Şimdi Ara

xp harddiskten kurmak istiyorum (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
33.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: doganays

Abi başka bir pc de win98 boot cd si olusturdum...cd ile başlattığımda 3 seçenek cıkmuyor.direk olarak A: yazıyor yani dos komutuna geçiyor...Yukarıda yazdıklarınızı 2-3 kere okudum ama Bundan sonra ne yapacağım tam anlamadım...yani usb hdd yi cd siz nasıl boot edeceğiz??

Edit: Ya da cd siz nasıl dos ekranına geçeceğiz usb hdd den??

10 Aralık 2007; 4:47:22
    burdaki yaziyi dikkatli okumamissin, ama bisiler yapmissin, bu yaptiginda isini gorurur.
    bundan sonra bu cdye cdboot1 diyelim.

buraya kadar yinede geldigin icin bi yardim daha hakkettin. (bilgisayar oyunlari gibi, level 1 level2..., ve prenses kurtulur)

simdi usb hdd ile bu cdyi baska bi bilgisayarda kullanip, usb hdd nin acilis yapmasini saglamak icin:

once

daha oncede anlattigim gibi, usb hdd de, fat32 primary active partition yaratman gerekir.
    30 Kasım 2007; 19:40:48

biraz hafizami zorladim, fat16 sorun cikarabilir. (sanki bi kere cikarmisti gibi hatirliyorum), genel kulturde olmasi lazim ama ne sorun cikmisti hatirlayamiyorum. bu sebebten en iyi yol bildigin yoldur dierekten
    usb hdd de, fat32 primary active partition yarat
    30 Kasım 2007; 19:40:48
    daki program tavsiyelerimi kullan.
    yada bi arkadasina usbhdd yi gotur, onunla deneyin. akil akildan ustundur. bu forumdaki diger arkadaslar bu islemleri rahat yapmisti. Partition programi kullanmak zaten apayri bi konu ve seninde asina oldugunu farkindayim.

• AL[e]N
    arkadasta sana guzel bi yol onerdi.
    o yontemle usbhdd diilde, flashdiskini bootable yapabilirsin.
    hem dosa cikmayacagin icin isin daha kolay olur.
    simdilik benim bir onceki mesajimi passs gecelim. (11 Aralık 2007; 1:26:02 deki mesajlarimi bosver)(AL[e]N le ayni anlarda yazmisiz)

AL[e]N
    nin dediklerini yaptiktan sonra u flash disk ile notebook u acip dos a cikabiliyorsan (A:\> yazisi), sonraki adima geceriz.

AL[e]N
    katkin icin saol, insan bi ise odaklaninca diger yontemi unutabiliyor.

cdboot1 simdilik iyi sakla. bi aksilik olursa yinede gerekebilir. Zaten omurboyu da gerekebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 11 Aralık 2007; 1:38:02 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lancelot_Real

AL[e]N
    arkadasta sana guzel bi yol onerdi.
    o yontemle usbhdd diilde, flashdiskini bootable yapabilirsin.
    hem dosa cikmayacagin icin isin daha kolay olur.
    simdilik benim bir onceki mesajimi passs gecelim. (11 Aralık 2007; 1:26:02 deki mesajlarimi bosver)(AL[e]N le ayni anlarda yazmisiz)

AL[e]N
    nin dediklerini yaptiktan sonra u flash disk ile notebook u acip dos a cikabiliyorsan (A:\> yazisi), sonraki adima geceriz.

AL[e]N
    katkin icin saol, insan bi ise odaklaninca diger yontemi unutabiliyor.

cdboot1 simdilik iyi sakla. bi aksilik olursa yinede gerekebilir. Zaten omurboyu da gerekebilir.

himmm.. AL[e]N tşkler...Dediklerinizi aynen yaptım denemek amacıyla flash disk ile boot edip açtım laptob u,flash diski C: olarak gördü.henüz başka FAT formatında disk sürücüsü olmadıgından onları görmedi.

Şimdi

usb diskimi komple formatladım bütün partionları sildim ve yeniden partition olusturdum.700 mb lık FAT32 partion u olusturdum.şimdi içine windows cdsini kopyalıyorum...Mantığı kaptım bu işin... bittikten sonra pc yi flash disk ile açtığımda usb hdd min fat32 lik kısmını da görmesi gerek.. sabırsızlıkla kopyalamsını bekliyorum... sonucu bildireceğim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doganays -- 11 Aralık 2007; 3:52:56 >

• flashbellekten bilgisayari acabildigine sevindim. flashbellekten acilmayan bilgisayarida (eski bilgisayarlarda sıkca olur) cdboot1 cdsi ile acarsin bundan sonra (sakin atma, flash diskler surekli yazildigindan kazara silebilirsin, ama cdboot1 her daim sadik ve el altindadir)

ondan sonra yapacagini yazayim.
    flashbellek icin 500mb demistin, simdi 700mb oldu. keske bastan ole dese idin, neyse.

******DOS ta ki harddisk harfleri Windowstan farklidir.
    ***DOS ta FAT ve FAT32 gorebilirsin. digerlerini gormek icin yine cambazlik gerekir ama gerek yok. Sana olabildigince en kolay yontemi anlatmaya calisiyorum.

cdnin icindekileri flashbellekte winsetup isimli bi klasore koy.
    L:\winsetup

usbhd yede (fat32 bi partitiona, usb den acabildiginde gore aritk extended yada primary olabilir) windows kurulum cdsini koy, ama onu koydugun klasor mesela K:\winset2 olsun.

dos ortaminda
    A:\>
    ciktiginda ekrana
    C:
    yazip entera bas.
    sonra
    cd winsetup
    yazip entera bas.
    C:\winsetup\>
    cikmis olmasi lazim, eger cikmazda bi hata ile karsilasirsan

D:
    yazip entera bas.
    sonra
    cd winsetup
    yazip entera bas.
    D:\winsetup\>
    cikmis olmasi lazim, yine cikmazsa ne yapacagini biliyorsun.

biz buldugun harfe X: dielim, ve X:\winsetup\> u ekranda goruyorsun varsayalim.

cd i386
    yazip entera bas, D:\winsetup\i386\> cikacak
    sonra
    WINNT
    yazip entera bas.

eger bu islem basarili oldu ise, (mavi kurulum ekrani cikar)
    orda xp nin kurulu oldugu partitionu gonul rahatligi ile formatlayip yeniden xp kurabilirsin beeelki.
    belki diyorum, cunku flash dan xp kurmayi hic denemedim, bi ariza olurmu bilmiyorum. bi sorun olursa yine bilgisayarini flash tan acip, sonra dostan usbhdd deki X:\winset2 klasorunden kurmayi denersin. onuda denemedim hic

eger 2 yontemdede sorun cikarsa, onada careler mevcut

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 11 Aralık 2007; 4:08:45 >

• quote:

flashbellek icin 500mb demistin, simdi 700mb oldu. keske bastan ole dese idin, neyse.

flash diskim 512 mblık... 700 mb olan usb hdd dem de oluşturduğum FAT32 alanı...windows dosyalarını usb hdd ye kopyalıyorum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: doganays

quote:

flash diskim 512 mblık... 700 mb olan usb hdd dem de oluşturduğum FAT32 alanı...windows dosyalarını usb hdd ye kopyalıyorum..

tamamdir, bende acaba yanlis mi hatirliyorum dedim.
    bi onceki yazimla ayni cizgiden gitmek adina dosyalari
    K:\winset2
    klasorune koy.
    usbden bilgisayari acip dos a ciktiginda flashdiskinin harfi C:\ olur
    buyuk ihtimal usbdiskin harfide D:\ olur.
    harf bulmayi ve windows kurmayi yukarda yazdim.
    neticeleri yazarsin.

duzeltme: flashdisk, usbdisk, basimdondu. sen dogru yazmissin. ben karistirmisim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 11 Aralık 2007; 4:30:53 >

• Şimdi pc yi flash diskten başlattım...Usb hdd nin fat32 kısmını D: olarak gördü... en son adımda D:winset2/i386 nın içine girdim ve winnt yazdım... buraya kadar herşey tamam 1 saat kadar beklememe rağmen mavi ekran açılmadı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doganays -- 11 Aralık 2007; 13:51:47 >
  • pm den sonra burdaki mesaji gordum, zaten yazmissin devam edelim.

tamam, bu durumda xp usbhd den direkt kurulmuyor ogrenmis olduk. Zaten bu durumda flashtan da kurulmaz. (mavi ekran hic gelmedi ise beklemene gerek yoktu, yukarda neyin beklendigini yazmistim)

simdi 2 seye ihtiyacin var. 1. si, notebook hd nin winxp kurulu kismini dosta fat32 yapmayi biliyormusun?
    bilmiyorsan bu islemler icin kullandigin diger bilgisayarda disket surucu ve 1 adet kullanabilecegimiz disket var mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 11 Aralık 2007; 16:13:13 >
  • quote:

pm den sonra burdaki mesaji gordum, zaten yazmissin devam edelim.

tamam, bu durumda xp usbhd den direkt kurulmuyor ogrenmis olduk. Zaten bu durumda flashtan da kurulmaz. (mavi ekran hic gelmedi ise beklemene gerek yoktu, yukarda neyin beklendigini yazmistim)

simdi 2 seye ihtiyacin var. 1. si, notebook hd nin winxp kurulu kismini dosta fat32 yapmayi biliyormusun?
    bilmiyorsan bu islemler icin kullandigin diger bilgisayarda disket surucu ve 1 adet kullanabilecegimiz disket var mi?

Hayır Dostan FAT32 yapmayı bilmiyorum..

diğer pc de disket sürücü ve kullanabileceğim disket var...

Hocam bunlardan ayrı olarak şunu sormak istiyorum...otomatik cd xp le uğraşsak daha kolay olur mu?
  • usbflash ve usbhhd den kuramadigini, cdrom un da bozuk oldugunu soylemistin???
    bu durumda "otomatik cd xp le uğraşsak daha kolay olur mu? " sorunu cevabi o notebook ile mumkun olmaz.
    cdrom durumunda bi degisiklik var mi? varsa zaten cdromdan kurarsin?
    cevabini bekliyorum.
  • quote:

usbflash ve usbhhd den kuramadigini, cdrom un da bozuk oldugunu soylemistin???
    bu durumda "otomatik cd xp le uğraşsak daha kolay olur mu? " sorunu cevabi o notebook ile mumkun olmaz.
    cdrom durumunda bi degisiklik var mi? varsa zaten cdromdan kurarsin?
    cevabini bekliyorum.

Evet doğru cd rom u arızalı...cd rom durumunda bi değişiklik yok... ben o soruyu konudan ayrı olarak sormuştum...
  • bence yuze yuze kuyruguna geldin, bitirelim derim.
    eger devam edeceksen:
    ilk etapta yapacagin su:
    partitin magic kurulu bilgisayarda, partition magic de disket olusturma die bi secenek var. (pm i kuramiyorum, 2003 e kurulmuyor, menuleri sen bulacaksin)
    2 disket olusturuyor. (2 yoksa tek disket te isini gorur)
    her disket olusturuldugunda diskettekileri
    usbflash:\pgmag
    klasorune kopyala.
    2. disket i de kopyalarken uzerine yazayimmi die sorar, evet de. sonra burada bana pm at.

eger devam etmeyeceksen canin saolsun, bu vesile ile epey şey ogrendin.
  • flash disk ile bilgisayarı açabiliyorsanız i386 klasörünü hdd ye kopyalayıp ordan direk kur yapılamıyormu. konuyu tam anlayamadım kusura bakma biraz damdan düşer gibi oldu da.

bu arada hdd kurulum yapacaksanız win98 kurulum cd sindeki smartdrv.exe yi de çalıştırmak çok iyi olur bu durum da dos ta ki kurulum kısmı yani mavi ekran kısmı çok hızlanıyor en az bi 45 dakka farkettirir.
  • oktayakgoz :
    katkin icin saol, bu arkadasta win98 cdsi olacagini sanmiyorum.
    smartdrv sizda olsa kuruluyor zaten.
    kurduktan sonrada artik ghostmu, acronis mi bi yedek almayi ogrenir umarim.
    bu arkadasin notebook unda disket surucu yok, cdrom bozuk, usbflash ve usbhdd den windows kurmayi denedik olmadi. (denemedigim bisiler var ama bende emin olmadigim icin pas gectim)
    yine senin dedigin gibi i386 klasorunu kopyalayabilmek icin once diski fat32 yaptirmam lazim (su an bu asamadayiz)

doganays
    dedigim gibi,
    eger devam etmeyeceksen canin saolsun, bu vesile ile epey şey ogrendin, son bir mesaj atarsin artik.
  • siz bilgisayarı dos ortamında açabiliyormusunuz ? birde arakdaşın hdd si kaç parça? yekpare ise içinde önemli dosyalar mı var ?

win98 cd den başlamasına gerek yok. siz dediniz ya flashdisk ile açtık ona binaen söyledim ben. bu hdd nin durumu nedir ?

ghost ile yedek alsa flash disk ile acronis başlangıcı yapılabiliyormu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktayakgoz -- 11 Aralık 2007; 15:48:08 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: oktayakgoz

siz bilgisayarı dos ortamında açabiliyormusunuz ? birde arakdaşın hdd si kaç parça? yekpare ise içinde önemli dosyalar mı var ?

win98 cd den başlamasına gerek yok. siz dediniz ya flashdisk ile açtık ona binaen söyledim ben. bu hdd nin durumu nedir ?

ghost ile yedek alsa flash disk ile acronis başlangıcı yapılabiliyormu

Abiler kusura bakmayın aksam okula gittim yeni geldim...

bende 98 cd si var...

normalde acronis ile backup almıştım fakat yanlışlıkla acronis için ayırdığım partitionunu sildim...

oktayakgoz abi sistemde xp kurulu fakat çok kötü durumda hiç bişeyi çalışmıyor...bütün xp repair proğramlarını denedim herşeyi temizledim yine olmadı sistem çok kararsız çalışıor...

bu işe giriştik pes etmek yok sonuna kadar varım

• guzel,
    tek tek gidelim, araya smartdrv i da sokustururuz.
    partition magic ile dediklerimi yaptin mi?
    ve oktayakgoz un dedigi gibi kurulu olan windowsunun bulundugu C:\ icinde degerli bir dosyan yoktur di mi?
  • quote:

guzel,
    tek tek gidelim, araya smartdrv i da sokustururuz.
    partition magic ile dediklerimi yaptin mi?
    ve oktayakgoz un dedigi gibi kurulu olan windowsunun bulundugu C:\ icinde degerli bir dosyan yoktur di mi?

abi partition magic de bahsettiğiniz şeyi uzunca aramalarıma rağmen bulamadım...

C:/ nin içinde değerli dosyam var onlar benim canım ama yedeğini alırım eğer kurulumu başlatabilirsek...
  • sen C:\ deki degerli dosyalarini usb leri kullanarak diger bilgisayara al yada eger notebook diskinde D:\ varsa (dosyalarini orayada koyabilirsin, D:\ ye bisi yapmayacagiz) oraya kopyalama ile ugras. Cunku bu islemler sirasinda C: yi formatlayip ucuracagiz.

Bende partition magic te o menuyu arayim. (pmagic i direkt kuramadigimdan ve su anda baska bi seyle ilgilendigimden zaten biraz zamanimi alir)
  • Abi yeni aklıma geldi... baktığım bi int. cafe var orada usb cd rom vardı...şimdi aradım adami duruyormuş... usb cdromdan yapsam olurmu?? hiç denemedim de...???
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.