Şimdi Ara

xp harddiskten kurmak istiyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
32.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • eyvallah kardeşim senin eline, koluna, ağzına, gözlerine, emeğine artık bende harddiskimden xp kura biliyorum valla hakkın nasıl ödenir bi isteğin bi arzun varmıydı canım kardeşim........

• quote:

Orjinalden alıntı: reptile_34
    eyvallah kardeşim senin eline, koluna, ağzına, gözlerine, emeğine artık bende harddiskimden xp kura biliyorum valla hakkın nasıl ödenir bi isteğin bi arzun varmıydı canım kardeşim........

anlatmak istemeyenleri fazla suclama, bak bizde 19:40 gibi basladik 23:00 gibi bitirdik.
    tek arzum, ogrenmek isteyene (azim istek hırs motivasyonu tam olana) vaktin varsa ayir,
    olesine sorana bisi anlatmasanda olur. (ozellikle googlde aramayip direkt soru soranlara)

bi numara daha ogreteyim sana.
    bilgisayara xp kurmadan once
    xp yi kuracagin yeri primary active fat32 ayarla.
    sonra bu cd ile bilgisayari acip ekrana
    sys C:
    yaz.
    bundan sonra xp kurdugunda artik bilgisayar acilisinda 2 isletim sisteminden hangisini kurmak istedigini sorar. (xp nin uzerine vista kurmak gibi dosun uzerine xp kurmus olursun) 30sn lik zaman suresi vardir, onu 1 sn yapmayi googledan bulursun zaten. xp kurulduktan sonrada C: yi ntfs yapmak cok kolay bi islemdir.

bu ne ise yarar dersen, dostan kurtarma programlarina rahatlikla cdsiz ulasirsin, ghost gibi imaj programlarini dostan açabilirsin. ayrica mesela cdsi olmayan bilgisayarin hdsini sokup kendi bilgisayarina takarsin, o hd ye xp yi kuracagin yeri primary active fat32 ayarladiktan sonra xp kurulum dosyalarini da koayarsin, yine cdden acip
    sys X:
    yaptiktan sonra hdyi alip o bilgisayara taktiginda bilgisayar direkt dostan acilir. gerisini biliyorsun.

bi numara daha:
    dosta dir komutu icerigi gosterir.
    mesela
    ekrana c: enter, dir enter yazdiginda c: nin icerigini gorursun, bu sayede dogru yerde olup olmadigini anlarsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 30 Kasım 2007; 23:23:24 >

• çok saol kardeşim defalarca teşekkür bana ayırdığın zamanın her saniyesine milonlarca teşekkür
    [

• quote:

çok saol kardeşim defalarca teşekkür bana ayırdığın zamanın her saniyesine milonlarca teşekkür
    [

bilgileri güle güle kullan.

• benden daha yetersiz arkadaşlarımda var şimdi sayende onlarda öğrenecek... bende herkese anlatıcam lancelot kardeş emin olabilirsin
  • Abi simdi ben hd yi böldüm. Digerlerinin de dosya sistemini fat32 yaptim. Su programla partition magic 8.0.

İste abi benim ne yapmak istedigimi biliyorsun simdi bir E: surucusu var ve fat32 2,96gb alani var simdi ne yapmam gerektigini söyler misin? Bir de pc acilirken pc yi baska yerden acmayi ögrendim(F12 ile degil mi?)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeroOfWorld -- 1 Aralık 2007; 10:03:19 >
  • yukardakileri dikkatli okumuyorsun,
    elde fat32 varsa yeni partition yaratmaya gerek yok,
    elde fat32 yoksa yeni bi fat32 partition u yukarda anlattigim gibi yaratiyoruz.

sorularinin cevabi yukarda var.

F12 dedigin her anakartta farklidir, bende F8, sende F12 imiş.
  • Abi su anda her seyi hallettim. Pc ye format attim harddiski 3 e böldüm hepsi fat32 C: ve E: birincil iken D: mantıksal.

Ama ben istedigime ulastim gerek kalmadi:) Bilgisayarciya gidip sordum adam bana disket verdi bu disketle Ms-Dosla acarsin dedi bende denedim oldu... Icımde atom bombasının formulunu bulmusum gibi bir his var sevincimi ifade edemiyorum ama neden bilmiyorum. Diskete bisi olursa da bise olmaz baslangic disketi olusturmayı ogrendim. Daha once disketlerle pek ugrasmazdim o yuzden bicimlendirmeyi hic denememistim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeroOfWorld -- 1 Aralık 2007; 20:56:11 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: HeroOfWorld

Abi su anda her seyi hallettim. Pc ye format attim harddiski 3 e böldüm hepsi fat32 C: ve E: birincil iken D: mantıksal.

Ama ben istedigime ulastim gerek kalmadi:) Bilgisayarciya gidip sordum adam bana disket verdi bu disketle Ms-Dosla acarsin dedi bende denedim oldu... Icımde atom bombasının formulunu bulmusum gibi bir his var sevincimi ifade edemiyorum ama neden bilmiyorum. Diskete bisi olursa da bise olmaz baslangic disketi olusturmayı ogrendim. Daha once disketlerle pek ugrasmazdim o yuzden bicimlendirmeyi hic denememistim.

HDler hakkinda: dos altinda birincil hdlerden sadece aktif olani gorebilirsin. buyuk ihtimalle C: aktiftir. Bu durumda dos ta C: ve D: ye ulasip E: ye ulasamazsan sasirma, ayrica harflerde farkli olabilir. O yuzden C: D: ve E: nin icinde bos txt dokumanlari yaratip isimlerini, hd00 hd01 hd02 koyarsan dosta nerde oldugunu anlamanda faydasi olur.

bilgisayarciya gitmene gerek yoktu, yukardaki yazilari dikkatli okusa idin zaten o bilgiyide verdik.
    ayrica bilgisayarcinin sana verdigi disket (yada senin olusturma yontemin) le DOS tan cdye ulaşamazsin. Oysa benim yukarda verdigimle oda mumkun. Neyse, yazilari okumak yerine bildigini okumayi seviyorsun, cefayı ayaklar çeksede azminle sorunlarini cozdugune gore başarılı bi operasyon yapmışsın, tebrikler.

• quote:

Orjinalden alıntı: Lancelot_Real

HDler hakkinda: dos altinda birincil hdlerden sadece aktif olani gorebilirsin. buyuk ihtimalle C: aktiftir. Bu durumda dos ta C: ve D: ye ulasip E: ye ulasamazsan sasirma, ayrica harflerde farkli olabilir. O yuzden C: D: ve E: nin icinde bos txt dokumanlari yaratip isimlerini, hd00 hd01 hd02 koyarsan dosta nerde oldugunu anlamanda faydasi olur.

Cok zekice... Gercekten aklıma gelmemisti hemen uygulayayim o dedigini bu arada dostayken ag baglantilarina nasil girilir?
  • dosta ethernet kartini tanitman lazim,
    bi zamanlar bagzi aciklamalar okumustum ama hic yapmadim,
    yaparsan nasil yapildigini yazarsan sevinirim.

yukardaki aciklamalarda yazan bisiyi yap, kisaca burdan ozetleyeyim:
    C: yi fat32 kalsin, once C: ye dosu kur sonra xp yi, xp kurarken C: nin fat32 kalmasini sole, tataaa, 2 isletim sistemin var. dos ve xp. ondan sonra dosu gelistirirsin yavas yavas, network eklersin, ivir eklersin, zivir eklersin. eklediklerinide paylaşırsan bende faydalanmış olurum.
  • Simdi ben Xp yi kurdum bile senin dedigin yontemle dos u kurmadim format atmadan tekrar yapma sansim var mi? Bu arada benim actigim obur baslıkta demissin ki ''o cd ile'' hangi cd ile oldugunu anlamadim?
  • quote:

Orjinalden alıntı: HeroOfWorld
    Simdi ben Xp yi kurdum bile senin dedigin yontemle dos u kurmadim format atmadan tekrar yapma sansim var mi? Bu arada benim actigim obur baslıkta demissin ki ''o cd ile'' hangi cd ile oldugunu anlamadim?

keşke kurmadan yazilari okusa idin, format atmadan kurmanin yontemini bulamadim. (epey ugraşmıştım bi ara)

"o cd ile" ne yapmani istemisim, yukardaki yazilarda bi cd hazirlaniyor, acaba o cd "o cd" olabilir mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lancelot_Real

hadi bakalim,
    xp acmadan linux ta kullanabilirsin, macosta
    lakin madem canın DOS cekmis
    http://forum.donanimhaber.com/m_18382410/tm.htm
    burda baska bi arakadasa nasil bootablewin98doscd hazirlanacagini az once yazdim, arkadasta basari ile yapti.

ayrica xp kurmadan once harddiskine dos kurarsan xp acilista secenek sunuyor, xp mi acilsin Windows mu acilsin die, windows u sectiginde dos a cikarsin (win98 gunlerinde oldugu gibi)

tabi dosta ntfs gorunmez. dos a ntfs yi okuma programi kurmak gerekir. :>

seytan durtmus bulasmissin, hayirli vesilelere sebeb olur insallah.

ben halen dosu kullanirim, temelde ghost isi icin, bide acil durumda kullanilmak uzere dos programlarim var (or: partition magic 8 dos), arasira isim duser. Ayni zamanda dosu hd ye kurmak coooook kolaydir. mesela 2. bi hd en var, o cd ile bilgisayari acip ekrana mesela
    sys X:
    yazdiginda o hdye dos yuklenmis olur (takriben 5 sn surer)

(X:, 2. hd nin 1. primary bolumunun dostaki harfi, C: D: E: olabilir, onemli uyari, windowstaki harflerin belirttigi yerler ile dostakiler farklidir, windowsta e: die gordugunu dosta C: olarak gorebilirsin)
    bundan sonrada bilgisayar acilirken o hd yi sectiginde dos a cikarsin. XP cokse bile 2. hd ye kurulu oldugu icin kolaylikla dos programlarina ulasilir. (tabi ayni seyleri cdden de yapmak mumkun ama ben cd kullanmayi pek sevmem)

Sormak istedigim koyu renkli yazdıgım cumlede gecen ''cd'' ile ne anlatmak istedigin?

Eger gerekirse tekrar format atarim sorun olmaz. Ama anca haftaya malum okul var haftaici.
    Ya bu arada sana borcumu nasil ödeyecegim hic bilmiyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeroOfWorld -- 1 Aralık 2007; 22:10:23 >

• HeroOfWorld, gerekli açıklamayi yapmışım, kopyalayıp yapıştıracagina soylenenleri takip etsene. Şu anda bulundugumuz forumu baştan sona artık bi oku diorum.
  • hocam meraba tekrar ben... sistemi kurdum şuan açılışta xp ile dos var xp'yi c: kurdum ama fat 32 şimdi ben bunu ntfs nasıl çevirebilirim.... bide aynı işlemi vmware workstation'da yaptım oda oldu..
  • quote:

hocam meraba tekrar ben... sistemi kurdum şuan açılışta xp ile dos var xp'yi c: kurdum ama fat 32 şimdi ben bunu ntfs nasıl çevirebilirim.... bide aynı işlemi vmware workstation'da yaptım oda oldu..

seni cok sevmistim reptile_34, bu mesajin beni uzdu biraz, keske bu isi yapmak icin "google dan sole bisi buldum dogru mu?" gibisinden bi mesaj yazsa idin.
    bu seferlik torpil gecelim, cevabin:
    windows altinda commandde sunu yaziyorsun:
    convert c: /fs:ntfs
    cikan sorulara sira ile N ve Y diip bilgisayari yeniden baslat, 1 dk da islem biter..
    az once denedim, bunu yapinca dos acilmiyor. dos secme ekranindan da kurtulmak icin C:\boot.ini dosyasinda bulunan
    C:\ = "Microsoft Windows"
    satirini silersin.
  • hocam ben seni hala çok seviyom.. :) yalnız şunu anlamadım hem dos hemde xp kullanmak istiyom sizinde dediğiniz gibi cd rom kullanmadan dosu kullana bilmek için gerek ghost kullanmak yada hd başka pc ye taktığımızda onlarada aynı işlemi yapabilmek için, şimdi sadece bu yaptığımız galiba sadece xp yi fat 32 kurduğumuz zaman oluyo yada c: ye dos d: xp kurduğumuz zamanmı oluyo yazdığınız gibi fat32 ntfs çevirdiğimizde dos çalışmıyo.. şimdi xp fat olduğu zaman şunu farkettim xp 5-6 açılıştandan sonra disklerde tutarsızlık var diskler gözden geçirelecek gibi açılışta mavi ekran çıkıyo her seferindede olmazsa yapıyo bunu hatta flash diskim takılı olsun pc öyle açim o zaman bile gene mavi ekran çıkarıp tarıyo bunu fat dosya sistemi olduğu zaman yapıyo bunu anladım...
  • evet, fat32 sistemde hata oldugunda o islemi yapar,
    ama ben hep fat32 kullanir ve kurarim, (tabi D: ntfs)
    o hata yanlış iş yaptiginda karşına çıkar. (mesela cort die bilgisayari kapadiginda)
    ntfs fat32 den daha iyi, hizli ve guclu bi sistem ama
    o konuda fat32 den biraz daha geri dusebiliyor,
    cunku ntfs de corrrt die kapadiginda mavi ekranda tarama yapilmaz,
    bozulan dosyalar bozulan halleri ile kullanilmaya calisilir.
    (bu da zaten bircok windowsu bozma hadisesinin aciklamasidir)
    oysa fat32 de bozulan dosyalar C: de Fil..... isimli bi klasore (epeeydir ole bi klasor olusmadi bende) tasinarak bozulan dosyalarin kullanilmasi engellenir. tabi bozulan dosyalarin ne ntfs de ne fat32 de kurtarilmasi olmaz

D: den dosu calistirman mumkun diil.
    ancak baska bi hdden yada usbden calistirabilirsin. (fat32 yadas fat olmasi kaidesi ile tabiki)

senin usb in varmış.
    HeroOfWorld 1 Aralık 2007; 22:06:28
    deki kutu icindeki yazida yazan sys komutunu dos ortaminda usb in icin kullan.
    sonra bilgisayarin acilirken press .... pop up ..... screen denen bi zimbirti var,
    bende f8, bi baska arkadasta f12 ye basinca cikiyormus
    ona basip acilista usb yi sec.
    Dos yine cikmis olacaksin.

C: den C: ntfs ikende Dos a grub4dos ile cikmak mumkun. Lakin bi yazi hazirliyorum, o yazinin icinde buda olacak, simdi burda aciklamayayim. Uzun surer. Cok tezcanli ise sitesinden bakarsin.

sana anlattigim yontemlerin en onemli ozelligi ozel bi on calisma gerektirmeden her bilgisayarda her daim yapilabilir seyler. Aklimizdaki isviçre çakısı misali.

hala sevmenede gerek yok, hep sev daimi sev (yunus emre misali). Dost aci soler bagzen, sende elestirilmeye biraz acik ol.
    bak burdaki arkadaş epey efendi çıktı, hatasini anladi, keşke herkes onun gibi olsa:
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=19402022

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 2 Aralık 2007; 12:29:07 >

• hocam çok teşekkür ederim alakan ve ilgin için istemiyerek kalbini kırdıysam kusura bakma... yalnız bi sorunum daha var.. dos ortamdan flash diskimi göremiyorum flash diskide fat32 formatlı zaten harddiskimde 2 tane fat sürücüleri görüyo ama flash diskimi görmüyo sürücü harfleri değiştirerek te yaptım ama olmadı...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.