Şimdi Ara

Xbox Series X - ANA KONU - #PowerYourDreams (4128. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: shinji mikami
1 Kayıtlı Üye ve 10 Misafir (5 Mobil) - 6 Masaüstü5 Mobil
5 sn
83.612
Cevap
834
Favori
4.259.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
199 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 41264127412841294130
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aynen dostum daha önce de ps4 ü yapmıştım.. ben alkol ve diş fırcası kullandım.. son zamanlarda anakart temizleyici sprey kullanıyorum. evde bulunduruyorum lazım olabiliyor.. sizin dediğiniz kanala da bakıcam ben ifixit e bakmıştım.. tek tornavida ile hepsi açılıyor.. xbox işlemcisinin çok enteresan bi mimarisi var. bu halde bile sorunsuz çalışıyordu.. macun yeniledim pek fark yok. sadece egzozdan daha fazla ısı çıkıyor.. onu da işlemci ve soğutucunun sağlıklı çalışmasına bağlıyorum.

teşekkürler ..

• mcgoktug kullanıcısına yanıt

Hocam Windscribe ile hangi lokasyonu seçiyorsunuz. Bir çok bölgede Upgrade istiyor.

• promedyumx P kullanıcısına yanıt

Hangi bölge puanlarını topluyorsanız onu seçeceksiniz. Ben Amerika kullanıyorum.

• erulu kullanıcısına yanıt
    Bizim grubun en yaşlısı(50) sizler yanında genç kalıyor :)

Maşallah abicim 🧿
    Benim de yaş 45,
    Genel durum:
    -Yerimden çok kalkmadigim için hanıma çok karışamıyorum o da bana karışmıyor gül gibi geçinip gidiyoruz. Hatta o gayet mutlu sen hep oyun oyna bana karışma kalkma yerinden diyor,
    -İngilizce belki biraz ilerlemiş olabilir, Türkçe biraz gerilemiş olabilir :)
    -Geçmişte (EPKYD) ve şimdi (YAPO) yüz yüze de görüşüp sohbet edebildiğimiz güzel arkadaşlıklar kurduk,
    -Gözler zaten bozuk ama daha da bozuluyor artık astigmattan dolayı uzun saatler oynayınca resmen çift görüyorum ekranı,
    -Oğlan da bir oyuncu olma yolunda ilerliyor (yaş 14)

Sizleri gördükçe Allah ömür verirse bir 60'a kadar gideriz diyoruz bakalım

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Amerika bölgesinde lokasyon önemli mi bunu sormak istemiştim aslında.

• promedyumx P kullanıcısına yanıt

Fark etmiyor. En azından şimdiye kadar sorun yaşamadım.

Teşekkür ederim hocam.

• Arkadaşlar merhaba, xbox series x sahibiyim fakat aldığımdan beri kullanamadım. Tek kollu, Tr den alma, kutu duruyor, zaten konsolda kutusunda , kozmetik sorun yok. Sizce kaça ilan açarsam gider?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • moffaka M kullanıcısına yanıt
    Geçenlerde sarı siteye ikinci el bir beyaz eşya ilanı koydum. Fiyat girme aşamasında size üç fiyat seçeneği öneriyor:
    - Hemen satılsın: Piyasadan nispeten düşük fiyat
    - Piyasa fiyatı (tabiri tam hatırlayamadım, bire bir aynı tabir olmayabilir): Ortalama piyasa fiyatı
    - Tok satıcıyım: Piyasadan nispeten yüksek fiyat

Uzun süredir ilan girmemiştim. Bu hizmeti beğendim. Üstelik isabetli bir fiyat öneriyor.

Bence sizde bi deneyin...

• Xbox'ta ps'de aradığım en güzel şey oyunu sesli kaydetme olayı. Baya bir kurcaladim ama hiçbir şekilde sesli olarak kaybetmiyor yani arkadaşlarının sesini almıyor.
    Ps'de ne güzel bir sürü çekip özellikle snowrunnerda, bizim gryola paylasiyorduk çok da güzel muhabbete vesile oluyordu ama xboxta bu yok, yazılım devi firma sosyal bir konsola bunu nasıl getirmiyor çok enteresan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rtaskinlar -- 3 Haziran 2025; 14:10:33 >
  • rtaskinlar kullanıcısına yanıt
    Ses kaydını alma biraz yasal mevzuata takılıyo olabilir. Örneğin telefonların farklı ülkede satılan aynı modellerinde kimisinde görüşme kaydı özelliği var iken kiminde kapalı. Ülkemizde görüşmeleri kaydetmek yasal olmadığı için bizim ülkemizde satılan telefonlarda o özellik kapalı. Az çok bu işlerden anlıyorsanız CSC dosyasında kayıtlı olan bu sınırlamaları Samsung telefonlarda CSC değişimi ile aşabiliyorsunuz. Örneğin CSC'yi ILO yani İsrail olarak değiştirdiğinizde görüşme kaydı özelliği açılıyor.

• tayaydin kullanıcısına yanıt
    Ps'de ses kaydı alınabiliyor ama karşı tarafın kendi konsolunda ses kaydı iznini açması gerekiyor biz o şekilde hallediyorduk orda, hala da oynadıkça o şekilde kaybediyoruz ps üzerinde. Bu şekilde oyundaki keyifli anları kaydedip kacirmiyorduk, bakalım ileride ya da yeni konsolda getirir belki xbox bu özelliği

• rtaskinlar kullanıcısına yanıt
    Baskan bu yas araliginda guzel kamyoncu abiler bulabiliriz:)

• Hyperx kulaklığımın durduk yere pad kısmı koptu, yapıştırdım şuan için sıkıntı yok.

İyice ölürse kablosuz kulaklığa geçmek istiyorum, kablosuz kulaklık tavsiyeniz var mı konsol ile %100 uyumlu olmasını isterim. Aşırı pahalı olmasına gerek yok.

Xbox Series X - ANA KONU - #PowerYourDreams

https://www.sinerji.gen.tr/corsair-void-elite-rgb-71-surround-kablosuz-beyaz-gaming-kulaklik-p-34575?srsltid=AfmBOoq1qWZXJmQrQwKpKBf51JAyKQhMnWpbZICECVFuGqKSIOn_G09CSMY

bu nasıldır?

• Selamlar. Bir sorum olacaktı.

Xbox Store'dan Braid Anniversary Edition satın aldım. Oyunda Türkçe dil desteği olduğu yazıyor hatta Steam'de de aynı şekilde. Ancak dil değiştirme seçeneği yok oyunda. Sadece Türkçe değil, İngilizce haricinde diğer diller de yok. Xbox diline göre oyunun kendini ayarladığına dair bir şeyler gördüm ancak bu da sonuç vermedi. Bilgisi olan var mı?

• samtiger kullanıcısına yanıt

Xbox sertifikalı olmayan hiç bir kablosuz kulaklığı kullanamazsınız. Onlar arasından seçim yapmalısınız.

xbox.com
    Xbox Accessories & Controllers | Xbox
    https://www.xbox.com/en-US/accessories

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 4 Haziran 2025; 8:45:26 >

üstad doğru fakat kulaklığı neden xbox'a bağlamak zorundayız ki?

Geçtiğimiz ay Turtle Beach Stealth 600 (Gen 3) satın aldım ki herkese tavsiye ederim muazzam kulaklık ve şarj hiç bitmiyor gibi, bu kulaklıkta hem wireless hem bluetooth var, xbox için dongle'ı konsola bağlıyorsun oradan ayar vss yapıyorsun fakat ben kulaklığı direkt bluetooth marifetiyle tv'ye bağlıyorum ve o şekilde kullanıyorum. konsol ile işim olmuyor, yani xbox için kulaklık alacaksak xbox sertifikalı olmasına dikkat etmemiz bizi kısıtlıyor gibi..

konsola bağlayınca kulaklığı ekstra ses kalitesi mi alıyoruz acaba? neden tv yerine konsola bağlayalım?

• kvadankpakal kullanıcısına yanıt

En büyük etken gecikme ve ses codecleri. Konsolda Dolby ve DTS yazılımları ile sanal Surround ses alabiliyorsunuz. Bu yazılımları kablolu olarak gamepad'e bağlayarak da kullanabilirsiniz. Tv'ye bağladığınızda bunları kullanamıyorsunuz.

Xbox sertifikalı cihazlar Wifi Direct ile bağlanıyor, Bluetooth kullanmıyor. Haliyle gecikme yaşamıyorsunuz. Ses kalitesi de buna bağlı olarak artmış oluyor.

Kullandığınız kulaklık ve Televizyon hangi bluetooth ses codec'lerini destekliyor? Her ikisi de aynı codec desteğini sağlamıyorsa SBC yada AAC (150~200ms gecikme) olarak bağlanır.

aptX HD ve LDAC, SBC, AAC ve aptX gibi diğer CODEC'lerden daha yüksek kalitede ses sağlayabilir. Kulaklığınız aptX HD'yi (birçok Qualcomm çip tabanlı kulaklık destekler) veya LDAC'yi (çoğu orta/üst düzey Sony kulaklığı destekler) destekliyorsa ve Bluetooth radyo durumunuz makul derecede iyiyse, müzik dinlemek için iyidir.

aptX Low Latency, oyun ve diğer zamana duyarlı uygulamalar için iyi olan düşük gecikmeli (~50ms) ses sağlar (diğer CODEC'lerdeki 150~200ms gecikmeye kıyasla).

Edit: Bunlara ek olarak konsola bağlı kulaklıkta, oyun sesi, mikrofon sesi, konuşma sesi ayarlarını ayrı ayrı yapabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 4 Haziran 2025; 10:47:34 >

teşekkür ederim bu kadar detaylı bilmiyordum. Listede corsair var mesela ama bu benim paylaştığım model yok. Yani markanın her modeli dahil değil o zaman. Bu listede de biraz fazla kulaklık var bunların arasından tavsiye ettiğiniz var mı? Fiyat çok ucuk olmasın , 5-6 sene önce aldığım ortalama bir hyperx bile bana fazlasıyla yetiyordu.

• samtiger kullanıcısına yanıt

Kullanmadığım bir ürünü tavsiye etmek mantıksız olur. Özellikle kulaklık gibi kişisel deneyimi her kişide farklı olan bir cihaz için kullanıcıların yorum yapması daha doğru. İlgili konuda daha net bilgi bulabilirsiniz.

https://forum.donanimhaber.com/xbox-series-x-s-tv-monitor-kulaklik-tavsiyesi-ana-konu--145834653-80

• 
Sayfa: önceki 41264127412841294130
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.