< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |

1 Mobil
IMEI (Uluslararası Mobil Ekipman Kimliği), her cep telefonuna özgü benzersiz bir kimlik numarasıdır. IMEI numaranız, telefonunuzun ağa bağlanması, aramalar yapması ve mesaj göndermesi için gereklidir.
Telefonunuza IMEI Atma
IMEI'nizi atmak, telefonunuzun orijinal IMEI numarasını değiştirdiğiniz anlamına gelir. Bu, çeşitli nedenlerle yapılabilir:
IMEI Atma Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler
IMEI'nizi değiştirdikten sonra aşağıdaki hususlara dikkat etmelisiniz:
Samsung Telefonlarında IMEI Değiştirme
Samsung telefonlarda IMEI değiştirme işlemi farklı cihazlara göre değişebilir. Genellikle, aşağıdaki adımları izleyerek Samsung telefonunuzdaki IMEI numarasını değiştirebilirsiniz:
IMEI değiştirme işlemi yalnızca teknik bilgi gerektiren kişiler tarafından yapılmalıdır. Yanlış bir işlem, telefonunuzun kalıcı olarak hasar görmesine neden olabilir.
|
|
|
mazda 3 |
|
Merhabalar, bilgim dahilinde ve ifade edebildiğim kadarıyla sorularınızı cevaplayayım İşlemden sonra telefona format atmanıza gerek yok, -en azından benim işlemimden sonra- herhangi bi kalıntı veya artık kalmaz, ancak isterseniz atabilirsiniz tabiki, ve evet ardından sorunsuz kullanabilirsiniz. İşlemden sonra hiçbir programın kalma zorunluluğu yok, telefon kutudan nasıl çıktıysa aynı programlarla bırakılır. Bootloader kilidi açık olması zorunludur, kapatırsanız başınıza büyük bela olur Ben cihazımı işlemli, rootlu ve bootloader kilidi açık kullanıyorum, tüm bankacılık işlemlerim oradan, hatta çoğu atm de kart bile kullanmadan qr kod ile işlemlerimi yapıyorum, bir sorun oluşturmuyor. Güvenilirliği konusunda eğer ki hiç bilinmeyen sitelerden ''pubg mobile coin hack %99999'' gibi sitelerden dosyalar indirip kurmazsanız hiçbir sorun yaşamazsınız Numaralı maddelere cevaben 1- Bootloader kilidi telefonun orjinal yazılımını garanti eder, yani telefon yazılımsal olarak bozulduğunda ve bootloader kilidi daha önce hiç açılmamışsa bu üreticinin suçudur. Bu yüzden üreticilerin servisleri telefon geldiğinde ilk olarak bootloader kilidi açılma durumuna bakar, açılmamışsa fabrika ayarları atar (ki bu yazılımsal sorunların çoğunu çözer). 2- Android özgürlüktür diye bu yüzden deniyor, neredeyse aklınıza gelen her yerini değiştirebiliyorsunuz, ancak çok fazla özgürlük her zaman iyi değildir, stabiliteden ödün verir. Her markada bootloader kilidi açılması gerekmez, örneğin oneplus. 3- Doğrudur. Amerikayı tekrar keşfetmek kimseye birşey kazandırmıyor :) 4- Elbette böyle bir seçenek mümkün, isterseniz rootlu bırakılır isterseniz orjinali ne ise o şekilde, sadece işlemli bırakılır 5- Evet farklı programlar olsa da bootloader durumu marka ve bazen de modele göre değişir. Xiaomilerin çoğunluğu bootloader açık olmasını ister, bazılarında kapalıyken de olur ancak ben tümünde kesinlikle bootloader kilidinin açılmasını tavsiye ederim, ileride telefon bozulduğunda işlemleri hem vakit hem de ekonomik olarak kolaylaştırır. 6- Bootloader kilidi sadece yazılımın orjinalliğini garanti eder, bootloader kilidi açık ve sadece google play ve birkaç güvenilir apk sitesi haricinde bir yerden dosya indirmiyorsanız korkulacak hiçbirşey yok çünkü bootloader kilitli cihazdan farkı yok demektir 7- İşlemden sonra telefonda işlemle alakalı hiçbir program kalmayacağı için bu madde otomatik iptal oluyor, telefon tamamen orjinal yazılımında olduğundan bi sorun olmayacaktır Son kısımda biraz gülümsemekle birlikte üzüldüm, evet ülkemizin eğitim düzeyi zaten her sektörde belli olduğu gibi bu sektörde de belli oluyor :) Soru : Üstadım, siz İMEİ'yi değiştirdikten sonra telefona format atıp telefonu sadece İMEİ'si değiştirilmiş olacak şekilde sıfırdan mı kuruyoruz ? Cevap : (Estağfirullah) Elbette, telefon orjinalinde hangi yazılımdaysa, kutudan nasıl çıktıysa o şekilde teslim edilir, önceden bootloader açılmışsa sıfırlanması gerekmeyebilir ama gönlünüz olsun diye işlem sonrası sıfırlanır, teslim edilir. Umarım yeterince kendimi anlatabildim, konuyu özel mesajdan bir forumdaşımız iletti, bu vesileyle de hem birkaç soru işaretini silmeye çalıştım, hem de konuyu hortlatmış oldum |
|
|
|
hocam imei ve rom işlemlerini kendiniz mi yapıyorsunuz yoksa telefoncularda mı yaptırıyorsunuz? ben de yakın süre içinde telefona imei atmayı planlıyorum ama endişlerim var casus uygulamalarla telefona uzaktan erişim sağlanır veya bankacılık uygulamalarında problem olur diye. |
|
hocam tanıdığım telefoncumuz var kendisi aile telefoncumuz olur son 15 yıla yakındır hep o bize atar evde hepimiz klon plaka cihaz kullanırız asla sorun yaşamadık. rom atmayı biliyorum fakat pek uğraşmam , hocam şöyle söyleyeyim önemli olan sadece cihazın plakası değişsin romu falan değişmesin bir sıkıntı olacağını pek düşünmüyorum tabi cihazda rootta olmamalı güvenlik için genelde casus yazılımlar rootlanmış cihazlar üzerinden tatbik ederler kendilerini tabi uygulama izinleri de bu noktada çok önemli.Şayet internetten alacağınız cihaz için imei atma videolarını izleyip siz atabilirseniz çok iyi olur . atamazsanızda bu işleri hep yapan bir telefoncuya gitmek mantıklı olacaktır hocam. |
|
güvenlik işi biraz çetrefilli hocam işin andoridi iosu şusu busu yok bugün iphonelarda dahi güvenlik açıkları bulmak mümkün tabi ios 14 için bilemeyeceğim fakat önceli ios13 sürümlerinde dahil çok açık bulunmuştu arkadaşımın 6sinde linux üzerinden çok rahat erişim alabiliyordum.güvenliği sağlamanın pratik yolu apk kullanmamaktır hocam güvenilir play store kullanmak uygulamalar arası izlemeyi kapatmak gerekiyor |
|
bu imei atmayı kendim yapabilsem hiç gitmeyecektim telefoncuya hocam ama işte pek bilgim olmayan konular diye kuşku uyandırdı ister istemez. zaten imei root işlemi olmadan atılamıyormuş sanırım, bu nedenle mecbur söylediğiniz gibi telefoncuya gideceğim. umarım bir sorun yaşanmaz, cevabınız icin sag olun. |
|