Şimdi Ara

Xiaomi Mi Note 10 Lite (TOCO) [ANA KONU] (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.961
Cevap
170
Favori
776.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-CE32AA123

Asıl planım bu ama inşallah bekleyebilirim 😂😂 Şuanda alabilirim ama çok pahalı yani bir telefona 8 bin TL vermek işime gelmiyor hocam. Seneye makul fiyatlara inince ki mecbur inecek o zaman yapıştırcam S20 Plus'ı 😂😂

Alıntıları Göster
    Valla bende cok para vermeden orta ayarda bir telefon alayim dedim ama 1 ay icinde iki telefon birden aldığım icin cebimden 7 binin uzerinde para cikti. S20 Plus'a yetmesede bir s20 yada iPhone 11 alinabilirdi 😄😅

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ercaner jr.

Valla bende cok para vermeden orta ayarda bir telefon alayim dedim ama 1 ay icinde iki telefon birden aldığım icin cebimden 7 binin uzerinde para cikti. S20 Plus'a yetmesede bir s20 yada iPhone 11 alinabilirdi 😄😅

Alıntıları Göster
    Bunlar hep tecrübe hocam 😂😂 bende bu tecrübelerden fazlasıyla var ama akıllandım mı sizce 😂😂😂😂 devammmm ,😂😂😂

• ercaner jr. kullanıcısına yanıt
    Benim telefondada oluyor hocam. Arkadaşın dediği gibi yazılımsal bir sorun. Önceki sürümde yıktu. Belki fabrğka ayarlarına dönersek düzelir ama hiç o kadar uğraşamam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yahyademirci

Benim telefondada oluyor hocam. Arkadaşın dediği gibi yazılımsal bir sorun. Önceki sürümde yıktu. Belki fabrğka ayarlarına dönersek düzelir ama hiç o kadar uğraşamam.
    Akşam ışık altında pirpirlanmayi diyorsunuz degil mi hocam. Dikkat ettim aynen guncellemeden sonra olmus. Telefonun geldigi gun denemek için çektiğim fotoğraflara baktım oyle bir sorun yok. Bir sonraki guncellemede düzelteceklerdir. Xiaomi Mi Note 10 Lite (TOCO) [ANA KONU]

• quote:

Orijinalden alıntı: ercaner jr.

Akşam ışık altında pirpirlanmayi diyorsunuz degil mi hocam. Dikkat ettim aynen guncellemeden sonra olmus. Telefonun geldigi gun denemek için çektiğim fotoğraflara baktım oyle bir sorun yok. Bir sonraki guncellemede düzelteceklerdir.

Alıntıları Göster
    Ben A71 e geri dönüyorum hocam :) Kuzenden geri alıyorum o da Xiaomi kullanıcısı olduğu için A71 e alışamamış 😂😂 akşam saat 9 gibi nasipse bu maceraya son veriyorum... Gelecek sene S20 Plus alana kadar A71 ile devam edeceğim nasipse :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-CE32AA123

Ben A71 e geri dönüyorum hocam :) Kuzenden geri alıyorum o da Xiaomi kullanıcısı olduğu için A71 e alışamamış 😂😂 akşam saat 9 gibi nasipse bu maceraya son veriyorum... Gelecek sene S20 Plus alana kadar A71 ile devam edeceğim nasipse :)

Alıntıları Göster
    Hayırlısı olsun hocam. Kullanirken mutlu olmak onemli zaten a71'i de yeni almistiniz. Bende suan ikiside olduğu icin sıkılırsam esim ile takaslarım o da xiaomici ve bu telefonu daha cok begendi 😄

• ercaner jr. kullanıcısına yanıt
    Tavsiye ederim size de hocam 😂

• Dün ki Hepsiburada kampanyasında Mor renk takıntım tuttu almadım hafiften pişman da oldum, umarım kampanya tekrar olur.
  • Uyumlu kılıf henüz çıkmadı yazmışsınız peki ekran ne önerirsiniz arkadaşlar?
  • Hocam ben samsung s10 liteyi geri gönderip bunu aldım 3700 e. Siz bunu bırakıp a71 e dönüyosunuz. Zevkler ve renkler tartışılmaz diye boşuna demiyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yahyademirci

Hocam ben samsung s10 liteyi geri gönderip bunu aldım 3700 e. Siz bunu bırakıp a71 e dönüyosunuz. Zevkler ve renkler tartışılmaz diye boşuna demiyorlar.
    Aynen hocam. Sonuçta herkes içine sinen ürünü alıyor. Benim içime sinmedi bir türlü bu telefon. Umarım siz memnun kalırsınız seçiminizden.

• quote:

Orijinalden alıntı: oldboy83tr

Sarımtırak renk tonu oluyor fotolarda,cocugun fotolari anneme atıyorum çocukta sarılık mi var diyor:)) o yüzden foto çekimlerin pro modda kullanıyorum manüel çekim yapıyorum.

Mp hikaye zaten bildiğim için çok beklentim olmuyor benim.

Ois olmadığı sürece eisler birbirine yakın performans sunuyor hocam denedigim tüm telefonlar 3 aşağı 5 yukarı aynı.

1080p hiç işime yaramıyor açıkçası. O yüzden üstüne düşmedim kriter olmadı benim için.

Mizancellde a71 ile mi 10lite çekimleri vardı. Kiminde a71 iyi kiminde mi10. Renkler konusunda daha doğru renkleri genelde mi10 vermiş. Ama benim için yeterli performans ikiside. Yazılım mi olunca direk eliyorum o yüzden . Sizlerin konuları ondan takıp ediyorum memnun kalırsanız fiyatlar artmışken bende geçiyim diye düşündüm ama yazılım konusunda sizlerde çok memnun kalmayınca a71 ile devam etmek daha iyi olacak gibi.
    aynen bende a71 kullandım. A71den m10lite'a geçenleri takip ediyorum. Ben a71i satıp huawei p30a geçtim. Huawei koşulsuz 14 gün geri iade olanağı var. Ne olur ne olmaz mi10lite takip ediyorum..
    Genel olarak xiaomi yazılım konusunda ileri sevyede değil. A71 yazılım güzel ama kendi kamera sensörünü ileri sevyeye taşıyamıyor.
    Görünüşe göre mi10lite tada kamera problemleri var gibi.
    P30dan şu ana kadar herhangibir problem yaşamadım. Kamera gerçekten çok iyi. Yazılım arayüz gayet iyi.
    Sanırım p30 ile devam.

• 9metal_99 9 kullanıcısına yanıt
    Huawei yazılımı xiaomiden kat kat daha iyi. Ama samsungun gerisinde xiaomi mi8, huawei mate 20, a71 3unu kulladim. Xioaminin kendi kafasına göre bir yazılımı var androidlerle alakası yok sanki. Birde klavye programı falan Olmaması çok ilginç geliyor. Daha ilk kurulumda swift keyboard gibi 3. Parti programlara kalıyorsunuz. Menüler ,simgeler falan özensiz stok şekilde. Menüler ayarlar kısmı derli toplu değil.

Huawei bu anlamda xiaomiden daha iyi tabi.mate 20de googleplay vardı derli toplu bir yazılımı var yine. Yeni telefonlarinda googleplay yok. Başka yerden indirip kullananlarda uyum sorunu varmış google Haritalar uygulaması sıkıntı yaşayan var. Tabi googlesiz bir android kullanmadım okuduklarımdan sadece bu bilgiler.

Şimdi kamera ile uğraşıyordum bende sarı renkleri ıyice sarartması sorununa bakıyorum. Birazda turuncu renkte oynama yapıyor. Onun disinda bir sorun göremedim renk seçiminde.

Ilginç a71de video çekerken geniş acıda sarı renkler normal çıkarken, dar acılı kayıt esnasında sarılar daha sarı oluyor.

Fotoda sıkıntı yok zaten. Pro modda çekiyorum eskiden beri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldboy83tr -- 13 Haziran 2020; 18:22:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: oldboy83tr

Huawei yazılımı xiaomiden kat kat daha iyi. Ama samsungun gerisinde xiaomi mi8, huawei mate 20, a71 3unu kulladim. Xioaminin kendi kafasına göre bir yazılımı var androidlerle alakası yok sanki. Birde klavye programı falan Olmaması çok ilginç geliyor. Daha ilk kurulumda swift keyboard gibi 3. Parti programlara kalıyorsunuz. Menüler ,simgeler falan özensiz stok şekilde. Menüler ayarlar kısmı derli toplu değil.

Huawei bu anlamda xiaomiden daha iyi tabi.mate 20de googleplay vardı derli toplu bir yazılımı var yine. Yeni telefonlarinda googleplay yok. Başka yerden indirip kullananlarda uyum sorunu varmış google Haritalar uygulaması sıkıntı yaşayan var. Tabi googlesiz bir android kullanmadım okuduklarımdan sadece bu bilgiler.

Şimdi kamera ile uğraşıyordum bende sarı renkleri ıyice sarartması sorununa bakıyorum. Birazda turuncu renkte oynama yapıyor. Onun disinda bir sorun göremedim renk seçiminde.

Ilginç a71de video çekerken geniş acıda sarı renkler normal çıkarken, dar acılı kayıt esnasında sarılar daha sarı oluyor.

Fotoda sıkıntı yok zaten. Pro modda çekiyorum eskiden beri.
    Arayüzünde sıkıntı yaşamadım. Bir çok şekilde özelleşiyor. İster iphone gibi bütün uygulamalar ana ekranda ister samsung gibi menüye basarak uygulamaların olduğu sayfaya gidecek şekilde ayarlanıyor. Yada menüye basmadan a71deki gibi kaydırarak uygulamalara gidiliyor.
    Bence zamanla kendi uygulamalarını yapacak. Klavyede dahil. Hatta bu süre çok uzun değil.

• A71 kullanirken klavyesini hic begenmedigim icin zaten gboard indirip kurmustum bu telefonda da stok geliyor. Yalniz takvim, aramalar, kisiler ve mesajlar uygulamasinida stok kullaniyor o durum canımı sıktı. Miu arayuzu animasyon bakimindan da gayet iyi ama one iu kadar kisisellestirme seçeneğini yok. Bildirimler olsun menuler olsun Samsungtan cok farki yok arayuz akici asil eksiklik su: Samsung'un kendi uygulamari daha kullanisliydi. Mesela saglik uygulamasini indirdim a71 de düzgün calisirken bu telefonda 6 adimdan ote sayamadi. Xiaominin saglik uygulamasida Türkiye de calismiyor. Ayrica samsuglarda oldugu gibi finder arama benzeri bir opsiyonu yok. Bunun gibi eksiklikler var. Xiaomi global bir marka olmak istiyorsa çin ve yurtdışı farkini birakip duzgunce uygulamalarını geliştirmesi lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercaner jr. -- 13 Haziran 2020; 22:28:45 >
  • Madalyonun diğer tarafından bakarsak bir de, malzeme kalitesi ve donanim anlaminda bu cihaz gercekten a71 den cok daha ustun.

Cihazı elinize alınca agirligi yapisi vs cok premium bir his veriyor. Zaten kutusundan, sarj aleti ve kablosuna kadar kalite akiyor. A71'e koyduklari kablo bile kotuydu. Ayrica her ne kadar bataryasi daha buyuk olsa da yine a71'e gore sarj konusunda cok daha kararli çalışıyor. Batarya dolgugu zaman elinize alinca hemen dusmeye baslamiyor.

En bariz farklardan biri de ekran. İkiside amoled ama ben bu telefonu kullandığımdan beri karanlik mod'tan keyif almaya basladim. A71 de boyle değildi. Ayrıca bunun yaninda ekrani sap sari kaliyor. Suan ayni klavye temasini kullanıyoruz mi note 10'a göre o tema sanki 720p ekranda gozukuyor. Uygulama simgeleri ve yazilar bile çok daha keskin bunun. Sanirim hdr farkindan kaynakli.

Ve en onemli konu kamera. Bu telefon a71 kadar genis aci sunamiyor. A71 in on kamerasinda 4k secenegi da var ama gel gelelim renkleri cok patlatiyor. Sorun sadece sari ve turuncu renklerdr değil. Bizim kahverengi mutfak dolabini bildigin karamel renginde gosteriyor. En canimi sıkan durumlardan biri buydu. Ayrıca eis'i yok hükmünde onu acinca zaten insanin video cekesi gelmiyor ki. Bu telefonda eis inanilmaz calisitlyor. Renkleri daha gercekci veriyor. Dun 2 tane fotograf attim buraya a71 bulasik makinesinin duz gri rengini daha dagitarak cekmisti.

Özetlersek evet bu telefon arayuz noktasında a71'e gore biraz daha geride ama donanim ve malzeme kalitesi anlaminda da daha ilerde. Samsung'a alisan biri arayuzu yadirgayabilir. Yalniz a71'de de yazılım anlaminda eksiklikler var. Arayuz olarak her ne kadar iyi olsada. Ekran sorunu, kamerasinda renkleri dogru verememesi ve eis, 60 fps gibi konularda vasat kalmasıda bir gercek.

Duz note 10 ve note 10 pro'nun kamerasi biraz kirpilmis ama donanim ve kasasi ayni sekilde korunmus oldugunu dusunursek bu telefon gercekten parasini sonuna kadar hak ediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: 9metal_99

aynen bende a71 kullandım. A71den m10lite'a geçenleri takip ediyorum. Ben a71i satıp huawei p30a geçtim. Huawei koşulsuz 14 gün geri iade olanağı var. Ne olur ne olmaz mi10lite takip ediyorum..
    Genel olarak xiaomi yazılım konusunda ileri sevyede değil. A71 yazılım güzel ama kendi kamera sensörünü ileri sevyeye taşıyamıyor.
    Görünüşe göre mi10lite tada kamera problemleri var gibi.
    P30dan şu ana kadar herhangibir problem yaşamadım. Kamera gerçekten çok iyi. Yazılım arayüz gayet iyi.
    Sanırım p30 ile devam.

Alıntıları Göster
    Hocam aslinda kamerası sorunlu degil. Dun gelen guncellemenin ardindan yogun isik altindaki cekimlerde pir pir başladı ama ilk aldigim gun denemek icin fotoğraf cekmisim ona baktim oyle bir sorun gozukmuyor. Zaten normal isik altinda da yapmıyor. Bu durum cok yakinda yeni bir guncelleme ile ayarlanır. Yoksa renk tonlarini düzgün vermesi olsun, eis'i olsun, canli odak cekimleri olsun cok cok iyi calisiyor. A71 den sonra kamerasından gayet memnunum.

• Kamera ile ilgili bir iki örnek fotoğraf paylasayim.

Bizim parke ve mutfak dolaplarını çektim once. A71 yine sarı tonlama yaparak renk tonunu kramel rengine ceviriyor. Mi note 10 lite ise orjinale cok yakin.

Digerinde de ikiside 1800p titresim modu açıkken video çekim hali. Perdelere dikkatli bakarsaniz a71 nasil bulaniklastirmis görürsünüz. Resmen telefonun eis özelliği yok hukmunde. Mi note 10 lite da hem 4k hem 1080p cekim yaparken titreşim engelleme gayet stabil calisiyor.

Fotoğrafların üzerine tıklayıp bakarsaniz saha iyi netliyor.
    Xiaomi Mi Note 10 Lite (TOCO) [ANA KONU] Xiaomi Mi Note 10 Lite (TOCO) [ANA KONU] Xiaomi Mi Note 10 Lite (TOCO) [ANA KONU] Xiaomi Mi Note 10 Lite (TOCO) [ANA KONU] Xiaomi Mi Note 10 Lite (TOCO) [ANA KONU] Xiaomi Mi Note 10 Lite (TOCO) [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercaner jr. -- 13 Haziran 2020; 21:0:57 >

• Arkadaşlar merhaba. Dün hb den sipariş verdim bugün elime ulaştı. İlk defa bir kargom bu kadar hızlı ulaştı. Siparişimden 24 saat geçmeden ulaştı. Hem de Aras kargo ile

Arkadaşlar telefonu çok inceleyemedim ama kameradaki gölgelenme sorunu bende de oldu. Ben şöyle çözdüm. Kamera uygulamasının verilerini sildim düzeldi. Sorun yaşayan arkadaşlar denesin belki olur.

Bir de bu ekran koruyucusu nereden buluruz? Mi note 10 un olur mu ki? Resmen etiket jelatini ile kullanıyorum

• Orion10 kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun güle güle kullanın. P30 pronun uyuyor demişlerdi. Birde mi note 10 un linkini yukarılarda paylaşılmıştı bende sipariş verdim isterseniz bakın bir.

• 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.