Şimdi Ara

Xiaomi 4K Mi Box ve S ( Yeni ) H.265 Android TV 8.0 incelemesi (140. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.429
Cevap
268
Favori
776.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 138139140141142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: soar

Aynı şekilde bende dün telefonda 31 mbit olctum ama mi box sürünüyor. Kodi'de 720p bile oynatmiyor. Terrarium TV de en düşük kalitedeki dizide bile sürekli donma yapıyor. Bir arkadaş geçmiş mesajlarda misafir ağ vb. bir şey söylemişti, çok da dikkat etmemistim. Hafta sonu o mesajı tekrar arayıp bulmaya çalışacağım.

Ayrıca Netflix büyük problem. Netflix izleyemedikten sonra cihazın hiçbir anlamı yok benim için.
    Umarım buradan yönlendirmeler sayesinde çözülecek birşeydir ve gönül rahatlığı ile cihazımızı kullanabiliriz. Okuduklarımdan anladığım kadarıyla Wifi ağının uzak yada yakın olmasıda çok fark ettirmiyor. Bir wifi router alayım diye düşündüm ama kablosuz bağlandıktan sonra modem cihazın yanındada olsa net çözüm olmuyor sanırım. Bu kadar fazla kullanıcısı olan bir cihazda illaki bu sorun için bir çözüm paylaşılmıştır düşüncesi ile çok araştırsamda net birşey bulamadım.

• quote:

Aynı şekilde bende dün telefonda 31 mbit olctum ama mi box sürünüyor. Kodi'de 720p bile oynatmiyor. Terrarium TV de en düşük kalitedeki dizide bile sürekli donma yapıyor. Bir arkadaş geçmiş mesajlarda misafir ağ vb. bir şey söylemişti, çok da dikkat etmemistim. Hafta sonu o mesajı tekrar arayıp bulmaya çalışacağım.

Ayrıca Netflix büyük problem. Netflix izleyemedikten sonra cihazın hiçbir anlamı yok benim için.
    Bu başlıktaki çoğu mesajı okudum, bazı arkadaşlar problem yaşıyor bu cihazla bahsettiğiniz problemleri, ama hiç sıkıntı yaşamayanlarda var benim gibi, aynı şekilde superonline fiber internet kullanıyorum, dediğiniz sorunların hiç biri ile karşılaşmadım.
    Bahsettiğiniz bazı sorunlar, cihaz ile değilde, Terrarium TV, Kodi, turkvod programları ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu programlar, internetten izleme linklerini alıyorlar ve her zaman sağlıklı çalışmıyorlar, bazı gün sıkıntısız oluyor, ertesi gün donma yapıyor, bazen linkler hiç açılmıyor.
    Başka bir nokta, cihazın modeme bağlantı kalitesini de dikkate almak gerekir, mesela ben ZTE modem kullanıyorum 5GHZ den bağladım Mibox ı nete, bir oda yanda modem, aynı zamanda modeme 1tb hdd usb den bağlı ağ üzerinden kodi ile hdd deki filmleri 1080p sıkıntısız izliyorum. Kablosuz bağlantı kalitesi de önemli.
    Ama modemin kablosuz çekimi düşükse, mesela ben önceden huwaei modem kullanıyordum superonline ın, iphone da bile arka oda da kablosuz çekmiyordu.

Netflix ile ilgili, bir sıkıntı var gerçekten, hdpc ile ilgili uyumsuzluk oluyor bazı tv modellerinde.

Benim 7-8 sene önce aldığım Samsung 46B750 LCD tv de netflix ile ilgili hiç bir sorun yaşamadım, en ufak bir donma takılma bile olmadı.
    Youtube tan 4k videolarda bile donma yaşamıyorum.

Apple TV karşılaştırmak yanlış bu cihazı, Apple TV daha üst segment bir cihaz. Yazılımı daha oturmuş, TV OS. Ama Android TV platformu daha emekleme aşamasında.

Benim genel görüşürüm, bazı arkadaşların sıkıntı yaşamasını yorumlarsam,
    1) Modemlerininin kablosuz çekiminde, hat kalitesinden kaynaklı problemler
    2) Aslında cihaz ile alakası olmayan, Terrarium TV, Kodi, turkvod gibi programlardan kaynaklanan sorunlar,
    3) Hdpc ile ilgili, bazı Tv modelleri ile olan uyumsuzluk
    4) Bazı arkadaşlar, yurtdışında satın alıyor, bazıları Türkiyeden alıyor, bazı cihazlarda fabrikasyon hatalar çıkabiliyor, tek tük bazı cihazların sorunlu olduğunu düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mixenon

Bu başlıktaki çoğu mesajı okudum, bazı arkadaşlar problem yaşıyor bu cihazla bahsettiğiniz problemleri, ama hiç sıkıntı yaşamayanlarda var benim gibi, aynı şekilde superonline fiber internet kullanıyorum, dediğiniz sorunların hiç biri ile karşılaşmadım.
    Bahsettiğiniz bazı sorunlar, cihaz ile değilde, Terrarium TV, Kodi, turkvod programları ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu programlar, internetten izleme linklerini alıyorlar ve her zaman sağlıklı çalışmıyorlar, bazı gün sıkıntısız oluyor, ertesi gün donma yapıyor, bazen linkler hiç açılmıyor.
    Başka bir nokta, cihazın modeme bağlantı kalitesini de dikkate almak gerekir, mesela ben ZTE modem kullanıyorum 5GHZ den bağladım Mibox ı nete, bir oda yanda modem, aynı zamanda modeme 1tb hdd usb den bağlı ağ üzerinden kodi ile hdd deki filmleri 1080p sıkıntısız izliyorum. Kablosuz bağlantı kalitesi de önemli.
    Ama modemin kablosuz çekimi düşükse, mesela ben önceden huwaei modem kullanıyordum superonline ın, iphone da bile arka oda da kablosuz çekmiyordu.

Netflix ile ilgili, bir sıkıntı var gerçekten, hdpc ile ilgili uyumsuzluk oluyor bazı tv modellerinde.

Benim 7-8 sene önce aldığım Samsung 46B750 LCD tv de netflix ile ilgili hiç bir sorun yaşamadım, en ufak bir donma takılma bile olmadı.
    Youtube tan 4k videolarda bile donma yaşamıyorum.

Apple TV karşılaştırmak yanlış bu cihazı, Apple TV daha üst segment bir cihaz. Yazılımı daha oturmuş, TV OS. Ama Android TV platformu daha emekleme aşamasında.

Benim genel görüşürüm, bazı arkadaşların sıkıntı yaşamasını yorumlarsam,
    1) Modemlerininin kablosuz çekiminde, hat kalitesinden kaynaklı problemler
    2) Aslında cihaz ile alakası olmayan, Terrarium TV, Kodi, turkvod gibi programlardan kaynaklanan sorunlar,
    3) Hdpc ile ilgili, bazı Tv modelleri ile olan uyumsuzluk
    4) Bazı arkadaşlar, yurtdışında satın alıyor, bazıları Türkiyeden alıyor, bazı cihazlarda fabrikasyon hatalar çıkabiliyor, tek tük bazı cihazların sorunlu olduğunu düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    Öncelikle ilginiz ve uzun uzun zahmet edip yazdığınız için teşekkür ederim.

İlk mesajımda da belirmiştim. Apple TV de kullanıyorum ve Netflix, TV+, puhu TV gibi uygulamalarda çok net ayna gibi donmadan izleyebiliyorum. 5 GHz ile bağlanıyorum. Amacim Apple TV ile karşılaştırmak değil, zaten alırken de bunun farkindaydim. Sadece internet hızının yavaş olmadığını anlatmak için bahsediyorum. Yani sikıntının internetten kaynaklandığını düşünmüyorum. Kaldı ki modem ve TV aynı odada. Ayrıca notebook ile yaptığım testlerde 55 mbit hız bile gördüğüm oldu.

Cihazı alma amacım Netflix te olmayan sevdiğim dizileri takip etmek, iptv de takılmak, arada internetten film izlemek ama en önemlisi de teknolojiye olan merak ve cihazı test etmek kendimce. Açıkçası şu ana kadar hayal kırıklığı oldu benim için. Dediğim gibi hafta sonu biraz daha tirmalayacagim elimden geldiğince. Eğer olmazsa, istediğim randımanı saglayamazsan pazartesi iade ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Wifi kanallarını değiştirerek deneyin, hız ölçümünü Netflix içerisindeki yardım alanından yapın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dün geldi cihaz. Çocuk youtube seyreder, oyun oynar diye almıştım. Çok takılıyor youtube. Biraz sinir bozucu. 150 lira anca eder. Çok pahalı almışız. Fazla bir esprisi yokmuş. Tek iyi yanı sesli arama.

Buna uygun bir gamepad kullanan var mıdır? Bazı oyunları açmadı gamepad yok diye.

Orijinalden alıntı: Hicks

Wifi kanallarını değiştirerek deneyin, hız ölçümünü Netflix içerisindeki yardım alanından yapın.
    Akşam eve geçtiğimde deneyeyim ama telefonla aynı yerde telefon 34-35mbps görürken bu cihazın 14-15 mbps üzerine çıkamaması. Umarım bunun için kalıcı bir çözüm bulabilirim. Çok isteyerek aldığım cihazımı tam randuman kullanamamak beni üzecektir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hicks

Telefonla çok ilgisi yok, Mi Box wifi kanallarına biraz duyarlı, denemeniz lazım...
    Tamamdır hocam modemim 13 kanal, tek tek deneyip en iyi sonucu aldığımla hafta sonunu geçirmeyi deneyeceğim. Umarım bu benim için iyi bir sonuç verir.
  • Modemin yanında telsiz telefon vs sinyal bozucu şeyler bulundurmayın, arkadaşların dediği gibi en düzgün wifi kanalını arayıp bulun. Ağ üzerinden film izleyecekler için modeminiz 5ghz olmalı. 2.4 ghz den ağdan belli bir bitrate e akdar film izletir. Youtube donma takılma falan ben yaşamıyorum, ya internetinizde bir sorun var yada youtube bazen yoğun olduğunda çözünürlük düşük izlenebiliyor, ona denk gelmişinizdir.

Orijinalden alıntı: ism72

Dün geldi cihaz. Çocuk youtube seyreder, oyun oynar diye almıştım. Çok takılıyor youtube. Biraz sinir bozucu. 150 lira anca eder. Çok pahalı almışız. Fazla bir esprisi yokmuş. Tek iyi yanı sesli arama.

Buna uygun bir gamepad kullanan var mıdır? Bazı oyunları açmadı gamepad yok diye.
    Youtube bende de berbat. O yüzden cihazı ya satarım, ya da bir kenarda durur.

Orijinalden alıntı: arandur

Youtube bende de berbat. O yüzden cihazı ya satarım, ya da bir kenarda durur.

Alıntıları Göster
    YouTube, Kodi, Netflix ve tüm uygulamaları aylardır sorunsuz seyrediyorum, sizin cihazda bir sıkıntı olabilir.

Cihazı 3-4 gündür kullanıyorum. Bu konuda yazılan birçok şeyi okumaya çalıştım. Sorun yaşayan arkadaşlarla benzer sıkıntılari bende yaşıyorum.

Öncelikle şunu belirteyim aynı zamanda Apple TV kullanıcısıyim ama hem meraktan hem de Apple'ın özgürlükleri sinirlandirmasindan dolayı mi box'i denemek istedim.

Öncelikle internet çekimi çok sıkıntılı. Terrarium TV de'ki dizileri oynarken sık sık donuyor en sonunda da kalıcı şekilde donuyor. Kodi turkvod eklentisinde 1080p filmleri açıyor ama onda da sürekli donuyor.

En Garibi de Netflix, bazi dizileri izleyebiliyorum ama bazılarında tvq-pm-100 (5.2.5) hatası alıyorum. Bu arada televizyonum Samsung d6000, biraz eski ama hdpc mevcut.

İnternetim Superonline 50mbit fiber. Apple TV de hiç problem yaşamadım hız konusunda. Cat cat Netflix ye 1080p izleyebiliyorum.

Ne önerirsiniz arkadaşlar, bu sıkıntıların çözümü var mı? Yoksa iade mi etmeliyim?
    5Ghz wifi modem kullananlar modem 11n/ac band genisligi ayarlarında fabrika ayarı 80 Mhz yerine 20/40 Mhz seçmeleri gerekiyor yoksa çalışıyor gibi görünse de arada hız düşüyor bağlantı kopuyor özellikle superonline Huawei fiber modemleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jamner -- 20 Mayıs 2018; 8:43:45 >

• Arkadaşlar, bazı arkadaşlar, Cihazında internet hızını ölçtüklerinde düşük hızlar çıktığını söylemişler.

Bu arkadaşlar, cihaz modeme çok uzak değilse, modem ayarlarını kontrol etsinler.

Modemleriniz 5ghz destekliyorsa mutlaka 5ghz bağlantı kullanın.

Modemlerinizin kanal ayarı otomatikse, manuel olarak farklı değerlere getirip denemeler yapın.

Modem deki Kablosuz bölümünde ki tüm ayarlarını gözden geçirin, güvenlik duvarı gibi özellikleri kapatıp deneyin.

Aşağıda benim hız testimi görebilirsiniz, bu test sırasında Kızım tableti, eşimin ve Benim telefonum ağa bağlı olduğunu belirteyim,
    50 mbit superonline Fiber, internet...

Testi peşpeşe hem laptop tan hemde mibox tan yaptım, cihazlar aynı oda da modem bitişik oda da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mixenon -- 19 Mayıs 2018; 0:37:12 >

• Merhaba mi box cihazlarınızda hangi vpn.yi kullanıyorsunuz varmı tavsiyeniz teşekkürler.

Orijinalden alıntı: bkblt85

Arkadaşlar benim cihazımda geldi netflix wifi bağlantısı gibi sorun yaşamadım ama youtube da sürekli siyah ekranda kalıyor bir oynatıyor bir oynatmıyor bu sorunun çözümü var mı?
    Bende de aynı sorun var ve çözümü yok. Defalarca deneyerek açacaksınız videoları. Farklı youtube apk'ları kursanız bile sorun çözülmüyor. Bende de sizin gibi başka bir sorun yok. 1-2 kez ses kayması sorunu gördüm, o da reset ile düzeldi.

Orijinalden alıntı: arandur

Bende de aynı sorun var ve çözümü yok. Defalarca deneyerek açacaksınız videoları. Farklı youtube apk'ları kursanız bile sorun çözülmüyor. Bende de sizin gibi başka bir sorun yok. 1-2 kez ses kayması sorunu gördüm, o da reset ile düzeldi.

Alıntıları Göster
    Yani herkesde bu sorun var mı? böyle saçma şey mi olur eğer çözemezsem geri iade etmeyi düşünüyorum

• Arkadaşlar benimde sorunum bazen wifi ye bağlanamaması acaba modemde türkçe karakter ile ad ve şifre belirlenmiş olmasından olabilir mi aynı sorunu yaşayan arkadaşlar bir denesinler bende deneyeceğim

Orijinalden alıntı: bkblt85

Yani herkesde bu sorun var mı? böyle saçma şey mi olur eğer çözemezsem geri iade etmeyi düşünüyorum

Alıntıları Göster
    Herkeste bu sorun yok, senin benim gibi az sayıda kişide bu sorun var. Cihazı iade etsem bu nedenle, olmaz. İkinci elde satsam, hilekarlık gibi olur. Xiaomi gibi güzel bildiğim bir marka (telefon, router vb. her ürününden memnundum) böyle iğrenç bir ürünü neden yapmış, veya hatalı ürünlerin neden satılmasına izin vermiş, bilmiyorum. Odroid C2 var bende, onda asla böyle sorunlar yok, sırf arayüzü kullanışsız diye bu ürünü seçmiştim ama pişmanım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arandur -- 19 Mayıs 2018; 15:52:37 >

• 
Sayfa: önceki 138139140141142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.