Şimdi Ara

Xiaomi Mi Note 10 Lite (TOCO) [ANA KONU] (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.961
Cevap
170
Favori
776.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hayırlı olsun öncelikle.reklamlari nereden kapattınız

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ercaner jr.

Mediamarkt da olan urunu bilmiyorum hocam ama internetten alma seçeneğiniz yoksa ve eliniz sivi yapistirici ile ürünu uygulamaya musait değilse ben olsam telefoncudan alir uygulattirirdim. Yukarda video attim izelediyseniz uygulamasi biraz zor.

Alıntıları Göster
    Valla iyice zincir markalardan soğuttular. Media Markt 'i Aradim stok var dediler internet sitesinde de var gözüküyor. Hangi mağaza da olduğunu da 2 yerden sordum var dediler. Gittim mağazaya yok dediler. Tek tek baktı hepsine . Gıcık oldum çıktım :) Vala uzak muzak demedim merkezi bir yerden gittim telefoncudan aldım. Ama 10 dükkana sormuşumdur. Çoğu gelecek dedi . Yeni çıktığı için sanırım. Sırasıyla ön arka 100 tl, sadece ön 50-70-35 e buldum. 70 diyen sıvı nano cam filmi imiş ama yapabilen kişi yoktu. Bende gittim 35 diyenden aldım. Baya güzel yaptı . Zormuş ama ben yapamam. Hiç baloncuk vs kalmamıştı . Ben telefonu alınca içinden çıkan kılıfı unutup taktım hemen eve geldiğimde kavis yerleri balon yapmıştı biraz. 1 ay sonra falan sıvı cam filmi yaptırırım galiba ön arka. Şimdi aldığım polymer nano cam filmi diyordu . Kendinden kavisli biraz yumuşak ve ince bir film belli olmuyor. Polymer Nano iyi mi kötü mü anlamam. Silikon kilif ise Pro ile ayni degil alirken dikkat edin kamera bolumleri tutmadi bende. Arayüz konusu ise samsung android 7 veya 8 den sonra çok sade geldi. Bayanların neden xiaomi beğendiğini anladım. :) Ama kamera ve telefonun samsung a göre daha şık ve iyi olması daha cazip geldi. Arayüze alışırız heralde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Hocam size katılıyorum. Donanim anlaminda mi note 10 lite a71'e gore çok daha iyi.
    Beni dedigim gibi samsung ve xiaomi arayuzundeki farkliliklar rahatsiz etti. Daha doğrusu xiaominin arayüzünden ziyade uygulamari rahatsiz etti. Galerisi, not programi vs cok kötü. Her ne kadar Chrome ile Gboard klavyeyi severek kullansamda diger google uygulamarini pek sevemedim. Saglik uygulamasi yok, marketten 3. Parti uygulama indiriyorum adim sayar calismiyor. Hindistana ve Çin'e ayrı, globale ayri ayrı sürüm cikarip insanları rom peşinde kosturuyorlar. iPhone dan gecen biri olarak hazira alismistim.

Diger yandan bende duz note 10'a gore bu telefonu cok daha basarili goruyorum. Cunku 5 binin ustunde fiyati ve iddali bir kamerasi varken işlemci tarafindan o segment icin eksik kalmışti. Daha ucuza samsung note 10 ve ust seviye işlemcisi olan s10 lite gibi rakipler karşısında sönük kaldi. Ama orta seviye icin kamerasi kirpilip lite versiyonu cikinca bu defa da 3000-4000 bandinin en iddali telefonu konuma geldi. İste tam fiyat performans telefonu buna denir :)

Alıntıları Göster
    Hocam dediğim gibi yazılım olarak Samsung Donanım olarak Mi Note 10 Lite.. Ama işte donanım yazılımla uyumlu olmadıktan sonra isterse en iyi donanım olsun ne yarar ki?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-CE32AA123

Hocam dediğim gibi yazılım olarak Samsung Donanım olarak Mi Note 10 Lite.. Ama işte donanım yazılımla uyumlu olmadıktan sonra isterse en iyi donanım olsun ne yarar ki?

Alıntıları Göster
    Hocam geçtiniz sanirim a71'e hayirli olsun tekrar 😃 Valla insanın icine hangisi daha cok siniyorsa en iyisi o dur. Malum ben de a71 ile cok mutlu olamamistim.

Bugun YouTube da, diger android telefonların arayüz incelemelerini izledim biraz. Huawei ve Oppo sanki miu arayuzunun de gerisinde. Zaten Huawei'nin google desteği olmadigi icin üçüncü parti uygulamara kalıyorsun direk. Oppo da hem cok sade hem de orta sinifta duzgun islemci kullanan modeli yok. Geriye xiaomi ve samsung kaliyor.

Samsung bunca yillik tecrübesinin ve global bir marka olmasinin avantaji ile arayuz konusunda gerçekten daha basarili ama malzeme ve donanim konusunda da bir o kadar cimri :) hala orta sinif telefonlarinda plastik ile beraber gorilla glass 3 kullanıyor. Cok kotumu degil ama bu noktada rakiplerinin gerisinde. Ayrica en iyi oldugu 2 konu kamera ve ekran malum. A71 ve mi note 10 lite bazinda bakarsak ekran ve kamera sensorlerinde daha zayif kalmis.

Ayrica iki telefonu da kullandikca goruyorum ki one iu arayüzü biraz savrukmus. Hem sarj konusunda cok stabil degil. (bazen cok hizli dusuyor, banzen de kolay kolay eksilmiyor). Hem de neredeyse iki telefonda da benzer uygulama oyun ve fotograflar olmasina ragmen a71'in hafızası daha dolu. O, 40 gb iken digeri 32 gb inanamadim 😃 ram noktasinda da durum ayni. Bosta bile ram'in neredeyse yarısını kullaniyor. Ve en onemlisi mi note 10L'nin yuz tanimasi inanilmaz calisirken a71 de 3-5 kez denersem birinde tutuyor 😃 zaten kamerada da renkleri patlattigini ve goruntu sabitlemenin cok iyi calismadigini biliyorsunuz. Tum bunlar da iste yazılım hocam. Bu konularda Xiaominin yazilimi daha iyi.

Son bir ekleme; kameranin isik altinda golgelenmesi, kamera verilerini silince duzeldi.

• quote:

Hocam geçtiniz sanirim a71'e hayirli olsun tekrar 😃 Valla insanın icine hangisi daha cok siniyorsa en iyisi o dur. Malum ben de a71 ile cok mutlu olamamistim.

Bugun YouTube da, diger android telefonların arayüz incelemelerini izledim biraz. Huawei ve Oppo sanki miu arayuzunun de gerisinde. Zaten Huawei'nin google desteği olmadigi icin üçüncü parti uygulamara kalıyorsun direk. Oppo da hem cok sade hem de orta sinifta duzgun islemci kullanan modeli yok. Geriye xiaomi ve samsung kaliyor.

Samsung bunca yillik tecrübesinin ve global bir marka olmasinin avantaji ile arayuz konusunda gerçekten daha basarili ama malzeme ve donanim konusunda da bir o kadar cimri :) hala orta sinif telefonlarinda plastik ile beraber gorilla glass 3 kullanıyor. Cok kotumu degil ama bu noktada rakiplerinin gerisinde. Ayrica en iyi oldugu 2 konu kamera ve ekran malum. A71 ve mi note 10 lite bazinda bakarsak ekran ve kamera sensorlerinde daha zayif kalmis.

Ayrica iki telefonu da kullandikca goruyorum ki one iu arayüzü biraz savrukmus. Hem sarj konusunda cok stabil degil. (bazen cok hizli dusuyor, banzen de kolay kolay eksilmiyor). Hem de neredeyse iki telefonda da benzer uygulama oyun ve fotograflar olmasina ragmen a71'in hafızası daha dolu. O, 40 gb iken digeri 32 gb inanamadim 😃 ram noktasinda da durum ayni. Bosta bile ram'in neredeyse yarısını kullaniyor. Ve en onemlisi mi note 10L'nin yuz tanimasi inanilmaz calisirken a71 de 3-5 kez denersem birinde tutuyor 😃 zaten kamerada da renkleri patlattigini ve goruntu sabitlemenin cok iyi calismadigini biliyorsunuz. Tum bunlar da iste yazılım hocam. Bu konularda Xiaominin yazilimi daha iyi.

Son bir ekleme; kameranin isik altinda golgelenmesi, kamera verilerini silince duzeldi.

Alıntıları Göster
    Sağolun hocam henüz A71 e geçemedim :))

Hocam tabiki Xiaomi nin üstünlüğü bazı konularda bariz. Fakat ben yazılım konusunu tek taraflı değil genel olarak değerlendiriyorum. Bakın mesela sizin örnek verdiğiniz adımsayar sorunu ya da herkesin uğraştığı proxmity sensör sorunu gibi sorunlarda yazılımsal.

Ya da işte küçük bir örnek vereyim bölgelere göre yazılımsal ayrıcalık durumlarıda var Xiaomi nin. Yazı tipi değiştirmek için bölgeyi Hindistan yapmak zorundasınız vb. olan daha birçok konu var... Mesela ben deezer kullanıyorum müzik dinlemek için kilit ekranında kontrol tuşları yarım görünüyor. Buna benzeyen birçok uygulama uyumsuzluğu da söz konusu Mi Note 10 Lite'ta.

Hız aşırtma yapılmış ve işlemci frekansı yükselmiş ama ısınma sorununa çözüm için odaklanılmamış Note 10 Lite'ta. Mesela ufak bir bakır tel özüm olabilirdi keza bunu çok fazla uygulayan marka var.

Ram boş görünmesi iyi gibi duruyor ama keşke ram dolu olsaydı da uyumsuzluk yaşatmasaydı bize...

Batarya konusu çok başka bir mevzu. Operatörünüzün çekip çekmemesi bile bataryayı savurur. Yani olağan bir durum bahsettiğiniz savuruluk ki çok önemli bir konu değil benim için.

Kamera ve ekrana gelirsek evet tabiki A71 e göre daha önde. Ama benim için sadece kamera veya ekran değil konu kullanırken keyif almak ve uygulamalarda sorun yaşamamak ta önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CE32AA123 -- 15 Haziran 2020; 2:21:17 >

• quote:

Sağolun hocam henüz A71 e geçemedim :))

Hocam tabiki Xiaomi nin üstünlüğü bazı konularda bariz. Fakat ben yazılım konusunu tek taraflı değil genel olarak değerlendiriyorum. Bakın mesela sizin örnek verdiğiniz adımsayar sorunu ya da herkesin uğraştığı proxmity sensör sorunu gibi sorunlarda yazılımsal.

Ya da işte küçük bir örnek vereyim bölgelere göre yazılımsal ayrıcalık durumlarıda var Xiaomi nin. Yazı tipi değiştirmek için bölgeyi Hindistan yapmak zorundasınız vb. olan daha birçok konu var... Mesela ben deezer kullanıyorum müzik dinlemek için kilit ekranında kontrol tuşları yarım görünüyor. Buna benzeyen birçok uygulama uyumsuzluğu da söz konusu Mi Note 10 Lite'ta.

Hız aşırtma yapılmış ve işlemci frekansı yükselmiş ama ısınma sorununa çözüm için odaklanılmamış Note 10 Lite'ta. Mesela ufak bir bakır tel özüm olabilirdi keza bunu çok fazla uygulayan marka var.

Ram boş görünmesi iyi gibi duruyor ama keşke ram dolu olsaydı da uyumsuzluk yaşatmasaydı bize...

Batarya konusu çok başka bir mevzu. Operatörünüzün çekip çekmemesi bile bataryayı savurur. Yani olağan bir durum bahsettiğiniz savuruluk ki çok önemli bir konu değil benim için.

Kamera ve ekrana gelirsek evet tabiki A71 e göre daha önde. Ama benim için sadece kamera veya ekran değil konu kullanırken keyif almak ve uygulamalarda sorun yaşamamak ta önemli.

Alıntıları Göster
    Hocam son cümlemizin üstüne zaten diyecek hic bir sey olamaz. Gerçekten kullanırken keyif almak en onemlisi.

Kimi ekran ve malzeme kalitesinden daha çok keyif alir, kimi fotoğraf/video performansindan kimi de arayuz kullanisliligindan.

Xioami arayuzunu seven mesela cok insan tanidim zevkler ve rankler mevzusu bu. Cevremde bile bu markanin bir suru fan boy'u var.
    Ama arayuz olarak bende sizin gibi samsung'u daha kullanisli buluyorum. Yalniz Samsung bu noktaya yillar icinde gelmis. Eski arayuzunu hatırlıyorum rehbere girmek bile zulumdu 😃 xiaomi de tecrübe kazandikca sacma sapan rom farklarindan vazgecip dogru yolu bulacaktir. Artik sadece cin ve hindistan pazarina hitap etmiyor.

Son olarak, yakinlik sensoru kararsızlığı bu telefona özgü degil bence. Google aramalar uygulamasi kullanan diğer tum xiaomi ve google one telefonlarda ayni durum var. Umarim yakinda kendi aramalar uygulasini globale acar veya bir güncelleme ile duzeltirler. İsin ilginci bu sorunu ben a71'de de yasiyordum 😃

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercaner jr. -- 15 Haziran 2020; 2:22:39 >

• quote:

Hocam son cümlemizin üstüne zaten diyecek hic bir sey olamaz. Gerçekten kullanırken keyif almak en onemlisi.

Kimi ekran ve malzeme kalitesinden daha çok keyif alir, kimi fotoğraf/video performansindan kimi de arayuz kullanisliligindan.

Xioami arayuzunu seven mesela cok insan tanidim zevkler ve rankler mevzusu bu. Cevremde bile bu markanin bir suru fan boy'u var.
    Ama arayuz olarak bende sizin gibi samsung'u daha kullanisli buluyorum. Yalniz Samsung bu noktaya yillar icinde gelmis. Eski arayuzunu hatırlıyorum rehbere girmek bile zulumdu 😃 xiaomi de tecrübe kazandikca sacma sapan rom farklarindan vazgecip dogru yolu bulacaktir. Artik sadece cin ve hindistan pazarina hitap etmiyor.

Son olarak, yakinlik sensoru kararsızlığı bu telefona özgü degil bence. Google aramalar uygulamasi kullanan diğer tum xiaomi ve google one telefonlarda ayni durum var. Umarim yakinda kendi aramalar uygulasini globale acar veya bir güncelleme ile duzeltirler. İsin ilginci bu sorunu ben a71'de de yasiyordum 😃

Alıntıları Göster
    Zamanla daha iyi olacaktır Xiaomi yazılımı elbette ama işte o kadar beklemek bana göre değil hocam 😂

Yakınlık sensörü kararsızlığı bu telefona özgü değil diğer Google Arama kullanan Xiaomi lerde de aynı demişsiniz sizde :) yani aynı konuya dönüyoruz yazılım uyumsuzluğu... Xiaomilerde yazılım uyumsuzluğu yüzünden bizler sıkıntı yaşıyoruz.. Gerek var mı sıkıntı çekerek kullanmaya :)

Umarım MIUI 12 ile düzelir çoğu sıkıntı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CE32AA123 -- 15 Haziran 2020; 2:29:43 >

• Hocam tavsiyenle aldık cihazı ama bakıyorum erken pes ettiniz :)

• quote:

Zamanla daha iyi olacaktır Xiaomi yazılımı elbette ama işte o kadar beklemek bana göre değil hocam 😂

Yakınlık sensörü kararsızlığı bu telefona özgü değil diğer Google Arama kullanan Xiaomi lerde de aynı demişsiniz sizde :) yani aynı konuya dönüyoruz yazılım uyumsuzluğu... Xiaomilerde yazılım uyumsuzluğu yüzünden bizler sıkıntı yaşıyoruz.. Gerek var mı sıkıntı çekerek kullanmaya :)

Umarım MIUI 12 ile düzelir çoğu sıkıntı...

Alıntıları Göster
    Hocam ben sizin bahsettiginiz sorunlari savunmak icin yazmadim tam tersi size katiliyorum. Ama YouTube yorumlarına falan bakiyorum sanki sensor kararsizligi bu telefona ozelmis gibi bir hava olusmus. O yuzden ekledim.
    Zaten sizde uygulama kaynakli oldugunu yazmistiniz. Ayni problemi a71'de de yaşadığım icin cok sorun etmedim ben. Gorusmelerde kilit tusu ile ustesinden geliyorum 😃
    Yuz tanima hizi ve uygulamara kilit koyma seçeneğini de kesfettigimden beri keyif almaya calisiyorum artik 😃 tek sorun adim sayar kaldi. Onu da mi bileklik ile çözeceğim 😅

• quote:

Orijinalden alıntı: onno66

Hayırlı olsun öncelikle.reklamlari nereden kapattınız
    Her reklamin oldugu yerde ayri ayri kapatmak gerekiyor. Hepsinin ayarlar kisminda oneriler, tavsiyeler var onlari kapatmaniz lazim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nofearnomercy

Hocam tavsiyenle aldık cihazı ama bakıyorum erken pes ettiniz :)
    Hocam telefon çok güzel ,kötü değil. Ben sadece yazılımsal sorunlar yüzünden kullanırken zevk alamıyorum. Elbette düzelecektir bu sorunlar. Ama işte ben sabırsız biriyim, beklemek sıkıcı geliyor bana, o yüzden bende sorun oluyor :)

• quote:

Hocam ben sizin bahsettiginiz sorunlari savunmak icin yazmadim tam tersi size katiliyorum. Ama YouTube yorumlarına falan bakiyorum sanki sensor kararsizligi bu telefona ozelmis gibi bir hava olusmus. O yuzden ekledim.
    Zaten sizde uygulama kaynakli oldugunu yazmistiniz. Ayni problemi a71'de de yaşadığım icin cok sorun etmedim ben. Gorusmelerde kilit tusu ile ustesinden geliyorum 😃
    Yuz tanima hizi ve uygulamara kilit koyma seçeneğini de kesfettigimden beri keyif almaya calisiyorum artik 😃 tek sorun adim sayar kaldi. Onu da mi bileklik ile çözeceğim 😅

Alıntıları Göster
    Hocam estağfurullah, savunmadığınızın farkındayım

Uygulamaları kilitlemenin dışında gizleyebilirsiniz ve kolayca tekrar ortaya çıkarıp kullanabilirsiniz

Bende mi band 5 bekliyorum ne zman gelir bilmem ama geldiğinde alacağım hocam :)

• Arkadaşlar telefon hb de yine indirime girmiş siyah ve beyaz 3899 mor 3699 TL ye düşmüş. Almak isteyen varsa bakabilirler

www.hepsiburada.com
    Xiaomi Mi Note 10 Lite 128 GB (Xiaomi Türkiye Garantiili) Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/xiaomi-mi-note-10-lite-128-gb-xiaomi-turkiye-garantiili-p-HBV00000TOMQD?magaza=Hepsiburada

• Mor 3600 e düşmüş anlamadım neden acaba moru satılmıyor mu?

• Son 1 tane kalmış mor.İhtiyacı olan kaçırmasın.

• Bu telefonun bence 128'liginin 3700'e , 64 gb'liginin ise 3500 lira'dan satilmasi lazim. O zaman gercekten cok satar. 128 ligi icin baktigim yorumlara gore fiyatının düşmesini bekleyen cok insan vardı.

Ama bu şekilde sabit indirime gitmeden ara ara yaptıkları indirim telefonun piyasasini olumsuz etkiliyor. Xiaomi bu konuda cok tutarsiz bir firma. Suan 128 gb mor renk 3600'e satılırken acaba kim 3600'e 64 gb alir?

• Haftasonu Migros'tan Xiaomi Türkiye garantili olarak satın aldım.

İlk izlenimlerim:

-Telefon çok şık, kavisli ekran ayrı bir hava katıyor.
    -Performansı bence yeterli düzeyde (oyun oynamıyorum).
    -Büyük bataryadan dolayı ağır bir cihaz.
    -Kameradan muhteşem bir performans beklememek lazım, gündelik kullanım için yeterli.
    -Ekrandan parmak izi okuma çok güzel bir düşünce, fakat hızı standart okuyucuya göre daha yavaş.
    -Özetle parasına göre başarılı bir alet.
  • Bence hepsiburadadaki yorumları arttırmak amaç.

• hepsi burada çok olumsuz yorumları yayınlamıyor arkadaşlar bilginiz olsun..
  • Arkadaşlar mi note 10 lite için lensun ekran koruyucusu sipariş etmiştim ve uyguladım. Gayet memnun kaldım.

• 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.