Şimdi Ara

xp harddiskten kurmak istiyorum (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
33.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: doganays

Abi yeni aklıma geldi... baktığım bi int. cafe var orada usb cd rom vardı...şimdi aradım adami duruyormuş... usb cdromdan yapsam olurmu?? hiç denemedim de...???

olay kapanmistir. ben yillardir xp dahil herseyi usbcd den kuruyorum zaten. niye aklina daha once gelmedi . neyse bu vesile ile bi cok sey ogrenmis oldun.

bir aksilik olursa (hiiiiiic sanmiyorum ya yinede simdiden yazalim) biosunda usb ayarlarinda cdromun takili oldugu usb icin ayari autodan cdrom a cevirirsin.

yedekleme islemini yap, sonra bas formati kurtul.

gecmis olsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lancelot_Real

quote:

Orjinalden alıntı: doganays

Abi yeni aklıma geldi... baktığım bi int. cafe var orada usb cd rom vardı...şimdi aradım adami duruyormuş... usb cdromdan yapsam olurmu?? hiç denemedim de...???

olay kapanmistir. ben yillardir xp dahil herseyi usbcd den kuruyorum zaten. niye aklina daha once gelmedi . neyse bu vesile ile bi cok sey ogrenmis oldun.

bir aksilik olursa (hiiiiiic sanmiyorum ya yinede simdiden yazalim) biosunda usb ayarlarinda cdromun takili oldugu usb icin ayari autodan cdrom a cevirirsin.

yedekleme islemini yap, sonra bas formati kurtul.

gecmis olsun.

hocam insan bazen bakarkör olur ya bende öyle oldum ... usb hdd yapma üzerine yoğunlaşınca hiç o aklıma gelmed.
    SİZİN SAYENİZDE BİR ÇOK ŞEY DAHA ÖĞRENDİMM...
    ÜZERİMDE ÇOK HAKKINIZ VAR... HAKKINIZI HELAL EDİN... ALLAH RAZI OLSUN BU KADAR İLGİNECEĞİNİZİ BEKLEMİYORDUM

bu arada oktayakgoz arkadaşıma da çok tşklerrr...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doganays -- 12 Aralık 2007; 0:53:29 >

• quote:

sen C:\ deki degerli dosyalarini usb leri kullanarak diger bilgisayara al yada eger notebook diskinde D:\ varsa (dosyalarini orayada koyabilirsin, D:\ ye bisi yapmayacagiz) oraya kopyalama ile ugras. Cunku bu islemler sirasinda C: yi formatlayip ucuracagiz.

Bende partition magic te o menuyu arayim. (pmagic i direkt kuramadigimdan ve su anda baska bi seyle ilgilendigimden zaten biraz zamanimi alir)

abi madem silinmiş partiton varsa usb den dosa geçilebilince fdısk ile yeni bi partition yap. kurulum dosyalarını flash diskten o partitiona at ordan kurulum başlat kurulum yapılır.

tam da durumu anlamış değilim hala ksura bakmayın.
  • ben cd den kurulum hiç yapmadım sayılır. cd den çok uzun sürdüğü için. konuyu tam anlasam yardımcı olabilirim. şimdi sorunlar çözülmüş olabilir ama tecrübe tecrübeden üstündür. konuyu aramızda paylaşalım
  • oktayakgoz
    fdisk icin win98 boot diski lazimdi, arkadasa gerekli aciklamayi bi onceki sayfada yapmistim, ama o baska bi yontemle boot cd hazirlamis. cani saolsun diip fdisk siz bootcd ile devam ettik. sonradan yine ihtiyac olunca arkadasin elinde partition magic hazir oldugundan fdisk yerine daha rahat kullanilabilen pm i kullanabilme talimatlarina baslamistik.

cdden kurulum a o kadar kotu gozle bakmaya gerek yok. eskiden bende senin gibi hep hdden kurardim. sonradan cdden kurmayi daha pratik buldum cunku xp den itibaren windows kuracagi hemen hemen herseyi once kopyalalip sonra kuruyor. (benimde daha once yaptigim gibi)

reptile ve doganays arkadasla hdden windows ile ilgili 2 ayri konustuk. forumda yazanlarla ilgili bisi sorarsan yardimci olayim. katkilarin ve ilgin icin saol.
  • Arkadaşlar sabah bi koşu gidip usb cd rom u getirdim ve taktım... bios sorunsuz bi şekilde gördü...izlenimlerime göre ilk mavi ekran yüklemesi normal cd rom a göre yavaş oldu fakat sonraki adımları normalden daha hızlı yaptı bu şekilde aynı zamana geldi...toplam 38 dk sürdü...

Laptoplarında cd rom u bozuk olan arkadaşlar bence hiç uğraşmasınlar...bi şekilde bir yerden usb cdrom temin edip daha kolay ve hızlı bir şekilde kurulumu yapabilirler...
  • doganays

daha kaliteli ve okuma ve yazma hızı yuksek bir usb bellek kulllanırsan aradaki hiz farkini gorursun.

1.OCZ ATV Turbo (Tavsiye Ederim)

2.Corsair Flash Voyager
  • AL[e]N
    xp nin setupunu bu arkadas dos tan usbhdd ye baglanip, winnt komutu ile baslatamadi (i386 dan winnt komutu ile), simsiyah bi ekran geliyor dedi. sen yaptin mi?

ek: ayrica yanlis anlamissin. doganay usbcd ile kurulum yapti. tabi flashlada yapiliyorsa kopyalama suresi daha cabuk olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 12 Aralık 2007; 22:59:29 >
  • altanB, dedigin gibi sorun bunun ile ilgili değil. burdaki foruma, cikan sorulara cevap vererek merak edenler ihtiyac aninda DOS kullanmayi ogrenebilsin diye yazi yaziyorum. konunun basligi ve yazilan icerik belli. zatenhttp://forum.donanimhaber.com/m_19624343/tm.htm de bu mesajina cevap yazmistim. Vista kullanmiyorum ve sana verdigim ipuclari ilede cozume ulasacagina inaniyorum. yazdigin mesaji silersen sevinirim, sen silince bende bu yazdigimi silecegim. gosterecegin nezaket icin simdiden tesekkur ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: AL[e]N

doganays

daha kaliteli ve okuma ve yazma hızı yuksek bir usb bellek kulllanırsan aradaki hiz farkini gorursun.

1.OCZ ATV Turbo (Tavsiye Ederim)

2.Corsair Flash Voyager

Yalnız kurulumu usb bellek ile değil usb cdrom ile yaptım.Yanlış anlama oldu galiba
  • quote:

AL[e]N
    xp nin setupunu bu arkadas dos tan usbhdd ye baglanip, winnt komutu ile baslatamadi (i386 dan winnt komutu ile), simsiyah bi ekran geliyor dedi. sen yaptin mi?

ek: ayrica yanlis anlamissin. doganay usbcd ile kurulum yapti. tabi flashlada yapiliyorsa kopyalama suresi daha cabuk olur.

Xp nin boot u bi şekilde flash belleğe kopyalanmadıkça kurulum yapılamaz diye düşünüyorum...
  • doganays
    o is ole de yapilir, sana dedigim sekildede. onemli olan usb flash ile kurulumun yapilabilmesi icin xp kurulumunun usb ile sorun cikarmamasi. sen usbhd ile denemissin olmamis (dedigin yapilsada olmaz bu durumda, dosu usbflash yada disket ile acmis olmanda onemli diil, onemli olan kurulumun basladigi yer), bakalim AL[e]N flash ile denemis mi??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 13 Aralık 2007; 2:34:25 >
  • quote:

doganays
    o is ole de yapilir, sana dedigim sekildede. onemli olan usb flash ile kurulumun yapilabilmesi icin xp kurulumunun usb ile sorun cikarmamasi. sen usbhd ile denemissin olmamis (dedigin yapilsada olmaz bu durumda, dosu usbflash yada disket ile acmis olmanda onemli diil, onemli olan kurulumun basladigi yer), bakalim AL[e]N flash ile denemis mi??

usb flash ile usb hdd aynı formatta yani FAT32 formatında değil mi?hız konusunda farkedebilir ama boot mantıgı aynı...

dediklerin cok mantıklı benimde mantıgıma yattı kesin olur gözüyle bakıyordum ama olmamasına cok sasırmıstım...
  • quote:

bi numara daha ogreteyim sana.
    bilgisayara xp kurmadan once
    xp yi kuracagin yeri primary active fat32 ayarla.
    sonra bu cd ile bilgisayari acip ekrana
    sys C:
    yaz.
    bundan sonra xp kurdugunda artik bilgisayar acilisinda 2 isletim sisteminden hangisini kurmak istedigini sorar. (xp nin uzerine vista kurmak gibi dosun uzerine xp kurmus olursun) 30sn lik zaman suresi vardir, onu 1 sn yapmayi googledan bulursun zaten. xp kurulduktan sonrada C: yi ntfs yapmak cok kolay bi islemdir.

peki bu sata harddiskler nasıl olacak?
  • beyler aynı olayı vista için nasıl yaparız ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: donanımcı123

beyler aynı olayı vista için nasıl yaparız ?

denemedim, lakin: 2. bir diske vista dosyalarini koyup bootmanager inide vistaya ayarlarsak olur gibi geliyor. Birisi deneyince, mesela sen, ogreniriz.
  • Bilgiler için teşekkürler...
  • Flash Bellekten nasıl yükleriz peki :/
  • quote:

Orjinalden alıntı: c0ss

Flash Bellekten nasıl yükleriz peki :/

burdaki bilgileri ogrendi isen zaten yaparsin,

bildigim yontemleri şurda toparladim:
    http://forum.donanimhaber.com/m_24434540/tm.htm
  • 5) usb ye "usb bootable cd" takarak kuruluma baslamak.

Bunu nasıl takarız
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.