Wireguard kurulumu için bir rehber var mı? Sunucuya kurdum. Openwrt'de de kurdum publik keyler vs. karşılık hepsini yaptım ama bi türlü çalıştırmayı beceremedim. Windows istemcisinde çalışıyor ama openwrt'de bi biçimde engelleyen bir şey var sanırım. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozuma -- 22 Temmuz 2025; 22:55:17 > |
Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.1 Yayınlandı! (386. sayfa)

-
-
google'da wireguard openwrt diye videolarda aratınca geliyor bir şeyler, onlar yardımcı olur diye düşünüyorum.
openwrt sunucusunda port forwarding yaptın mı wireguard için?
-
Merhaba,
Mi 4a gigabit cihazıma dün son stable sürüm openwrt kurdum. SOL 1gb/s kullanıyorum. Ayarlarını yaptım. İnternet erişimim var ancak kablolu kablosuz 500mb üzerine çıkamadım ve çok dalgalanma yaşadım. HW offloading, sw offloading gibi seçenekleri denedim ama olmadı. Sizce neden olabilir?
-
quote:
Orijinalden alıntı: floperxMerhaba,
Mi 4a gigabit cihazıma dün son stable sürüm openwrt kurdum. SOL 1gb/s kullanıyorum. Ayarlarını yaptım. İnternet erişimim var ancak kablolu kablosuz 500mb üzerine çıkamadım ve çok dalgalanma yaşadım. HW offloading, sw offloading gibi seçenekleri denedim ama olmadı. Sizce neden olabilir?
Paket yönlendirme de açık mı?
-
quote:
Orijinalden alıntı: ererginBana gelen Xiaomi AX3000T'nin versiyonu 1.0.97 görünüyor. Buna openwrt yükleyebiliyor muyum doğrudan acaba? Bir de hangisini yüklersem daha verimli olur?
Kendi sorumu cevaplayayım bari. 1.0.97 sürümüne doğrudan yükleme yapılamıyormuş. Web'de araştırınca bir iki yöntem buldum 1.0.49 sürümüne indirim sonra openwrt kurulması için ama tam olarak anlayamadım açıkçası. Basitçe anlatabilecek, ya da anlatılan bir link verebilecek olan var mı acaba?
-
Hocam burada nasıl yapılacağını atlattım.
https://techolay.net/sosyal/konu/keenetic-hopper-ax3000-vs-asus-rt-be50.124189/#post-1156377
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hallettim. Hatta bi script hazırladım onu girince çalışmaya başlıyor. sunucu ile sürekli bağlantı halinde ama köprüleme ben komutu girince başlıyor
-
Bu bilgiyi şu linkte de bulmuştum:
technopat sosyal
Çözüldü: Xiaomi Mi Router AX3000t OpenWrt kurulumu nasıl yapılır?https://www.technopat.net/sosyal/konu/xiaomi-mi-router-ax3000t-openwrt-kurulumu-nasil-yapilir.3856263/page-2#postsAncak 1.0.97 sürümünde olanlar için önce eski sürüme geçilmesi gerektiğini ve onun için de öncelikle başka işlem yapılması gerektiğini anladım. Yanılıyor muyum?
-
Aynen her sürüme openwrt kurulmuyor sürümün yüksekse düşürmen lazım.
AX3000T'ye nasıl Keenetic OS kurabiliyoruz araştırdım ama bulamadım hocam.
-
-
Çok teşekkürler. 2.5 port yok ama AX3000T en mantıklı seçim sanırım.
-
Kullanım beklentileriniz openwrt vs nelerdir tam bilemiyorum.Ana router olarak Ax3000t ile beraber dönüşümlü olarak 2.5 portu olan tp link be230 wifi 7 routerde kullanıyorum.Her 2 sinden de memnunum.
https://forum.donanimhaber.com/tp-link-archer-be230-wi-fi-7-router--159890589 inceleyebilrisiniz?
-
Zapret kurmak için alacağım hocam valla, normal şartlarda MR80X kullanıyorum çok da memnunum ama DPI beni bezdirdi.
-
Xiaomi Yönlendirici BE3600 Pro kullanan arkadaş varmı?
-
Aslında unbound'un temel iki modu var.
1) recursive
2) forwarding
recursive'de dns'leri kendi başına çözer. Eğer tuttuğu cache üzerinde varsa direkt kendi döner. Yoksa root DNS sunucularından başlayarak authoritative sunuculara kadar gider.
forwarding ise çok daha basit şekilde gelen query'leri doğrudan 3rd party upstream dns sunucularına iletir. 8.8.8.8 veya 1.1.1.1 gibi.
Birbirlerine göre farklı artı ve eksileri var.
-
Güle güle kullanın.
Docker’dan bahsetmişsiniz gerçi ama eğer doğrudan PC üzerine OpenWrt kurduysanız ve henüz denemediyseniz, N100 gibi bir sistem üzerinde Proxmox kullanarak sanallaştırma ortamında OpenWrt çalıştırmayı da araştırmanızı öneririm. Bu sayede mini bir PC’yi çok yönlü kullanabilirsiniz. Ayrıca Proxmox’un sağladığı snapshot, klonlama ve yedekleme gibi özellikler de oldukça işe yarar olacaktır.
-
Bende aynı cihaz bulunmuyor maalesef.
Ancak cihaz sayfasında anlatımlar mevcut görüyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: tst-Zapret kurmak için alacağım hocam valla, normal şartlarda MR80X kullanıyorum çok da memnunum ama DPI beni bezdirdi.
Hocam zapret kurulamayan bir cihaz için mi router düzeyinde çözmek istiyorsunuz?
Evet, telefonlarla falan tek tek uğraşmak istemiyorum. Hem de büyük maç olduğunda DPI ile IPTV pert ediliyor, APPLE Tv kullanıyorum onu da aşmak istiyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X