Şimdi Ara

xp harddiskten kurmak istiyorum (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
33.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

quote:

Merhabalar.... Notebooğumdaki dc rom bozuldu.ve windows um çok problemli çalışıyor.usb hdd dem xp kurulumunu nasıl yapabilirim.yaklasık 3-4 saattir arıyorum ama doğru düzgün bir bilgiye ulasamadım. Bu konuda yardımcı olabilrmisiniz?

quote:

burda arkadasin sorularina ayrintili cevap verdim.
    notebook u simdilik bosverip burdakileri ogrenirsen kurulum konularinda her istedigini yapabilirsin.

ufak bi yardim:
    senin yapacagin,
    harddiskte onceden fat32 yapilmis bi alana windows cdsinin icindekileri kopyalayip,
    usb den bilgisayari acip (dos),
    ordan kurulumu baslatmak.
    not:
    xp kurulum dosyalarini fat32 disk yerine usb ye koyup, sonra kurmayi denemeni tavsiye ederim. eger ise yaramazsa, ilk tavsiyem olan hd de fat32 alan yaratma islemini yaparsin.
    not:
    daha once notebook una xp kurdu isen sorun yok, ilk defa kuracaksan "xp kurarken sata problemi" nin o notebookta olup olmadigini once arastir.

keske forumda dos die aratsa idin, neyse,

yazdigim ve iyi acikladigim seyleri 2 kere anlatmayi pek sevmem, soru sormadan once forumu iyi etud edersen, takildigin yerlerde yardim ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 10 Aralık 2007; 3:34:21 >

• Tamam Şimdi buradakileri uyguluyorum... Takıldığım yerde döneceğim....
  • hepsini oku once (anlamasan da fikir sahibi ol)
    sana onerdigim yol birazcik farkli.
    ardasa ogrettiklerimin arasindan,
    dosun nasil kuruldugunu ogrenip, ayni islemleri usb icin yapacaksin.
    sonra da ilk once usb den xp kurmayi deneyeceksin.
    ise yaramazsa veya takilirsan haber ver.

reptile_34 un cdsi calistigi icin o istedigi zaman sistemini ucurup xp kurabiliyordu, senin onun yolunu takip etmemen gereken yerler olabilir. zaten forumun acilis sorusuda farkli. iyi okuyacagina eminim. iyi sanslar.
  • doganays
    eger istersen bisi yapmadan once neler yapmayi tasarladigini once bi yaz. ben sana onay vereyim sonra yap. (bu gece olmasa bile yarin yazarim cevap)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 10 Aralık 2007; 3:41:49 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lancelot_Real

doganays
    eger istersen bisi yapmadan once neler yapmayi tasarladigini once bi yaz. ben sana onay vereyim sonra yap. (bu gece olmasa bile yarin yazarim cevap)

Tabii ki...

Öncelikle İlgilendiğin İçin Çok teşekkür ediyorum...

Pm de de yazdıgım gibi. Notebook umun işletim sistemi çok fazla hata vermeye başladı.Kapanırken zor kapanıyor açılırken zor açılıyor.Bir çok windows düzenleme proğramları kursamda pek bişe değiştirmedi.Yani tek çözüm tekrar sistem kurulması.Fakat en büyük sıkıntı notebook umun cd rom u arızalı... disket sürücüsü de bulunmamakta.Elimde usb hdd ve 512 mb lık sandisk cruzer flash disk bulumakta..iso formatındaki windows xp sp2 cdsini daemon tools ile sanal sürücü olusturarak görebiliyorum.

Usb diskimin 800 mb kadarını partition magic ile FAT formatına çevirdim.Fat32 yapmaya calıstım fakat hata verdi.

• usb diskinin olmasi guzel bisi. (baska bi alternatifimiz oldu bu vesile ile)
    sira ile gidelim.
    yer sorunun oldugu icin simdilik flashdisk ile windows kurma denemesini bi koseye birakalim.

dos kurmak icin yukarda anlatilan cdden dos acma yontemi ile bi cd hazirlaman gerekir.
    http://forum.donanimhaber.com/m_9012642/mpage_27/tm.htm
    burda resimli bi yontem yazmistim (simdi aklima geldi (reptile arkadasla yazi yazdiktan sonra hazirladigim baska bi yazi vesilesi ile resimleri hazirlamistim, once asusp5 cilere sonra sana kismet oldu )

ordaki yazimdan senin ihtiyacin olanlari burayada koyuyorum:

nero ile cdden calisan dos yapma:

1. resimdeki wboot3gr.ima yerine
    http://www.dehning.com/download/utilities/bootdisks/boot98.exe
    buradan indirdigin dosyayi winimage ile acip masaustune
    wboot3gr.ima
    olarak kaydet.

bilgisayari actiginda:

2. bi bilgisayara ihtiyacin olacak cdden dos u acmak icin.

bundan sonra flashdisk yada usbhd ye nasil dos yukleyecegin yukarilarda yaziyor.
    sakin notebook hd ne dos yukleme, nasil tedbir alinacagida yukarda yaziyor. (yanlis yaparsan cd disket olmadigi icin yapilacak isleri coook uzatirsin.)

ondan sonrada dos a gecip windows kuracaksin ( o da yukarda)

partition magic ile nasil fat32 yapamadin anlamadim, benimde external usb diskim var, bi sorun olmuyor. (pm eskidi, paragon partition manager bulursan o daha duzgun calisir) ama onemli diil fat16 da isini gorur. unutma dos kuracagin sistem, ister usbdisk ister flash primary active partition olmali. Windows dosyalarin ise zaten usbhd de olmak zorunda.
    bi ornek olarak flashdiskine dos kurup (primary), usb diskinden windows yukleyebilirsin (burada dos kurulu olmadigindan primary yada extended olabilir)
    tabi usb diskine dos kurup, ordan windows kurmak daha guzel olur.

reptile arkadasla adim adim gittigimiz icin benim hizli anlatipta senin de takilabilecegin yerlerde o da takilmistir. iyicene okuyup ogrendiginde sahip olacagin birikimi sıklıkla kullanacaksindir. :>.

• Tamam abi ben şimdi okula gidiyorum malum 2.öğretim aksam okuldan geldikten sonra yapacağım....
  • vay vay vay.burada neler olmuş böyle.
    @Lancelot_Real abi senin hakkın ödenmez ya.sayende bende öğrenmiş oldum.bu şekilde kurulum daha kısa sürer dimi?sonuçta hdd kendi içinden yükleme yapacak.
    bi süredir forumda yoktum.bu süre içinde vista x64 ü deneme fırsatım oldu.denemez olsaydım dedirtti.yeri değil ama seni bulmuşken yazayım dedim
  • caglarcsgn
    yeri gelimisken, vista64 sp1 cikmadan benim icin fos zaten, yorumlarimi cokca yerlerede yazdim.
    on yukleme suresi uzun suruyor, yukarda smartdrv ile ilgili reptile in sorusu var.
    (ilk cikan mavi ekran)
    ama sonrasi senin tahmin ettigin gibi daha hizli.
    toplamda ayni gibi oluyor. (kronometre ile olcmedik tabi )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 10 Aralık 2007; 20:58:14 >
  • bende her yönden 32 den daha yavaş çalıştıhdd ye ulaşma süresi.dosyalara ulaşma süresi.hemen 32 ye döndüm.şimdi vista32 deyim.
    bu konuyla ilgili bişey sormuştum.windows yüklemesi "çok hızlanır" mı dersin yoksa "hız için deneme.pek bişey farketmez" mi dersin?
  • quote:

Orjinalden alıntı: caglarcsgn
    bende her yönden 32 den daha yavaş çalıştıhdd ye ulaşma süresi.dosyalara ulaşma süresi.hemen 32 ye döndüm.şimdi vista32 deyim.
    bu konuyla ilgili bişey sormuştum.windows yüklemesi "çok hızlanır" mı dersin yoksa "hız için deneme.pek bişey farketmez" mi dersin?

32, kullaninca artik 32&64, güzel güzel.
    vista64 un explorer inin sorunlu oldugunu, sp1 beta ile duzeldigini ve bu sebebten sp1 in cikmasinin beklenmesi gerektigini cokca yerde yazdim.
    diger soruna cevabi da bi onceki mesajimda yazdim biliyorum. Bi hata varsa daha acik sorarsan sevinirim.

• quote:

Orjinalden alıntı: Lancelot_Real

caglarcsgn
    yeri gelimisken, vista64 sp1 cikmadan benim icin fos zaten, yorumlarimi cokca yerlerede yazdim.
    on yukleme suresi uzun suruyor, yukarda smartdrv ile ilgili reptile in sorusu var.
    (ilk cikan mavi ekran)
    ama sonrasi senin tahmin ettigin gibi daha hizli.
    toplamda ayni gibi oluyor. (kronometre ile olcmedik tabi )

yaw ben bunu vista 64 için söyledin sandım
    mavi ekran hatası verdiğini ama diğer yönlerden 32 ye göre daha hızlı olduğunu vs.

bu arada dediğin gibi artık 32 64 olarak gidiyom.PROFESSIONAL olduk yaw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-34CEA14D9 -- 10 Aralık 2007; 21:34:10 >

• bahsettigim sey mavi ekran hatasi diil, windowsxp kurulurken mavi ekranli menuler cikiyor basta (hani soldan saga mavi fonun uzerinde sari bi renkte yukleme menusu cikiyor) . bu islem harddiskten kurarken yavas oluyor, yukariyi okusa idin keske .

kalanlarda zaten hemfikiriz., yakinda sana caglarcsgnpro diecegiz.
  • aaa.değiştirsem mi nicki mi acep?hatta caglarcos32pro da güzel olurdu
  • quote:

aaa.değiştirsem mi nicki mi acep?hatta caglarcos32pro da güzel olurdu

nicklerde rakami hos bulmuyorum, bende 99 mu koyayim acaba.
    hele bi de windows server ve linuxla hasirnesir ol, sonra pro dersin.

• bi ara pardusa acayip kafayı takmıştım.cebit versiyonuyla başladım.2007 ye kadar devam ettim.karıştırdım biraz.dosya sistemi ve kurulumları karışık geldi.bıraktım.servere daha geçemedim ya.bi bulsam hemen yüklicem.
  • quote:

bi ara pardusa acayip kafayı takmıştım.cebit versiyonuyla başladım.2007 ye kadar devam ettim.karıştırdım biraz.dosya sistemi ve kurulumları karışık geldi.bıraktım.servere daha geçemedim ya.bi bulsam hemen yüklicem.

milli diip kizanlar olur muhakkak, ama pardusu bosver. madem xp ye dondun sana slax kuralim.
    http://forum.donanimhaber.com/m_19459587/tm.htm
    daki A31 adimina kadar geldin mi, xp ye slax kurmussun demektir.

yazida coooook fazla sey oldugu icin cooooook uzun. ilk etapta a31 e ulastin mi, gerisi gelir zaten.
    (31 korkutmasin, tek tek sayilar artmiyor)

aynisini pardus icin yapayim dedim, beceremedim, linux forumunda "aman ulusal, aman milli, aman destek verelim" dienlere sordum, çıt çıkmadı. tezahurat yapmak kolay tabi. Bu sebebten simdilik en iyisi benim icin slax. zaten 200mb. ogrendikten sonra xp kurulu windowsa dosyalarin hazir ise slax kurmak 2dk kadan fazla surmez. Vistada 4 dkka dielim. "Gone in 60 seconds" filmindeki zaman sinirina uyup bunu bi programla yapmak daha guzel olurdu, o zaman 60sn barajinin altina inebilirdim. O kadar kolay.

• uff.ne yapmışsın öyle ya.süper olmuş.şimdi gitmem gerekiyo.malum öğrencilik.ama yarın bunla uğraşcam.desteğin için sağol
    edit:bu arada xp değil vista dayım şuan.ama o yazında vistada da olduğunu söylemişsin.neyse ben kaçar.iyi geceler herkese

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-34CEA14D9 -- 11 Aralık 2007; 0:43:46 >
  • Abi başka bir pc de win98 boot cd si olusturdum...cd ile başlattığımda 3 seçenek cıkmuyor.direk olarak A: yazıyor yani dos komutuna geçiyor...Yukarıda yazdıklarınızı 2-3 kere okudum ama Bundan sonra ne yapacağım tam anlamadım...yani usb hdd yi cd siz nasıl boot edeceğiz??

Edit: Ya da cd siz nasıl dos ekranına geçeceğiz usb hdd den??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doganays -- 11 Aralık 2007; 0:57:51 >
  • Lancelot_Real her seyi cok iyi anlatmıs... eskiden o yöntemle Win2000 kurardımm...

doganays

asagidaki dosyayı indir.. hpnin usb boot programı ve boot dosyaları var...

http://rapidshare.com/files/75714406/USB_Memory.rar

Sırayla Resimde Gösterdigimi Yap...

xp harddiskten kurmak istiyorum

Resimde zip olan "bootse" yazmısım.. Oraya İndirmis Oldugun USB_Memory.rar dosyanı ac içindeki bootse klasörünü göster...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AL[e]N -- 11 Aralık 2007; 1:28:19 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.