Şimdi Ara

Xiaomi Mi Note 10 Lite (TOCO) [ANA KONU] (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
39 Misafir (25 Mobil) - 14 Masaüstü25 Mobil
5 sn
12.961
Cevap
170
Favori
776.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: oldboy83tr

Niye arama programı falan arıyorsunuz veya klavye programı içinde standart gelmiyor mu?
    Google arama uygulaması yakınlık sensörü ile uyumlu çalışmıyor. Ekran aramalarda kapanmıyor veya kapanınca açılmıyor. O yüzden alternatif arama uygulaması gerekiyor. Ya da Google Arama kullanılacaksa telefon kılıfsız kullanılmalı bu sorundan dolayı..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-CE32AA123

Google arama uygulaması yakınlık sensörü ile uyumlu çalışmıyor. Ekran aramalarda kapanmıyor veya kapanınca açılmıyor. O yüzden alternatif arama uygulaması gerekiyor. Ya da Google Arama kullanılacaksa telefon kılıfsız kullanılmalı bu sorundan dolayı..

Alıntıları Göster
    Cihaz için Hindistan ya da Endonezya romları çıktı ise onlar Miui uygulamaları ile geliyor. Bende cihazım gelir gelmez eğer varlar ise onları yüklemeyi düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: damn2u

Cihaz için Hindistan ya da Endonezya romları çıktı ise onlar Miui uygulamaları ile geliyor. Bende cihazım gelir gelmez eğer varlar ise onları yüklemeyi düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    Bende yükleyeceğim. Ama şuan için yok ..

• Evet alanlar aldı alamayanlar yaya kaldi. Yine 4000 lira olmuş Hepsiburada da 😃

• Arkadaşlar merhaba tekrardan bende migrostan aldım telefonu dün güncelleme yapana kadar bir sıkıntım yoktu. Pubg oynarken ping yükseliyor sürekli. Miu11.0.4.0 Yüklü başına gelen var mıdır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ercaner jr.

Evet alanlar aldı alamayanlar yaya kaldi. Yine 4000 lira olmuş Hepsiburada da 😃
    Hocam duyduğum kadarıyla fiyatlar artacakmış. Hatırlarsanız A71 de 4000 TL olacak demişti bir arkadaşım sonra 4000 TL yı geçti. Yine aynı arkadaşım 6/128 Mi Note 10 Lite'ın 4299 TL , 6/64 olanının 3899 TL olacağını söyledi. Az kaldı dedi. 1-2 haftaya çıkacakmış bu fiyatlara...

• Sağlık uygulaması neden yok? Adımsayar vs nasıl yapıcaz?
  • quote:

Hocam duyduğum kadarıyla fiyatlar artacakmış. Hatırlarsanız A71 de 4000 TL olacak demişti bir arkadaşım sonra 4000 TL yı geçti. Yine aynı arkadaşım 6/128 Mi Note 10 Lite'ın 4299 TL , 6/64 olanının 3899 TL olacağını söyledi. Az kaldı dedi. 1-2 haftaya çıkacakmış bu fiyatlara...

Alıntıları Göster
    Dogrudur hocam.

Bu arada kamera ile ilgili bir sorun yaşıyorum. Az once fotoğraf cekeyim dedim ekranda dikey hareketli golgeler olusuyor. Hani televizyon ekranina kamera tutunca yatay gelgit yapan golgeler olur ya onun gibi. Fotoğraf cekince fotografa da yansıyor biraz. Videoyu actim onda da aynisi var. Sizin kameralar da boylemi diyecem de boyle bir sey olamaz heralde. Valla moralim bozuldu.

Düşük isik olan oturma odasında denedigimde sorun yok ama ışık seviyesi normal odalarda dediğim durum oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercaner jr. -- 12 Haziran 2020; 21:28:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CaptainJack

Sağlık uygulaması neden yok? Adımsayar vs nasıl yapıcaz?
    Samsung saglik uygulamasini marketten indirip deneyin hocam. Google fit' de var hangisi hosunuza giderse onu kullanırsınız.

• ercaner jr. kullanıcısına yanıt
    Yazılımsal problemler var hocam yok diyemem. Düzelmeyecek sorunlar değil ama. Xiaomi mantığı böyle. Sürekli güncelleme verir. İşte yakında MIUI 12 alır onda da sorunlar çıkar sonra 13 sürümüne kadar sürekli güncelleme alır vs vs vs. Valla açık söyleyeyim ben yazılımsal olarak memnun kalmadım. Bana göre yazılımsal olarak A71'in yanından geçemez. Bilemiyorum ne kadar sabrederim bu sıkıntılara ama sonu iyi görünmüyor benim için. Her an kafam atabilir telefonu elden çıkarabilirim. Az kaldı...

Samsung telefon konularından birinde şu yorumu görmüştüm birara hocam.

Camera eh işte derken tam olarak insanlar ne bekliyor ben anlayamadım lafım sadece size değil genel konuşuyorum, Resimi 11 bin tl satılan ıphone oled retina ekranında rengarenk full contrast ultra çözünürlükte görüp iyi resim çektiğini sanıyor millet, önemli olan baskı kalitesi orda belli olur resim iyimi kötümü bu tarz telefonlarda ekran kalitesi ne kadar detay veriyorsa resimi ve videoyu o netlikte o kalitede görürsünüz 

Yok f değeri 1.7 imiş yok bunun f.2.0 mış bunlar bu sensör boyutlarında önemli değil hepsi mercimek sensör camera bunların f1.4 olsa ne olucak mercimek sensörün çekeceği resim o resimdeki detaylar bellidir 

Amatör fotoğrafçıyım iyi resimin ne olduğunu az çok biliyorum evde sony rx100 m4 ve sony alpha a6500 aynasız makinem var.Samsung a51 gelirsek ne çekmesi gerekiyorsa onu çekiyor camerası kötü falan değil gayet güzel diğer telefonlar ne çekiyorki en pahalı olan telefonlar gece resimi çokmu net noisesiz çokmu detaylı, hepsinin çekeceği sınır neyse onu çeker.Küçük sensör ışığı görünce iyi çeker ışık yoksa iso arttırır noise oluşur ensantane düşer kötü resim çıkar bu kadar basit neden sensör küçük.a51 1/2.0 çok övülen iphone sensör boyutu ne 1/2.55 diğerleride hemen hemen aynı 

Örnek 12 milyarlık ıphone 11 pro max düşünün en iyi resim çeken cihazlardan değilmi bu? şimdi biri bunu aldığında başka camera almam diyormu detaylı prof resim isteyen biri tabiki hayır tatilde bakıyorum herkesin elinde iki tane iphone var elinde aynasız sony alpha canonlarla geziyor millet madem çok iyi resim çekiyor neden camera alıyorlar ben gidicem 8-10 bin tl telefona vericem cemarası iyi diye yetmicek birde gidip üstüne hala 3-5 bin verip camera alıcam uzun lafın kısası boş işler bunlar neyin ne çekeceği bellidir a51 çekeceği resim herkese yeter merak etmeyin aşağıdaki link izleyin ıphone 11 ile resim kıyaslaması var bakın biri 7 bin tl biri 2500 tl telefon özellikle seçtim tabiki iphone 11 biraz daha detaylı resimleri lens kalitesinden ötürü doğal olarak, ama 5-6 bin tl fiyat farkına değermi asla demek istediğim bu neden ikiside mercimek sensör çekecekleri anca budur gecede gündüzde 
    Tech1Tvyoutube
    Apple iPhone 11 Vs Galaxy A51 Camera Test
    https://www.youtube.com/watch?v=ap32mUeOPLY 

JM Tech Pointyoutube
    Samsung Galaxy A51 VS iPhone 11 Camera Comparison, Camera Review
    https://www.youtube.com/watch?v=wvWVpPWVRFI 

BM Tech tubeyoutube
    Samsung Galaxy A51 VS iPhone 11 Camera comparison || Which is Better Camera || Camera Review ||
    https://www.youtube.com/watch?v=EojQWGIznPg 

Tech 786youtube
    Samsung Galaxy A51 vs iPhone 11 Camera Comparison
    https://www.youtube.com/watch?v=LHmPhDelztg 

bi bakayım hocam sağolun
  • quote:

Yazılımsal problemler var hocam yok diyemem. Düzelmeyecek sorunlar değil ama. Xiaomi mantığı böyle. Sürekli güncelleme verir. İşte yakında MIUI 12 alır onda da sorunlar çıkar sonra 13 sürümüne kadar sürekli güncelleme alır vs vs vs. Valla açık söyleyeyim ben yazılımsal olarak memnun kalmadım. Bana göre yazılımsal olarak A71'in yanından geçemez. Bilemiyorum ne kadar sabrederim bu sıkıntılara ama sonu iyi görünmüyor benim için. Her an kafam atabilir telefonu elden çıkarabilirim. Az kaldı...
    Valla hocam a71 den siz cok memnundunuz birden Xiaomi'ye gecince ben de şaşırdım doğrusu. Ama benim anladığım bu telefon sizi biraz mutsuz etmis. Bence bir müddet sans taniyin. Yazilimsal olarak evet a71 Samsung'tan dolayi daha basarili ama onda da ekran probleminden tutun ekraninda ve fotoğraf video tarafında sarimtirak tonlarına kadar rahatsiz edici yanlari vardi. Ayrica bu kadar uygulamarin simgeleri bile net kesin veremiyordu xiaomi bu konularda cok iyi.

Neyse yuksek lumen led lambada golgelenme problemini sizde gozlemlediniz sanırım. Umarim guncelleme ile ayar cekilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercaner jr. -- 16 Haziran 2020; 22:31:16 >

• quote:

Valla hocam a71 den siz cok memnundunuz birden Xiaomi'ye gecince ben de şaşırdım doğrusu. Ama benim anladığım bu telefon sizi biraz mutsuz etmis. Bence bir müddet sans taniyin. Yazilimsal olarak evet a71 Samsung'tan dolayi daha basarili ama onda da ekran probleminden tutun ekraninda ve fotoğraf video tarafında sarimtirak tonlarına kadar rahatsiz edici yanlari vardi. Ayrica bu kadar uygulamarin simgeleri bile net kesin veremiyordu xiaomi bu konularda cok iyi.

Neyse yuksek lumen led lambada golgelenme problemini sizde gozlemlediniz sanırım. Umarim guncelleme ile ayar cekilir.

Alıntıları Göster
    Tabiki şuan için gölgelenme bende de mevcut. Güncelleme ile çözülür bunlar ufak sorunlar. Ama ufak sorunlar biriktikçe gözümde daha da büyüyor.. şimdilik kullanmaya devam edeceğim. Mıuı 12 yi görmek istiyorum ama önemli olan o zamana kadar sabredilmek :)

• quote:

Samsung telefon konularından birinde şu yorumu görmüştüm birara hocam.

Camera eh işte derken tam olarak insanlar ne bekliyor ben anlayamadım lafım sadece size değil genel konuşuyorum, Resimi 11 bin tl satılan ıphone oled retina ekranında rengarenk full contrast ultra çözünürlükte görüp iyi resim çektiğini sanıyor millet, önemli olan baskı kalitesi orda belli olur resim iyimi kötümü bu tarz telefonlarda ekran kalitesi ne kadar detay veriyorsa resimi ve videoyu o netlikte o kalitede görürsünüz 

Yok f değeri 1.7 imiş yok bunun f.2.0 mış bunlar bu sensör boyutlarında önemli değil hepsi mercimek sensör camera bunların f1.4 olsa ne olucak mercimek sensörün çekeceği resim o resimdeki detaylar bellidir 

Amatör fotoğrafçıyım iyi resimin ne olduğunu az çok biliyorum evde sony rx100 m4 ve sony alpha a6500 aynasız makinem var.Samsung a51 gelirsek ne çekmesi gerekiyorsa onu çekiyor camerası kötü falan değil gayet güzel diğer telefonlar ne çekiyorki en pahalı olan telefonlar gece resimi çokmu net noisesiz çokmu detaylı, hepsinin çekeceği sınır neyse onu çeker.Küçük sensör ışığı görünce iyi çeker ışık yoksa iso arttırır noise oluşur ensantane düşer kötü resim çıkar bu kadar basit neden sensör küçük.a51 1/2.0 çok övülen iphone sensör boyutu ne 1/2.55 diğerleride hemen hemen aynı 

Örnek 12 milyarlık ıphone 11 pro max düşünün en iyi resim çeken cihazlardan değilmi bu? şimdi biri bunu aldığında başka camera almam diyormu detaylı prof resim isteyen biri tabiki hayır tatilde bakıyorum herkesin elinde iki tane iphone var elinde aynasız sony alpha canonlarla geziyor millet madem çok iyi resim çekiyor neden camera alıyorlar ben gidicem 8-10 bin tl telefona vericem cemarası iyi diye yetmicek birde gidip üstüne hala 3-5 bin verip camera alıcam uzun lafın kısası boş işler bunlar neyin ne çekeceği bellidir a51 çekeceği resim herkese yeter merak etmeyin aşağıdaki link izleyin ıphone 11 ile resim kıyaslaması var bakın biri 7 bin tl biri 2500 tl telefon özellikle seçtim tabiki iphone 11 biraz daha detaylı resimleri lens kalitesinden ötürü doğal olarak, ama 5-6 bin tl fiyat farkına değermi asla demek istediğim bu neden ikiside mercimek sensör çekecekleri anca budur gecede gündüzde 
    https://www.youtube.com/watch?v=ap32mUeOPLY 
    https://www.youtube.com/watch?v=wvWVpPWVRFI 
    https://www.youtube.com/watch?v=EojQWGIznPg 
    https://www.youtube.com/watch?v=LHmPhDelztg 
    Hocam a71 de 64 mp kamera ve sensor konusunda arkasinda basarili bir marka olunca insanlar ister istemez en azindan ortalama bir performans bekliyor dogal olarak. A71'in kamerasi kotumu kesinliklel degil yalnız onda da yazilimsal sorunlar mevcut. Renkleri cok sarı tonlarda patlatıyor. Bizim kahve rengi mutfak dolabi ile onun çektiği goruntunun renk anliminda alakasi yok. Ayrica titreşim engellemesi cok kotu hatta rezalet durumda. Onu acinca goruntu inanilmaz bulaniklasiyor. Hic koymasalar daha iyi ama gunumuzde insanlar telefon tercih edecegi zaman ois yoksa en azindan eis olmasina dikkat ediyor. Bir diger konu siz cok onem vermiyorsunuz ama 1080p de 60 fps yok. Bu benim i6 da bile vardi. 4k kapladığı alan olarak her zaman tercih edilmeyebiliyor o yuzden en iadeali 1080p cekim.
    A71'in kesinlikle guzel bir yazılım guncellemesine ihtiyaci var.

Ozetlersek kamera bekletisi olanlarin üstelik 3900 lira verip a71 almasi mantikli degil. Ayni paraya hatta daha uyguna mi note 10 lite, p40 lite gibi secenkler var. Ama kamera idare etsin benim icin buyuk ekran guzel bir arayuz ve ortalama bir donanim sunsun diyenlere a71 cok mantikli telefon. Zaten benzer fiyat seviyesinde sd islemci kullanip amoled ekrani olan mi note 10 lite ve a71 var.

Son olarak 2 tane fotograf atıyorum. İkisini de 64 mp ile çektip ardindan kendim yakinlastirdim. A71 duz renkleri bile dagitiyor. İlk foto mi note 10 lite diger a71 ile cekildi. Aralarında ki fotoğraf isleme farki az cok ortaya cikiyor. Video da bu fark daha da fazla. Onu da yakinda paylasirim her iki baslikta da.
    Xiaomi Mi Note 10 Lite (TOCO) [ANA KONU] Xiaomi Mi Note 10 Lite (TOCO) [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercaner jr. -- 12 Haziran 2020; 22:18:57 >

• quote:

Tabiki şuan için gölgelenme bende de mevcut. Güncelleme ile çözülür bunlar ufak sorunlar. Ama ufak sorunlar biriktikçe gözümde daha da büyüyor.. şimdilik kullanmaya devam edeceğim. Mıuı 12 yi görmek istiyorum ama önemli olan o zamana kadar sabredilmek :)

Alıntıları Göster
    Fotoğrafları gordunuz değilmi hocam yani normal diyorsunuz. Bana ozel olmadigina sevindim valla 😃 yalniz dediğim gibi cok guclu lumen veren led ışık altinda bunu yapti. Salonda denedim orda da 12 adet led var ama daha genis bir metre kare oldugu icin golgelenmedi.

• quote:

Fotoğrafları gordunuz değilmi hocam yani normal diyorsunuz. Bana ozel olmadigina sevindim valla 😃 yalniz dediğim gibi cok guclu lumen veren led ışık altinda bunu yapti. Salonda denedim orda da 12 adet led var ama daha genis bir metre kare oldugu icin golgelenmedi.

Alıntıları Göster
    Normal hocam bu durum içiniz rahat olsun.

• Arkadaşlar A7 2016 dan araniza katıldım inşallah pişman olmam. A71 ile arasında çok gittim geldim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Sarımtırak renk tonu oluyor fotolarda,cocugun fotolari anneme atıyorum çocukta sarılık mi var diyor:)) o yüzden foto çekimlerin pro modda kullanıyorum manüel çekim yapıyorum.

Mp hikaye zaten bildiğim için çok beklentim olmuyor benim.

Ois olmadığı sürece eisler birbirine yakın performans sunuyor hocam denedigim tüm telefonlar 3 aşağı 5 yukarı aynı.

1080p hiç işime yaramıyor açıkçası. O yüzden üstüne düşmedim kriter olmadı benim için.

Mizancellde a71 ile mi 10lite çekimleri vardı. Kiminde a71 iyi kiminde mi10. Renkler konusunda daha doğru renkleri genelde mi10 vermiş. Ama benim için yeterli performans ikiside. Yazılım mi olunca direk eliyorum o yüzden . Sizlerin konuları ondan takıp ediyorum memnun kalırsanız fiyatlar artmışken bende geçiyim diye düşündüm ama yazılım konusunda sizlerde çok memnun kalmayınca a71 ile devam etmek daha iyi olacak gibi.

• quote:

Sarımtırak renk tonu oluyor fotolarda,cocugun fotolari anneme atıyorum çocukta sarılık mi var diyor:)) o yüzden foto çekimlerin pro modda kullanıyorum manüel çekim yapıyorum.

Mp hikaye zaten bildiğim için çok beklentim olmuyor benim.

Ois olmadığı sürece eisler birbirine yakın performans sunuyor hocam denedigim tüm telefonlar 3 aşağı 5 yukarı aynı.

1080p hiç işime yaramıyor açıkçası. O yüzden üstüne düşmedim kriter olmadı benim için.

Mizancellde a71 ile mi 10lite çekimleri vardı. Kiminde a71 iyi kiminde mi10. Renkler konusunda daha doğru renkleri genelde mi10 vermiş. Ama benim için yeterli performans ikiside. Yazılım mi olunca direk eliyorum o yüzden . Sizlerin konuları ondan takıp ediyorum memnun kalırsanız fiyatlar artmışken bende geçiyim diye düşündüm ama yazılım konusunda sizlerde çok memnun kalmayınca a71 ile devam etmek daha iyi olacak gibi.
    Hocam yazılım olarak düşünüyorsanız bana göre A71 bayağı önde... A71 de hiçbir uygulamada uyumsuzluk yaşamadım ama Note 10 Lite'da fazlasıyla yaşıyorum,her gün yeni bir sürpriz çıkıyor karşıma 😂... Donanım ve özellikle kamera istenirse bu fiyata Mi Note 10 Lite iyi bir seçenek lakin konu yazılımsa macera aramanıza hiç gerek yok...

• 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.