Şimdi Ara

Xiaomi Mi Note 10 Lite (TOCO) [ANA KONU] (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12.961
Cevap
170
Favori
776.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yazılım önemli hocam o yüzden samsung devam:)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oldboy83tr

yazılım önemli hocam o yüzden samsung devam:)

• quote:

Sarımtırak renk tonu oluyor fotolarda,cocugun fotolari anneme atıyorum çocukta sarılık mi var diyor:)) o yüzden foto çekimlerin pro modda kullanıyorum manüel çekim yapıyorum.

Mp hikaye zaten bildiğim için çok beklentim olmuyor benim.

Ois olmadığı sürece eisler birbirine yakın performans sunuyor hocam denedigim tüm telefonlar 3 aşağı 5 yukarı aynı.

1080p hiç işime yaramıyor açıkçası. O yüzden üstüne düşmedim kriter olmadı benim için.

Mizancellde a71 ile mi 10lite çekimleri vardı. Kiminde a71 iyi kiminde mi10. Renkler konusunda daha doğru renkleri genelde mi10 vermiş. Ama benim için yeterli performans ikiside. Yazılım mi olunca direk eliyorum o yüzden . Sizlerin konuları ondan takıp ediyorum memnun kalırsanız fiyatlar artmışken bende geçiyim diye düşündüm ama yazılım konusunda sizlerde çok memnun kalmayınca a71 ile devam etmek daha iyi olacak gibi.
    Hocam esinize daha gecenlerde a71 almasaydiniz eger bugun mor rengi 3500'e düştüğünde mi note 10 lite almanizi tavsiye ederdim. Değişikli kullanirdiniz. Mesela ben a71'i esime verdim tüketici hakem heyeti durumu belli olana kadar 3-5 ay gecer sıkılırsam a71'i ben alirim note 10 lite'i esime veririm.

Ama suan sizin mi note 10 lite'a bence gecmenize gerek yok. Ekranınız problemsiz, kamera performansından da memnunsunuz. Sadece malzeme kalitesi ve batarya kaliyor geriye onlarda da samsung ortalama degerleri zaten sunuyor.

Geriye yazilim boyutu kaldi. Bence kesinlikle arayuz kisminda samsung cok daha iyi. En basiti arama mesajlasma takvim gibi uygulamar direk googledan alinmis kamera uygulamasida biraz geliştirilmis sadece. Arama gelince ekran acikken ustte yazi seklinde kabul et, reddet uyarisi cikiyor ayni bildirim gibi misal bu durum kucuk bir ayrıntı ama beni rahatsiz etti. Samsung'ta ister tam ekran ister bildirim şeklinde istediğimiz gibi ayarlayabiliyoruz bu basit bir ornek. Tabi miu ara yuzu cop degil. Grafikleri ve animasyonlari muazzam ama samsung ayarina gelmesi icin daha zaman ihtiyaçları var. Ben iphone'dan sonrq a71' e gecince cok bir fark hissetmemistim ama xiaomiye gecince Android bir telefon kullandığımı hissediyordum. Kimisinin belki bu durum daha cok hosuna gidebilir. Tercih meselesi.

• ercaner jr. kullanıcısına yanıt
    Zaten 3500 yazdığımızı görünce satıyım a71i dedim. Kafa kafaya alırım diye düşündüm. Böyle devam ediyim en iyisi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-CE32AA123

Google arama uygulaması yakınlık sensörü ile uyumlu çalışmıyor. Ekran aramalarda kapanmıyor veya kapanınca açılmıyor. O yüzden alternatif arama uygulaması gerekiyor. Ya da Google Arama kullanılacaksa telefon kılıfsız kullanılmalı bu sorundan dolayı..

Alıntıları Göster
    Hocam bu durum a71'lerde de oluyor. Benim basima cok geldi. Belki size denk gelmedi ama bu konuda a71 ile mi note 10 lite arasında cok fark yok.

Samsung arayuz konusunda evet cok daha basarili bunu ikimiz daha iyi tecrube ettik her iki modelide kullandik çünkü ama a71'in yazilim anlamında giderilmesi gereken eksiklikleri var. Mesela ekran yesillenme sorunu. Her ne kadar donanimsal oldugunu dusunsemde gelen haberler yazilimla duzeltilecegi yonunde. Diger nokta hem ekran hem de kamera - video çekimlerinde cok sarimtirak kaliyor bence bu da bir sorun. Ayrıca eis'i rezalet durumda. Bu yazilimla duzeltilebilir eger duzeltilemezde eis'i yok olarak dusunmek lazım. Bir diğer konu 1080p de 60 fps seceneginin gelmesi lazım. Aramalarda yakinlik sensoru kararsiz calisiyor ve son olarak mi note 10 lite'a gecince anladim a71 pil konusunda savrukmus. 💯 dolduğu zaman elime aliyordum bir kac dk bir sarj eksiomeye başlıyordu. Diğer yandan oyunlarda ve video izlerken gayet makul pil tuketiyordu. Note 10 lite pil konusunda cok daha satabil. Üstelik yeni olduğu icin pil daha tam randımanına kavusmua degil.

• quote:

Zaten 3500 yazdığımızı görünce satıyım a71i dedim. Kafa kafaya alırım diye düşündüm. Böyle devam ediyim en iyisi.
    Ben de kampanya ile 3700'e dusunce aldim. Yoksa 128 gb icin 4000 lira vermezdim hocam. Az daha beklsem 200 lira daha kâr'da olacakmışım. Kismet iste 😃

• quote:

Orijinalden alıntı: ercaner jr.

Hocam bu durum a71'lerde de oluyor. Benim basima cok geldi. Belki size denk gelmedi ama bu konuda a71 ile mi note 10 lite arasında cok fark yok.

Samsung arayuz konusunda evet cok daha basarili bunu ikimiz daha iyi tecrube ettik her iki modelide kullandik çünkü ama a71'in yazilim anlamında giderilmesi gereken eksiklikleri var. Mesela ekran yesillenme sorunu. Her ne kadar donanimsal oldugunu dusunsemde gelen haberler yazilimla duzeltilecegi yonunde. Diger nokta hem ekran hem de kamera - video çekimlerinde cok sarimtirak kaliyor bence bu da bir sorun. Ayrıca eis'i rezalet durumda. Bu yazilimla duzeltilebilir eger duzeltilemezde eis'i yok olarak dusunmek lazım. Bir diğer konu 1080p de 60 fps seceneginin gelmesi lazım. Aramalarda yakinlik sensoru kararsiz calisiyor ve son olarak mi note 10 lite'a gecince anladim a71 pil konusunda savrukmus. 💯 dolduğu zaman elime aliyordum bir kac dk bir sarj eksiomeye başlıyordu. Diğer yandan oyunlarda ve video izlerken gayet makul pil tuketiyordu. Note 10 lite pil konusunda cok daha satabil. Üstelik yeni olduğu icin pil daha tam randımanına kavusmua degil.

Alıntıları Göster
    Donanım önemli ama onu kullanacak yazılım olmazsa donanımda önemsiz kalıyor... Maalesef mi note 10 lite şuanki haliyle bu yaptığım tanıma çok uygun :) ama ilerde özellikle MIUI 12 ile bazı konularda daha iyi seviyeye geleceğini düşünüyorum... Kamera ve kamera yazılımında gayet iyi durumda ama genel kullanımda kesinlikle A71 seviyesinde değil. Anlatmak istediğim konu bu aslında. Oyunlarda ısınmalar, uygulamalarda uyumsuzluk, yakınlık sensörü sorunu vs can sıkıyor bazen. Bu sorunlar kimi için önemli olmayabilir tabi ama bana göre önemli... Batarya konusuna gelirsem eğer mi note 10 lite'ın iyi olmaması düşünülemez, sonuç olarak 5000 mah üzerinde batarya gücüne sahip :) zamanla daha da iyi olacaktır dediğiniz gibi... Şimdilik mecburen kullanıyorum ama böyle giderse tekrar Samsung'a dönme ihtimalim çok yüksek. Hayırlısı olsun bakalım :)

• quote:

Donanım önemli ama onu kullanacak yazılım olmazsa donanımda önemsiz kalıyor... Maalesef mi note 10 lite şuanki haliyle bu yaptığım tanıma çok uygun :) ama ilerde özellikle MIUI 12 ile bazı konularda daha iyi seviyeye geleceğini düşünüyorum... Kamera ve kamera yazılımında gayet iyi durumda ama genel kullanımda kesinlikle A71 seviyesinde değil. Anlatmak istediğim konu bu aslında. Oyunlarda ısınmalar, uygulamalarda uyumsuzluk, yakınlık sensörü sorunu vs can sıkıyor bazen. Bu sorunlar kimi için önemli olmayabilir tabi ama bana göre önemli... Batarya konusuna gelirsem eğer mi note 10 lite'ın iyi olmaması düşünülemez, sonuç olarak 5000 mah üzerinde batarya gücüne sahip :) zamanla daha da iyi olacaktır dediğiniz gibi... Şimdilik mecburen kullanıyorum ama böyle giderse tekrar Samsung'a dönme ihtimalim çok yüksek. Hayırlısı olsun bakalım :)

Alıntıları Göster
    Hocam samsung yazilim ve arayuz konusunda cok daha iyi olduğunu tartismiyoruz bile ama model bazli bakarsak eger a71'de de ikonik sorunlar var. İste o telefonun can sıkmasın asil nedeni de bunlar. Malesef aramalar ile kameranin yuksek isik altinda pir pir yapma sorunu yuzunden mi note 10 lite da tam olarak sorunsuz degil. Ama güncellemelerle duzelecektir. Yoksa bugun baya evham yaptım malum 😃

Sizi bence asil rahatsiz eden arayuzun samsungtan sonra biraz yavan gelmesi. Oneplus'ı benzer nedenlerle sattığınizi soylemistiniz malum. Samsung bu konuda daha eglenceli ve kişiselleştirilebilirdi ve kendi uygulamalarida cok daha kaliteli. Ne yalan söyleyim bende bunun eksikligini hissetmedim degil 😃 keşke telefon gelince biraz daha deneyimleyip a71'i kuzeninize hemen vermeseydiniz. Yada kuzeninize bu telefonu verip a71'i elinden geri alin 😀😀

• Ekleme yapayim bugun oyunlarda iki telefonuda test etme sansim oldu. Esimle yarım saat kadar asphalt 9 oynadik. A71'in en cok kamera civarlari isindi olcum yaptim 38,5 dereceydi. Mi note 10 lite'in da orta kismi daha çok isindi onu ölçütügumde ise 37 derece çıktı. Ama kasasi cam ve aluminyum olup isi yayıldığı icin sanki olduğundan daha fazla isiniyormus hissi veriyor. İphone 6'da oyleydi. O yuzden bu duruma alisigim 😀

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercaner jr. -- 13 Haziran 2020; 1:12:43 >
  • quote:

Hocam samsung yazilim ve arayuz konusunda cok daha iyi olduğunu tartismiyoruz bile ama model bazli bakarsak eger a71'de de ikonik sorunlar var. İste o telefonun can sıkmasın asil nedeni de bunlar. Malesef aramalar ile kameranin yuksek isik altinda pir pir yapma sorunu yuzunden mi note 10 lite da tam olarak sorunsuz degil. Ama güncellemelerle duzelecektir. Yoksa bugun baya evham yaptım malum 😃

Sizi bence asil rahatsiz eden arayuzun samsungtan sonra biraz yavan gelmesi. Oneplus'ı benzer nedenlerle sattığınizi soylemistiniz malum. Samsung bu konuda daha eglenceli ve kişiselleştirilebilirdi ve kendi uygulamalarida cok daha kaliteli. Ne yalan söyleyim bende bunun eksikligini hissetmedim degil 😃 keşke telefon gelince biraz daha deneyimleyip a71'i kuzeninize hemen vermeseydiniz. Yada kuzeninize bu telefonu verip a71'i elinden geri alin 😀😀

Alıntıları Göster
    Hocam ben A71 de almam artık 😂😂😂 alırsam şuan için en sorunsuz olan Samsung Note 10 Lite'ı alırım :) ama yeni aldığım için şimdilik devam edeceğim...

• quote:

Hocam ben A71 de almam artık 😂😂😂 alırsam şuan için en sorunsuz olan Samsung Note 10 Lite'ı alırım :) ama yeni aldığım için şimdilik devam edeceğim...

Alıntıları Göster
    Onda da exynos islemci var hocam. Bence ilerde degistirirseniz p30 yada s10 lite alin o zaman.

Benim secenekler belli ya bunu satip a71 ile devam ederim yada a71 tuketici hakem heyeti kararı ile iade edilir mi 10 lite'ı en az iki uc yil kullanırım. Zaten uzun sure kullanmak icin SD islemci, Depolama ve batarya yonunden oldukça ideal. 😀

• quote:

Hocam yazılım olarak düşünüyorsanız bana göre A71 bayağı önde... A71 de hiçbir uygulamada uyumsuzluk yaşamadım ama Note 10 Lite'da fazlasıyla yaşıyorum,her gün yeni bir sürpriz çıkıyor karşıma 😂... Donanım ve özellikle kamera istenirse bu fiyata Mi Note 10 Lite iyi bir seçenek lakin konu yazılımsa macera aramanıza hiç gerek yok...

Alıntıları Göster
    Hocam bende araniza katıldım. Samsung tan geçtim . Yazılım konusunda nasıl sıkıntılar oluyor note 10 lite da . Hangi programlarda ne oluyor mesela almasamiydik keşke :))

Bu arada arkadaşlar iyi bir kılıf ve cam filmi öneren var mi link var mı . Güncel olarak konuda buldum birkaç tane ama yorum yoktu . Kullanıp memnun kalanların tavsiyesini alırsak arkadaşlar ve bende faydalanırız. Öne cam filmi , koruyucu yani arkaya da kılıf yeter. Arkaya da film yaptıranlar var sanırım gerekli mi bilemedim. Kavisli ekran olması biraz tedirgin yaptı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abidig -- 13 Haziran 2020; 1:49:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Onda da exynos islemci var hocam. Bence ilerde degistirirseniz p30 yada s10 lite alin o zaman.

Benim secenekler belli ya bunu satip a71 ile devam ederim yada a71 tuketici hakem heyeti kararı ile iade edilir mi 10 lite'ı en az iki uc yil kullanırım. Zaten uzun sure kullanmak icin SD islemci, Depolama ve batarya yonunden oldukça ideal. 😀

Alıntıları Göster
    Hocam exynos var ama S10 lite'tan kaliteli kamerası var, kalemi var, ekranı da çok iyi durumda, güncellemeleri zamanında alıyor... Yani her telefonda bir sorun mutlaka çıkıyor ama en az sorunu olanı bulmak gerekiyor. Şuana kadar en az sorun exynos işlemciye rağmen Samsung Note 10 Lite'ta. Ayrıca P30 ve P30 Pro kullandım hocam çok keyif alamadım çünkü Huawei'de de yazılımsal uyumsuzluk çok çıktı karşıma. Özellikle bazı uygulamalarda bildirim sorunu yaşıyordum.. Her zaman dediğim gibi birçok markanın telefonunu kullanmış biri olarak yine söylüyorum hocam Android telefon alınacaksa net olarak Samsung alınmalı...

• quote:

Orijinalden alıntı: abidig

Hocam bende araniza katıldım. Samsung tan geçtim . Yazılım konusunda nasıl sıkıntılar oluyor note 10 lite da . Hangi programlarda ne oluyor mesela almasamiydik keşke :))

Bu arada arkadaşlar iyi bir kılıf ve cam filmi öneren var mi link var mı . Güncel olarak konuda buldum birkaç tane ama yorum yoktu . Kullanıp memnun kalanların tavsiyesini alırsak arkadaşlar ve bende faydalanırız. Öne cam filmi , koruyucu yani arkaya da kılıf yeter. Arkaya da film yaptıranlar var sanırım gerekli mi bilemedim. Kavisli ekran olması biraz tedirgin yaptı.

Alıntıları Göster
    Hoşgeldiniz.. ufak tefek sorunlar birikip büyüyünce gözüme batmaya başladı doğal olarak. Aslında sorunlu bir telefon değil. Çoğu güncelleme ile çözülür... Bana göre sorun olan konular size göre sorun olmayabilir. O nedenle burda telefonu kötülemiş gibi davranmak istemiyorum. Kullandıkça iyi ve kötü yanları ortaya çıkıyor zaten. Ayrıca Siz bana bakmayın lütfen ben daha iyilerini kullandığım ve beklentimi çok yukarda tuttuğum için böyle konuşuyorum. :)

• Teşekkürler hocam cevabınız için. Bakalim hayırlısı diyelim artık. Teşekkürler

• quote:

Teşekkürler hocam cevabınız için. Bakalim hayırlısı diyelim artık. Teşekkürler
    Rica ederim,ne demek. İyi günlerde kullanın

• quote:

Hocam exynos var ama S10 lite'tan kaliteli kamerası var, kalemi var, ekranı da çok iyi durumda, güncellemeleri zamanında alıyor... Yani her telefonda bir sorun mutlaka çıkıyor ama en az sorunu olanı bulmak gerekiyor. Şuana kadar en az sorun exynos işlemciye rağmen Samsung Note 10 Lite'ta. Ayrıca P30 ve P30 Pro kullandım hocam çok keyif alamadım çünkü Huawei'de de yazılımsal uyumsuzluk çok çıktı karşıma. Özellikle bazı uygulamalarda bildirim sorunu yaşıyordum.. Her zaman dediğim gibi birçok markanın telefonunu kullanmış biri olarak yine söylüyorum hocam Android telefon alınacaksa net olarak Samsung alınmalı...

Alıntıları Göster
    O zaman 1 yil idare etmek lazım hocam seneye s20 plus aliriz 😀

• quote:

O zaman 1 yil idare etmek lazım hocam seneye s20 plus aliriz 😀

Alıntıları Göster
    Asıl planım bu ama inşallah bekleyebilirim 😂😂 Şuanda alabilirim ama çok pahalı yani bir telefona 8 bin TL vermek işime gelmiyor hocam. Seneye makul fiyatlara inince ki mecbur inecek o zaman yapıştırcam S20 Plus'ı 😂😂

• quote:

Alıntıları Göster
    Samsung arayuzunden geçince miu arayuzunu biraz yadirgadik yoksa bir kac ufak sey dışında sorunlu bir tarafi yok simdilik. onlarda telefon daha yeni olduğu icin normal, güncellemelerle duzeltilcektir.

Piyasada kilifi daha yok hocam. İçinden cikanla bir sure idare etmemiz gerekecek. Koruyucu olarakta lensun marka bakabilirsiniz. Bir de p30 pro'nun ekran koruyucusu uyuyormus. Bende daha bir kac gun once aldim ve daha ekran koruyucusu ismarladim 😀 alip kullanan arkadaslarin yorumlarını bekliyorum.

• 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.