Şimdi Ara

★ Xiaomi Mi A1 ★ Ana Konu & Kullanıcı Kulübü (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.121
Cevap
88
Favori
377.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Eser360 kullanıcısına yanıt
    Ufak tefek bazı sıkıntıları var ama 6 ay-1yıl içinde fiyatı da 1K seviyesine çekildikce telefon epey yaygınlaşır. İthalatçı garantili alanlar garantisi yok gibi farz etsin bu arada.
  • telefonun deep sleep e geçmeme sorunu yüzünden iade edeceğim :( şansa bak arkadaş ya!!
  • h0c@ H kullanıcısına yanıt
    Derin uykuya girmediğini nasıl anladınız ? Sizin şarj konusunda problem var gibi gözüküyor gerçekten. Babam 3 gündür kullanıyor telefonu 1 defa şarj etti gerçi o çok az kullanıyor ama yine de iyi sayılır. Şarjı yüzde 25 şu an üçüncü günün akşamında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m-99 -- 18 Kasım 2017; 21:7:49 >
  • bu cihazda mi5 ve mi5s deki gibi jdi velgd olarak 2 ayrı panelmi kullanılmış,yoksa tek çeşit panelmi var,varsa bu panel nedir?
  • http://www.hepsiburada.com/xiaomi-mi-a1-ithalatci-garantili-p-HBV000008KCBC?magaza=P%C4%B0NT%C4%B0&wt_gl=cpc.elk.telefon.pla&gclid=EAIaIQobChMI7ZHzz4DJ1wIVx5kbCh2UBguiEAQYASABEgJVOvD_BwE

    hepsiburadanın eskiyi getir kampanyasından 50tl gelecek. 75tlde maxipuan veriyor almak mantıklı mı yoksa biraz dahha bekleyeyim mi?
  • 35ultrAslan kullanıcısına yanıt
    Önümüz indirim haftası yine biraz daha düşebilir 100 tl kadar bence bekleyin acele ihtiyaç yoksa.
  • m-99 M kullanıcısına yanıt
    bende black fridayi beklemeyi düşünüyorum kardeşime alacaktım
  • 35ultrAslan kullanıcısına yanıt
    Önümüzdeki 10 gün boyunca n11 ve hepsiburada üzerinde takip etmek gerek düşebilir. Ben de babama hediye almıştım epey memnun kaldık. Sanırım kendime de alacağım altın renginden.
  • Bir kaç resim atayım arkadaşlar gece kamera zayıf kalıyor gündüz gayet yeterli ben şuana kadar bir sorun yaşamadım telefonda ses çok iyi zil sesini yarıda kullanıyorum valla ahizede aynı şekilde. Ben N11 cepportdan aldım yanında kılıf ve ekran koruyucu aldım. Kılıf idare eder ama pahalıya geliyor. Ekran koruyucu tepperli değil bilginize zaten aynısı kutudan çıkıyor. Benden tavsiye internetten bir kılıf alın begendiğiniz varsa içinden çıkan koruyucu ile idare edin yada Çinden telefonu almadan önce sipariş verin daha kalitelisini daha ucuza alırsınız

    ★ Xiaomi Mi  A1 ★ Ana Konu & Kullanıcı Kulübü

    ★ Xiaomi Mi  A1 ★ Ana Konu & Kullanıcı Kulübü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi direc-t -- 19 Kasım 2017; 13:8:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -Deltoid- kullanıcısına yanıt
    Hocam yorumlarınızı bekliyorum almayı düşünüyorum
  • Dün itibariyle telefonu aktif olarak kullanmaya başladım. Bir önceki telefonum Asus ZenFone 2 Laser'ın 5 inçlik modeliydi. Şu an için Mi A1'den gayet memnunum, ses ve görüntü konusunda da oldukça tatminkar ancak güncelleme ile birkaç konuda ekleme yapılması gerektiğini düşünüyorum.

    - Daha önce de yazıldığı gibi WhatsApp kurulumu sonrası rehberinizdeki WhatsApp kullanıcılarının adı rehberde ikişer kez gözükmekte. Görüntüleme seçeneklerine kullanıcı kendisi müdahalede bulunabilirse "yalnızca google kişilerini göster" seçeneği ile bu durum ortadan kalkacaktır.

    - Pil yüzdesi direkt olarak bildirim çubuğunda gözükmüyor, yüzdeyi görebilmek için bildirim ekranını 2 kez aşağıya indirmeniz gerekiyor. Pil yüzdesini bildirim çubuğunda göster seçeneği eklenmeli.

    - Cihaz saf Android olduğu için direkt olarak Google klavye uygulaması ile gelmekte. Önceki telefonumda da Google klavye kullandığım için bu klavyeye alışkınım fakat Mi A1'de diller ve giriş ekranında klavye için otomatik düzeltmeyi kaldırma ve tema ayarı yer almamakta.

    Bunların haricinde şu an için telefonda herhangi bir olumsuzluk gözlemlemedim.

    Piyasada satılmakta olan telefonlara fiyatları ile birlikte bakıldığında Mi A1'in parasının karşılığını verdiğini düşünüyorum.


    Ek olarak önceki telefonumda direkt olarak telefon görüşmelerini ses kaydı olarak saklama seçeneği mevcuttu ancak bu cihaz saf Android olduğu için haliyle bu özellik bulunmamakta. Telefon görüşmelerini kaydetmek için ACR uygulamasını kurdum ve yaptığım denemeler sonucu gayet başarılı bir şekilde çalışmakta. Bu özelliği kullanmak isteyenler aşağıdaki linkteki uygulamayı kurabilirler.


    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nll.acr&hl=tr
  • A1 ses kamera ve hız konusunda gayet iyi. Fakat ekranını pek beğenmedim açıkçası. Samsung A3 2017 yi bırakıp bunu aldım renk konusunda zaten yarışamayacağını biliyorum fakat yenileme hızı konusunda sanki 60hz değil de daha düşük gibi geldi. Hızlı kaydırmada görüntü bulanıklaşıyor. Panel ilitek ili7807.Cepport tan siyah olanını aldım. Yaklaşık 7 saat ekran süresi verdi wifi 4g vs açık ekran parlaklığı ortalamanın biraz üstünde. A1 in hem Hindistan hem de Çin üretimi varmış sanırım kalite anlamında da farklılıkları var . Pil seviyesini üstte görmek için bildirim çubuğunu aşağı çekip üstteki ayarlar simgesine uzun basın uyarı verecektir ayarlara girdiğinizde sistem arayüzü ayarlayıcısı menüsü gelir oradan bir kaç ayar yapabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: omwe6113

    Hocam yorumlarınızı bekliyorum almayı düşünüyorum

    Dünden itibaren aktif olarak kullanmaya başladım.(öyle çok oyun oynamam instagram, whatsapp falan diye takılırım).Kasası direk elinizi oturuyor güzel yapmışlar.Parmak izi okuyucu iPhone 7 yle aynı belki de saliselik farkla daha hızlıdır.Telefon ben de 1 günü çıkarıyor rahat ekran kullanımı da 4.30-5 saat arası 3g hep açık. Öncelikle stock hali olduğu için telefon çok hızlı ve akıcı donma falan yaşamadım.Hoparlörü güzel ama iPhone 7 den stereodan geçtiğim için biraz alışmışım 2 hoparlöre; ama bunun da gayet gür sesi.Kamerası çok zor geliyor kullanması bence,bu fiyata göre güzel kamera öldürmez de yaşatmaz da idare eder.(iPhone 7 ye göre çöp).

    Batarya göstergesini bildirim çubugundaki ayar simgesine basılı tutun 10 saniye sistem arayüzü ayarlayıcı çıkıyor oradan ayarlanıyor her zaman göster diye.

    Kısacası parasını hak ediyor. Tabi iPhonela da karşılaştırmak saçma oldu ama olsun.Biri 200$ öbürü 1000$.
    1200tl ye göre bence oldukça hak ediyor belki de ben fazla abartıyorumdur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: m-99

    Derin uykuya girmediğini nasıl anladınız ? Sizin şarj konusunda problem var gibi gözüküyor gerçekten. Babam 3 gündür kullanıyor telefonu 1 defa şarj etti gerçi o çok az kullanıyor ama yine de iyi sayılır. Şarjı yüzde 25 şu an üçüncü günün akşamında.

    Sorunun çoğunluğunu çözdüm gibi ama hala bir sıkıntı var. İşlemci sürekli en yüksek performansta çalışıyor. Ancak artık derin uykuya giriyor. Girmeden önce telefonu hiç kullanmasam bile 6-7 saatte %80 şarj yiyordu. Ve pil kullanımında daha önce paylaştığım gibi Android os zirvedeydi. wakeup detector diye bir program yükleyip oradan da teyit ettim durumu. Sonra Uygulamalar- sistem işlemlerini göster kısmından uygulamaları kontrol ederek (Hepsini edemesemde) En çok pil tüketimi yapanları (MPT Ana bilgisayar gibi) ya durdur dedim ya da ön belleği temizledim. Ön belleklerini temizlemek baya işe yaradı. İlk başta sadece mpt yi durdurmuştum ama o yetmemişti. Şu an pilden çektiğime 10 saat olmuş. bunun 8 saati deep sleep te geçmiş ancak hala android os %16 pil tüketmiş. Ekran %5 pil de %69 da. Ekran süresi 1 saat 52 dk. benimde elime perşembe geçti telefon 3-4 gün içinde 4-5 kere şarj etmek durumunda kaldım bu sıkıntı yüzünden.
  • h0c@ H kullanıcısına yanıt
    telefonu sıfırladınız mı hocam.. bazı telefonlarda bu sorunla karşılaşmıştım sıfırlayınca düzelmişti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 35ultrAslan -- 20 Kasım 2017; 9:55:13 >
  • Elimde beyaz 32 lik mi5 var, mi a1 ile takas etmek isteyen olursa haberleşelim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 35ultrAslan

    telefonu sıfırladınız mı hocam.. bazı telefonlarda bu sorunla karşılaşmıştım sıfırlayınca düzelmişti.

    Sıfırladım hocam, hatta sıfırlayınca telefon kendi orjinal zil sesleri, bildirim sesleri ve alarm seslerini bile sildi.
    Pil durumunun son hali


    ★ Xiaomi Mi  A1 ★ Ana Konu & Kullanıcı Kulübü★ Xiaomi Mi  A1 ★ Ana Konu & Kullanıcı Kulübü
  • h0c@ H kullanıcısına yanıt
    verilerin otomatik yedeklenmesi seçeneğini aktifse iptal edip denesene bi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 35ultrAslan

    verilerin otomatik yedeklenmesi seçeneğini aktifse iptal edip denesene bi

    Verilerin yedeklenmesi kapalı, normal senkrenizasyon açıktı onu da kapattım ama o kapalı olunca whatsapp a mesaj bile gelmez açmadıkça. Telefonu kapattım açtım tekrardan deep sleep e geçmeme işlemi başladı maalesef.
    ★ Xiaomi Mi  A1 ★ Ana Konu & Kullanıcı Kulübü
  • h0c@ H kullanıcısına yanıt
    factory reset yaptınız mı? aklıma başka da bişey gelmiyor. ya da yüklü olan bi uygulama buna neden oluyor.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.