Şimdi Ara

★ Xiaomi Mi A1 ★ Ana Konu & Kullanıcı Kulübü (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.121
Cevap
83
Favori
380.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozen yuksel O kullanıcısına yanıt
    Arama bölümünde *#*#4636#*#* tuşlarsanız bahsettiğiniz bölüme ulaşabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gargamel11 -- 22 Kasım 2017; 18:29:10 >
  • O bölümü kurcalamanızı pek tavsiye etmem

• Herkese merhaba,

Bende uzun takipten sonra n11den telefonumu aldım yaklaşık 1haftadır kullanıyorum.

Çift kamera olması Android one içinde olması tercih sebebim oldu.

Buradan bende ilk izlenimlerimi paylaşmak istedim.

Ben xiaomiyi Lenovo k5 notetan gectim o yüzden o telefon ile kıyaslama yapacağım.

İlk telefonu elime aldığımda Lenovo ile arasında bayag fark hissettim Lenovo birden çok kaba kaldı ki eski telefonum hiç kullanırken kaba gelmezdi.

Neyse telefonu açtım güncellemesini falan yaptım numaralarım yok sim karttaki numaralarını göremiyorum neyse marketten bulduğum program ile hallettim.

Sonra k5 notetada parmak izi okuyucusu arkada olduğu için parmak izi okuyucuyu kullanırken hiç zorlanmadım bu arada parmak izi okuyucu Lenovodan cok çok iyi hiç takılmadan tak tak açıyor. Yanlız eski telimde parmak izi okuyucuyu geri tuşu gibi kullanıyordum ve çok kolaylık oluyordu neyse marketten bir kaç denemeden sonra parmak izi hareketleri diye bir programla onunda çözdüm bence bir deneyin. Ses kayıt için ACRyi kurdum lenovoda direk kendi özelliğiydi almak isteyenler için pro sürümü su an indirimde. saf Android cok sade olduğu için Lenovodada kullandığım Nova launcheri yükledim ekran görüntüsü alma içinde screenshot diye bir program kurdum lenovada bu özellik çok daha kullanışlıydı artık bakacaz ilerde. Googlenin klavyesini kullanıyorum yanlız şu otomatik düzeltmeyi bir türlü kapatamadım olmazsa başka klavyeye gecmem gerekecek.
    Ekran Lenovodan daha iyi ikisini yan yana koyunca Lenovo cok sarı kaldı.

Pili tahmininde çok daha iyi çıktı acıkcası bu kadar olacağını tahmin etmiyordum. 9 ile 9.5 saat ekran süresi alıyorum ve Lenovoda 3500lük bataryası ile bu ekran süresini alamıyordum. Greenify her zaman kullanırım kullanmayan arkadaşlara kesinlikle tavsiye ederim. Facebook cok pil tüketimini olduğu ve ısrarla kapamama rağmen ısrarla calışmasından dolayı onun yerine bayagdır simple pro adlı programı kullanıyorum denemenizi tavsiye ederim.

Ses konusunda işte orda xioami Lenovo k5 note yanına yaklasamıyor lenovanın kulaklık olsun hoparlör olsun cok daha iyi titreşimde lenovadan daha az.

Telefon görüşmelerinde Lenovo gerçekten çok netti ixaomide iyi ama 2 tık altında diyebilirim.

Kamera konusu çok tartışıldı ama lenovodan çok çok iyi kesinlikle beni üzmedi siz bide Lenovonun gece çekimlerini görseydiniz tabii kendi klasmanında çok iyi fotolar çekiyor bence. Merak edenlere konu altına bir kaç resim eklerim. Yavaş ve hızlı çekim modlarını çok sevdim bokeh efekti basarılı.

Şimdilik ilk izlenimlerim bunlar kısaca xioamiyle biz gayet mutluyuz. Yeterince uzun oldu sahada uzatmadan Almak isteyenlere bu fiyat aralığında kesinlikle tavsiye ederim.

★ Xiaomi Mi  A1 ★ Ana Konu & Kullanıcı Kulübü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdew39 -- 23 Kasım 2017; 15:56:8 >

• erdew39 E kullanıcısına yanıt
    Ben 5.5 saati geçemedim pil konusunda yeni gelen güncelleme ile ekran süresi daha düşük olacak galiba. Siz hangi operatörü kullanıyorsunuz ben Vodafone kullanıyorum pili çekim güçüde etkiliyor diye düşünüyorum. Ses benim için çok yüksek geliyor eski telefonuma nazaran yarıya kısıyorum mecburen

• quote:

Orijinalden alıntı: direc-t

Ben 5.5 saati geçemedim pil konusunda yeni gelen güncelleme ile ekran süresi daha düşük olacak galiba. Siz hangi operatörü kullanıyorsunuz ben Vodafone kullanıyorum pili çekim güçüde etkiliyor diye düşünüyorum. Ses benim için çok yüksek geliyor eski telefonuma nazaran yarıya kısıyorum mecburen

Aslında güncelleme ile operatörle alakalı olduğunu zannetmiyorum çünkü 2.güncellemeyide yaptım operatörden vadofone kullanıyorum. Ses konusunda tabiki iyi güzel ben Lenovoya göre kıyaslayarak söylemiştim yoksa konusurken bir sıkıntı yaşamıyorum.

• Selamlar.. Şuanda samsung galaxy a8 2016 kullanıyorum ama bi türlü sevemediğim bu telefonu satıp yeni bişey almak istiyorum ve hepsiburada da dolaşırken xiaomi mi 5x gözüme çarptı. Tasarımı çok hoşuma gitti ve eşim de xiaomi nin başka bi modelini kullanıyor ve genel olarak memnun olduğu için bu markanın alınabilir olduğunu düşündüm. Konuyu baştan sona okudum ama çoğu şeye yabancı kaldım 🤔😅 Bu telefonu alırsam yıllarca samsung kullanan biri olarak pişman olur muyum? Çok yüksek kalite beklentisi içinde değilim ama tabiki 1 buçuk-2 seneden az sürede beklentileri karşılayamaz bi telefona dönüşmesini istemiyorum. Derinlikli teknolojik ayrıntıları fazla anlamıyorum. Sıradan bi kullanıcıyım aslında 😊 A1 ve mi 5x arasında işletim sistemi farkı var sadece galiba. Bu saf android denen şey nedir ve hangisini tercih etmeliyim bilemedim. Araştırıp okumaya çalıştım ama bir bilene sormakta fayda var deyip buraya yazmak istedim. 😊 Telefonda tema vs uygulanabilir mi? İsimlerin rehberde çift gözükmesi gibi bişeyler okudum, böyle basit ama rahatsız edici hatalar fazla bilgi sahibi olmadan da çözülebiliyor mu 😅 sorularım önemsiz kalabilir biraz ama yine de cevaplayan olursa şimdiden teşekkürler..

• Arkadaşlar mi a1 i almayı düşünüyorum kronik sorunu varmıdır ? fake rom ghosting gibi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DayleFusion

Arkadaşlar mi a1 i almayı düşünüyorum kronik sorunu varmıdır ? fake rom ghosting gibi ?

Telefon yeni olduğu için ghosting çıkacak kadar kullanan olmadı. Onun haricinde kronik bir durum şimdilik belirmedi. yazılım zaten saf android o yüzden global bir telefon. Bence telefonun iki sıkıntısı var android işletim sistemi olması gerekenden fazla pil tüketiyor buna rağmen ortalama 6 saat ekran süresi veriyor. ikinci sorun ise donanımsal olarak olmasına rağmen yazılımsal olarak radyo yok. Umarım kısa zamanda bir radyo uygulaması gelir.
  • h0c@ H kullanıcısına yanıt
    Bazıları ekran nın akıcı olmadığını iyi renk vermediğini söylemiş. Rica etsem AİDA64 uygulamasını yükleyip ekran kısmının fotoğrafını atabilimrisiniz ? Orda ekran yenileme oranı ve panel numarası gibi bilgiler yazıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DayleFusion

Bazıları ekran nın akıcı olmadığını iyi renk vermediğini söylemiş. Rica etsem AİDA64 uygulamasını yükleyip ekran kısmının fotoğrafını atabilimrisiniz ? Orda ekran yenileme oranı ve panel numarası gibi bilgiler yazıyor.

Buyur hocam, ben pek bir şey anlamadım. Anladığını bize de anlatır mısın :)

• h0c@ H kullanıcısına yanıt
    Telefonun inç başına düşen piksel oranı 398 yani yeterli netlikte bir ekranı var. 60 hz standart bir yenileme hızı hz değeri ne kadar yüksek olursa ekran o kadar akıcı oluyor. Bazı telefonlarda 55 falan olabiliyor o zaman kasma hissi yaşatıyor. Panel numarası orda yazıyor ileride bir sıkıntı çıkartırsa bu panel lerde sorun var diyebiliriz.
  • Merhaba arkadaslar mi a1 almak istiyorumda bir kaç sorum olacak.

Hepsiburada ve cepport da satilan cihaz kvk garantilimi?

Bu cihaz beni kasmadan 2 3 sene götürürmü?

• quote:

Orijinalden alıntı: 4karaeski4

Merhaba arkadaslar mi a1 almak istiyorumda bir kaç sorum olacak.

Hepsiburada ve cepport da satilan cihaz kvk garantilimi?

Bu cihaz beni kasmadan 2 3 sene götürürmü?

KVK garantili olan Xiaomi'ler ilanda ayrıca belirtiliyor ya da satış görsellerinde KVK yazısı yer alıyor.

★ Xiaomi Mi  A1 ★ Ana Konu & Kullanıcı Kulübü ★ Xiaomi Mi  A1 ★ Ana Konu & Kullanıcı Kulübü

• Arkadaşlar netflix üzerinden 1080p izlemeyemiyorum. Deneyebilir misiniz görüntü en fazla 960x540 olarak geliyor bana. Wİfi hızım 3 mbps olduğu için 4g üzerinden 30 mbps internetle bile denedim değişen bir şey olmadı. Telefonda sıkıntı mı var acaba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jedi39 -- 25 Kasım 2017; 6:1:56 >
  • Kasım güncellemesi nihayet benim telefona da geldi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende aranıza kvk garantili olarak aldığım a1 ile katıldım.Telefon 7 saat kadar ekran süresi veriyor bunuda 2 güne yaydı.Bu benim için çok çok yeterli mest oldum diyebilirim.Saf androide alışmak çok zor olmadı bide benim gibi orta yaşlı biri için daha güzel gibi geldi.Onun dışında telefonun kamerası ışıklı ortamda hiç üzmez ama sışık kaynağı az olunca flaş a gerek duyuyorsunuz.Ekran netliği yeterli hoparlör ses çıkışı tok ve iyi derecede kulaklık çıkışı keza öyle sesi sonda kesinlikle kullanamazsınız.audio technica ckm 500 ile test ettim beni doyurdu.Mi5s ses konusunda çok kötüydü.Ben 1380 lira (kvk) aldım.Verdiğim paraya değdi diyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi songoku35 -- 25 Kasım 2017; 13:31:45 >
  • a1 değil de, 5x kullanan var mı?
  • Delpa garantii mi daha iyi yoksa kvk garantimi?

Ikisinin arasindaki farklar nedir?

• Mi a1 almayi planliyorum. Var mi bir yamugu falan. .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.