Şimdi Ara

Xbox Series X - ANA KONU - #PowerYourDreams (1546. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: Spartan 117
1 Kayıtlı Üye ve 13 Misafir (5 Mobil) - 9 Masaüstü5 Mobil
5 sn
83.348
Cevap
835
Favori
4.230.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
199 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 15441545154615471548
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-E502C764D

İyi tarafından bakarsak, güzel haber. Ancak bunu konsol çıkmadan 1 sene önce incelemeliydiniz sevgili Xbox yetkilileri.

*Dalga geçmek için paylaşmıyorum. Xbox Series S, indirime girdiğinde alma planım var.

Valla ben de bir süre sonra komple PC işini bırakıp Playstation 5'in yanına XSS çakmayı düşünüyorum (tabi önce stok yakalayıp ps5'i alabilirsek Xbox Series X - ANA KONU - #PowerYourDreams )

Yalnız ne vardı şunu daha önceden düşünseydin sevgili Microsoft.. Ya bu adamlar hiçbir şekilde önceki hatalarından ders çıkarmıyorlar ya da cidden liyakat yok Xbox kısmında. Sürekli kadro mu değişiyor yoksa işini bilmeyenleri mi oturtuyorlar o grubun başına.. Çok ilginç yani kağıt üstünde cidden daha güçlü olan bir cihazın bu denli düşük performans vermesi..

• konu kışkırtma çeken youtuber abilerimin içeriğine benzemiş tişekkürler biyler @powerstorm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuklacini -- 27 Kasım 2020; 21:3:45 >
  • Değerli forumdaşlarım, hepinize iyi geceler...

Son birkaç gündür XBOX forum sayfalarımızın Ps3 döneminde olduğu gibi PS fanboyları ile dolduğunu görmekteyim. Pek çoğunuzu da bu durum aşırı bir şekilde canını sıkmış olduğunu hissediyorum.

Dostlarım, 17 yaşında idim ilk bu fanboy savaşlarına girdiğimde. X360'ın, Ps3'ü nasıl alt ettiğini yaşayarak gören şanslı insanlardan birisiyim.

Bir itiraf etmek zorundayım ki XONE tanıtıldığı gün ki heyecanımı konsol çıkışı ile ne yazık ki hayal kırıklığına bıraktım. Çünkü pek çok durum çok aceleye geldi ve konsol X360'ın yarattığı etkiyi yaratamadı. Sony, Ps3 çıkarırken almadığı X360 önlemini bu sefer ps4 ile XONE'a karşı almıştı.

Bu mağlubiyete karşı Microsoft çok bilenmiş ve DÜNYANIN EN FAZLA PERFORMANS VEREN KONSOLUNU bizler için çıkardı. İlk bir yıl elbette hatalar olacaktır. Ancak Microsoft hem stüdyoları hem servisleri hem yazılım desteği hem de güçlü donanımı ile 2021 bitmeden fark açmaya başlayacak. Endişeniz olmasın.

28 yaşında olan bu eski XBOX fanboyun tavsiyesi sizlere şudur; ps fanboyları kendilerine bakmadan yalnızca sizleri eleştirir. Cevap bile vermeyin. Değmiyor canım dostlarım. Onlar da gerçekleri görecekler zaman ile...

NOT: Bir tavsiye, 4K televizyon sahibi değilseniz ya da yalnızca Pes, Fifa, NBA, WWE gibi oyunları oynayacak iseniz Xbox Series S alın. 4K televizyonunuz var ve gamepass alıp tüm oyunları oynamak istiyorsanız Xbox Series X alın.

Tüm XBOX sahiplerine mutlu ve huzurlu oyunlar dilerim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: brnbry

Valla ben de bir süre sonra komple PC işini bırakıp Playstation 5'in yanına XSS çakmayı düşünüyorum (tabi önce stok yakalayıp ps5'i alabilirsek  )

Yalnız ne vardı şunu daha önceden düşünseydin sevgili Microsoft.. Ya bu adamlar hiçbir şekilde önceki hatalarından ders çıkarmıyorlar ya da cidden liyakat yok Xbox kısmında. Sürekli kadro mu değişiyor yoksa işini bilmeyenleri mi oturtuyorlar o grubun başına.. Çok ilginç yani kağıt üstünde cidden daha güçlü olan bir cihazın bu denli düşük performans vermesi..

Alıntıları Göster

Bence PlayStation markası Sony'nin bel kemiği. TV sektörü de onu takip ediyor. Bu yüzden yönetimi çok daha sıkı. Üzerine bir de Japon disiplini girince marka daha başarılı oluyor.

Microsoft, Sony'den daha güçlü bir marka. Xbox, Microsoft için her ne kadar önemli bir gelir kaynağı olsa da asıl ürünü değil. Microsoft'un genel ürün yönetim anlayışını Xbox'ta da aynı şekilde yapıyorsa, bu sebeple sorunları sonradan görüyor olabilirler.

Dünyanın belki de en iyi yöneticilerine sahiplerdir Sony'e kıyasla, ama tipik bir beyaz yaka gibi çalışınca oyun sektöründe sendeleyebilirsin. Bak mesela CD Projekt Red'e, hepsi kaçık kuçuk tipli adamlar. Zerre kurumsallık sezmiyorsun. Aynı şekilde Rockstar Games de öyle. Santa Monica, vs. hep yıllardır sektörde pişmiş adamlar (tepedekilerden bahsediyorum). Sony'nin CEO'su God of War'un yapım aşamasının başlarında baya ofise baskın yapar gibi oyunu görmeye gitmiş ve zerre beğenmemiş. Ve proje bu şekilde ilerlerse iptal edilebileceği imajını çizmiş. O baskıyla adamlar God of War'u olabildiğince kusursuz şekilde yaptılar.

Ben Microsoft yönetiminin mail ile yazışmak dışında kalkıp gidip Ubisoft ofislerine psikolojik baskı uyguladığını düşünmüyorum. Ayrıca kendi konsol üretiminde de rehavet içinde konsolu geliştirdiklerini düşünüyorum. Ama bu yaşanan düşük performans sorunları yazılımsal işler sonuçta ve çözülmeyecek sorunlar değil.

Ubisoft ya da başka x firması, PS kit'iyle çalışmanın daha kolay olduğunu görüp base oyunu o kit'te geliştirip Xbox kit'ine port bile etmiş olabilirler sonradan. Adam işine nasıl gelirse öyle çalışmış olabilir, bilemeyiz. PC'ye konsoldan port edilen oyunların optimizasyon özürlü çalışmalarına sebep olan bir şey de bu. Mesela GTA IV PC faciasından sonra Rockstar ders çıkardı ve GTA V'i PS3 - Xbox 360 ve PC olarak 3 ayrı şekilde geliştirdi, hiçbiri de birbirbirinin portu olmadı, hangi donanım ne kadarını çalıştırabiliyorsa o kadar grafiğe sahip oldu. Sonra da update'lerle oyunu büyüttüler.

Çok uzun yazdım, özetle; Microsoft yönetiminin Xbox üzerinde, Xbox yönetiminin de 3rd party firmalar üzerinde çok baskı kurmaması sebebiyle düşük FPS ve düşük görsel kaliteli oyunlar geldi diye düşünüyorum. Bu olanlardan ders çıkarmışlardır ve gelecek oyun ve nesillerde benzer sorunlar yaşanmayacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Artizt

Benim kurduğum xbox grubu bu arkadaşlar, dileyen katılabilir.
    İstek gönderdim, bu mesaj vesileyle belki görmeyen arkadaşlar da görmüş olur. :)
  • şu anda amerikadan getirtme şansım var ama hiçbir yerde stok yok sanırım orada da :(

• Sanırım en iyi tespiti buldum. Gerçekten düşününce birebir aynı. 2080'e sahip olmasam bile çıktığı zaman yaşanılan sıkıntıları yaşayan çok duydum. Hatta daha 1 ay önce 3080 alanlarda bile yer yer aynı sıkıntılar yaşanmıştı. XSX için de aynı şeyin olacağını düşünüyorum. Microsoft ve özellikle 3. parti oyun yapımcıları güncellemeler birlikte daha oturmuş bir XSX ekosistemi sağlayacaklardır.

Xbox Series X - ANA KONU - #PowerYourDreams

• inXile'ın duyurulmamış AAA projesi FPS/RPG olacak sanırım.

-Chad Moore (Fallout 2, Arcanum, Vampire: The Masquerade – Bloodlines)

-Brian Fargo (Fallout 1-2, Wasteland, The Bard's Tale)

-Dean Rymer (God of War)

-David Williams (The Outer Worlds, Pillars of Eternity 2)

-Nick Trufunovic (Red Dead Redemption)

-Chris Thomas (WoW)

-Thomas Beekers (Wasteland 3)

Şu oyun bence Avowed'dan bile daha iyi olacak.

• xbox tarafının yeni ip leri kesinlikle multiplayer içermemeli. zaten mevcut oyunlarının neredeyse hepsinin multisi var ve insanların ilgi gösterdiği online oyunların büyük bir kısmı ücretsiz, bütün odak tek kişilik deneyim olmalı.

• nasaz N kullanıcısına yanıt
    Oyunların multisi, dlc’si ıvırı zıvırı olmak zorunda. Gow gibi ne mp ne dlc içerip 20-30 saat süren oyunlar MS’nin iş modeline uymuyor. Adamlar söz verdi oyunları ilk günden gamepass’a çıkaracağız diye. Yoksa maliyeti kurtarmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • nasaz N kullanıcısına yanıt

Game pass için icinde online yada co-op olmalı ucundan bucağından birseyler olmalı her oyuna koymazlar tabi misal ninja teory bastı bleeding edge'yi şimdi hellbalde2 single şekilde basıp geçecek büyükte ses getirecek gibi bakalım ya biraz daha beklemeyiz bu sistemi anlamak için

• The Initiative büyük bir bomba patlatacak, özellikle bu stüdyoyu yakından takip ediyorum. Bütün ünlü oyun yazarları, çizerleri, senaristleri, oraya transfer oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackTower_35 -- 27 Kasım 2020; 23:8:48 >
  • dark dragon kullanıcısına yanıt

onunda çözümü var. alınan stüdyoların alayı rpg firması god of war tarzı değilde daha çok skyrim, fallout tarzı yüzlerce saat süren tekrar oynanabilirliği yüksek olan oyunlar yaparsan hem üyelik sistemini canlı tutarsın hem de oyunlar steame çıktığı için üyelik sisteminden dolayı oluşabilecek oyunların az satma durumunu rahatlıkla telafi edersin. en güncel örneği sea of thieves. oyun hem xbox hem pc ye aynı anda çıktı ama steame yıllar sonra geldi, yıllar sonra gelmesine rağmen deli gibi sattı.

• BlackTower_35 kullanıcısına yanıt
    Space X'in kıdemli yazılım mühendisi bile o stüdyoya transfer edildi. Bu kadar yüksek kalibredeki kisileri tek stüdyoda toplamak zor iş.

Hocam senin Series X bozulmuştu,geldi mi ne oldu son durum nedir ? sıfır ürün mü yoksa refurbished mı gönderecekler merak ettim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ClaymoreCountry

Hocam senin Series X bozulmuştu,geldi mi ne oldu son durum nedir ? sıfır ürün mü yoksa refurbished mı gönderecekler merak ettim.

Cihaz şuan Microsoft'da. Yeni cihazın kargolanmasını bekliyorum. Bende bilmiyorum gelince görücez.

• Bgrn7 kullanıcısına yanıt

Işler baya ciddi anlaşılan hiç bir oyun tutmasa bile bu oyun sektörü değiştirecek gibi şuraya bak içerisi şampiyonlar ligi gibi olmuş

Anladım hocam,cihaz gelince konuya bilgilendirme yaparsanız çok faydalı olur.Xbox Series X - ANA KONU - #PowerYourDreams 

• 
Sayfa: önceki 15441545154615471548
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.