notalara bakıp doğru tuşlara basmak, teknik olarak. Benim notaların ne kadar harika ve ben kadar iyi olursam olayım kötü bir piyanodan iyi bir parça çıkarmak biraz sıkıntılı. Piyanonun potansiyeli zorlanmıyorsa sorun yok, zorlanıyorsa ve zayıf olduğu noktalar devredeyse o zaman sorun var. Ben, dijital sinyali temsil ediyorum, piyano da anaog yani gerçek kısmını. Firmalar üretim bitince cihazlarını kalibre ediyorlar, örneğin diyorlar ki "abi bu piyanonun tizleri çok berbat, o bölgelerde ses yüksekliğini limitleyelim, bu adam tuşa ne kadar sert basarsa bassın çok ses çıkmasın. basları da arttıralım ki biraz afili olsun, kullanıcı havaya girsin". Hemen ayarlıyorlar. Başka bir ayar, "abi bu piyanonun do tuşuna basınca bir alttaki si sesine daha yakın bir şey çıkıyor, o zaman dijital olarak o do'ya tekabül eden bütün sinyalleri yarım nota yukarı kaydılarım bizim piyanist de re bemole bassın (do'nun yarım ses yukarısı) böylece gerçekte çıkan si'yi biraz yukarı çekmiş oluruz". Başka bir ayar örneği daha; "abi piyaniste söyle şarkıyı analiz etsin, vuruş çoksa basları arttırsın, vokaller çokse tizlere yönelsin, ince vuruşların çevresini bombeleştirsin ve grafiği daha doygun yapsın, ruh katsın ruh" vs.. Böylece hem piyanonun sonuna hem de piyanistin notasına yani yonganın hem başına hem de sonuna müdaleler yaparak ses kartını kalibre ediyorlar. Kalibrasyon şüphesiz ki önemlidir ancak donanımın da yazılımın da birlikte iyiye gitmesini mi tercih edersiniz yoksa yazılımın, donanımın arkasını toplamasını mı? İşte One X'te yapılan durum budur. O dönemin en kötü ses kartını birazcık kalibrasyon, bir de para kazanmaya çalışan bir rapçi abimizin ekolayzır ayarlarıyla toparlamaya çalıştılar, başarısız oldular. Ben, Sensation XE ile One X'i arka arkaya kullandım. One X'teki Beats Audio yazılımı bir üst sürüm olmasına rağmen ses çıkışı aynı kulaklıklarda/aynı ses sisteminde karşılaştırılamayacak kadar kötüydü. Quallcomm firması yıllardır çeşitli ünlü ses stüdyolarıyla birlikte çalışarak kendi ses kartlarını tasarlıyorlar. Bunu da özellikle Snapdragon S3 yongalarından beri iyi yapıyorlar. Özellikle S4 ve S4 Pro'da kullandıkları yonga "potansiyel olarak/piyanonun kalitesi bakımından" Wolfson DAC ile neredeyse aynı. Tabi ki Galaxy S2'deki çevre etkilerinden dolayı bu yonganın her cihazda performansı farklı olacaktır ancak firmalar kesinlikle ses kartlarını yalıtmayı iyi öğrendiler o fiyaskodan sonra .. Kısacası şu an için Wolfson DAC'ın ve de yeni iPhone'daki ses kartının piyanoları 1.liği paylaşıyorlar. 2. sıraya da hiç tereddütsüz S4 Pro'yu koyabiliriz ve insan kulağı bu 3'üyle yapılan test seslerinin kalitelerini kesinlikle ayırt edemez.

    Kamerada da megapikselin önemli olmadığıyla iligli konuya girmiyorum, onu hepimiz biliyoruz zaten sanırım.. Önemli olan lensin büyüklüğü, pürüzsüzlüğü, arka aydınlatması, açık kalma süresi, mikrofon sayısı ve kalitesi.

    Şimdi gelelim telefonlara; One X; açık ara en kötü sesi veren ve hiç bir "ses teknolojisi" hurafesiyle kurtarılamayacak olan cihaz. Sony ile S3'e poweramp gibi sesi doğru işleyen ve her şarkı için doğru yorumu katan bir yazılımda aynı şartlar altında test ederseniz %99 aynı kaliteyi alırsınız. Sadece Sony'nin sesi daha yüksek olabilir (kulaklıklarda konuşuyorum, kalite konuşmasını hoparlörlerle yapmak gereksiz olur. Kalite onların işi değil). Wolfson DAC'ı bu kadar meşhur yapan da zaten Voodoo yazılımıydı. Yani kartın iyi ve kötü yönlerini bilip onun için doğru olanı ortaya çıkarmak istiyorsanız DAC'ın potansiyeli yüksek olmak zorunda. Bu yüzden S3'ü piyasan silmek o kadar kolay değil. Hatta imkansız. Hala güzel müzik dinlemek için 1. veya 2. cihaz olarak Galaxy S alan var.

    Gelelim işlemci konusuna; S4 Pro mimarisi Quallcomm'un sıfırdan geliştirdiği ancak ArmV7 standartlarına uydurduğu bir mimaridir. A15 beklentilerinin olduğu ve A9lar'ın 4 çekirdekli olduğu bir dönemde cesur bir hareketle çift çekirdek olarak gelmiş ve de rakibi sanki A15'miş gibi davranmış olabilir ancak teoride bir Krait çekirdeği bir Cortex A9 çekirdeğinden en fazla %20 daha "güçlüdür" (hızlı demedim!). Bunun da başlıca sebebi daha ve daha hızlı büyük bir gecici belleğe, bir de yeni Java motoruna sahip olmasıdır. Üstelik 28 Nm olmasına rağmen üzerindeki eklentileri ve yüksek bellek işlemleri yüzünden daha falza enerji harcar! Buna rağmen düşüncesizce en düşük hızı 384Mhz olarak ayarlanmıştır. A9lar'da en düşük hız 50Mhz'e kadar inebilmektedir. Bu yüzden kaba matematik işlemlerine sahip yapılarda (ki çoğunluk) Mhz, çekirdek sayısı ve ArmV7 mimarisi temel rolü oynarlar. Bu durumda da 1700Mhz'deki Galaxy Note 2, Xperia Z'den kabaca %3-5 daha hızlı bile olabilir (yapılan işlemin cinsine bakarak tam tersi de olabilir). Hatta Quadrant testlerindeki CPU puanlarına bakarak Kraitler'in saf hız gerektiren matematik hesaplarında çok da iyi olmadıklarını söyleyebilirsiniz. Yani 4 tane A15 çekirdeği görene kadar kimse paçaları sıvamasın, bir performans atlaması söz konusu değil. Peki bunu cep telefonlarında neden 8 çekirdek şeklinde görmek üzereyiz? Çünkü çift çekirdekli A15 işlemcisi sadece işlemci için tam yük altında 4W'ın üzerinde güç gereksinimi duyuyor. Bu yüzden sadece tablete konulabildi şu ana kadar. Kimsenin de cep telefonlarına kolay kolay koyabileceğin sanmıyorum. Belki 14Nm üretim süreci yapılırsa o zaman. Zaten şimdi 4 çekirdekli A15ler'i 1.5Ghz diye yutturup "4 çekirdek aynı anda çalışınca 1.2Ghz oluyor en fazla ama" derler. O da pil 40C'yi geçince hemen 800'e düşer.. Böylece inebildiği kadar iner. Nasılsa çok hızlı olacağı için biz garipler de farkı anlamayız. Çünkü tıpkı bilgisayarlardaki gibi işlemci teknolojisi bugünün yaklaşık olarak 5-7 sene ilerisinde gidiyor. Kullanıcıların %95'i bu gücü asla kullanmıyor. Bu söz bana ait değil. Alienware firmasının üst düzey çalışanlarından birisinin sözü. Kendisi aynı zaman 4 çekirdekli ve çok yüksek Gblı bir ekran kartındansa bunların 1-2 alt modelini alıp piyasadki en hızlı Hard Diski tercih edeceğini söylemiştir. Çünkü ona göre en hızlı parçaları daha da hızlandırmaktansa en yavaş parçayı diğerlerine yetiştirmek en iyi kullanıcı deneyimini sunar.

    Gelelim şu Testlere; Optimus G ilk çıktığında Linpack testinden 605 alıyordu. Şu ana kadar alınan en yüksek değer ise 187 civarıydı (Note 2). Herkes kat be kat daha güçlü bir işlemci geldi zannetmişti. Nexus 4 aynı işlemci ile çıkınca ve de aynı testte 200'ü azıcık geçince anlaşıldı ki Optimus G'de Linpack yazılımı bilinçli olarak bozulmuştu ve işlemci hızına göre en yüksek sonucu alıyordu.. Üstelik S4 Pro hiç bir zaman az güç tüketebilen bir yapıya sahip olmadı. Bir önceki döneme yakın ortalama değerlerde güç tüketimine sahip bir yapısı var. S4 Pro dahil bu dönemde çıkan hiç bir yonga güç tüketiminde iddialı değil. Firmalar aksini söyleseler de voltaj tabloları bile doğru düzgün yazılmamış Nexus 4 resmen boşa enerji harcayarak soba gibi ısınıyor. Aynısı Optimus G için de geçerli. Adreno 320 de Mali 400'ün aksine her konuda başarılı bir ekran kartı. Bu, verim için çok iyi bir şey. Ancak unified(bütünleştirilmiş) yapısı yüzünden bir parçası çalışınca o parçanın bütün yetenekleri devreye giriyor ve toplamda çekilen enerji yine çok oluyor. Kısacası oyun performansı çok yüksek bu güzel ekran kartı Mali 400'den birazcık daha fazla enerji tüketiyor. Mali 400 ise 4+1 çekirdek tipinde bağımsız bir yapıya gitmiş. 1 çekirdek ne yazık ki zavallı bir üçgen/parçacık üreticisi. Diğer 4 çekirdek ise bağımsız programlanabilir piksel doldurucular oldukları için devreye girmeyerek ve de 8 farklı hızda çalışarak gerektiğinde tasarruf edebiliyor. Tabi dürüst olayım; tam yükse iki ekran kartı da pilinizi acımasızca bitirecek ve ısınacaklardır.

    Ekran konusu; Neden Amoled hem renklerde daha iyi hem de siyahlarda? Bu sorunun cevabı Amoled'i geleceğin teknolojisi adayı yapıyor. Diğer panellerde pikseller hem alt piksellerden hem de kendilerini çevreleyen siyah boşluklardan oluşur. Piksel bögleleri aslında renkli oldukları için aydınlatılmasalar bile tamamen karanlık olamazlar. Bu yüzden siyahı oluşturmak için bu piksellerin aralarına siyah bölgeler konur. İpucunu yakaladıysanız bu panellerin nasıl çalıştığını anlamışsınızdır. Tiyatro sahnesi gibi. Oyuncular pikseller olsunlar, gerekli oyuncular sahneye geliyorlar, gereksizler biraz arkada kalıyorlar ve de tamamen başka bir sistem de bu sahneyi aydınlatıyor. Yani ekran karanlık olsa da renkler ve siyah hep orada. Ama her ihtimale karşı oyuncuların arasında bir boşluk var ki lazım olduğunda siyah olabilsin. Amoled de ise olay şöyle; sahne aydınlatması yok. Her oyuncu farklı renkte birer ampül taşıyorlar ama ampüller siyaha boyalı. Işık varken siyahı delip geçen ve de renge dönüşen bu ampüller sönünce tamamen siyah görünüyorlar. Şimdi sorum size; bir güneş ışığını sarı renk giymiş bir oyuncuyu deli gibi aydınlatarak mı daha güzel temsil edebilirsiniz yoksa gerçekten güneş renginde yanan güçlü bir ampüül taşıyan bir oyuncuyla mı temsil edebilirsiniz? İşte bu yüzden Amoled olmayan ekranların siyahlarda ve çok yüksek parlaklık ve karşıtlık içeren renklerde dezavantajları var. Düşünün ki kırmızı ve yeşil gibi iki zıt renk kazak giymiş oyuncu sahnede ve de üzerlerine aynı ışık yansıtılıyor. Kazakları kolayca ayırt edebilirsiniz. Ancak ikisinin de kazakları renginde sadece birer iplik tuttuklarını ve bunları yanyana koyduklarını düşünün. Gözleriniz yeterince keskin seçemezse ortamın aydınlığına ve de renklerin canlılığına göre gri ile beyaz arasında bir tek renk algılarsınız. Amoled'de ise her bir ipliğin kendi renklerinde fosforlu olduklarını düşünün. Eğer kalibre eden bir rengin diğerinden daha yüksek aydınlatma düzeyine sahip olmasına sebep olacak bir aptallık yapmamışsa (Ah Samsung! Ah!) kusursuzca bu iki "karşıt" rengi görürsünüz. Gün ışığındaki fark şudur: TFT ya da LCD bir panele çok yüksek miktarda ışık vurdurarak güneş ışığından daha fazla dikkat çekici bir parlaklık düzeyi elde edilir ve ekran görülür (insan gözü aydınlığı yüksek olanı algılar), kişi bir ekrana baktığını farkındadır. Amoled'de ise harici bir aydınlatma olmadığı için renkler ekranadır ancak parlaklık düzeyi çok yüksek değildir. Sanki bir ekrana değil de düz yüzeye boyayla yapılmış bir resme bakıyoruz gibidir. Görülebilirliği daha kolaydır ancak kalibrasyon yanlışsa bazı renkler baskın görünüp öbür renkleri öldürebilir (LCD'de tüm renkler ya birlikte ölür ya da birlikte kusursuz görülür). Bu arada pentile dizilim sadece düşük çözünürlüklerde ve de ince metinlerde belli olur. Renkleri değiştirmez, resimleri daha kötü hale getirmez, videoları bozmaz vs. Bu dediklerinizi kötü kalibrasyon yapar. Eğer font ayarları ya da ekran kalibrasyonu yüksek çözünürlüğe göre yeterince iyi yapılmışsa metinler de oldukça net görünür. Bir pikselin başka bir pikselin alt pikselini ödünç alması ya da bir başka piksele kendi alt pikselini ödünç vermesi teknik olarak neyi kötü yapabilir ki? İhtiyaç halinde her pikselin yeterince alt pikseli var işte.. (teknik not; her bir pikselin 3 alt pikseli vardır, bunlar mavi, yeşil ve kırmızıdır. 3'ü birden yanarsa o piksel beyaz görülür. Amoled panelde mavi renk kolay eskidiği için daha fazla ve daha uzun ince mavi LEDler yerleştirmiş, yeşil ve kırmızıları da bunların aralarına 2/3 oranında koymuştur. Yani her mavinin çevresinde sonuçta birer tane yeşil ve kırmızı vardır ancak toplam sayıları 2/3'ü kadardır ve de ortaklaşa kullanılırlar. Yani bir piksel, komşu piksele yeşil ya da kırmızı alt pikselini ödünç verebilir ya da ondan ödünç alabilir.)

    Ekran kartı konusu; Adreno 320 çok yönlü bir ekran kartı. 2010 yılından beri neredeyse bütün oyunlarda tek bir yön ağırlıklı olarak kullanıldığı için Mali 400 hiç eskimedi. Hala da bu tek yeteneğinde (fill rate) Adreno 320 ile eşit, hatta çok çok az daha iyi. Üstelik çok daha iyi hız aşırtılıyor. Ancak arada sırada parçacık/üçgen yeteneğine göre yazılmış oyunlar da karşımıza çıkıyor ve o zaman Mali 400'ün tek işlemcisi (o, 4+1'deki 1) eskidiğini hissettiriyor. En güzel örnek Asphalt 7. Fill rate'in daha güzel bir yöntem olduğuna en güzel örnek de Need for Speed Most Wanted. Apshalt 7'den hem 2 kat daha hızlı çalışıyor hem de grafiksel olarak çok çok daha üstün.

    Adreno 320 performans olarak T604'e yaklaşamaz bile. Bu noktada ekran kartlarını 2'ye ayırmak zorundayım; "dengeli" ve "taraflı" olanlar. Mali ekran kartları tarafıdır, belli başlı grafik oluşturma yeteneklerinde güçlüyken diğer yeteneklerinde standartların altında kalırlar. Adreno ekran kartları ise hep en dengeliler olarak ünlüdürler. Bir Benchmark ölçüm yaparken genellikle bu yeteneklerin hepsini aynı anda ölçmeye kalkar veya puanlamayı buna göre yapar. Bu yüzden her açıdan ortalamanın üzerinde olan bir ekran kartı bir açıdan diğerlerinden çok daha üstün olan bir kartı benchmarklarda geçebilir. Ancak oyunların çoğu bu "tek yeteneğe" göre çalıştığına göre benchmarkların çok da bir anlamı kalmamaktadır.

    Xperia T'de ne yazık ki S3'ten "çok daha iyi" falan değil. Bunu ben de isterdim gerçekten. Kız arkadaşım Sony hayranı olmasına rağmen önce ION isteğini geri çevirdim daha sonra da T. T, çok daha güzel görünen ve harika bir cihaz gerçekten ama ne yazık ki S3 daha iyi özelliklere sahip. T, video çekerken sürekli odak değiştiren kamerasının sesini kaydediyor. Sony'ye ben de hayranım ama bu gerçekten çok saçma. Cihazın özellikle iddiali olduğu 2 konu var, birinde çuvallıyor. Neyseki diğer konu olan ekran olarak gerçekten hiç bir cihazla kıyaslamam, T'nin ekranı muhteşem. Hatta Xperia S'in ekranı bile muhteşem. Xperia T'nin yongasını karşılaştıracaksak S3'ün uluslararası modeli ile Amerika'ya özgü modelini karşılaştırlarım. Çünkü birisi Exynos 4 yongasını kullanıyor öbürü de Xperia T'deki S4 yongasının 2Gb RAMli halini. Bu açıdan bakınca S4 benim tercihim olurdu kesinlikle, eğer seçebilseydim. Çünkü 4 çekirdektense 2 çekirdek +1Gb fazla RAM tercih sebebim olurdu. Ama 1Gb RAMli haliyle Xperia T ancak denk sayılabilir o da Sony bu yonganın bütün detaylarını açık kaynaklı olarak paylaştığı için. Yani Sony güncelleme vermese bile zaten CyanogenMod sayesinde Xperia T kullanıcıları aylardır 4.1.2 kullanıyorlardı.

    Kasa kalitesine gelince; bence tasarımları güzel. Kasanın kalitesizliği ise yadsınamaz. Değiştirilebilir pil avantajından falan bahsetmeyeceğim, çünkü kaçımız 2. bir pil ile geziyoruz ki? Akşam sırayla pilleri cihaza takıp şarj mı edeceğim? 2. bir şey taşıyacaksam microUSB girişli bir harici pil taşırım daha iyi. Hatta şarj aletimi taşımak bile daha mantıklı. Ama yine de bu ucuz bulduğumuz plastiğin cihazı hafiflettiği ve güzelce koruduğu bir gerçek.

    Kamera konusu var bir de.. Beni çok rahatsız eden.. Neden mi?
    Çünkü S3'ün lens açıklığı ve büyüklüğü şu an Android dünyasında en büyüğü. Yani en iyi ışığı ve netliği almaya, gece çekimlerinde harika olmaya yatkın bir cihaz. iPhone 5'in direk rakibi. Tabi ki fiziksel olarak. Ancak 0.3 saniyede resim çekeceğim diye kendini yırttığı için diyafram o kadar hızlı açılıp kapanıyor ki hareket eden bir şeyin bozulmamış resmini çekmeniz imkansız. One X, daha kötü bir lensle bu konuda S3'ten daha iyiydi. Nexus 4 çok daha kötü bir lensle yine S3'ten daha iyi. Ancak hareketsiz bir cismi çekerken ya da otomatiğin dışında tamamen kendinizin sabırla yaptığınız bir ayarla resim çekerken gerçekten harika sonuçlar alabiliyorsunuz. Kısacası cebinizden çıktığında foto makineniz hazır değil, profesyönel gibi ayar yapmak zorundasınız. Halbuki reklamda öyle demiyordu (Çağırın o Samsung reklamındaki düğünde havaya zıplayan gelinle damadı )

    Son günlerdir uzun uzun anlattığım üzere ben Samsung'u hiç sevmiyorum. Çünkü adamların en iyi yaptığı şey pazarlama (burada hemfikiriz). Adamlar ortalama bir cihazın elde tutulma süresinin 9-12 ay olduğunu istatistiklerden bulmuşlar buna göre S ya da Note serisi çıkarıyorlar ve yenisi çıkar çıkmaz eskiyi unutuyorlar. Bir Note 2 ve de S3 sahibi çift olarak güncelleme konusunda biraz


    Bütün bu yazılanların aslında en kısacası, artık Android'in geldiğin noktada arada sırada ortaya çıkan Galaxy Gio gibi, vodafone tab gibi abuk cihazlar haricinde bu tarz düzgün, belli başlı cihazlar sürekli bekleneni verecekler. Çünkü market bu cihazların tamamından haberdar ve bir takım standartlar var. Üreticiler de bu standartlardan haberdarlar. Bugün Galaxy Nexus bile bu kadar 4 çekirdeklinin arasında başı dimdik ayakta durabiliyorsa bir sorun yok demektir. Android artık arkasını toplattırmıyordur. Biz kullanıcılara da işlemciyi, ekran kartını çok çok iyi bilmek yerine daha çok üreticinin yazılım geliştiricilerle ve müşterilerle neleri paylaştığını bilmek gerekir. Bir de en önemlisi ihtiyaçları belirleyip cihazı elinize alıp en az bir defa kurcalamak gerekir. Örneğin Nexus 4'te de kullanılan ve Z'nin temeli olan S4 Pro sistemi tamamen açık kaynaklı bir sistem. Sony, daha ürün piyasada olmamasına rağmen kaynak kodlarını paylaştı bile. Bu ne demek? Yarın öbür gün Sony güncellemeyi geç verse ya da hiç vermese bile yazılım geliştiriciler eldeki bu açık kaynakları kullanarak tıpkı bir Nexus cihazı gibi kolayca en yeni sürüm Android'i Sony cihazlara taşıyabilecekler. Samsung cephesinde ise kör dövüşü mevcut, çünkü Samsung söz verdiği kaynakları paylaşmadı. Hatta Twitter'da SamsungExynos adlı kullanıcı dün gece "yeni Samsung Exynos 5 dual yongası tamamen geliştiricilere açık bir platform olarak (kolay yazılım geliştirilsin diye harici bir anakart olarak tasarlamışlar geliyor. hangi cihazlarda kullanılacağını tahmin etmek isteyen var mı" diye bir tweet paylaştı, ben de altına "hiç bir cihazınızda kullanmayacaksınız çünkü siz kaynak kodlarını paylaştığınız cihazı satmazsınız" yazdım, bir kaç saat sonra şikayet etmiş olmalı ki silindi.. Bu gibi şeylere bakmak lazım cihaz alırken (Samsung'a tweet atın demiyorum, firma sizin kıymetinizi biliyor mu yoksa reklam ve satış peşinde mi ona bakın diyorum. 10 öksüz çekirdektense arkasında bir sürü kullanıcının ve üreticinin durduğu çift çekirdeği alıyım ben ). Unutmayın ki artık iyi-kötü karşılaştırmasından çok iyi-daha iyi karşılaştırması yapıyoruz.

    Bunlar da benim saçma fikirlerim (gerçekten artık yorumları birbirimize değil de sadece ve sadece hakkında konuştuğumuz şeylere/konulara yapsak? Neden bu ayrımı hiç yapamıyoruz?)




    Hocam çok iyi açıklamışsınız, sayenizde bilmediğim şeyler öğrendim.

    Xperia T ile ilgili, kullanılan ekran, tasarım, kamera ve malzemeden dolayı S3'ten daha iyi demiştim. Performans olarak da çok uzak değildi S3'e, ancak ülkemize gelmedi o ayrı konu.
    Saçma fikirlerden kastım diğer arkadaşa idi, size karşı bir şey söylemedim. Kaldı ki o arkadaşın da fanlığı doruk seviyeye ulaşmıştı, bence.

    Konunun özüne dönersek, Xperia Z'nin beklentileri verdiğini ben rahatlıkla söyleyebilirim, CHIP ve SDN incelemelerinden. Hatta CHIP, XZ ile kompakt makineye kesinlikle ihtiyacınız kalmayacak yazmış. DH'deki editörlerin ise ekran konusunda bir takıntıları var, parlaklığını az bulmuşlar cihazın. Yine de o kadar artının yanında bir eksi sayılmaz.
    HTC One nasıl olacak asıl merakım o. S4 Pro ile gelecek olması biraz hayal kırıklığına neden oldu sanki, ancak yine de 2012'ye veda partisindeki o iddialı tezahüratlar HTC'nin buna çok emek harcadığını gösteriyor.


    s2 nin ses performansını paylaşıcam experia live walkman alt sınıf bir telefon olmasına rağmen dinlesin... o s3 ün sesi iyi diyen arkadaş... tüm experia ailesi ses konusunda üstündür bunu bütün inceleme sitesindeki editörlerde yineliyor zaten ... experia live walkman galaksy s2 saund test http://www.youtube.com/watch?v=sY46iFUONPg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denixt -- 26 Şubat 2013; 0:13:45 >




  • benim lüks telefon merakım yok ama sony nin herzaman kaliteli ve sağlam ürünler ürettiğini ve böylelikle markanın imajını koruduğunu ve ilklere öncülük ettiğini herkez biliyor zaten ...sonynin tv de amiral gemisi hx850 yada hx920 serilerini tv piyasasını takip edenler bilir piyasada bulunan en iyi görüntü performansını veren tv lerdir ve sony nin orta sınıf tvleri bile piyasada bulunan diğer markaların amiral gemileriyle görüntü performansında kapışacak güçteki tvlerdir ....bu forumda bir arkadaşın bir sözü vardı çamaşır makinesi üreten firmadan pc yada vb...elektronik eşya almam diye ben o arkadaşa katılıyorum...samsungun malzeme kalitesi olarak çok düşük ürünleri var piyasada zaten çok satmasıda ucuz olduğundandır ...s4 de gelicek olursak bende kalite açısından birşey beklemiyorum
  • benim atrix takılmadan geciyor bu nasıl takılacak yapmayın yaaa
  • Samsung işletim sistemi işini çözdü artık. Darısı Sony nin başına.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.teknokulis.com/webtv/videoizle/sony-xperia-z-bir-bebegin-eline-gecerse



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuna günendi -- 26 Şubat 2013; 15:05:37 >
  • BU KONUYU AÇAN KISKANÇ SAMSUNG CULARI KINIYORUM DAHA TELEFON TÜRKİYEYE GELMEDEN ÇAMUR ATIYORLAR TELEFONA YOK SİYAHI GRİ GÖSTERİYORMUŞ VS VS VS ALIN SİZE SİYAH HEMDE TAM SİYAH SİZİN EKRANLAR GİBİ LACİVERT DEĞİL İZLEYİN ...Sony Xperia Z Video İncelemehttp://www.youtube.com/watch?v=_ivQCqSSupc NE DEMİŞLER YİĞİDİ ÖLDÜR AMA HAKKINIDA YEME



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ploto -- 26 Şubat 2013; 23:13:50 >
  • kasayı sony iç donanımı samsung işletim sistemide ios olsa o zaman güzel bir telefon ortaya çıkar
  • 4 çekirdek 8 çekirdek ne luzumsuz özelliklerdir sanki bir yandan dvd ripleyip bir yandan kurulum yapıp bir yandan backup yapıp bir yandan grafik işleme yapıcaz.bu işler için laptop var.telefonda gereken çoklu işlem en fazla müzik dinlerken internette gezmek ya da oyun açmaktır.o kadar çekirdek yerine mevcut hızda az enerji tüketen işlemciler kullansalar ne faydalı bir ürün çıkacak ortaya.
  • Tasarımı olduğu kadar donanımsal özellikleri de iddialı. Benim fikrim değişmedi. diğer markaların sıradan, kocaman gövdesine rağmen hemen biten pilleri olan cihazlarını alacağıma bir Android kullanıcısı olarak Xperia Z'yi seçeceğim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: servetbugra

    http://www.youtube.com/watch?v=AEPsojndl5g
    burada adam unboxing videosu çekmiş ara geçişlerde 1 sn lik fark var
    buda türkiyedeki lansmanda yapılan ilk bakışhttp://www.youtube.com/watch?v=uix5zRaZEws
    burdada adam diyo ama tanıtım ürünü olduğundandır bence diyo fakat ingilterede alanların hepsinde var offfffffffffff canım sıkıldı xperia z yi deli gibi bekliyodum hergün resimlerine bakıp okşuyodum

    şuan elimde xperia z var ve tek kelimeyse her şeyi hakediyor
    beklentilerimi tamamiyle karşıladı




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Berk85_

    Tasarımı olduğu kadar donanımsal özellikleri de iddialı. Benim fikrim değişmedi. diğer markaların sıradan, kocaman gövdesine rağmen hemen biten pilleri olan cihazlarını alacağıma bir Android kullanıcısı olarak Xperia Z'yi seçeceğim.

    pil testi konuşma süresi dışında çok kötü çıkmış.değerlerin nexus 4'ten pek farkı yok.buna göre TFT ekran, internet sayfalarında fazla enerji tüketiyor denilen AMOLED (galaxy s3) kadar ancak dayanabilmiş.tabi geri kalan tüm kullanımda daha yüksek tüketime sahip demek.video oynatması da çok kısa.xperia s'imi de benzer değerlerde görünce almıştım ama umduğumu bulamamıştım.yine 1 günü zor çıkaracak bir telefon çıkarmışlar.

    http://blog.gsmarena.com/sony-xperia-z-battery-test-is-ready-here-come-the-scores/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 8 Mart 2013; 9:08:04 >




  • cihazdan soğutmayın adamı yaw :S neyse 1nisanda kendime yaşgünü hediyesi olarak almaya karar verdim :F
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aycibin

    4 çekirdek 8 çekirdek ne luzumsuz özelliklerdir sanki bir yandan dvd ripleyip bir yandan kurulum yapıp bir yandan backup yapıp bir yandan grafik işleme yapıcaz.bu işler için laptop var.telefonda gereken çoklu işlem en fazla müzik dinlerken internette gezmek ya da oyun açmaktır.o kadar çekirdek yerine mevcut hızda az enerji tüketen işlemciler kullansalar ne faydalı bir ürün çıkacak ortaya.

    en mantıklı yorumu arkadaş yapmış..şarj konusunda çalışmalar yapsalar ya nerdeee
  • xperia arc kullandım sony kalitesine çok güveniyorum.(kasa çatlaması yaşamama rağmen)

    ama xperia z yi ekranından dolayı beklemedim gidip başka cihaz aldım.tonla para veriyorum verdiğim paraya değecek cihaz olsun.2000 tl az bir para değil.
  • Bir xperia fanı olarak bende bu cihaz ilk çiktığı zaman beklemeye geçenlerdendim. Ne zaman detayın detayına indim kafam karıştı. Birde batarya kafamı kurclıyor. full orta arası kullanımda akşamı çıkarmaz gibi geliyor. Bekleyip kendimiz karar verelim bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: abdullahkhan

    quote:

    Orijinalden alıntı: Okan9455

    quote:

    Orijinalden alıntı: abdullahkhan

    Sizin gibi Samsung fanlarıyla tartışmaya girecek değilim. Her şey işlemci değil. S4'te isterse 10000 çekirdekli işlemci olsun, o kamerayla, o kasayla, o tasarımla, o arayüzle Samsung'un telefonları yine dandik kalmaya devam edecek gibi görünüyor.
    Ekran konusunda iPhone 5 ile aynı parlaklık derecesine sahip. (Kaynak: PhoneArena)
    Ses konusunda HTC ile yarışan tek firma Sony zaten.(ClearBass, ClearAudio+, xLoud)
    Ayrıca S4 Pro son nesil bir işlemci, HTC daha duyurmadığı M7'de dahi S4 Pro kullanacak, 600/800'ü ise ancak yılın ikinci yarısında görebileceğiz. (Kaynaklar:
    http://www.donanimhaber.com/cep-telefonlari/haberleri/Analiz--HTC-M7-bilesen-sikintisi-yasayabilir.htm
    http://www.donanimhaber.com/cep-telefonlari/haberleri/HTC-Onein-Ultrapixel-kamerasi-ile-cekildigi-iddia-edilen-bir-gorsel-yayinlandi.htm - Daha nice kaynak var.)

    Sonuç olarak, kim ne derse desin, THE BEST IN 2013 = XPERIA Z.


    peki samsung dandik olduğu için mi s3 40 milyondan fazla satıyor.sony nin bir yıl içinde toplam akıllı telefon satışı bir galaxy s3 kadar etmiyor.sana göre dandik bana göre en iyisi.ve çoğu kişiye görede en iyisi.parlaklık her şey değil.xperia z nin ekranıyla s3 ün ekranının karşılaştırmasında xperia z nin parlaklığı yüzünden ekrandaki netlik kaybı açıkca belli oldu.bunun en önemli nedeni ekranın tft olmasıdır.s4 pro 2012 nin 2 yarısında çıktı tamam gayet hızlı bir işlemci ama exynos 5 yada snapdragon 800 le yarışması mümkün değil.ses konusunda ise incelemelerde xperia z nin hoparlör sesinin düşük çıktığı söylendi.ayrıca bana samsung fanı diyorsun ama kendin fanatik bir sony fanısın gerçekleri göremiyorsun.xperia z 2013 yılının en iyi telefonu olacak diyorsun ama buna çocuklar bile inanmaz.sana göre en iyisi olsun ve çıktığında git bu telefonu al.ayrıca çok sürmez sony temmuz aylarında yeni bir amiral gemi tanıttığında sony ye arkasından çok küfür edersin

    Hep söylüyorum, en çok satan en iyisi değildir. Samsung'un dandik cihazlarının çok satmasının tek nedeni uygun fiyatları ve buna karşı sunduğu yüksek performanstır. Pazarlamayı da yapınca kanırıyorlar insanları tabii.
    En çok satan en iyisi olsaydı, en iyi oyun Call of Duty, en iyi araba da Ford, VW falan olurdu.
    Sony 2012'de 35 milyondan fazla akıllı telefon sattı. (Kaynak: XperiaBlog)

    Xperia Z'in ekranının parlaklığı S3'ünkünden çok daha yüksek. iPhone 5 ile aynı parlaklık değerine sahip Xperia Z.(500 kandela, iPhone ile aynı. S3 ise 300 kandelaya kadar parlaklık sunuyor. Kaynak iPhone 5 ise karşılaştırmalarda açık ara S3'ten çok daha parlak bir ekran sunuyordu.
    Netlik konusunda Xperia Z zaten her konuda olduğu gibi S3'ü eziyor. (443 PPı vs 306 PPI)

    2013'ün ilk yarısında(Haziran dahil) S4 dışında hiçbir telefon Cortex A15x4 ile gelmeyecek. M7 ve XZ de S4 Pro'yu kullanıyor.

    Ekran konusunda, tarafsız birçok yabancı inceleme sitesi gördükleri en iyi telefon ekranı diyorlar Xperia Z'nin ekranı ile ilgili. Kaynak
    BRAVIA Engine 2, Direct Touch, OptiContrast, Ekran kalibrasyonu gibi teknolojilerle Japan Display üretimi Full HD LED-Backlit(3. Nesil TFT) birleşince doğal olarak en iyi ekran ortaya çıkmış oluyor.
    Burada Sony'nin TFT'yi kullanmasının sebebi, kendi ekran teknolojisi olmasındandır. Zira gerek renk paleti, gerek renklerin gerçekçiliği açısından, piyasadaki birçok AMOLED ekrandan iyi sonuç veriyor.
    Ekranın tek eksik yanı, görüş açısının değişmesiyle ekrandaki değişmenin rakiplerine göre daha fazla olması.
    Ancak o açıyla cihazı kullanacak kimse olmadığından, bu bir eksi sayılmaz.

    Kamera konusunda zaten en iyi olduğu ve olacağı çok açık. (Hem ön, hem arka kamera açısından)

    Hoparlör ve ses kalitesi konusunda Samsung'un her telefonundan iyi olduğu ve S4'ten de iyi olacağı kesin, çünkü 3 adet müthiş teknolojiye sahip: xLoud, ClearAudio+, ClearBass.

    Xperia Z'yi alsam, Sony'in iFA'da yeni bir amiral gemi tanıtacağını bilerek alırım zaten. Küfür falan da etmem, takdir ederim. Ayrıca iFA fuarı Eylül ayında. Sony Eylül'de tanıtacak yeni amiralini ki 4xA15 kullanacağı söyleniyordu.
    Her sene öyle yapıyor çünkü firmalar. 2012 = Xperia S, Xperia T. 2011=Xperia arc, Xperia arc S.
    İki firma da senenin ilk yarısı için ayrı, ikinci yarısı için ayrı bir amiral gemisi tanıtıyor, olması gereken de bu, çünkü teknoloji çok hızlı gelişiyor.
    Samsung da 2013'ün ilk yarısı için S4'ü, ikinci yarısı için Note 3'ü hazırlıyor.

    Snapdragon 600 ve 800, 2013'ün ikinci yarısında piyasada olacak, şuanda satışta değil. Dolayısıyla bir cihazda bunu görmemiz mümkün değil.
    Fakat S4 Pro da Exynos 5 Quad'dan 10 kat yavaş değil. Aynı çözünürlük ve yazılımda, Exynos 5 en fazla iki kat hızlı olacaktır CPU açısından.
    GPU olarak Samsung Apple karşısında çuvallıyor her sene, bakalım bu sene ne olacak.


    "buradakilerin %90'ına laf anlatamazsın" dememe gerek var mı?

    Bırak boşa zamanını harcama. Baksana adamın yoruma "madem kötü, nasıl bilmem kaç milyon tane sattı?"
    en çok satılan mal en iyisi mi oluyor? dünyada bu kadar araştırmadan etmeden iş yapan varken? sözüm herkese değil birçoğu böyle yapıyor.

    bu arada, telefonun dışı değil içi önemlidir diyen arkadaş, bu kişiden kişiye göre değişir bunu bilmiyor musun? Ben birçok kişinin istediği süper manyak deli akıcı bir telefon istemem. yeterince akıcı olsun ama dışarıdan da karizma bir duruşu olsun isterim. ki çoğu kişi de telefonunun karizma olmasını ister. fakat samsung fanboyları bunu hiçbir zaman kabullenmez.




  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.