Şimdi Ara

Xiaomi Mi Note 10 Lite (TOCO) [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.948
Cevap
179
Favori
766.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Xiaomi Mi Note 10 Lite (TOCO) [ANA KONU]





    SENSÖR SORUNU İÇİN YAPILACAK AYAR


    1-Telefon ( arama yaptığımız uygulamanın adı Telefon) uygulamasına girip uygulama bilgisinden sırasıyla bildirimler -devam eden çağrılar -önemlilik -yüksek secin.

    2-Google arama uygulamasini (numara tusladiginiz,arama yaptığınız yada aramaya cevap verdiğiniz uygulamanın adı) güncellediyseniz eski sürüme yani 42.0 a geri dönün sensör sorununun çözülecegini göreceksiniz.


    3-Gyro Kalibrasyonu: (Telefonla görüşme esnasında ekranın kapanmaması sorununu gidermek için. Kesin çözüm mü ya da işe yarıyor mu bilmiyorum. Ama bende işe yaradı gibi ve ayrıca deneyen 3-4 kişiden de olumlu dönüş aldım. Denemekte fayda var. Bir şey kaybetmezsiniz.)

    1- Ayarlar/Telefon Hakkında/Tüm Özellikler'e giriyoruz
    2- Çekirdek sürümü yazan satıra art arda 5-6 kez tıklıyoruz ve test menüsüne giriyoruz.
    3- Sağ üstteki 3 noktaya tıklayıp additional tools bölümüne giriyoruz.
    4- 8. satırda yer alan Gyro Calibration Tool'a giriyoruz ve calibrate diyoruz. Bu kalibrasyon işini 2-3 kez yapmakta fayda var. Garanti olsun.
    5- Test menüsünü kapatıp telefonu yeniden başlatıyoruz.


    Fingerprint (Parmak İzi) Sensörü Kalibrasyonu (Bunu da özellikle ekran koruyucu taktıktan sonra parmak izi sensörünün daha seri çalışması için yaptım ben. İşe yaradı bende)

    Önce halihazırda tanıttığımız parmak izi falan varsa onları siliyoruz.
    İlk 3 adım yukarıdaki ile aynı. Ekran yüzeyinin ve kullanacağınız ayna ile siyah yüzeyli cismin temiz olmasına dikkat edin.

    4- 11. satırdaki Fod Fingerprint Calibration'a giriyoruz. Karşımıza "Put the flesh flat and press start" şeklinde bir ibare çıkıyor.
    5- Parlak dairenin üzerine de gelecek şekilde bir ayna yaklaştırıyoruz ekrana. (ben neredeyse yapıştırdım ekrana 1-2 mm boşluk kaldı kalmadı) Ardından start diyoruz.
    Not: Bu "flesh flat" için ayna değil de elimizi koymamız gerektiğini de okudum bir yerde. Bende ayna işe yaradı. Eğer aynayla yapınca verim alamazsanız elinizi de kullanabilirsiniz)
    6- Yaklaşık 20-30 saniye kadar devam ediyor işlem ve karşınıza "Put the black flat and press next" diye bir ibare daha çıkıyor. Aynayı kaldırıp yerine siyah bir cisim koyuyoruz (Mümkünse bu adımda ortam karanlık olsun). Sonra next diyoruz.
    7- Yaklaşık 20-30 saniye sonra tüm işlemler başarılı şekilde tamamlanıyor ve test ekranından çıkıp telefonu yeniden başlattıktan sonra parmak izimizi tekrar tanıtıyoruz.

    Eğer kalibrasyon doğru yapılmazsa zaten "calibration failed" şeklinde bir hata veriyor. Baştan yapmak gerekiyor.


    @srvngrc
    https://forum.donanimhaber.com/xiaomi-mi-note-10-lite-toco-ana-konu--143470903-229#145090309

    Ayrıca linkten TRUE PHONE uygulamasını indirirerek hem sensör sorununu çözer hem de arama kaydetme özelliğine kavuşursunuz.

    play.google.com
    True Phone Dialer & Contacts & Call Recorder - Google Play'de Uygulamalar
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hb.dialer.free&hl=tr




    Parmak İzi Tarayıcı Hızlandırma


    Parmak izini hızlandırmak için hangi parmağımızı kullanıyorsak o parmağı 4 farklı yönden taratmamız gerekiyor.

    Parmağınızı taratmak için ekrana her dokunuşunuzda farklı bir bölgesini taratmaya çalışın.

    Sağdan-Soldan ve aşağıdan-üstten olacak şekilde 4 farklı şekilde tanıtıyoruz. Resimler internetten alıntıdır.

    Xiaomi Mi Note 10 Lite (TOCO) [ANA KONU]Xiaomi Mi Note 10 Lite (TOCO) [ANA KONU]Xiaomi Mi Note 10 Lite (TOCO) [ANA KONU]





    SIM Kart Etkinleştirilemedi hatası alıyorum?



    Mi Cloud üzerinden sunulan uzaktan cihaz bulma, kilitleme, silme fonksiyonların, yapılan çağrıların ya da gelen/giden SMS'lerin yedeklenmesi vb. bazı işlevlerin çalışabilmesi için cihazınızda takılı olan SIM kart ile Çin'de yer alan Xiaomi sunucularına bir adet SMS gönderilmesi ve sunucunun gelen SMS'i onaylayarak cihazınızı etkinleştirmesi gerekmektedir. Bu SMS gönderilemediğinde, sunucu cevap vermediğinde ya da cihaz etkinleştirme esnasında her hangi bir hata olması durumunda bu bildirim alanında bu uyarı ile karşılaşırsınız. Uyarının bildirim olarak belirmesi cihazınızı normal şekilde kullanmanıza her hangi bir engel oluşturmayacaktır ancak etkinleştirme için gönderilen her SMS için -başarısız olsa dahi- ayrı ayrı operatörünüz tarafından faturanıza Yurt Dışı SMS tutarı yansıtılacağı için beklenmedik faturalar ile karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle tavsiyemiz SMS'in hiç gönderilmemesini sağlamanız. SMS gönderimini engellemek için ise ayarlar/ek ayarlar/yetkilendirme ve geri alma altından Xiaomi SIM etkinleştirme hizmetine ait yetkileri geri almanız ve ayarlar/mi hesabı altından cihazı bul, çağrılar ve SMS yedeklemenizi kapatmanız yeterli olacaktır.


    Kurulum esnasında bu görselde yer alan iki seçeneği kapatırsanız yurt dışı sms ücreti ödemezsiniz.


    Xiaomi Mi Note 10 Lite (TOCO) [ANA KONU] Xiaomi Mi Note 10 Lite (TOCO) [ANA KONU]

    Kurulum bittikten sonra da sim etkinleştirme bildirimi almak istemiyorsanız bu görselde yer alan ayarlarıda mutlaka yapın...


    Xiaomi Mi Note 10 Lite (TOCO) [ANA KONU]Xiaomi Mi Note 10 Lite (TOCO) [ANA KONU]Xiaomi Mi Note 10 Lite (TOCO) [ANA KONU]Xiaomi Mi Note 10 Lite (TOCO) [ANA KONU]Xiaomi Mi Note 10 Lite (TOCO) [ANA KONU]



    VoLTE / VoWIFI AKTİF ETME

    *VoLTE Aktif Etmek:


    *#*#86583#*#* arama ekranına yazın otomatik olarak VoLTE aktif olacaktır(sim card carrier check disabled yazacak)(ayarlar - sim kart & mobil ağlar -operatör adı -Volte seçeneği gelecek. ( sim kartınızın(operatör) da volteye açık olması gerekiyor)

    Çoğu Xiaomi cihazı operatörler tanımıyor o yüzden kullandığınız operatörün sitesine girip uyumlu cihazların birine sim kart takıp sms ile aktif edebilirsiniz.
    Uyumlu olarak gözüken cihazlar bunlar. Sİm kartınızı bu cihazlardan birine takıp sms ile aktif ederseniz hattınıza volte tanımlanmış olur.

    Vodafone-

    TURKCELL -

    TÜRK TELEKOM-
    türk telekom 4.5g
    HD+ görüşme- Fibar Güçlü VoLTE teknolojisi
    https://bireysel.turktelekom.com.tr/4-5g/hd-gorusme-ve-wifi-arama.html


    *VoWIFI Aktif Etmek:


    MIUI 11 ve sonrası arayüzlü tüm Xiaomi telefonlar için *#*#86583#*#* ve *#*#869434#*#* tuşlamalarınıza enable ve disable şeklinde yanıt alıyorsanız VoLTE ve Vowifi cihazınızda mevcut demektir.

    1. Telefon Menüsü Ayarlar/Sim kartlar&Mobil ağlar menüsüne girerek sim kartımızın üzerine tıklıyoruz.

    "VoLTE kullan" ve "Wi-fi kullanarak arama yapın" butonlarını aktif ediyoruz.

    2. Ayarlar/ Telefon hakkında/Tüm özellikler bölümüne girerek "Çekirdek sürümü" üzerine yeni menü açılana kadar 5-6kez tıklıyoruz. Açılan menüde sağ üst köşede üç nokta üstüste simgesine tıklıyoruz." Additional topla/Ek araçlar" yazısına tıklıyoruz.

    3. Açılan ekranda "Modem test araçları" a tıklıyoruz. 6.Açılan menüde "Mobile network Info/Mobil ağ bilgisi"ya tıklıyoruz.

    4. Cellular Radio Power bölümünü aktif yapıyoruz (yeşil).

    Hemen altında bulunan küçük ok a tıklıyoruz " TD-SCDMA/UMTS" yi seçip tüm ekranları kapatıyoruz.

    Dikkat edilecek husus "Cellular Radio Power/Radyo sinyal gücü" kendiliğinden kapanabiliyor, ekranları kapattığınızda mutlaka aktif olmalı.

    5.Şebeke çubuğu yanında VoLTE yazısı görünecek Vowifi görünmeyebilir önemli değil ,merak etmeyin..

    6.Telefonunuzu uçak moduna alın ve herhangi bir wi-fi ye bağlanın.

    Uçak modundayken birini arayın mutlaka çalışacaktır.

    Çalışmazsa Cellular Radio Power siz fark etmeden off olmuştur.


    Xiaomi Mi Note 10 Lite (TOCO) [ANA KONU]Xiaomi Mi Note 10 Lite (TOCO) [ANA KONU]Xiaomi Mi Note 10 Lite (TOCO) [ANA KONU]Xiaomi Mi Note 10 Lite (TOCO) [ANA KONU]Xiaomi Mi Note 10 Lite (TOCO) [ANA KONU]


    MIUI ARAYÜZÜNDEKİ REKLAMLARI KAPATMAK


    1)MIUI sistem reklamlarını devre dışı bırakma ---> Ayarlar -> Ek Ayarlar -> Yetkilendirme ve İptal bölümünü açıyoruz. Ardından msa servisinin yanındaki aktif olan kutucuğu kapalı duruma getiriyoruz. Herkeste aynı hatayı vermeyebilir ama "yetkilendirme iptal edilemedi" hatası alırsanız birkaç kere üst üste deneyin sonunda devre dışı kalacaktır.
    2) Uygulama Kilidi (App Lock) reklamlarını devre dışı bırakma ---> Ayarlar -> Uygulamalar -> Uygulama Kilidi veya Ayarlar -> Uygulama Kilidi bölümünü açıyoruz. Ardından sağ üst köşede bulunan çark simgesine tıklıyoruz. Önerileri al seçeneğini kapatarak devre dışı bırakıyoruz.
    3) Mi Dosya Yöneticisi reklamlarını devre dışı bırakma ---> Mi Dosya Yöneticisi'ni açıyoruz. 3 kısa çizgiye tıklıyoruz ve açılan menüden Ayarlar'a tıklıyoruz. Öneriler seçeneğini devre dışı bırakıyoruz.
    4) Reklam tanımlayıcısını devre dışı bırakma ---> Ayarlar -> Ek Ayarlar -> Gizlilik -> Reklam Hizmetleri veya Ayarlar -> Şifreler ve Güvenlik -> Gizlilik -> Reklam Hizmetleri bölümüne giriyoruz. Ardından Kişiselleştirilmiş reklam önerileri seçeneğini devre dışı bırakıyoruz.
    5) Güvenlik Uygulaması (Security) reklamlarını devre dışı bırakma ---> Güvenlik uygulamasını açıyoruz. Ardından Ayarlar bölümüne gidiyoruz ve Öneriler al seçeneğini devre dışı bırakıyoruz.
    6) Temizleyici Uygulaması (Cleaner) reklamlarını devre dışı bırakma ---> Güvenlik uygulamasını açıyoruz. Ardından Temizleyici'ye tıklıyoruz. Sonrasında sağ üst köşede bulunan çark simgesine tıklıyoruz. Açılan menüden Öneriler al seçeneğini devre dışı bırakıyoruz.
    7) Mi Tarayıcı Uygulaması (Mi Browser) reklamlarını devre dışı bırakma ---> Mi Tarayıcı uygulamasını açıyoruz. Ardından Ayarlar bölümüne giriyoruz. Sonrasında Gizlilik ve Güvenlik bölümüne giriyoruz. Burada Sizin için önerilen veya Kişiselleştirilmiş içerik/servis seçeneğini devre dışı bırakıyoruz.
    8) İndirilenler Uygulaması (Downloads) reklamlarını devre dışı bırakma ---> İndirilenler uygulamasını açıyoruz. Ardından 3 noktaya tıklıyoruz ve açılan menüden Ayarlar bölümüne giriyoruz. Burada Önerilen içeriği göster seçeneğini devre dışı bırakıyoruz.
    9) Mi Müzik Uygulaması (Mi Music) reklamlarını devre dışı bırakma ---> Mi Müzik uygulamasını açıyoruz. Ardından Ayarlar bölümüne giriyoruz. Sonrasında Gelişmiş Seçenekler'e tıklıyoruz. Burada Öneriler seçeneğini devre dışı bırakıyoruz.
    10) MIUI Temalar Uygulaması (MIUI Themes) reklamlarını devre dışı bırakma ---> MIUI Temalar uygulamasını açıyoruz. Ardından Profil bölümüne giriyoruz. Sonrasında Ayarlar kısmına geldikten sonra burada Reklamları göster seçeneğini devre dışı bırakıyoruz.
    11) Yüklü uygulamaların reklamlarını devre dışı bırakma ---> Ayarlar -> Uygulamalar -> Uygulamaları Yönet veya Güvenlik uygulamasını açıyoruz. Ardından Uygulamaları Yönet bölümüne giriyoruz. Sağ üst köşede bulunan 3 noktaya tıklıyoruz ve açılan menüden Ayarlar bölümüne giriyoruz. Burada bulunan Öneriler seçeneğini devre dışı bırakıyoruz.
    12) MIUI Daemon servisini iptal etme ---> MIUI Daemon servisinin reklam ile alakası olmasa da Ayarlar -> Ek Ayarlar -> Yetkilendirme ve İptal bölümünde yer aldığı için anlatmak istedim. Bu servis Çinli MIUI geliştiricilerine telefon hakkında "özel bilgiler içermeyen" sadece telefonun kullanımı konusunda bilgiler göndermektedir. Bunu ilgili menüden devre dışı bırakmanızı tavsiye ederim.

    Bunlarla beraber bildiğiniz gibi Android 9 ve üzeri cihazlarda Private DNS özelliği bulunmakta ve bu özelliği kullanarak cihazınızdaki sistemsel ve yüklü olan uygulamalardaki tüm reklamları tamamen engelleyebilirsiniz. Bunun için aşağıdaki adımları takip ediniz.

    Ayarlar -> Bağlantı ve Paylaşım -> Private DNS seçeneğine tıkladıktan sonra Off olan ayardan Private DNS provider hostname (Private DNS sağlayıcısı sunucu ismi) seçeneğine tıklıyoruz ve açılan bölüme dns.adguard.com yazıyoruz ve ardından Kaydet seçeneğine tıklıyoruz. Bu işlemi yaptıktan sonra kullandığınız tüm uygulamalarda reklamlar engellenecektir. Tarafımca test edilmiştir. Aylardır bir (1) tane bile reklam görmüyorum. Belki ben çoğu MIUI uygulamasını tamamen kaldırdım ondan görmüyorum ama debloat konusu hakkında da yakın bir zamanda ayrı bir konu açacağım. O konuda telefonunuzdaki gereksiz MIUI uygulamalarını, servislerini ve Google uygulamalarını kaldırıp yerlerine daha stabil, güvenilir ve hızlı çalışan uygulamalar yükleyeceğiz.

    Eğer telefonunuzda Chrome kullanıyorsanız (kullanmamanızı şiddetle tavsiye ederim) reklamlar engellenemeyebilir. Bunun için aşağıda yazdığım adımları uygulamanız gerekiyor.

    Chrome uygulamasını açın. Ardından adres çubuğuna chrome://flags yazın. Karşınıza bir sürü flag gelecektir. Arama kısmına dns yazın ve Async DNS seçeneğini Disable yapın ve o sekmeyi kapatın. Bu işlemi yaptıktan sonra DNS ön belleğini de temizlememiz gerekiyor. Adres çubuğuna chrome://net-internals yazın ve karşınıza çıkan seçeneklerden DNS sekmesine girin ve Ön belleği temizle (Clear Cache) seçeneğine tıklayın. Chrome uygulamasını tekrar başlattığınızda yaptığımız ayarlar geçerli olacaktır.

    AdGuard DNS'yi evinizde güvenli internet seçeneği olarak da kullanabilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan şey ise DNS ayarlarını değiştirebildiğiniz bir modemdir. Modem arayüzünde DNS ayarlarını bulup 176.103.130.130 (varsayılan) veya 176.103.130.131 (varsayılan) olarak değiştirdiğinizde bu ayar o modeme bağlı tüm cihazlarda etkili olacaktır. Ayrıca AdGuard DNS'nin aile koruması olarak adlandırdığı DNS sunucu IP'leri ise 176.103.130.132 ve 176.103.130.134'tür.


    PİL TASARRUFU / GİZLİLİK AYARLARI



    1- Ayarlar / Şifreler & Güvenlik / Konum/ Tarama/ Wifi ve Bluetooth tarama seçeneği devre dışı olmalı.
    -Bu adım ile “Android sistemi”, “Xiaomi framework” ve “Hücre bekleme” batarya kullanımı ciddi şekilde azalıyor.-
    2- Ayarlar / Şifreler & Güvenlik / Gizlilik: Cihazımı bul kapalı olmalı.
    3- Ayarlar / Şifreler & Güvenlik / Gizlilik/ "Kullanıcı deneyimi geliştirme programı" "Tanı verilerini otomatik olarak gönder" kapalı.
    4- Ayarlar / Sim kartlar & mobil ağlar / Her zaman MMS al - kapalı / Çift 4.5G - kapalı .
    5- Ayarlar / Şifreler & Güvenlik / Gizlilik / Özel Erişim/ Cihaz yönetimi uygulamaları / ne varsa devre dışı bırakın.
    6- Ayarlar / Uygulamaları Yönet / Sağ üstten 3 nokta / Ayarlar / "Güncellemeleri bildir" ve "Öneriler" kapalı.
    7- Google klavye yerine Swiftkey klavye öneririm. Swiftkey yükledikten sonra uygulamayı açın. Sağ üstte 3 nokta / hakkında / "Hizmet güncellemeleri", "Bildirimler", "Bilmem ne swiftkey geliştirmemize yardımcı olun" kapalı
    8- Swiftkey'de yazma / ses ve titreşim / tüm ayarları kapatın.
    9- Mesajlar / Ayarlar / mi mesaj - kapalı
    10-Mesajlar / Ayarlar / Hücre yayını / Daha fazla / tüm seçenekler - kapalı.
    11-Ayarlar / Uygulamalar / Sistem uygulama ayarları / Güvenlik / Tüm seçenekler - kapalı
    12-Ayarlar / Sistem uygulama ayarları / Güvenlik / Temizleyici / Temizleyiciyi hatırlat hariç diğerlerini kapatın. Takvimi 15 günde bir yapabilirsiniz
    13-Ayarlar / google / Sağ üst 3 nokta / kullanım ve teşhis aracı - kapalı
    14-Ayarlar / google / Cihazlar/ Bildirimleri göster - kapalı
    15-Ayarlar / google / Güvenlik / cihazımı bul - kapalı (kullanmıyorsanız kapatın)
    16-Ayarlar / google / Güvenlik / Google play project - kapalı (hiçbir işe yaramıyor)
    17-Ayarlar / google / Reklamlar / Reklam kişiselleştirmeyi kapat - Açık
    18-Ayarlar / ekran / karanlık mod - açık

    *Mİ NOTE 10 LİTE MİUİ SÜRÜMLERİ HK.

    -Ayarlar-MIUI sürümü diyerek kurulu yazılımı görebilirsiniz.

    *Custom rom hariç fabrika/orijinal/stock romlarin hiç birinde (TR rom dahil) MIUI arama ve mesajlaşma uygulaması yok.*


    Mi NOTE 10 LİTE ÇİN ve HİNDİSTAN için üretilmemiştir.

    Ülkemizde satılan Xiaomi cihazlarda 2 adet Global sürüm var,diğeri ise RUSYA içindir.
    Bir tanesi AVRUPA (EUROPA) için olan EEA kod lu QFNEUXM
    Diğeri ise Avrupa ve RUSYA hariç olan Mİ kodlu QFNMIXM
    Avrupa ve Global harici olan RU kodlu (RUSYA) QFNRUXM
    Ülkemize özel olan TR kodlu rom QFNTRXM

    EEA sürümlü Rom Avrupa birliğinin çıkardığı gizlilik yasasına istinaden cihaz üreticilerinin mecburen bu ülkelerde cihaz satılabilmesi kullanılabilmesi amacı ile yayınlanıyor.İçerisindeki Google ve Xiaomi servislerinin kullanıcıların hakkındaki bilgileri istediği gibi toplayamaması için bazı düzenlemeler yapılmış durumda.

    Basitçe şöyle ;

    Daha az reklam
    Google ve Xiaomi sunucularına gönderilecek toplanacak kişisel verilerin kısıtlanması.
    Arama Motoru sabitlemelerinin kaldırılması ( Google Tekelinin önlenmesi )

    MI FLASH İLE TELEFONU SIFIRLAMA - ORİJİNAL HALİNE DÖNDÜRME - VERSİYON DÜŞÜRME


    Telefonunuzu fabrika ayarlarına çevirmek, başka bir sürüm kurmak, açılmayan telefonu açmak için bu programı kullanacağız.

    -BOOTLOADER kilidi açık olmalıdır.
    -işlem tüm verilerinizi siler o yüzden yedek alınız.
    -İşlem sonunda ROOT VE TWRP silinir.
    -İmei işlemi varsa bir sorun olmaz imei uçmaz.
    -GARANTİLİ cihaz sahipleri SÜRÜM düşürme YAPAMAZLAR (BootLoader kilit açmak garanti dışı bırakabilir,risk almaya değmez)


    Fastboot rom yüklemelerinde en sağlıklı sonucu alacağınız Mi-Flash versiyonu budur.64 bit Windows şarttır.
    Win10-Win8-Win8.1 kullanan arkadaşlar kurulum öncesi sürücü imza zorlamasını devre dışı bırakmalıdırlar.


    FABRİKA/STOCK FASTBOOT ROM İNDİRME MİUİ 11 ve MİUİ 12

    xiaomi mi note 10 lite - toco in mifirm - xiaomi firmwares - rom - twrp download
    Xiaomi Mi Note 10 Lite - toco in MiFirm - Xiaomi Firmwares - ROM - TWRP download
    https://mifirm.net/model/toco.ttt






    TWRP İLE CUSTOM ROM YÜKLEME


    Custom Rom Farkları:

    1) MIUI mesajlaşma ve arama uygulaması
    2) Süper duvar kağıtlarinin yüklü gelmesi
    3) 3.Parti tema ve yazı tipi eklenmesi
    4) Lüzumsuz uygulamaların olmaması
    5) Uygulama kasasının olması vs....








    TWRP GÜNCELLEME ve AOSP (EVOLUTİON X ) ROM YÜKLEME






    FASTBOOT YÖNTEMİ İLE CUSTOM ROM YÜKLEME






    SWİFT BACKUP YEDEK ALMA UYGULAMASI




    TWRP OLMADAN MAGİSK (ROOT) YÜKLEME







    BATARYA KULLANIM REHBERİ


    Telefonlarda kullanılan iki çeşit pil bulunmaktadır;

    Li-Po ve Li-Ion
    (Lityum Polimer - Lityum İyon)



    Bunlar arasında ki farkı görecek olursak;

    1- İki pilde kullanım olarak aynı sayılacak türdedir.
    2- Li-Po piller genelde daha uzun kullanım süreleri sunar. Buna oranla, daha uzun şarj ve deşarj olma süreleri mevcuttur.
    3- Li-Po piller, Li-İon pillere göre daha rahat şekil alabilirler. Bu yüzden daha küçük ve daha kibar tasarıma sahiptirler.
    4- Li-Po bataryalar sıcak ortamlarda Li-ion bataryalara göre daha verimlidirler.
    5- Li-Po pillerin maliyeti daha düşük olduğu için genelde üretim maliyetinin düşmesi içinde kullanılmaktadır.


    Hızlı Şarj Hakkında;

    Firmalar genelde hızlı şarj teknolojisinde 30 dakika gibi kısa bir sürede ortalama %60-70 civarı şarj vaadediyor. Peki geri kalan
    kısım da mantıken 15-20 dakikalık bir sürede dolması gerekmiyor mu?
    Cevap; hayır.

    Çoğu kişinin en başta yapmış olduğu hata; pili tamamen bitirip, şarj etmek.

    Bataryaları kesinlikle tamamen bitirmemeliyiz. Tamamen bitirilip, kendiliğinden kapanan cihazlar batarya
    sağlığına doğrudan zarar verir. En doğru kullanım şekli %20 altına düştüğü zaman şarja takmaktır.
    Tamamen biten bataryaların içerisinde ki kimyasal etkileşim sonucu batarya sağlığı olumsuz etkilenir.

    Bu kısım önemli;

    2-3 ayda bir, sadece 1 defaya mahsus pili sonuna kadar bitirin ve sonra cihazınızı kapalı olarak %100’e kadar doldurun. Yapacağınız bu işlem sayesin de pil döngü ölçüsünü yenilemiş ve pilinizi kalibre etmiş olursunuz ve cihazınız pil değerlerini daha doğru yüzde değeri olarak gösterir.
    En uzun pil ömür için cihazınızın şarj oranını "düz" yani, % 0-100 yerine % 20-80 arasında şarj etmeniz anlamına gelir.

    İstediğiniz gibi tak-çıkar yapabilirsiniz.

    Hemen hemen herkesin sorduğu sorudur bu. "Cihazı tamamen şarj etmeden şarjdan çeksem ne olur?" sorusu.
    Yeni teknoloji pillerde tak-çıkar işlemi bir problem teşkil etmez, dilediğiniz gibi şarj edip çıkartabilirsiniz. Yüzde
    kaç olduğu önemli değildir.


    Yüksek ısıda ve şarjdayken cihazı kullanmak.

    Cihazı yüksek ısıda ve şarjda kullanmaktan (eğer ısınıyorsa) genel olarak kaçının. Yüksek ısı doğrudan batarya
    sağlığını olumsuz olarak etkiler. Devamlı olarak güç alıp, güç çıkışı sağlandığı için batarya şişmeleri yaşanması olasıdır.


    Geceden şarja bırakmak.

    Bu genelde insanları ikiye bölen bir tartışmadır. Kimisi zararı yok dese de, kimisi zararlı diyebiliyor.
    Bataryanız %100 seviyesine geldiği zaman otomatik olarak elektriği keseceği için daha fazla şarj almayacaktır.
    Bu yüzden zararı çok uzun süre kalmadığı müddetçe olmayacaktır. Fakat burada önemli nokta; çok uzun süre
    kaldığı zaman her telefonda olmasada, çoğu cihazda enerji harcama ve şarj alma döngüsü sürekli olarak devam
    edeceği için, zarar verme ihtimali yüksek. Ortalama 6-7 saat kalmasında bir sakınca yoktur.



    Adaptör ve kablo seçimi.

    Her zaman orjinal kablo ve orjinal adaptör kullanmaya özen göstermelisiniz. Eğer elinizde orjinal adaptör yoksa
    firmanın cihaz için uygun gördüğü çıkış değerlerini baz alarak adaptör seçimi yapmalısınız. Orjinal olmayan, yan
    sanayi adaptör ve kablolardan kaçınmalısınız. Batarya sağlığına çok ciddi zararlar verebilir.

    Ve unutmayın ki;

    batarya patlamaları genelde yanlış şarj aletleri kullanımından dolayı ortaya çıkmaktadır.​


    EKRAN KORUYUCU TAVSİYE

    Xiaomi Mi Note 10 Lite (TOCO) [ANA KONU]

    www.akilliphone.com
    Gor xiaomi mi note 10 lite 3d kavisli darbe emici full ekran koruyucu 2 adet set
    https://www.akilliphone.com/incele/gor-xiaomi-mi-note-10-lite-3d-kavisli-darbe-emici-full-ekran-koruyucu-2-adet-set-103787



    PİL TASARRUF AYARLARI



    Xiaomi Mi Note 10 Lite (TOCO) [ANA KONU]Xiaomi Mi Note 10 Lite (TOCO) [ANA KONU]Xiaomi Mi Note 10 Lite (TOCO) [ANA KONU]Xiaomi Mi Note 10 Lite (TOCO) [ANA KONU]Xiaomi Mi Note 10 Lite (TOCO) [ANA KONU]Xiaomi Mi Note 10 Lite (TOCO) [ANA KONU]Xiaomi Mi Note 10 Lite (TOCO) [ANA KONU]Xiaomi Mi Note 10 Lite (TOCO) [ANA KONU]Xiaomi Mi Note 10 Lite (TOCO) [ANA KONU]Xiaomi Mi Note 10 Lite (TOCO) [ANA KONU]Xiaomi Mi Note 10 Lite (TOCO) [ANA KONU]Xiaomi Mi Note 10 Lite (TOCO) [ANA KONU]Xiaomi Mi Note 10 Lite (TOCO) [ANA KONU]



    WİFİ KOPMA SORUNU YAŞAYANLAR




    Hem Telefondan Hem de MODEM Üzerinden Bu Ayarları Yapmalısınız.

    Kullandığınız modem arayüzüne girip 5 ghz'i kapatıp 2.4 ghz açık kalacak.

    Modem arayüz ayarlarında MHZ kısmını da 40 MHZ yapın

    TELEFON AYARLARI MİUİ 11 KULLANANLAR

    Xiaomi Mi Note 10 Lite (TOCO) [ANA KONU]Xiaomi Mi Note 10 Lite (TOCO) [ANA KONU]Xiaomi Mi Note 10 Lite (TOCO) [ANA KONU]

    TELEFON AYARLARI MİUİ 12 KULLANANLAR

    Xiaomi Mi Note 10 Lite (TOCO) [ANA KONU]Xiaomi Mi Note 10 Lite (TOCO) [ANA KONU]

    ÖRNEK MODEM AYARLARI


    Xiaomi Mi Note 10 Lite (TOCO) [ANA KONU]Xiaomi Mi Note 10 Lite (TOCO) [ANA KONU]


    Bu işlemlerden sonra görselde ki ayarları mutlaka yapınız....


    Xiaomi Mi Note 10 Lite (TOCO) [ANA KONU]Xiaomi Mi Note 10 Lite (TOCO) [ANA KONU]Xiaomi Mi Note 10 Lite (TOCO) [ANA KONU]




    TAVSİYE TARAYICI/BROWSER


    Xiaomi Mi Note 10 Lite (TOCO) [ANA KONU]


    play.google.com
    Via Tarayıcı – Hızlı & Kolay - Google Play'de Uygulamalar
    https://play.google.com/store/apps/details?id=mark.via.gp&hl=tr



    TAVSİYE GCAM VE CONFİG DOSYASI


    Bağlantıdan hem Tocogcam apk dosyasını hem de configs7 klasörünü indirip telefona atın/yükleyin...

    •İndirdiğiniz. apk uzantılı dosyaya tıklayın.
    •Tüm izinleri verin.
    •Yükle butonuna tıklayarak yükleme işlemini tamamlayın.


    Config dosyası nasıl yüklenir?

    Google Kamera uygulamasını açın.
    Alttaki resimde işaretli olan siyah alana çift tıklayın.

    Xiaomi Mi Note 10 Lite (TOCO) [ANA KONU]

    Açılan pencerede kendisi otomatik Configs7 xml'yi bulur ve restore butonuna tıklayarak yükleyin..
    İşlem tamamlanmıştır.Güle güle kullanın..

    https://gcambrasil.com.br/xiaomi/mi-note-10-lite/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efebora06 -- 13 Mart 2022; 11:8:44 >







  • Merhaba arkadaşlar, detaylı bir A71 - Mi Note 10 Lite kıyaslaması ile karşınızdayım...

    Giriş tam YouTubırlar gibi oldu 😂😂

    Bugün sabah saat 10.45 gibi Mi Note 10 Lite telefonumu teslim aldım. Kargo paketi bayağı sağlamdı. Kontrollü bir şekilde özenle açtım, çok şükür herhangi bir problemle karşılaşmadım. Telefonun kurulumunu yaptıktan sonra donanımında arıza var mı yok mu diye kontrol etmek için Ayarlar --> Telefon hakkında --> Tüm özellikler --> Çekirdek sürümüne 5 defa tıklayarak öncelikle donanım testi yaptım. Tüm sensörleri kontrol ettim, çalışmayan herhangi bir sensör yok. Uygulamalarımı kurdum ve günlük kullanıma hazır hale getirdim...

    Gelelim asıl konuya: A71 vs Mi Note 10 Lite :

    TASARIM-EKRAN-KALİTE:
    Mi Note 10 Lite : Premium telefon hissiyatını tamamen yansıtabilen bir telefon olmuş. Malzeme kalitesi ve görünümü gerçekten çok güzel. Bu telefonu kılıfla kullanmak telefona hakaret gibi bir şey olur bence :) Ama arka tarafında cam olduğunu düşünürsek kılıf mecburen takılmalı. Ekranı ise kavisli yapıda olmasına rağmen kullandığım süre boyunca yanlışlıkla avucumun değmesi gibi bir sorun yaşamadım. Ayrıca bu sorunu yaşamamak adına sistem koruması mevcut. Bu güzel bir özellik. Ekrandaki çentik geçen yılın telefonlarının görüntüsünü veriyor ama çokta göze batmıyor. Gayet parlak ve renkleri de doygun bir HDR ekrana sahip... Ağırlık mevzusuna gelirsek evet ağır bir telefon olmuş. Kullanmaya başladığınız zaman ilk etapta bileğinizi yormuyor ama kullandıkça o ağırlık bileğinize baskı yapmaya başlıyor ve bilekte uyuşma hissedebiliyorsunuz. Tabi bu durum verdiği Premium hissiyatın ve kullandığı devasa bataryasının bir nevi bedeli olmuş...

    A71 : Malzeme kalitesinden dolayı Mi Note 10 Lite gibi Premium hissiyat vermiyor tabii ki. Ama arka tarafı tamamen cam olmadığı için düşme senaryolarında Mi Note 10 Lite'a göre sanki bir tık daha dayanıklı olur hissiyatı var. A71 kılıfsız kullanıma uygun mu derseniz bence uygun değil. Ekranı ve renkleri mi Note 10 Lite'a göre daha doygun. HDR desteği sadece YouTube'ta aktif durumda. Güneş altında ekranlara baktığımda ise net olarak Mi Note 10 Lite A71'den daha parlak, daha canlı duruyor. A71 büyük kasa yapısına rağmen gerçekten hafif bir telefon. Caseology marka kılıf takmama rağmen kılıfsız Mi Note 10 Lite'tan yine de hafif :) Uzun süreli kullanımlarda kesinlikle bileğimi yormuyor.

    ARAYÜZ:
    Bu kıyaslamadan yüzeysel olarak bahsedeceğim çünkü detaylara girersek işin içinden çıkamam :) Her iki telefonda kişiselleştirmeyi dibine kadar veren bir arayüze sahip. Her iki telefonunda arayüzü bence şahane durumda. İstemediğiniz kadar detay ve kullanım özelliği mevcut. Akıcılık olarak ise A71 bence çok daha iyi durumda. Ana ekranda sağa sola kaydırdığım zaman, özellikle son uygulamalar kısmını kaydırarak açtığımda animasyonlardaki takılmaların her iki telefonda da olduğunu, Mi Note 10 Lite'ta A71'e göre biraz fazla olduğunu fark ettim. Fakat can sıkıcı bir durum değil bu. Keşke her iki modelde 90 hz ekrana sahip olsaymış :(
    Parmak izi tarayıcı her iki telefonda da aynı hız ve aynı seviyede çalışıyor. A71 de 3 parmağınızı tanıtabilirken, Mi Note 10 Lite'ta 4 parmak tanıtabiliyorsunuz. Mi Note 10 lite parmak izi animasyonları 4 farklı şekilde değişebiliyorken A71'de sadece bir tane var o nedenle değiştiremiyorsunuz. Mi Note 10 Lite'ın yakınlık sensörü ön kameranın üst tarafında bulunan mikrofon deliğinin içine koyulmasından dolayı (başka bir yer yokmuş gibi 😂😂) arama sırasında bazen kararsızlığa sebebiyet veriyor ve anlık ekran açılmaları yaşanabiliyor. Oysa ki A71 de ki gibi ekran içine gömülebilirdi. Neden böyle bir yol seçildiğini anlayamadım doğrusu...

    KAMERA:
    Mi Note 10 Lite hakkını fazla fazla veriyor... İnceleme videolarında gördüğünüz kamera performansı bence çok az bile kalmış. Reel kullanımdaki durumu olumlu olarak bambaşka boyutta.. Gerçekten fiyatına göre çok çok başarılı. Sanki amiral gemisi telefonun kamerası var gibi. Detaylar çok iyi seviyede. Bana harika bir kamera deneyimi yaşattı diyebilirim. Sadece 2 hususta beklentilerimin biraz altında kaldı.
    1- Makro çekim de biraz daha yakından görüntüyü alabilseydi çok daha iyi olurdu.
    2- Düşük ışıkta ki çekimlerde parlaklık ve detay harika durumda ama renk doğruluğunu tamamen yansıtamıyor.
    A71 kamerası da başarılı durumda, günü rahatça kurtarabilecek seviyede. Özellikle düşük ışık performansı Mi Note 10 Lite ile hemen hemen aynı ama olumlu bir fark olarak söylemek isterim; renk doğruluğunu nerdeyse tamamen yansıtıyor. Bu konuda mi Note 10 Lite'tan daha başarılı. Geniş çekimde de Mi Note 10 lite'ın performansına yaklaşıyor ama Mi Note 10 lite daha başarılı.
    Videolarda ise Mi Note 10 Lite'ta EIS A71' e oranla çok daha başarılı, düşük ışık ve gündüz farketmiyor, titremeyi nerdeyse anlamıyorsunuz. Ayrıca A71'de olmayan 1080p 60fps kayıtta mevcut... A71 yine de kötü bir video performansına sahip değil yine günü çok rahatlıkla kurtaracak seviyede. Ama kamera ve video için telefon seçilecek ise kesinlikle Mi Note 10 Lite'ı tavsiye ederim...

    OYUN DENEYİMİ:
    Telefonda doğru düzgün oyun oynamasam da sizler için oyunlar kurdum ve denedim. Kurduğum oyunlar Real Racing 3 ve Call Of Duty... Her iki cihazda da akıcılık konusunda en ufak problem yaşamadım. Oynarken hiçbir şekilde takılmalara rastlamadım. A71'de ısınma neredeyse yok denecek kadar azdı fakat Mi Note 10 Lite'ta ısınma oldu... Mi Note 10 lite ta ki ısınma durumu aslında gayet normal çünkü işlemcisinin orijinal hali snapdragon 730 olmasına rağmen işlemci frekansı ile oynanıp hızı aşırtıldığı için, işlemcide bu duruma ayak uydurmaya çalışıp kendi kapasitesinin üstüne çıkmaya çalıştığı için normal olarak ısınmaya sebep verebiliyor. Peki bu ısınma çok rahatsızlık veriyor mu dersiniz hayır vermiyor. Çünkü cam kasa yapısı ısının orantılı olarak her yere yayılmasını sağlıyor. Özetle oyun oynamaya kötü bir etken değil fakat sıcaklık hissediliyor

    KULAKLIK VE HOPARLÖR PERFORMANSI:
    Kablolu kulaklık kullanmıyorum o yüzden kablolu kulaklığı test edemedim. Telefonların her ikisi de (her ne kadar A71 için belirtilmezse de) Aptx destekli. Aptx destekli bluetooth kulaklık ile yaptığım testler sonucunda çok fazla bir fark olmasa da A71 bana göre çok az oranla daha başarılı. Konu hoparlöre gelince de son ses seviyesindeki ses çıkışı ve ses doygunluğu Mi Note 10 lite da çok daha iyi seviyede.

    BATARYA:
    Bu durum aslında değişken bir kavram olduğu için çok da fazla yorum yapamıyorum. Çünkü herkesin kendine göre bir kullanım senaryosu var. Fakat gönül rahatlığıyla şunu söyleyebilirim ki her iki telefonda batarya konusunda kullanıcısını kesinlikle üzmez. Hızlı şarj durumunda fark ettiğim bir şeyi aktarmak istiyorum sadece, A71'de şarj seviyesi %90 a geldiğinde batarya koruması sebebiyle hızlı şarj yavaşlarken Mi Note 10 Lite'ta bodoslama devam ediyor 😂😂😂 Mi Note 10 lite bataryası A71 den daha büyük olmasına rağmen hızlı şarjdaki performansı gerçekten çok iyi. Neredeyse A71 ile aynı seviyede şarj etme süresine sahip... Fakat A71 de hızlı şarj yapmak istemediğiniz zaman kapatılırken Mi Note 10 lite da kapatılamıyor. Bence bu Mi Note 10 lite için iyi olmamış.

    SONUÇ VE KARAR:
    Fazlasıyla önyargı ile yaklaştığım Mi Note 10 Lite'ın aslında bu kadar önyargıyı hak etmediğini gördüm. Sanki Çinliler bu defa yapmış :) Orta seviyede konumlandırılan bir telefon olmasına rağmen Premium hissiyatı fazlasıyla veren, gayet başarılı, güzel bir kameraya sahip olan, ayrıca günlük kullanım açısından da gayet ideal seviyede bir arayüz sunan, başarılı bir telefon olmuş...

    Her iki telefonunda artıları ve eksileri mevcut ama toplam pakete bakıldığında Mi Note 10 Lite daha başarılı durumda.. Yaptığım kıyaslamalara istinaden yorumlarsam Mi note 10 Lite'ın en olumsuz tarafı sadece ağırlığı.

    Ve Karar... Bugün itibariyle yoluma Mi Note 10 Lite ile devam etmeye karar verdiğimi söylemek isterim arkadaşlar..

    Yazımı sonuna kadar büyük bir sabırla okuduğunuz için sizlere çok teşekkür ederim :)

    Saygılarımla...

    Düzenleme: Mi Note 10 Lite için bahsettiğim yakınlaştırma sensörü sorununu deneme yanılma ile keşfederek çözdüm.

    Sorun sensörün konumunda veya sensörde değil Google Arama uygulaması ile MIUI arayüzünün uyumsuzluğundan kaynaklanıyor... True Phone arama uygulamasını yükleyip varsayılan olarak atadım ve hiç bir şekilde yakınlık sensöründe sorun kalmadı. Muazzam çalışıyor. Ayrıca arama kaydıda yapıyor. Herkese tavsiyemdir...

    Düzenleme 2 : Yakınlaştırma sensörü ile ilgili dün keşfettiğim bir durum söz konusu. Proximity testi yaptım tekrar ve taktığımız kılıfın sensörü engellediğini farkettim. Kılıfın üst tarafında yer alan sensör kısmına kılıf değmediği taktirde Google Arama ile sorunsuz arama yapılabiliyor. Yani kılıf takılacaksa aynı Mi9T'nin kutudan çıkan kılıfı gibi üst kısmın açık olması gerekiyor. Ya da kendi kılıfında sorun var bilemiyorum...

    Ama net olarak sorunu tespit ettim ve sorun kılıfın telefonun üst kısmını tamamen kapatması ile alakalı...

    Anlayacağınız sensör sorunu yok, kılıf sorunu var :)
    Yav arkadaşlar ben anlamıyorum. 2011 yılıdan beri sürekli amiral gemisi telefonlar kullandım. iPhone, Samsung şimdi de Xiaomi'yi tecrübe ediyorum insanlar ne bekliyor da ne buluyor anlamadım ama ben gayet memnunum. Sadece uygulama/yazılım bazında bazi eksiklikler var o kadar.

    iPhone'lar ile batarya, ısınma, wifi kopması gibi bir çok sorun yaşadim. Samsung s3'de de bir sürü sorun vardi. Mayıs ayında butcesel nedenlerle tepe bir model yerine a71 aldım ama almaz olaydım gercekten. Ekran kalitesi kötü, renk gamutu kötü, sarımtırak bir ekrana mecbur kalıyorsunuz, ayrıca düşük parlaklikta yeşillenme sorunu var, telefon görüşmelerinde yakınlık sensörü doğru çalışmıyor, video cekeyim desen 1080 60 fps dahi yok. Işıklı ortamlarda renkleri patlatiyor vs vs. Yani Samsung, iPhone daha sorunsuz telefon üretmiyor. A71'in uzerine bin lira daha verip s10 lite alsanız bu defa a71 de olan panel onda da var. Ekran sorunlar ayni.
    Ben a71'in ardından mi note 10 lite'a geçtim. Ufak tefek şeyler harici rahatsız edecek bir sorun ile karsilasmadim.

    Biz milletçe biraz memnuniyetsisiz. Herşeyi geçtim burası mi note 10 lite konusu. Gelip telefonu kullanmadan etmeden sorunlu deyip, bizlere 5 bin lira butcem ile ne alabilirim diye soruyorsunuz. Biz nerden bilelim beklentiniz ne? Hangi ses ve video performansi sizi tatmin eder bilemeyiz. Bu sorunun doğru yeri cep telefonlari bölümü. Ordan konu açıp sorun. Bu telefonu alanların, almayı düşünenlerin hevesini kiriyorsunuz.

    Başkası çıkıyor telefon işe yaramaz almaktan vazgeçtim yazıyor. Bize ne?
    Buranın amacı başlıkta yazan telefonu alanlar ve yada almayı dusunenlerin bilgi paylasimi yapması. Zaten kafanızda elemisseniz ne alacağınıza biz değil siz karar verin. Burada olanlar hangi modeli tercih ettiği belli zaten.
    selamlar.

    bu cihazı almayı düşünenler ve iphone ekosisteminden ilk defa çıkacak olup kafasında soru işareti olanlar için iphone 7'den xiaomi mi note 10 lite'a geçiş sürecimde yaşadıklarımı paylaşmak istiyorum. umarım tereddütte olanlar için fikir verici olur.

    2010 yılından; yani akıllı telefonlar günlük hayatımızda yaygınlaşmaya başladığından beri iphone kullanan ve arada bir mecburiyet halleri (telefonu servise göndermek, ekran değişimi vs.)
    dışında android cihaz kullanmamış biri olarak apple ekosisteminden çıkmak ve bunu yaparken tercih edeceğim android cihazın hangi model olması gerektiğine karar vermek pek kolay olmadı.

    10 yıl boyunca iphone3gs iphone5c iphone5s ve son olarak iphone7 kullandım. çaldırma, suya düşürme vb. mecburi haler dışında da keyfi olarak değişim yapmadım. her telefonumu uzun süre kullanabilmek için yüksek kapasiteli almayı tercih ettim.

    ocak ayında 128gb iphone 7 telefonum durduk yere, darbe almamasına düşmemesine rağmen şebeke sorunu yaşadı bir süre sonra da "ios yazılımınızı güncelleyene kadar mobil ağları kullanamazsınız" şeklinde bildirim geldi. güncellemeye çalıştığımda yeni kurulum önerdi, yeni kurulum sonrası da şebeke bulamadığı için iphone etkinleştirilemedi ve telefon şebekesiz olarak ev kullanımı için bile kullanılamaz hale geldi. baseband uçmuş, a1660 anakart tamir olmuyormuş, apple hatasını kabul ediyor iphone 7 lerde bu problemin kronik olduğunu söylüyor fakat yurtdşı cihazlara hizmet vermiyor amerika apple store ise değişim için 350 dolar istiyordu. anakart değişimi tamir ve kurtarma sürecini anlatmayayım ne yaptıysak olmadı ekranı kamerası tüm donanımı sapasağlam olan, hiç bir şekilde yavaşlama dahi olmayan 128gb iphone 7 çöp oldu.

    telefonun tamir sürecinde ben de yeni cihaz araştırmalarına başladım. büyük ekranlı ağır telefon istemediğim için önce iphone se 2 için bekledim. 400 dolarlık cihaz 4000 tlden gelirse alırım diye düşünüyordum. bir telefona 5000 tl den fazla para vermek çok saçma geliyordu. çünkü daha önce 5-6 defa kayıp,çalıntı suya düşme gibi sorunlar yaşamış biri olarak cebimde 10-12 bin liralık cihaz taşımak mantıksızdı.
    ve iphone se 2 5250 den giriş yaptı. 128gb almam için de 5750 tl isteniyordu. bir ara gözümü karartıp sepete de ekledim ama son anda pilinin iphone 7 den bile daha düşük olduğunu görüp vazgeçtim.

    youtube videoları ve kullanıcı yorumlarından iphone'a en yakın arayüzü xiaomi'nin kullandığını öğrendim. ve şu an piyasada fiyat performans bakımından alınabilecek en akıllıca telefonun mi note 10 lite modeli olduğunu belirledim. androidlere güncelleme desteğinin kesilmesi de canımı sıkan bir noktaydı ama xiaomi'nin 4 yıllık cihazlarına güncelleme gönderdiğini de duyduktan sonra rahatladım biraz. burayı,donanımhaberi de takip ettim 1 ay kadar süre. sonra 2 yıl kullanıp çöpe atsam da yeter diye düşünerek bu telefona şans vermek istedim.

    kronik sorun olarak bahsedilen,arama geldiğinde sensör çalışmamasını airpods kullandığım için umursamadım. idare ederim diye düşündüm. google drive'a kişileri ve fotoğrafları yedekledim. sosyal medya hesapları zaten her telefonda aynı. kameranın benim için çok önemi yok isterse 3500mp olsun pek kullanmıyorum. telefon donmasın,kasmasın, pili uzun süre gitsin. iletişim sağlayabileyim arada da haberlere videolara bakayım. olayım bu.

    neyse çok uzadı ama vakti olan okur artık. birlikte çalıştığım bir arkadaşımla birlikte ben n11'den o da hepsiburada'dan olmak üzere 128 gb olanlardan sipariş verdik. ertesi gün arkadaşımın ki 1 gün sonra da benimki geldi. 6 gün oldu telefonu alalı. pazartesi günü simcard takıp kullanmaya başladım.henüz 4. kullanım günüm.

    beklentimi düşük tuttuğum için mi bilmiyorum ama telefon gerçekten muhteşem geldi bana.her yeni iphone aldığımda hiçbir değişiklik görmeyen biri olarak adeta heyecan duyuyorum kullanırken çünkü telefonun tamamı yenilik benim için.

    amoled ekran evdeki 4k televizyondan daha net ve canlı görüntü veriyor. menüleri simgeleri tamamen iphone gibi yaptım. ios klavyesi ve zil sesleri yükledim. parmak izi hızının iphone 7 den farkı yok. yüz tanıma maskeyle bile sorunsuz. sensör sorununu denemek için özellikle kulaklığımı kullanmadım. ve evet bende SENSÖR SORUNU YOK.

    arkadaşımın aldığında var ama bende öyle bir sorun yok henüz.hatta özellikle konuşurken uğraştım, yüzüme, yanağıma, kulağıma bastırdım iyice ama yok. teknoloji biraz şans işi ve ilk kez bu konuda yüzüm güldü diyebilirim. bu arada abartıldığı kadar bir ısınma da yaşamadım. oyun oynamadığım için olabilir. iphonelar da yüksek güç kullandığında ısındıkları için alışkınım aslında.

    ve en önemlisi bu telefonun pili bitmiyor. ilk geldiğinde yüzde 66 olan bataryayı tam dolum yapmak için sıfırlamaya uğraştım. oyunlar oynadım videolar izledim neler neler yaptım. ama gece 01:30 da yüzde 6 ya düşürebildim ancak. dayanamayp yattım. sabah 7'de kalktığımda hala kapanmamış yüzde 1 gösteriyordu. 0'dan 100'e tam şarj 1 saat 15 dakikada doluyor. yüzde 10 şarjı kalan telefon 4 saatten fazla kullanım zamanı gösteriyor.

    evde,ofiste,çantamda ve arabamda olmak üzere toplam 4 şarj kablosuna sahip olarak şoka girdim ve apple'a; mevcut olan teknolojiyi,hali hazırda yapılabiliyorken yıllarca bizden kıstığı için
    çok küfürler ettim.

    8000-8500tl verip yine ağır ve büyük olan, üstelik eski iphone modellerinden farkı olmayan ips lcd ekranlı iphone 11 almayıp yarısından düşük fiyata daha fazla donanım sunan bu telefonu aldığım için gerçekten memnunum. whatsapp yedeklerimi henüz alamasam da yakında çözerim. kurtardığım 5000 tl ile orta karar bir laptop alabilirim. ;)

    apple'dan geçecekler için; siri yokluğuna alışmak zor gelebilir. google asistan daha konuşkan olsa da kulaklıkla aktif edememek, sporda telefondan uzaktayken kulaklıkla komut verip arama yapamamak biraz kötü oldu. google asistan ev otomasyonu sorunsuz hatta sesli komutları akıllı ışıkları açma komutlarını siri'den daha iyi ve çabuk algılıyor.

    arabada apple car play kullanıyordum, android auto ile bağlamayı yedek kablo almadığımdan deneyemedim ama bluetooth bağlantısı gayet iyi. ilk bağlanıp şarkı çalmaya başladıktan 3-4 sn sonra bir anlık bi kesinti oluyor sonra hemen geliyor ve sorunsuz.

    wifi ve şebeke bağlantısı çok iyi. çekmeme sorunu yok. kablolu kulaklıkla denemedim henüz. ama telefonu almadan önce mi store'da airpodsumu bağlayıp denemiştim, sesi gayet iyi.

    tv'ye yansıt özelliğini kullanamadım. tv'yi görmesine rağmen bağlantı kesildi diyor belki tv yazılımını güncellemem gerekli bilemiyorum.

    büyük oluşu, galeri ve kişiler ekranı alışmamın zaman alacağı noktalar şimdilik. ama eski bir teknoloji olmasına rağmen telefon ile evdeki tv'yi klimayı kumanda edebilmek bile yenilik benim için. büyük oluşunu tek iyi yanı amoled ekranın sunduğu müthiş canlı görüntüyü daha büyük bir ekranda izleyebilmek. 4k 2160p youtube belgesel videolarını bu telefonla bir izleyin derim. müthiş.

    kamerası iphone 7'den geçen biri için zaten eşekten inip ejderhaya geçmek gibi birşey olacaktır. gece modunda evde bir fotoğraf çektim ve inanamadım. karanlık çağda yaşıyormuş benim iphone ;)

    ben 128gb olanı maximum kart 50 tl puan kampanyası ile 3550'ye mal ettim. şu an 3500 lere kadar düşmüş ki bence böyle bir cihaz 10 bin liralık telefonların olduğu ülkede kaçmaz. iphone 11 pro 5000 tl olsa onu alırdım evet aradaki 1500 tl farka değer. ama aralarında 8-9 bin liralık bir fark olduğunu düşünmüyorum.

    apple kullanıcıları da sövmeyi bıraksınlar artık. her apple'dan androide geçen kullanıcı aslında onlara hizmet ediyor. apple da bu kadar müşteri kaybı sonucu bir noktada "biz napıyoruz" diyecek ve ona göre bazı hamleler yapacaktır.
    Merhaba
    Yazdiklarinizin birçoğuna katılmıyorum.. bende 1 hafta yoğun araştırma yapıp note 10 lite aldım . Hatta gidip dün bir tane daha aldım . Note 9 proyuda inceledim . Neden note 9 pro almadım da note 10 lite aldım bende onu yazayım
    - ips LCD ekran olduğu için almadım
    - parmak izi okuyucu ekranda değil yan tusta olduğu için elim her dokunduğunda ekran açıldığı için , cebimde çalarken telefonu çıkarmak için dokunduğunda telefon acildigi için almadım note 10 lite aldım
    - ekranda hdr10 hdr+ desteği olmadığı için note 10 lite aldım
    - sürekli açık ekran aod olmadığı için note 10 lite aldım
    - note 9 pro kamerasında raw desteği ve yüz tanıma olmadığı için , bunları destekleyen note 10 lite aldım
    - ekran 3D geçişte ışık suzmesi belli oluyor demişsin iki cihazda da baktım bende belli olmuyor rahatsız edici bir görüntü yok belki sizin baktığınız ortamdan yada cihazdan kaynaklı olabilir
    - kulaklık taktiginiz zaman note 10 lite efsane ses veriyor .aynı şekilde hoporlor çıkış sesi çok tok ve.gur
    - geçişlerde note 10 lite şimdilik takılma asla olmadı
    - telefon konuşmalarında cızırtı asla olmadı
    - note 10 ve note 10 prodaki donanım ne ise aynısı bunda var tek fark kamerada galiba pro modeli 108 mpixel bu 64 diğer herşey aynı
    Bence bu fiyata alınabilecek en iyi cihazlardan biri note 10 lite
    O biraz mecburiyetten oluyor yalnız. Avrupa'da ya da Amerika'da yaşayan orta hatta düşük gelirli bir insan rahatlıkla iPhone 11 ya da Android tarafından bir amiral gemisini alıp cebine koyabiliyorken biz kılı kırk yarmak zorunda kalıyoruz. Günlerce araştırıyoruz, 300-500 lira için belki de istemediğimiz bir cihaz almak zorunda kalıyoruz. Bu cihazlar giriş seviyesinin biraz üzerinde konumlandırılmış vasat cihazlar aslında. Hadi orta seviye diyelim. Bunu zaten piyasayı bilen herkes görüyor. Ancak el mahkum. Bir telefona 7-8-10 bin lira veremediğimiz için bu fiyatlara alabileceğimiz 1-2 elle tutulur modele kalıyoruz.
    Redmi Note 9 serisi, Mi Note 10 Lite, Galaxy A71, Realme 6 Pro, Huawei P40 Lite gibi cihazların tamamının farklı farklı yönden eksikleri mevcut. Herkes kendi kullanım senaryosuna göre birini tercih ediyor. Açıkçası gelirimin yarısı ya da üçte biriyle iPhone 11 alabilseydim hiç düşünmezdim.10 yıldır Apple kullanıyorum. Oradan devam ederdim. Tek şikayetim bataryaydı ki onu da çözmüşler büyük oranda.
    Özetle biz bir ürünü yüceltmeye meraklı değiliz. Ama ekonomi bizi buna zorluyor. Adam 100 dolara airpods alıp kulağına takıyor biz 100 liraya ismini ilk kez duyduğumuz Çin menşeili ürünlere talim ediyoruz.
    Arkadaş bitmedi bir türlü bu ekran koruyucu muhabbeti, nasıl bir milletiz kolaycı, okumaya üşenen hayret ediyorum telefonu alan geliyor ekran koruyucu tavsiyesi istiyor.

    Sayfalardir ekran koruyucu konuşuluyor hala soran var, çok değil ya sadece 1 sayfa geriye dönüp okunsa tavsiye var zaten.

    En anlamadığım da forum donanım bu modelin ana konusuna gelip bu tekrarlayan soruları soran arkadaşlar az çok forumun nasıl işlediğini 1. Sayfada çoğu bilgilerin verildiği ve çoğu zaman sorduğu sorunun cevabını son bir kaç sayfayı okusa bulacağını bilmez mi? Bence bilir de niye ısrarla sorar anlam vermem mümkün değil.

    Ayrıca daha öncede söyledim çok kasmaya gerek yok yaklaşık 2 aydır aldığım gibi ekran koruyucusuz kullanıyorum çizik falan yok rahat olun
    Hocam bakın ben bilgilerin toplanmasını, bunların bir şekilde analiz edilerek bize reklam vs. olarak dönmesini falan hiç önemsemiyorum. Benim şahıs olarak konum bilgilerim, alışkanlıklarım vs. Google'ın ya da Apple'ın ya da Xiaomi'nin zerre umurunda değildir. Adamlar X ne yapmış Y kimle görüşüyor diye toplamıyorlar bu bilgileri. Kullanım alışkanlıklarımız, ihtiyaçlarımız vs. bu adamlara para kazandırıyor. Ben whatsapp'ta bir arkadaşıma otomobil almayı düşündüğümü söylediğimde Mark Zuckerberg bu bilgiyi alıp "ulan adama bak araba alacakmış" demiyor. Bu bilgi analiz edilip karşıma otomobil reklamı olarak dönüyor. Ya da toplumun genel eğilimleri belirleniyor vs.
    Google parolalarımızı kaydediyor. Eminim ki buradaki insanların en az yarısı bir şekilde Google'ın ya da benzer bir servisin parola kaydetme hizmetini kullanıyor. Parolalarımızı Google'a söylemekten çekinmiyoruz. Çünkü Google'ın bizim hesaplarımıza girip bir takım işler karıştırmayacağını düşünüyoruz. Google'ın böyle bir şeye ihtiyacı olmadığına inanıyoruz. Ama aynı parolayı bazen en yakınımıza dahi söylemeye çekiniyoruz.

    Bu durum da tam olarak böyle. Ben Sundar Pichai'yi ya da Tim Cook'u doğrudan tanımıyorum. Bilgilerimi bu adamlara çok güvendiğim için paylaşmıyorum. İki sebebim var. Birincisi bu adamların başında olduğu şirketlerin benim şahsi verilerimi doğrudan bana zarar verme amacıyla kullanmayacağına inanıyorum ve bunun için de mantıklı sebeplerim var. İkincisi de vermek zorundayım aksi halde teknolojinin neredeyse hiçbir nimetinden faydalanamıyorum.

    Ama bir Amerikalı ya da Rus yazılımcının (belki de hackerın) modladığı Gcam ya da xyz uygulaması için durum aynı değil. Bunu kodlayan insanlar farklı amaçlar güden kötü niyetli insanlar olabilir. Doğrudan benim bilgilerimi benim zararıma kullanabilirler. Üstelik benim bunları kullanma gibi bir zorunluluğum da yok. Yani yukarıda saydığım iki madde bunlar için geçerli değil.

    Soruyu da bu yüzden sordum. Bu adamlara güvenmeli miyiz? Çünkü çok sağlam çalışan şahıs ve gruplar da var yazılım dünyasında. Adamlar yıllardır sorunsuz bir şekilde sayısız işe imza atmışlardır. Kaynak kodlarını düzenli olarak Github vb. platformlarda yayınlıyorlardır, birileri de bunları inceliyordur vs. O zaman güvenebiliriz.
    Yapay Zekanın Yanıtı

    Xiaomi Mi Note 10 Lite: Kılavuz ve Kullanım İpuçları

    Xiaomi Mi Note 10 Lite, uygun fiyatlı orta sınıf bir akıllı telefon olup çeşitli özelliklere sahiptir. Bu kapsamlı kılavuzda, Mi Note 10 Lite'ın temel özelliklerini, nasıl kullanılacağını ve cihazınızdan en iyi şekilde nasıl yararlanabileceğinizi açıklayacağız.

    Xiaomi Mi Note 10 Lite'ın Özellikleri:

    • 6,47 inç AMOLED ekran
    • Qualcomm Snapdragon 730G işlemci
    • 8 GB'a kadar RAM
    • 128 GB'a kadar depolama alanı
    • 64 MP dörtlü arka kamera
    • 16 MP ön kamera
    • 5260 mAh pil
    • Android 10 işletim sistemi

    Kullanım İpuçları:

    • Kişileri SIM Karttan Aktar: SIM kartınızdaki kişileri Mi Note 10 Lite'ınıza aktarmak için "Kişiler" uygulamasını açın ve "Ayarlar" > "Kişileri Yönet" > "İçe Aktar/Dışa Aktar" > "SIM'den İçe Aktar" seçeneklerine gidin.
    • Ekranı Uyandırmak İçin Çift Dokunun: Ekranı uyandırmak için cihazın ekranına iki kez dokunabilirsiniz. Bu özelliği etkinleştirmek için "Ayarlar" > "Ekran" > "Çift Dokunma ile Uyandır" seçeneklerine gidin.
    • Pil Tasarrufu Modunu Kullanın: Pil ömrünü uzatmak için "Ayarlar" > "Pil ve Performans" > "Pil Tasarrufu" seçeneklerine giderek Pil Tasarrufu modunu etkinleştirin.
    • Karanlık Modu Kullanın: Göz yorgunluğunu azaltmak için "Ayarlar" > "Ekran" > "Karanlık Mod" seçeneklerine giderek Karanlık Modu etkinleştirin.
    • NFC'yi Kullanarak Ödeme Yapın: Mi Note 10 Lite, NFC özelliğine sahiptir, bu da temassız ödemeleri cihazınızla yapmanıza olanak tanır. NFC'yi etkinleştirmek için "Ayarlar" > "Bağlantılar ve Paylaşım" > "NFC" seçeneklerine gidin.

    Sonuç:

    Xiaomi Mi Note 10 Lite, uygun fiyatlı ve kullanımı kolay bir akıllı telefondur. Bu kılavuzdaki ipuçlarını takip ederek cihazınızdan en iyi şekilde yararlanabilir ve sorunsuz bir kullanıcı deneyimi yaşayabilirsiniz.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Mi note 10 ile Sadece kamera mı farklı?
  • Ulan bu telefon tüm dünyada 765g ile satışa çıkıyorda bize neden 730g ile 3900 liraya geldi bunun cevabını bilen yazsın buralar değerlenir
  • Mi 10 lite ve redmi 9 pro arasında seçim yapmaya çalışıyorum. Note 10 lite super amoled ekran olması , bataryası, daha cazip geliyor. Daha önce xiaomi kullanmadım umarım pişman olmam.
  • yurtdisi cihazlar 2800 tl civarinda olacak sanirim?
  • Samsung S8 den mi note 10 lite geçsem mi sizce



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MelanchoLy - Man -- 15 Mayıs 2020; 21:51:20 >
  • Cihazda herşey var , amoled ekran , imx 686 kamera sensörü, 3.5 mm giriş , 5k batarya , nfc , kızılötesi.

    Tek eksik o sensöre ois olmaması. Ben oldukça beğendim bu modeli, mi 10 youth versiyonu da fiyata göre çok başarılı bir cihaz ama globale çıkmayacak gibi.
  • Pro ile lite arasında kaldım sizce hangisini almalıyım?
  • 1 ay sonra fiyatı düşmeye başlayacaktır diye düşünüyorum. Şu an 300 lira fazlası var.

    Acil ihtiyacı olan değerlenditrbilir ama note 10, 4700 lere satılıyordu sadrce 1 hafta önce. Şimdi 5.000i geçti. Bazı yerlerde yine 4990 civarına doğru inmeye başladığını da görüyoruz.

    Bence 1ay beklenmeli. Pili ile, ekranıyla çok iyi olmuş. 108 mp bu işlemciye ağır geliyordu, bu kamera paketi ile bu işlemci gayet uyumlu olmuş.

    Yalnız 128 gb seçeneği yurtdışında 8 gb ram ile satılırken bizde 6gb ram ile birlikte satılıyor. keşke bizde de 8/128 bu fiyata satılsaydı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bosunaokuma21karakter

    Ulan bu telefon tüm dünyada 765g ile satışa çıkıyorda bize neden 730g ile 3900 liraya geldi bunun cevabını bilen yazsın buralar değerlenir
    Hocam hiçbiryerde bulamadım bu bilgiyi heryerde 730g yazıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ali_ulvi

    Mi 10 lite ve redmi 9 pro arasında seçim yapmaya çalışıyorum. Note 10 lite super amoled ekran olması , bataryası, daha cazip geliyor. Daha önce xiaomi kullanmadım umarım pişman olmam.
    Kendi dosya yöneticisi ve galeri uygulaması görüp görebileceğin en rezil en berbat uygulamadır.. Ben yıllar sonra dedim xiaomi ye bi şans vereyim düzeltti mi kendini diye ama yine aynı.. Yakın zamanda satıp geri tekrar samsunga dönecem
  • quote:

    Orijinalden alıntı: __nikolaus__

    Cihazda herşey var , amoled ekran , imx 686 kamera sensörü, 3.5 mm giriş , 5k batarya , nfc , kızılötesi.

    Tek eksik o sensöre ois olmaması. Ben oldukça beğendim bu modeli, mi 10 youth versiyonu da fiyata göre çok başarılı bir cihaz ama globale çıkmayacak gibi.
    Youth ve Zoom aynı cihaz mı? Buraya gelmeyecek mi hocam?
  • Ben de A71 almak üzereyken bu cihazın lansmanını izledim ve A71 den daha mantıklı geldi. Şimdi satışa çıkmasını bekliyorum.
  • cihaz satışa çıktı ve fiyatı 3700 ortalama 2 aya 3500'lerde kalır 1 sene falan kalır. Muazzam bir cihaz herşey var ama bidirim ışığı var mı onu anlamadım.
  • Bunu resmi satıştan almak mı yoksa Mi note 10 pro yu garantisiz almak mı ne dersiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xiamen

    Bunu resmi satıştan almak mı yoksa Mi note 10 pro yu garantisiz almak mı ne dersiniz?
    Mi 10 lite kayıtsız olarak almak daha iyi
  • Kılıf alırken Mi 10 pro için satılan kılıflar lite için kullanılabilir mi?ikisi arasında boyut farklı olur mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blackace

    yurtdisi cihazlar 2800 tl civarinda olacak sanirim?
    2950 TL. Bayramdan sonra fiyat daha da artacak..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.